Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

κανονικα banana 4 mm δεν ειναι τα βυσματα στα ηχεια;;

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Απο 6moons.
Τον δοκίμασαν(τον βελτιωμένο Hero)με Klipsch La Scala & Synergy F2 και προενισχυτή Dared VP 20 σε 2/4ενίσχυση.Τροφοδοσία απο μπαταρία.

hero_lascala.jpg

hero_2+dared+batteries_1.jpg

hero_4_1.jpg

batterybooster.jpg

hero_2+dared+batteries_2.jpg

Ο δοκιμαστής δικαιολογεί την διάκριση που έδωσαν,με την αιτιολογία,ότι επανέφεραν τον καλό ήχο στην...γή....

Για φαντάσου, να σου βγει το ιδανικό ματσάρισμα με Trends και Klipschorn!

και τι διαφορα εχει αυτος ο βελτιωμενος σε σχεση με τον παλιο?

Ψιλοαλλαγές με καλύτερους-λίγο μεγαλύτερους πυκνωτές και κάτι άλλα ψιλά που δεν θυμάμαι τώρα.

Συμφωνα με το Audiomagus παντα:

"Stock input caps are replaced with much higher quality metalized polypropylene Auricaps for even more detail, less distortion and an overall more musical sound. This helps the amp resolve so much of the
auricaps_sm.jpg
micro detail that helps define the ambiance of the recording venue. Not �in your face� detail, but subtle, beautiful detail that belongs to live music.
The two stock tank caps are replaced with better and larger 2200ϴF Panasonic FM series caps for a little more muscle ,tighter more accurate bass, and improved dynamics and channel separation.
A Copper shield helps keep RFI (radio frequency interference) from the
heatsink_sm.jpg
air core coils getting into places where it doesn�t belong � like your input signal.

Stabilizing the aircore inductor and caps, means that they won't work loose in shipping and will be less susceptible to vibration when the amp is on.

Board cleaning and solder checks mean that you have another level of build quality assurance. Adjusting DC bias ensures that left-right channels are balanced. We even give you an LED to match the silver-sparkle finish of the Trends case. "

τον εχει κανεις με το PSU η το SLAP της kingrex? εντυπωσεις;

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Εγώ τον συνόδευσα στο φοιτητικό δωμάτιο(περίπου 27 τμ) του υιού με ηχεία Magnat symbol pro 160(92db/4 ohm).Καλώδια ηχείων τα παλιά,καλά και φθηνά DNM reson.Πηγή το laptop του.

Τ' αποτέλεσμα ήταν απρόσμενα καλό.Εκτεταμένη εικόνα,αρκετό σώμα,καλό και περιγραφικό μπάσσο,εκφραστικές και φυσικές μεσαίες,υψηλές αέρινες χωρίς γρέζια. Εννοείται,ότι τα ηχεία(αποκάλυψη για τα 160 ευρά που κοστίζουν),ήταν και παραμένουν άστρωτα-είναι ένα ζήτημα να στρώσουν με τον μικρούλι...

Συνεκτιμόντας τις παραμέτρους,που θα βελτιωθούν με το στρώσιμο των ηχείων σε σώμα,μεσαία και μπάσσο,θάλεγα ότι τα 350 περίπου ευρά,που κοστίζουν ο ενισχυτάκος,τα ηχεία και τα καλώδια αποδίδουν για πολλά περισσότερα χρήματα.Ο υιός έμεινε εντυπωσιασμένος,άν και στην αρχή κοίταγε...περίεργα τον ενισχυτάκο.Μού είπε,ότι και φίλοι του που το άκουσαν έμειναν το ίδιο εντυπωσιασμένοι(του είπα ν' ανακαλύψουν κι αυτοί το φόρουμ μας).

Ενα πρόβλημα.είναι ότι η μαμίσια κάρτα ήχου του φορητού δεν μπορεί να οδηγήσει καλά.Επόμενο βήμα,μιά αγορά μιάς νέας USB που πιστεύω,ότι θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το ήδη πολύ καλό αποτέλεσμα.

Σκεφτομουν ενα παρομοιο συστηματακι για χρηση αποκλειστικα με τον σταθερο υπολογιστη στο γραφειο,παρεα με καποιο οικονομικο ηχειο (μικρου ογκου) γιατι προτιμω να δωσω 300-400Ε και να εχω καλο ηχο σε μετριες εντασεις(πχ για internet radio και mp3 την ωρα που σερφαρω) παρα να να καταφυγω σε ενα ζευγος "πλαστικων" ηχειων για PC με κοστος ~100Ε και "φτηνιαρικο" ηχο.Πακετα ηχειων 5.1 ,7.1...17.1 με αφηνουν παγερα αδιαφορο

Δεν σκοπευω να τον χρησιμοποιησω για σοβαρες/απαιτητικες ακροασεις,υπαρχει ηδη ενα ικανοποιητικο συστημα ακριβως για αυτη τη δουλεια.

Πιστευετε οτι αξιζει μια τετοια κινηση ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Σκεφτομουν ενα παρομοιο συστηματακι για χρηση αποκλειστικα με τον σταθερο υπολογιστη στο γραφειο,παρεα με καποιο οικονομικο ηχειο (μικρου ογκου) γιατι προτιμω να δωσω 300-400Ε και να εχω καλο ηχο σε μετριες εντασεις(πχ για internet radio και mp3 την ωρα που σερφαρω) παρα να να καταφυγω σε ενα ζευγος "πλαστικων" ηχειων για PC με κοστος ~100Ε και "φτηνιαρικο" ηχο.Πακετα ηχειων 5.1 ,7.1...17.1 με αφηνουν παγερα αδιαφορο

Δεν σκοπευω να τον χρησιμοποιησω για σοβαρες/απαιτητικες ακροασεις,υπαρχει ηδη ενα ικανοποιητικο συστημα ακριβως για αυτη τη δουλεια.

Πιστευετε οτι αξιζει μια τετοια κινηση ?

Ναί,θα εκπλαγείς ευχάριστα και το ποσό δεν είναι μεγάλο.

Λοιπόν ο Trends, μπορεί να κάνει τα κατάλληλα γι αυτόν ηχεία να παίζουν σαν ... ακουστικά. Ακούγοντας απόψε γνωστές μουσικές από το PC μου με ακουστικά Sennheiser eH-350, συνειδητοποίησα ότι ο Trends παράγει ήχο συγκρίσιμο με αυτά. Στο παρελθόν μου είχε συμβεί μόνο με ψαγμένα και δυστυχώς ακριβά συστήματα.

Eνα μικρο off topic (και οποιος θελει απανταει )

http://www.audio-magus.com/product_p/ppt70i.htm

Αυτον , που καποιος το ανεφερε σε αλλο θεμα , και ο οποιος εχει τα ρευματα του..τον εχει ακουσει καποιος ?Μπορει να κανει μια συγκριση με το trends ?
Eιναι ακριβος της ιδιας φιλοσοφιας /σχεδιασης με το trends ?

Mε λιγα λογια ειναι ενας ντοπαρισμενος trends (:D ) η παμε σε διαφορετικο ηχο παλι ?

Άμα είναι το ίδιο τσιπάκι, δε νομίζω να έχει τρελές διαφοροποιήσεις.

Εκτός κι αν τα υπόλοιπα υλικά είναι εντελώς αλλού, οπότε μπορεί και να έχουμε άλλο θέμα...

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Αυτον , που καποιος το ανεφερε σε αλλο θεμα , και ο οποιος εχει τα ρευματα του..τον εχει ακουσει καποιος ?Μπορει να κανει μια συγκριση με το trends ?

Mε λιγα λογια ειναι ενας ντοπαρισμενος trends (:D ) η παμε σε διαφορετικο ηχο παλι ?
Φαίνεται κελεπούρι στα λεφτά του και από τις περιγραφές ο ήχος του μοιάζει να είναι κατά KingRex μεριά, με πιό soft χαρακτήρα από τον Trends. Ένα συγκριτικό θα είχε πολύ ενδιαφέρον.

Επίσης έχει αρκετό χώρο γιά "πειράγματα". Αλλά beware, αν το Tripath 2022 που χρησιμοποιεί είναι επίσης 12Volt (γνωρίζει κανείς?), ναί μεν λόγω ισχύος θα είναι ΟΚ με δυσκολότερα ηχεία αλλά και πάλι τον καλύτερό του εαυτό θα τον δείξει με ηχεία που η καμπύλη της σύνθετης αντίστασής τους μένει κοντά στα 4Ω.

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Λοιπόν ο Trends, μπορεί να κάνει τα κατάλληλα γι αυτόν ηχεία να παίζουν σαν ... ακουστικά. Ακούγοντας απόψε γνωστές μουσικές από το PC μου με ακουστικά Sennheiser eH-350, συνειδητοποίησα ότι ο Trends παράγει ήχο συγκρίσιμο με αυτά. Στο παρελθόν μου είχε συμβεί μόνο με ψαγμένα και δυστυχώς ακριβά συστήματα.

πολύ σωστή παρατήρηση.
Κάπου εκεί τείνω να καταλήξω και εγώ.

Και είναι φοβερό κομπλιμέντο γιά ενισχυτή αυτό...

Aυτός ο κάποιος που λές είμαι εγώ.Οπότε έχω λόγο για το θέμα.
Ηχητικά παίζει όπως ο παλιός T-Amp και γκάζια έχει αρκετά για ηχείο 88db.
To ίδιο τσιπάκι φοράει και αυτός εδώ αλλά το κόστος του είναι Χ10...
http://silvernote-audio.com/content/view/1/27/

Αν είναι 10 φορές πάνω,μιλάμε για εντελώς διαφορετική κατάσταση.Είναι μεγάλη η διαφορά.Σ' αυτήν την περίπτωση δεν ισχύουν οι μέχρι τώρα επισημάνσεις τιμής/απόδοση,που έχουν γίνει για τον μικρούλη των >150Ε.

Αν συνυπολογισθεί κι ο απαραίτητος προενισχυτής,πάμε ακόμα παραπάνω...

http://images.google.gr/imgres?imgu...udget+hi+fi&start=260&ndsp=20&um=1&hl=el&sa=N

Μιά πρωτότυπη ιδέα για μιά κατασκευή με τρίπαθ,που κοστίζει ελάχιστα.

Κλικάρετε πάνω στο: Apple Floppy Amp(via Gizmodo),για να δείτε τα βήματα της κατασκευής.

Last edited: