X-Fi Titanium και Πολυκάναλος Ενισχυτής

Mit$o$

New member
27 November 2007
77
Σαλαμίνα/ Ελλάδα
Σκέφτομαι εδώ και καιρό να αλλάξω την παλιά μου κάρτα ήχου audigy με μία X-Fi Titanium. Αυτήν την στιγμή η audigy που έχω συνδέεται με 3.5mm jack to RCA στον ενισχύτη, ώστε να παίρνω το 5.1 σήμα απο την κάρτα και να το στέλνω στην 5.1 είσοδο του ενισχυτή(3 ζεύγη καλωδίων 3.5mm to RCA). Οι απορίες μου είναι:

1) Θα δώ διαφορά με την Χ-Fi σε σχέση από την τωρινή μου audigy? Την έχει κάνεις?

2) Θα μου επιτρέψει η σύνδεση με τα 3.5mm to RCA καλώδια να έχω βέλτιστη ποιότητα? Αξίζει να πάρω ποιοτικότερα καλώδια αυτής της κατηγορίας?

3) Μήπως να κοιτάξω κάποια κάρτα με RCA εξόδους, εαν τα 3.5mm jack υποβιβάζουν κατά πολύ την ποιότητα.

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο ενισχυτής μου δεν έχει HDMI, ενώ δεν σκοπεύω να πάρω ψηφιακό σήμα με οπτική ίνα από το PC(αν το κάνω δεν θα έχω όλες τις ρυθμίσεις απο το software της κάρτας ήχου)

έχω την platinum από το τότε που βγήκε και πιστεύω ότι για αρκετά χρόνια ακόμα δεν θα χρειαστεί να ασχοληθώ με τον ήχο ξανά , την θεωρώ μια από της κορυφαίες και μόλις είδα στο πλαίσιο ότι έχει ένα κομμάτι στα 50ε , την είχα πάρει αν θυμάμαι καλά γύρο στα 200 κάτι , για μένα αξίζει

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/Creative-X-Fi-Platinum-70SB046002003.htm

επίσης δεν ξέρω για τη ρυθμίσεις αναφέρεις , εγώ την έχω με optical out και μπορώ να κάνω τα πάντα

Από την στιγμή που στέλνεις ψηφιακό σήμα μέσω της οπτικής ίνας, δεν μπορείς να ρυθμίσεις τιπότα απο το software της κάρτας. Πάει κατευθείαν στον ενισχυτή, και από κει και πέρα ότι μπορεί να κάνει ο ενισχυτής...

αυτό νομίζω ισχύει αν την έχεις στα 96hz εμένα ρυθμίζονται τα πάντα είτε από το πρόγραμμα της creative είτε από ffdshow audio που έχω τώρα

Για περισσότερα από 3 χρόνια χρησιμοποιούσα ένα 5καναλο και ένα 2καναλο τελικό με προενίσχυση από την audigy. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά.
Μια χαρά είναι τα 3,5αρια, με κανένα 10ευρο έκαστο είσαι κομπλέ