Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Με τη χρήση παλμογράφου παρατηρώ μια έντονη παρουσία υπερηχων που μοιάζουν με πριονατά σήματα (saw tooth waveform). To υψήσυχνο αυτό σήμα το βλέπω στην έξοδο του TRENDS ανεξαρτήτως της θέσης που βρίσκεται το ποτενσιόμετρο. Η συχνότητα πρέπει να είναι γύρω στα 200KHz. Δεν γνωρίζω σε αυτή τη φάση τι επιπτώσεις αυτό μπορεί να έχει στον ήχο. Πάντως αυτή η συχνότητα των 200KHz από μόνη της δεν είναι ακουστή.

Υ.Γ Στο σημείο όπου ο ενισχυτής αρχίζει να κλιπάρει (6,2 W RMS @8Ω), το ημιτονοειδές σημα στην έξοδο γίνεται τραγικό. Σε συνδυασμό με τους υπέρηχους έχουμε να κάνουμε με ένα αξιοθαύμαστο οπτικό φαινόμενο.

Last edited:
Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Η αλήθεια είναι οτι η ψηφιακή παραμόρφωση ακούγεται πολύ άσχημα , κάτι που συμβαίνει και εδώ , στα δικά μου ηχεία δεν φτάνω εύκολα στο peak του ενισχυτακίου δεν υπάρχει λόγος , αλλά σε μπασρεφλεξ πνίγεται και τα βλέπει ολα μπλε !!
(επίσης η διάφορα ποιότητος αλλάζει δραματικά με κάθε κλικ παραπάνω του volume )

Last edited:
Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Η αλήθεια είναι οτι η ψηφιακή παραμόρφωση ακούγεται πολύ άσχημα , κάτι που συμβαίνει και εδώ , στα δικά μου ηχεία δεν φτάνω εύκολα στο peak του ενισχυτακίου δεν υπάρχει λόγος , αλλά σε μπασρεφλεξ πνίγεται και τα βλέπει ολα μπλε !!
(επίσης η διάφορα ποιότητος αλλάζει δραματικά με κάθε κλικ παραπάνω του volume )

Και το κλιπάρισμα, τουλάχιστον στο δικό μου δείγμα, έρχεται από πολύ νωρίς.

Σε μικρά ηχεία χαμηλής ευαισθησίας (σχεδόν όλα τα μικρά) , το κλιπάρισμα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό από πολύ νωρίς. Οταν αυτό το είδος της παραμόρφωσης το ακούσεις μια φορά δεν χρειάζεται να το ακούσεις δεύτερη.

Προσοχή λοιπόν με αυτού του είδους τα ψηφιακά.

Κάποιος είχε γράψει ότι αυτό το είδος της παραμόρφωσης ομοιάζει με την παραμόρφωση ενός SET λαμπάτου ενισχυτή . Θυμάται κανείς ποιος το είχε γράψει ??? Πραγματικά, δεν κάνω πλάκα. :HTEHETH63:

οποίος θέλει να πάρει το 90 τα εκατό απο set αυτό πρέπει να ειπώθηκε , (λες να έλεγε για την παραμόρφωση ?)

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

οποίος θέλει να πάρει το 90 τα εκατό απο set αυτό πρέπει να ειπώθηκε , (λες να έλεγε για την παραμόρφωση ?)

Οχι, μάλλον για τα ποσοστά του θα μιλούσε :SFGSF8:

εγώ ακούω 88-90 db και είναι αποθέωση.
Μετά αρχίζουν τα ζόρια.
Αλλά πλέον αρκούμαι σ αυτά.

Τα marantz θα φύγουν....

και γιά να μην παρεξηγηθώ....
είναι και άλλοι λόγοι, χώρος, όγκος και ενδεχόμενες μοντίφες στα marantz με καλώδια τροφοδοσίας, ανάρτηση τελικών πάνω στα ηχεία....

και ξανά: ΧΩΡΟΣ...

Μπηκα στη τεταρτη εβδομαδα συμβιωσης μαζι του,ακουω με δυο μικρα EPOS των 86db ευαισθησια σε ενα χωρο 15 τετραγωνικων και ελαχιστες φορες χρειαστηκε να ανεβασω την ενταση πανω απο το 1/4.Η ικανοποιηση φυσικα ειναι τεραστια και μονο παραπονα δεν εχω απο αυτο το μαγικο πραγματακι.
Σιγουρα δεν ακουω αυτα που ακουσα στην ολιγολεπτη επιδειξη στη location αλλα αν ειχα τη δυνατοτητα να εχω ηχεια των 20000 ευρω θα εδινα περισσοτερα απο 155 για ενισχυτη.Νομιζω οτι κρινουμε τον ενισχυτη με λαθος κριτηρια αλλα αυτο ειναι θεμα του καθενος.Ειναι ο πιο απλος και ανωδυνος τροπος να στησεις ενα αξιοπρεπες συστηματακι (πηγη+ηχεια) σε ενα μικρο χωρο και σιγουρα οχι ο ενισχυτης πουθα βγαλει απο τα ρακ σας τα ακριβα ενισχυτικα.Ηδη σκεφτομαι την αγορα ενος δευτερου για το υπνοδωματιο αλλα και την ιδιοκατασκευη fullrange ηχειων (μικρου μεγεθους) που θα αποτελεσουν και το συστημα των διακοπων μαζι με ενα media player.O καλυτερος ηχος στο νησι!!!!

αρχίζει και μου μυρίζει bluesky /// ??? H άρπαξε το παστίτσιο στο φούρνο!!

Μπιλαρα, παρατα τα πατσιτσα και τις Βεφες και φτιαξε εκει καμια κατασταση.
Αντε, γιατι κοντεβω να παθω αποτοξεινωση ...

Φιλε Τάσο πολυ σωστη η αποψη σου, σήμερα μου ήρθε και ο ΤC-820, ελπιζω το συστηματακι που οπως και εσυ, θελω απλα να παιζει σωστη μουσικη με λιγα χρηματα σε μικρο χώρο, να μου βγει με αυτην την αγορα...για να δουμε

Φιλε Τάσο πολυ σωστη η αποψη σου, σήμερα μου ήρθε και ο ΤC-820, ελπιζω το συστηματακι που οπως και εσυ, θελω απλα να παιζει σωστη μουσικη με λιγα χρηματα σε μικρο χώρο, να μου βγει με αυτην την αγορα...για να δουμε

Για πες για πες..και για την ποιοτητα και για την ενταση..

εχω ανοιξει θέμα στο hifi για αυτο, σημερα το πηρα, και οτι ακουσω θα το γράψω εκει

Κάποιος που τα έχει παίξει monoblock;

O Trends Audio TA-10.1 δεν κατάφερε να οδηγήσει τα ακουστικά μου, τα οποία έχουν αντίσταση 600 Ω (Sehnheiser HD-424) . Ο ενισχυτής αδυνατεί να τα οδηγήσει γιατί προφανώς ξεμένει από τάση και παραμορφώνει έντονα σε σημείο που αρχίζει να κάνει διακοπές σήματος.

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

O Trends Audio TA-10.1 δεν κατάφερε να οδηγήσει τα ακουστικά μου, τα οποία έχουν αντίσταση 600 Ω (Sehnheiser HD-424) . Ο ενισχυτής αδυνατεί να τα οδηγήσει γιατί προφανώς ξεμένει από τάση και παραμορφώνει έντονα σε σημείο που αρχίζει να κάνει διακοπές σήματος.

έχω την εντύπωση οτι μάλλον έχεις πέσει σε προβληματικό κομμάτι ! τέτοια κουφά εμένα δεν τα κάνει

Γιατί θα έπρεπε να δουλέψει σε 600Ω φορτίο; Αν λάβεις υπ' όψη σου τα δύο πηνία που έχει στην έξοδο, τόση αντίσταση μπορεί να είναι εκτός προδιαγραφών λειτουργίας.

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

πάντως τα Κ1000 τα οδηγάει περίφημα, καθώς και τα 8ωμα 84db ηχεία μου, τόσο που σκέφτομαι να διώξω εντελώς τα marantz και να πάρω άλλα δυό, γιά να έχω από ένα στα ηχεία και ένα γιά τα ακουστικά... (εκτός αν μείνω με δυό και βάλω τα ακουστικά στα ελεύθερα κανάλια...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

πάντως τα Κ1000 τα οδηγάει περίφημα, καθώς και τα 8ωμα 84db ηχεία μου, τόσο που σκέφτομαι να διώξω εντελώς τα marantz και να πάρω άλλα δυό, γιά να έχω από ένα στα ηχεία και ένα γιά τα ακουστικά... (εκτός αν μείνω με δυό και βάλω τα ακουστικά στα ελεύθερα κανάλια...)

Aν αναφέρεσε στα AKG K1000, αυτά έχουν ονομαστική αντίσταση 120 Ω, αρκετά χαμηλή σε σχέση με τα Sennheiser που έχουν 600 Ω.

Το AKG χρειάζεται περίπου 1 watt για να αποδώσει 104dB.
(74dB στο 1 mW)

Απλώς δεν κάνει αυτός ο ενισχυτής για οδήγηση ακουστικών υψηλής αντίστασης σε ρεαλιστικές στάθμες.
Εγώ για αυτή τη χρήση τον ήθελα τον Trends. Οπότε τον επιστρέφω.

Nα φανταστείς ότι από την έξοδο ακουστικών ενός Behringer SRC-2496 τα Sennheiser οδηγούνται σε ρεαλιστικές στάθμες και χωρίς ίχνος παραμόρφωσης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Aν αναφέρεσε στα AKG K1000, αυτά έχουν ονομαστική αντίσταση 120 Ω, αρκετά χαμηλή σε σχέση με τα Sennheiser που έχουν 600 Ω.

Το AKG χρειάζεται περίπου 1 watt για να αποδώσει 104dB.
(74dB στο 1 mW)

Απλώς δεν κάνει αυτός ο ενισχυτής για οδήγηση ακουστικών υψηλής αντίστασης σε ρεαλιστικές στάθμες.
Εγώ για αυτή τη χρήση τον ήθελα τον Trends. Οπότε τον επιστρέφω.

Nα φανταστείς ότι από την έξοδο ακουστικών ενός Behringer SRC-2496 τα Sennheiser οδηγούνται σε ρεαλιστικές στάθμες και χωρίς ίχνος παραμόρφωσης.

μα εδώ είναι το παράδοξο.
Τα senn έχουν 600 αλλά οδηγούνται από έναν προ (προ !) άνετα. Πχ o mbl οδηγούσε από όσο θυμάμαι τα 650 άνετα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

μα εδώ είναι το παράδοξο.
Τα senn έχουν 600 αλλά οδηγούνται από έναν προ (προ !) άνετα. Πχ o mbl οδηγούσε από όσο θυμάμαι τα 650 άνετα....

Δεν είναι καθόλου παράδοξο. Είναι απλό, όσο και ο νόμος του Ωμ.
Ο ενισχυτής ακουστικών κλιπάρει σε υψηλότερη τάση εξόδου απ' ότι ο Trends.
O Trends έχει βέβαια τη δυνατότητα να δώσει πολύ περισσότερο ρεύμα απ' ότι ο ενισχυτής ακουστικών. Οταν όμως τα ακουστικά έχουν αντίσταση 600 Ω χρειάζονται μεγαλύτερη τάση και λιγότερο ρεύμα.
Οταν είπα ότι ο Trends ξεμένει εύκολα από τάση, έπρεπε να είχες καταλάβει τι εννοούσα.

Υ.Γ Ο Trends κλιπάρει στα 7 volts RMS @ 8Ω (6,5 V RMS στα 4Ω)
Οι τιμές αυτές επαληθεύονται και από τα χαρακτηριστικά ισχύος του κατασκευαστή που αναφέρονται και στη συσκευασία.

Last edited: