Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Ευτυχως που δεν ειμαι στο ιδιο τσουβαλι με καποιους.

Παιδιά καλή και χρησιμότατη η ενημέρωση γιά τις εναλλακτικές επιλογές αλλά ειδικά γιά τις DIY ας ανοίξει νέο post στην αντίστοιχη κατηγορία, εδώ ας δώσουμε το χώρο στο συγκεκριμένο μηχανάκι που το παίρνεις έτοιμο, με εγγύηση κλπ-κλπ, γιά να μπορέσουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές του.

Απο ποιο μαγαζι ειπαμε?

Από τα μαλλια το εχετε τραβηξει αλλα δεν.

Τι εννοείς με το "ευτυχώς που δεν είσαι στο ίδιο τσουβάλι με κάποιους" κι "απο το μαλλί το έχουν τραβήξει";

Αν θές να πείς κάτι,γράψε καθαρά ως "Σώφρον".

Last edited:
Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Απο ποιο μαγαζι ειπαμε?

Από τα μαλλια το εχετε τραβηξει αλλα δεν.

Αγαπητε Σωφρων, με την λογικη αυτη δεν θα επρεπε να γραφουμε για κανενα μηχανημα που εισαγετε στην Ελλαδα, γιατι σε καθε μηχανημα που πωλειται παντα υπαρχει κερδος.
Και ειδικα με την αξια του συγκεκριμενου που ειναι τοση μικρη, το "παραδειγμα" ειναι ατυχες.

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Class T-stereo 2x15 w.Τιμή 155 ευρά.

Φανταστείτε δυό πακέττα τσιγάρων μαζί κι αυτό το πράγμα είναι ενισχυτής.
Ναί αλλά τι ενισχυτής;
Τον άκουσα να οδηγεί τα...δαπέδου AUDIO PHYSIC SPARK 3 (~90 db/4 ohm) σε εντάσεις γύρω στα 90 db σε μεγάλο χώρο και δεν πίστευα τι άκουγα.Να ακούσεις μπάσσα,εικόνα,φωνές να σου φύγει η...μαγκιά.

Δεν θα πώ,ότι είναι Hi End εργαλείο-και δεν είναι σε καμία περίπτωση.Αλλά αυτό που παίζει για 155 ευρά είναι απίθανο...

Σκόπευα να πάρω ένα μικρούλι δίνοντας 300-350,για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που δεν γίνεται να παίζω με τον λαμπάτο,αλλά παρήγγειλα ήδη αυτόν.

μπορεις να δωσεις λιγες περισσοτερες πληροφοριες, στο λογο που δεν θες να παιζεις με τον λαμπατο τις ζεστες μερες?
ισχυει για ολους τους ενισχυτες λυχνιας η καποιους συγκεκριμενους, και αν ο χωρος κλιματιζεται?

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

μπορεις να δωσεις λιγες περισσοτερες πληροφοριες, στο λογο που δεν θες να παιζεις με τον λαμπατο τις ζεστες μερες?
ισχυει για ολους τους ενισχυτες λυχνιας η καποιους συγκεκριμενους, και αν ο χωρος κλιματιζεται?

Είναι σε τάξη Α κι έχει 8 ΚΤ88,που σημαίνει παρά κάτι θερμάστρα...

Το καλοκαίρι είναι ένα θέμα να ακούς μ' αυτόν σε μικρό χώρο...

αρα δεν αναφερεαι σε καταπονηση του ενισχυτη αλλα σε καταπονηση του χρηστη...

ενδεχομένως αναφέρεται και σε κάτι που υποννοεί το avatar σου αγαπητέ ecopak...:idea:

εννοεις το signature μαλλον...:a0210:

ναι ναι....
η κεκτημένη γαρ...

Συγνώμη για την κατάχρηση της κατηγορίας , με την πρώτη ευκαιρία θα ανοίξω στην diy κάτι σχετικό αν και δεν βλέπω τον λόγο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο
απλά αφιερώνω την φώτο στον κύριο που με απεκάλεσε ψευτάκο !! (ξέρει αυτός !!)
:icon15::p:p
trip.jpg
[/IMG]

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Το θέμα του τελικού κόστους παίζει συνέχεια στις διάφορες επιλογες:
Πυκνωτών, μετασχηματιστή, ποτενσιομέτρου, επιλογέα εισόδων, βύσματα
και για τους μερακλήδες το κουτί και για τους τεμπέληδες το τηλεχειριστήριο.
Οταν έχω νέα θα σας ενημερώσω περαιτέρω.
Θ.Ζ.

Αντε, φτιάξτε (φτιάξε) κάτι καλό με πχ. Alps και καλούς ακροδέκτες που να παίζει καλύτερα από τον Trends 10.1 κάτω από 400 ευρώ και θα το πάρουμε . Θα κάνουμε ένα τέστ χροιών, γλυκήτητας υψηλών και μεσαίων και διατήρησης της ιδίας διαφάνειας ...και τον πήρα ! (ας έχει κόστος 150 ευρώ και αν μπορεί να οδηγήσει καλύτερα ένα 86 db 8 Ohm ηχείο)..να έχει ρε παιδάκι μου κανα watt παραπάνω γιατί είναι σπαστικό στις όπερες να κλιπάρει !.!

Ενας φίλος έφτιαξε ένα ενισχυτάκι με το τσιπάκι της trends αλλά ο 10.1 ακούγεται ελαφρώς καλύτερος !

Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

IC και ηχείων έβαλα τα heimdall. :)

Kαλό το heimdall ? Με τί λάμπα το χρησιμοποιείς? Εγώ βρήκα την υγειά μου με το -οτι-και-να-πώ-είναι-λίγο Acoustic Zen Silver Reference Mk2 (για λαμπάτο σύστημα μιλάμε και cd με λυχνίες (από Cardas G.Ref. το οποίο όμως δεν πουλάω) ως Interconnect και από καλώδια ηχείων αν και είχα Nordost μόλις έβαλα Acoustic Zen [τα αγόρασα] και τα ίσως και καλύτερα Cardas Golden Presence [τα αγόρασα και αυτά! Σε αντίθεση με τα Neutral Reference που έχουν ένα κάρο προβλήματα δυναμικών, διαφάνειας κτλ.] έμεινα εκεί. Επίσης αγόρασα ενα καλώδιο που το φτιάχνει ένας Γερμανος (www.auditorium23.de) που πούλαγε Shindo και PHY και έπαθα πλάκα ...το Αuditorium23 speaker cable...! Μοναδικό... Κάποιοι reviewers το ονοματίζουν καλύτερο από τα Valhalla και τα Audience AU24/Nirvana SX. Δείτε review.... http://www.dagogo.com/Auditorium23speakercable.html

To problhma den einai me ta kalwddia me ta Belden paizei kataplhktika poy einai fthna epaggelmatika.
To problhma tou "ksyrismatos" einai sto diakoptiko trofodotiko.An tou ftiakseis ena statheropiohmeno 5A 13.7 Volt me ena kalo toroidh kai 8X2200 ELNA tote akous ola osa mporei na prosferei autos o enisxyths.

Σε ενα φίλο τον βάλαμε να παίξει σε ενα INVERTER και έπαιζε εξ ολοκλήρου από ΜΠΑΤΑΡΙΑ όπως σε κρουαζιερόπλοια κτλ.. Ο φίλος έχει φτιάξει ένα σύστημα που βασίζεται σε μπαταρίες κτλ. Επαιξε τόσο καλά σονάτες για πιάνο, με τέτοια σοκαριστική λεπτομέρεια , δυναμικά, χροιές, σώματα και διαφάνεια που τρομαζε.(με ηχεία χωρίς crossover και 96+ db)..Μιλάμε για σοκ και στις φωνές παίζοντάς τον μεσω του inverter . Χωρίς την αλλαγή του μαμα τροφοδοτικού. Εχει βγάλει μια μπαταρία η Kingrex... Λες να κάνει? Είναι αλλού το επίπεδο. Πάει ακόμα πιο μακρυά η βαλίτσα....

"Originally Posted by Σώφρον

Απο ποιο μαγαζι ειπαμε?

Από τα μαλλια το εχετε τραβηξει αλλα δεν."

" ...τον άκουσα σε ενα μουσείο ηχοσυστημάτων στην Γαλλία. Ηταν τρομερός...αλλά δεν ήταν προς πώληση....! " Ετσι πρέπει να μιλάμε από δω και πέρα για να είμαστε "Σώφον nes"

Last edited:

Μην ειμαστε υπερβολικοι φιλοι μου,αλλωστε ο συγκεκριμενος εισαγωγεας δεν περιμενε να κερδισει χρηματα απο τον TRENDS (τι κερδος να εχει αλλωστε...) τη στιγμη που αντιπροσωπευει συσκευες που κοστιζουν ακομα και μερικες εκατονταδες φορες περισσοτερο απο τον ενισχυτη. Για να εχει το ιδιο κερδος απο τη πωληση ενος ATC για παραδειγμα θα πρεπει να πουλησει καμια διακοσαρια trends.

Το περιεργο με τον εν λογω ενισχυτη ειναι οτι για να βγαλει αυτα που μπορει πρεπει να οδηγησει ηχειο που κοστιζει πολλα χρηματα και με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.Αν απλα του βαλεις ηχειο ιδιου κοστους θα σε καλυψει μονο σε desktop εφαρμογες και near field ακουσματα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Αλλά αν έχεις καλές ιδέες γιά φτηνά ic άνοιξε ένα post.

Το παλεύω ακόμη...
Βασικά έφτιαξα ένα ζευγάρι, το έδωσα σε ένα φιλαράκι να τα ακούσει σε αντιπαράθεση με κάποια παλιά Nordost που είχε και δεν μου τα ξαναδίνει πίσω με τίποτα... :flipout:
Πρέπει να φτιάξω μερικά ζευγαράκια να έχω να μοιράζω μου φαίνεται. Ούτως ή άλλος κοστίζουν μόλις 5-6 ευρώ και με τις βελτιώσεις που θέλω να τους κάνω άντε να πάνε στα 10.

Kαλό το heimdall ? Με τί λάμπα το χρησιμοποιείς?

Με τον Copland CTA 405. Πουσπουλάτος με 2xKT88 σε κάθε κανάλι. Για μένα μια χαρά μου ακούγεται. :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Πρέπει να φτιάξω μερικά ζευγαράκια να έχω να μοιράζω μου φαίνεται. Ούτως ή άλλος κοστίζουν μόλις 5-6 ευρώ και με τις βελτιώσεις που θέλω να τους κάνω άντε να πάνε στα 10.

Στείλε λεπτομέρειες, μήπως φτιάξουμε κι εδώ πάνω κανένα IC...

Μην ειμαστε υπερβολικοι φιλοι μου,αλλωστε ο συγκεκριμενος εισαγωγεας δεν περιμενε να κερδισει χρηματα απο τον TRENDS (τι κερδος να εχει αλλωστε...) τη στιγμη που αντιπροσωπευει συσκευες που κοστιζουν ακομα και μερικες εκατονταδες φορες περισσοτερο απο τον ενισχυτη. Για να εχει το ιδιο κερδος απο τη πωληση ενος ATC για παραδειγμα θα πρεπει να πουλησει καμια διακοσαρια trends.

Το περιεργο με τον εν λογω ενισχυτη ειναι οτι για να βγαλει αυτα που μπορει πρεπει να οδηγησει ηχειο που κοστιζει πολλα χρηματα και με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.Αν απλα του βαλεις ηχειο ιδιου κοστους θα σε καλυψει μονο σε desktop εφαρμογες και near field ακουσματα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ηχείο με αντίστοιχο value for money γιά να ταιριάξει σε audiophile setup με τον Trends και αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο. Περίεργο είναι η αναπάντεχη ποιότητα ήχου του μικρού σε τέτοιο κόστος που ακριβώς μπορεί να αναδειχθεί μόνο με υψηλής ποιότητας συνοδά. Βέβαια υπάρχουν ηχεία στην περιοχή των 500-600€ με τα οποία θα παίξει πραγματικά πολύ καλά - και δεν έχουν καμμιά σχέση με το Θέμη :-)). :grinning-smiley-043

προσωπικα τον παρηγειλα..
να δουμε, τι θα ακουσουμε..

Δυστυχώς δεν υπάρχει ηχείο με αντίστοιχο value for money γιά να ταιριάξει σε audiophile setup με τον Trends και αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο. Περίεργο είναι η αναπάντεχη ποιότητα ήχου του μικρού σε τέτοιο κόστος που ακριβώς μπορεί να αναδειχθεί μόνο με υψηλής ποιότητας συνοδά. Βέβαια υπάρχουν ηχεία στην περιοχή των 500-600€ με τα οποία θα παίξει πραγματικά πολύ καλά - και δεν έχουν καμμιά σχέση με το Θέμη :-)). :grinning-smiley-043

Εσύ για χάι εντ μιλάς ή για όντιο γενικώς ...
Γιατί σε βλέπω μπερδεμένο λιγουλάκι...
Και δεν σε κατηγορώ... αλλά βλέπεις την κατηγορία προσπαθώ να την σέβομαι, είναι και δύσκολη η ρημάδα...

... Επίσης αγόρασα ενα καλώδιο που το φτιάχνει ένας Γερμανος (www.auditorium23.de) που πούλαγε Shindo και PHY και έπαθα πλάκα ...το Αuditorium23 speaker cable...! Μοναδικό... Κάποιοι reviewers το ονοματίζουν καλύτερο από τα Valhalla και τα Audience AU24/Nirvana SX. Δείτε review.... http://www.dagogo.com/Auditorium23speakercable.html

Από καιρό τα λιγουρεύομαι (λόγω των καλών σχόλιων του παραπάνω review) και αν μπορείς πές κάτι περισσότερο γιά τον ήχο τους -bye-

Αν βρίσκεσαι στην Θεσσαλονίκη, ή κάπου κοντά, γίνεται να τα ακούσουμε? :grinning-smiley-043

Και κάτι ακόμη, η τιμή τους ποιά είναι, περίπου 900 ευρώ?