Xαμηλη ενταση σε ταινιες..

SchumiGr

Established Member
29 July 2010
211
Εχω το εξης προβλημα:Ενω το συστημα παιζει καλα σε μουσικη, σε ταινιες πρεπει να το ανεβασω περιπου αλλα 10 dB για να εχω την ιδια ενταση.Για ποιο λογο γινεται αυτο?

O ενισχυτης ειναι ο 5004, τα ηχεια ΑΕ Aelite 2 με 90dB ευαισθησια και ειναι συνδεδεμενα με διπλοκαλωδιωση (η οποια btw δεν εκανε καμια απολυτως διαφορα σε κανεναν τομεα για οποιον αναρωτιεται).Να πω οτι εχω την σταθμη στα +4.5 dB σε καθε καναλι.Φοβαμαι να την ανεβασω περισσοτερο μηπως και ζοριστει ο ενισχυτης σε υψηλες εντασεις.Μηπως επειδη εχω μονο 2 ηχεια και ολες οι συχνοτητες βγαινουν απο εκει, αναγκαστικα μειωνεται η ενταση?
Για πειτε...

Δεν είμαι ειδικός για να σε βοηθήσω αλλά σε ταινίες νορμάλ μου φαίνεται να θέλει περισσότερη ένταση
Ειδικά τα DD , TrueHD ακόμα περισσότερο
Ενδεικτικά ακούω μουσική δυνατά στο -22 και ταινία για να γίνει χαμός (DTS, DTS MA) το πάω -14 ενώ με TrueHD -10
Μέχρι τα 0db θεωρητικά δεν έχεις παραμόρφωση
Αν το ξεπερνάς θέλει συζήτηση

Οχι δεν το ξεπερναω.Ακου μουσικη στα -20 περιπου και ταινια για να γινει χαμος στο -10.ΜΟυ το ειχε πει και ο συμφορουμιτης tzo στην συναντηση και μου φανηκε περιεργο, αλλα απ οτι βλεπω ειναι φυσιολογικο....Οκ!

Εχω το εξης προβλημα:Ενω το συστημα παιζει καλα σε μουσικη, σε ταινιες πρεπει να το ανεβασω περιπου αλλα 10 dB για να εχω την ιδια ενταση.Για ποιο λογο γινεται αυτο?

Μηπως επειδη εχω μονο 2 ηχεια και ολες οι συχνοτητες βγαινουν απο εκει, αναγκαστικα μειωνεται η ενταση?
Για πειτε...

Θα μπορουσε να οφειλεται σε διαφορετικη σταθμη εξοδου απο την πηγη.
Και οχι μονο.

Αν εχεις μονο δυο ηχεια θα πρεπει να δεις αν υπαρχει διαφορά οταν παιζεις μια ταινια με ηχο 2.0 και απο τον ενισχυτη να εχεις επιλεξει στερεοφωνικη λειτουργια.

Διαφορετικα επελεξε καποιο προγραμμα DSP για εξομοιωση 5.1 ηχου απο 2 ηχεια.

Αν εννοεις οτι εχεις τον MARANTZ PM5004, που ειναι δικαναλος, τοτε στειλε του δικαναλο σημα, και οχι την εξοδο L/R απο πολυκαναλη εξοδο.
Και ορισε απο την πηγη να βγαζει δικαναλη εξοδο απο τα πολυκαναλα φορμά.

Αν εχεις μονο δυο ηχεια θα πρεπει να δεις αν υπαρχει διαφορά οταν παιζεις μια ταινια με ηχο 2.0 και απο τον ενισχυτη να εχεις επιλεξει στερεοφωνικη λειτουργια.

Οντως αυτο ισχυει..το εχω προσεξει και στον δικο μου με την διαφορα δικαναλης - πολυκαναλης ταινιας...και εχω κι εγω μονο 2 ηχεια..

Να πω οτι εχω την σταθμη στα +4.5 dB σε καθε καναλι.Φοβαμαι να την ανεβασω περισσοτερο μηπως και ζοριστει ο ενισχυτης σε υψηλες εντασεις.

Εφ' όσον έχεις ανεβάσει τη στάθμη σε κάθε κανάλι τότε το τέρμα του Volume είναι -4.5dB από το +20 που λες. Τσεκάρισέ το θα δεις ότι έτσι δεν φτάνει στο νούμερο που λες.

Τα ποντεσιόμετρα στους A/V είναι εκθετικά. Από το -70 στο +20 η μέση δεν είναι εκεί που λες.

Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Εγώ έχω έναν SR8002 (με περισσότερα Watt από τον 5004) και το Volume το έχω λίγο πιο κάτω από τα νούμερα που λες για την απόδοση που περιγράφεις (εμένα είναι από -72dB έως +18dB το εύρος του ποντεσιόμετρου).

Οκ ευχαριστω για τις απαντησεις! Ειναι νορμαλ και φυσιολογικο...