Ξαφνικό πρόβλημα με τελικό

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,294
Kως
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες του θέματος,τις πιθανές αιτίες προβλήματος του τελικού μου.Εδώ και κάποια χρόνια έχει πρόβλημα με το ON/OFF,ενεργοποιώντας πολλές φορές την 'προστασία'..
Χθες πατώντας το διακόπτη έναρξης ,είδα μια λάμψη από μέσα (απ την πλευρά των ασφαλειών)...και φυσικά τα leds λειτουργίας δεν άναβαν,ενώ πάλι ακουγόταν ο ήχος της 'προστασίας' συνεχόμενα και φυσικά δεν έπαιζε.
Κοιτώντας τις ασφάλειες βλέπω ότι τα 'συρματάκια' τους είναι οκ...
Τι μπορεί να είναι?? Άλλαξα τις ασφάλειες με 'μικρότερες',αλλά τίποτα....
Το μεγάλο βάρος του και τα προβλήματα αποστολής στο κέντρο με προβληματίζουν...όσο για τους τοπικούς τεχνικούς ,ας αλλάξουμε θέμα.
Ο τελικός είναι ο Citation 24 της Harman/Kardon,αναβαθμισμένος και recapped πριν 4 χρόνια.

Re: Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα με τελικό

Φοβάμαι ότι δεν θ'αποφύγεις την ταλαιπωρία αποστολής....κάτι θά'χει κάψει.

Έτσι φοβάμαι κι εγώ..Δεν φαίνονται καμένες οι ασφάλειες..Μόνο την ταλαιπωρία φτάνει με το πήγαιν ένα.

σε πρωτη φαση βγαλε τις ασφαλειες και δοκιμασε νεες, ιδιου τυπου.

Βλέποντας τα συρματακια δεν βγαίνει ακρη. Δοκιμασε με πολυμετρο

Βλέποντας τα συρματακια δεν βγαίνει ακρη. Δοκιμασε με πολυμετρο
Θα δοκιμάσω όταν ανοίξουν τα μαγαζιά αύριο,μήπως και γλιτώσω τον κόπο πακεταρίσματος και αποστολής.
Άλλαξα και τις 4 με άλλου τύπου ,αλλά τίποτα.

Re: Απάντηση: Ξαφνικό πρόβλημα με τελικό

Eίχε κάποια στιγμή ένα θέμα με τις επαγγελματικές ηχητικές εγκαταστάσεις ,συγκεκριμένα γιατί παίζουν τόσο άσχημα και παραμορφωμένα οι ηχητικές εγκαταστάσεις στα κέντρα διασκέδασης.Οι τεχνικοί εδώ είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για την ηχητική αυτή κατάντια (εκτός θέματος βέβαια),όχι μόνο λόγω έλλειψης γνώσεως αλλά επαγγελματικών επιλογών δλδ εμπορία και στήσιμο παρά servise..
Αν υπήρχε ένας 'σοβαρός' τεχνικός στα μέρη μου ,είμαι σίγουρος ότι θα ήταν βαρώνος τώρα με καταθέσεις μεγαλοξενοδόχου.

Η "λάμψη" ενδεχομένως να μην είναι πρόβλημα, όλοι οι τελικοί το κάνουν αν δε δουλεύει καλά το soft start (ο citation νομίζω δεν έχει) και δεν έχουν πυκνωτή για τα arc (πολύ πιθανό να μην έχει). Ίσως απλά έχει χαλάσει το κύκλωμα προστασίας (ρελέ ή κάτι άλλο). Ένας τεχνικός νομίζω θα το βρει εύκολα.

Οι Citation 24 εχουν μια ελαφρια προιστορια οτι κοπνανε τις γεφυρες τους χωρις ιδιαιτερη αιτια . Αν κατα την διαρκεια τηα αναβαθμισης εχουν μπει και μεγαλυτεροι πυκνωτες στο τροφοδοτικο ειναι πιθανον τελικα οι γεφυρα να μην αντεξε . Αν εχει βραχυκυκλωσει μπορει να καιει και την ασφαλεια . Προφανως θα ειναι ευκολο να αντικατασταθει .

Φυσικα αυτο ειναι απλα μια στατιστικη και ειναι προφανες οτι το μηχανημα μπορει να εχει οτιδηποτε αλλο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Οι Citation 24 εχουν μια ελαφρια προιστορια οτι κοπνανε τις γεφυρες τους χωρις ιδιαιτερη αιτια . Αν κατα την διαρκεια τηα αναβαθμισης εχουν μπει και μεγαλυτεροι πυκνωτες στο τροφοδοτικο ειναι πιθανον τελικα οι γεφυρα να μην αντεξε . Αν εχει βραχυκυκλωσει μπορει να καιει και την ασφαλεια . Προφανως θα ειναι ευκολο να αντικατασταθει .

Φυσικα αυτο ειναι απλα μια στατιστικη και ειναι προφανες οτι το μηχανημα μπορει να εχει οτιδηποτε αλλο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Ευχαριστώ.Το μηχάνημα φτιάχτηκε από τοπικό τεχνικό που μου είπε ότι υπήρχε πρόβλημα με το ..τροφοδοτικό.Άλλαξε λέει μια δίοδο,γέφυρα που προκλήθηκαν απ το ρεύμα και τα προβλήματα στην τάση, στο νησί.
Τον δοκίμασα και παίζει καλά,δεν παρουσίασε ξανά κάποιο πρόβλημα ,όπως δεν είχε κάτι πριν..ενώ τον κρατώ γιατί στον χώρο μου αλλά και σε άλλα στούντιο έχει παίξει καλύτερα από πολλούς ..'συναδέλφους'.
Πραγματικά ήθελα αλλά και έπρεπε να τον στείλω σε εμπειρότερο τεχνικό αλλά φοβήθηκα τις συνθήκες μεταφοράς,λόγω άσχημης εμπειρίας παλιότερα και με δικά μου μηχανήματα αλλά και φίλων-γνωστών.