Ξαφνικό Reboot

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,553
Εδώ και 2 μέρες, μετά από 1:30 ώρα και καθώς βλέπω ταινία το htpc κλείνει και προσπαθεί να bootαρει, δίχως όμως επιτυχία.
Μετά από 5 λεπτά ανοίγει και με βγάζει στην οθόνη όπου κάνει scanning για πιθανά προβλήματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Έχω windows 7, Core2Duo στα 3Ghz, 4 giga μνημες στα 1066 με ψύκτρα και κάρτα γραφικών ΑΤΙ 5770.
Το τροφοδοτικό είναι ένα Corsair 550W.
Είναι γεγονός ότι το μηχάνημα δεν αερίζεται καλά, αλλά αυτό συμβαίνει εδώ και 3 χρόνια όμως.
Όταν γίνεται το reboot όντως είναι αρκετά ζεστό το σασί.
Η κάρτα γραφικών όμως είναι στους 60 βαθμούς, το ίδιο και η cpu.
Μάλιστα όταν είναι κρύο το htpc, τρέχω το ati tools για 15 λεπτά για να πουσάρει την κάρτα και φτάνει μέχρι τους 83 βαθμούς χωρίς όμως να κλείσει το pc.
Οι αλλαγές που έκανα πριν τις ζέστες (Μάρτιο) ήταν η κάρτα γραφικών και οι μνήμες.
Τα προηγούμενα καλοκαίρια δεν είχα πρόβλημα.
Μήπως λόγω της κάρτας γραφικών που έβαλα (η οποία θέλει και επιπλέον τάση) έχει αυξηθεί η θερμοκρασία στο htpc και ζεσταίνεται πολύ το τροφοδοτικό, οι μνήμες, ο σκληρός γι αυτό κρασάρει;

Υπολόγισε οτι μαζεύει και σκόνη όσο περνάει ο καιρός και αυτό επιβαρύνει την ψύξη. Ανοιξέ το και καθάρισε το, και δες η πάστα μεταξύ επεξεργαστή και ψύκτρας οτι δεν έχει λιώσει.
Όλα τα παραπάνω αν αποκλείσουμε και το θέμα ιού.

Επειδή είναι htpc, δεν σερφάρω από το συγκεκριμένο μηχάνημα, οπότε το αποκλείω για ιό.
Είχε καθαριστεί πρόσφατα όταν έβαλα την κάρτα γραφικών, αλλά ήταν ήδη καθαρός.

δεν έχω γνώσεις να σου πω κάτι με βεβαιότητα. εγώ θα ξαναπέρναγα και το λειτουργικό αν και μοιάζει hardwarικό το πρόβλημα.

Για δίσκος μου φαίνεται. Ή έχει βγάλει κάνα ψευτο-bad block, ή ζεματίζεται και κρασάρει. Κατέβασε κάποιο διαγνωστικό και τσέκαρε σε τι θερμοκρασίες δουλεύει κατά την διάρκεια της προβολής...

δες για "φουσκωμένους" πυκνωτές πάνω στο motherboard .Ακόμα δες και μέσα
στο τροφοδοτικό για "φουσκωμένους" πυκνωτές
π.χ
capacitors_apple_500x375.jpg

2.jpg

blowncaps.png

Απάντηση: Re: Ξαφνικό Reboot

Για δίσκος μου φαίνεται. Ή έχει βγάλει κάνα ψευτο-bad block, ή ζεματίζεται και κρασάρει. Κατέβασε κάποιο διαγνωστικό και τσέκαρε σε τι θερμοκρασίες δουλεύει κατά την διάρκεια της προβολής...

Ποιο διαγνωστικό προτείνεις για θερμοκρασια σκληρου.
Το everest κάνει;

ξέρουμε ποια είναι τα όρια ενός σκληρού σε θερμοκρασία;
Όχι για να χαλάσει μόνιμα, απλά για να κρασάρει στιγμιαία.

Βαλτο να τρεξει κανα prime για καμια ωρα (το τεστ που ελεγχει ολο το συστημα)

Βαλε και ενα προγραμμα για να βλεπεις θερμοκρασιες.

Κατα πολυ μεγαλο ποσοστο θα ειναι θεμα θερμοκρασιας πιστευω...για τροφοδοτικο (αν ειναι οκ και δεν εχει προβλημα) εισαι καλλυμενος με τα 550 σιγουρα.

Μνημες πολυ πιθανον να ειναι και αυτο ...κατεβασε και το memtest να τις δοκιμασεις.

Εννοειται οτι εχεις τα latest σε bios και drivers για να αποκλεισουμε software problem.

Επισης τσεκαρε στο bios σε τι βαθμους κλεινει το Pc ...ισως να το εχεις ρυθμισει χαμηλα και να στο κοβει χωρις να χρειαζεται .

Απάντηση: Re: Ξαφνικό Reboot

Επισης τσεκαρε στο bios σε τι βαθμους κλεινει το Pc ...ισως να το εχεις ρυθμισει χαμηλα και να στο κοβει χωρις να χρειαζεται .

Αυτή την επιλογή την είχα σε μια παλαιότερη M/B και εκεί πήγε το μυαλο μου αμέσως.
Τώρα στην Asus που έχω δεν την βρίσκω αυτή την επιλογή με τίποτα.

Φίλε μου,

Ένα καλό πρόγραμμα είναι το HDTune:
http://www.hdtune.com/download.html

Οι περισσότεροι σκληροί έχουν όριο τους 53 C. Προσωπικά έχω δουλέψει σύστηματα με σκληρούς στους 50 C χωρίς πρόβλημα αν και φοβάμαι ότι η φθορά τους σε >45 C είναι αρκετά αυξημένη.
Ακολούθησε τις οδηγίες των συμφορουμιτών. Πιστεύω πως μάλλον φταίει κάποιο component (είτε λόγω εγγενούς βλάβης είτε λόγω έλλειψης τροφοδοσίας του)