Ξαφνική απώλεια σήματος

adi32

AVClub Addicted Member
17 October 2006
2,210
Εχω ενα πιατο 1.20 με 2 lnb Hotbird Astra και δεκτη NOVA δεκτη Humax και δεκτη στο pc
Εκει που εβλεπα κανονικα το πρωι χαθηκε το σημα
Δοκιμασα και τους 3 δεκτες και τιποτα
Αλλαξα το LNB τιποτα
Κοιταξα τα καλωδια ειναι οκ
Τραβηξα νεο καλωδιο απο την ταρατσα μεχρι κατω Τιποτα
Κοντευω να τρελλαθω
Ειδα το Diseqc και ηταν υγρο απο τις βροχες
Μπορει να χαλασε αυτο ? Το πρωι πως δουλευε ομως ?
Δεν εχω αλλαξει μονο αυτο και τα 2 καλωδια που πανε απο τα LNB στο Diseqc

Μπορω να συνδεσω κατευθειαν το καλωδιο απο το Lbn στο δεκτη ωστε να δω αν φταιει το Diseqc ?

Ειδα το Diseqc και ηταν υγρο απο τις βροχες
Μπορει να χαλασε αυτο ? Το πρωι πως δουλευε ομως ?

Μπορω να συνδεσω κατευθειαν το καλωδιο απο το Lbn στο δεκτη ωστε να δω αν φταιει το Diseqc ?

Μπορεί να χαλάσει ο διακόπτης diseqc .
Σε εμένα χάλασε η μια από τις 16 εισόδους.

Δοκίμασε κατευθείαν τα καλώδια να δεις που είναι το πρόβλημα .

Τελικα το δοκιμασα κατευθειαν με αλλο καλωδιο και παιζει και αναγκαστηκα να κατεβασω αλλο καλωδιο απο την ταρατσα
Οταν το εβαλα μεσω το diseqc ομως κι αυτο δεν επαιζε
Τωρα πως συνεβει να χαλασει ταυτοχρονα και το diseqc και το καλωδιο δεν μπορω να καταλαβω

Τελικα το δοκιμασα κατευθειαν με αλλο καλωδιο και παιζει και αναγκαστηκα να κατεβασω αλλο καλωδιο απο την ταρατσα
Οταν το εβαλα μεσω το diseqc ομως κι αυτο δεν επαιζε
Τωρα πως συνεβει να χαλασει ταυτοχρονα και το diseqc και το καλωδιο δεν μπορω να καταλαβω
ίσως είχες Βραχυκύκλωμα στα Καλώδια του diseqc που το έκαψαν.

Με αυτο που υπηρχε δεν επαιζε
Ουτε με το καινουριο στο diseqc

Χαίρετε,η δορυφορική εγκατάσταση μου είναι η εξής,έχω ένα πιάτο triax 90 cm με 2 lnb,κέντρο έχω τον Astra 19.2°E και παράκεντρο τόν Hotbird 13.0°E,η περιοχή μου είναι δυτική αττική και πιο συγκεκριμένα νίκαια από χθές έχω πρόβλημα λήψης σε όλα τα κανάλια του Hotbird 13.0°E και πιό συγκεκριμένα ο δέκτης μου Dreambox 500 hd-όχι κλώνος- εμφανίζει το εξής μύνημα -Tune failed- και μηδενικό SNR.Στόν Astra η λήψη καναλιών δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.Εχω δοκιμάσει να αλλάξω λίστες καναλιών και image αλλά το πρόβλημα παραμένει.Πρόβλημα lnb ή δορυφόρου;

Last edited by a moderator:
Ο δορυφόρος δεν έχει πρόβλημα. Για δοκίμασε να τον σκανάρεις για κανάλια πάλι.

Τον σκαναρω και κατευθειαν βγαζει 0 channels.

Ελεγχουμαι τις ρυθμισεις diseqc του δεκτη. Σε ποια πορτα εχεις τον hot bird;
Ελεγχουμαι τις συνδεσεις του lnb του hotbird και του diseqc μην τυχον εχουν χαλαρωσει η μηπως εχει μετακινηθει το lnb του hotbird.
Εναλλασουμαι τα καλωδια στις πορτες του diseqc βαζωντας το καλωδιο του hotbird εκει που ηταν του astra. Ρυθμιζουμαι τον δεκτη με της νεες θεσεις.

Αν τωρα βλεπεις μονο hotbird και οχι astra το προβλημα ειναι στο diseqc.
Aν βλεπεις τον astra και οχι τον hotbird το προβλημα ειναι στο lnb του hotbird.

Σε ευχαριστω,τελικα ηταν λασκα το καλωδιο κατω απο το lnb,τωρα ολα normal.

Re: Απάντηση: Ξαφνική απώλεια σήματος

Εκεί λοιπόν που έβλεπα κανονικά ένα κανάλι σε hotbird(έχω diseqc hotbird,astra) ξαφνικά και στους 2 δορυφόρους 0% σήμα. Επανεκκινηση αλλά και πάλι τα ίδια. Στον άλλο δέκτη που έχω κατεβάσει ξεχωριστά καλώδια πάλι με άλλο diseqc hotbird+astra ολα καλά με πολύ υψηλό σήμα. Άρα προβλημα diseqc?

καινουριο spaun diseqc τον Απριλιο το πήρα και χωρίς καιρικά φαινόμενα να τα παιξε λίγο παράξενο

Α. Δοκίμασε τον άλλο δέκτη και δες τι γίνεται.
Β. Αποσύνδεσε το DiSEqC και κοίταξε αν έχεις σήμα με απευθείας καλώδιο από τα δύο lnb σου.

Έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην κάνει καλή επαφή το καλώδιο που ενώνεται στο diseqc?Να έχει φύγει από την άκρη του το βύσμα?

Το έχω πάθει κι εγώ Σεραφείμ,με το καλώδιο που κατέβαινε από το κάτοπτρο που είχα το μοτέρ.