XBMC flavor or similar suggestions for atom!

meatball

New member
12 April 2013
21
Καλημέρα,

όλη την εβδομάδα εβρισκα και αγόραζα φθηνά components για να στήσω ενα απλό HTPC. βασικά η καρδιά του θα είναι το κλασσικό motherboard-ακι(λογω μεγέθους!) της intel με τον atom d2700, chipset Nm10, GPU: Intel GMA 3650,

Έχω δει to xbmc σε apple tv και rashberry φίλων και θα ήθελα να σηκώσω κατι τετοιο και εγώ, απλά δεν ειμαι σιγουρος ποιο version να βάλω που θα τρέχει οκ με το setup μου, η αν είναι καλύτερα να παω σε λύση openELEC, xbmcbuntu etc, βασικά θέλω να εγκαταστήσω κατι το οποίο θα έχει xbmc (η κατι καλύτερο αμα εχει καποιος να προτείνει- απλά εγω δεν έχω δει κατι αλλο) και να το ανεβάσω και να ΠΑΙΞΕΙ! επειδή δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ και ξέρω πως είναι αυτά τα πραγματα, ουσιαστικά κανω αυτή την ερωτηση γιατι δεν θέλω να μπλέξω με compatibility issues, drivers κτλ και να κανω 40 format όλο το σαβ/κο μου!

ευχαριστώ σε όποιον βοηθήσει!

Πρώτα απ' όλα, κάτι καλύτερο απο XBMC, πολύ απλά δεν υπάρχει! :grinning-smiley-043
Ειδικά αν δεν θέλεις να ασχοληθείς πάνω απο μισή ώρα με σετάρισμα, είναι η μόνη σου επιλογή. Φτιάχνεις ένα LiveUSB με Openelec και το δοκιμάζεις.

Για το hardware τώρα, έχω τις αμφιβολίες μου για την κάρτα γραφικών.

ναι καλα κανεις και τις έχεις, και εγω τις έχω! γιαυτό σκεφτόμουν το xbmcbuntu γιατί φανταζομαι θα υποστηρίζει περισσοτερο hardware, καλά στη χειρότερη του σηκώνω και ενα windows και το τρέχω από εκει το xbmc, έτσι δεν είναι?

Δεν είναι θέμα υποστήριξης αλλα...ιπποδύναμης! Το GMA 3650 ίσως είναι πολύ αδύναμο για να παίξει HD.

Μήπως να δεις λύσεις με AMD APU?

openelec απο μενα,εχει πολλα καλουδια και πολυ ευκολο setup,αν ειχε και ενα σωστο torrent client θα το προτιμουσα απο τα win7.
edit: με αυτη την gpu δεν πας μακρια....πανε γιαλλα η ενα amd fussion το λιγοτερο.

Last edited:
Λοιπόν...έχω netbook με Atom 1,6Ghz και GMA950. Παίζει 720p με το ζόρι, χάνοντας συνήθως το συγχρονισμό ήχου-εικόνας.

Διαβάζοντας διάφορα benchmarks, βλέπω οτι ο επεξεργαστής σου είναι τουλάχιστον 30% πιο γρήγορος και η κάρτα γραφικών έχει διπλάσιες επιδόσεις. Μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα αν δεν βλέπεις πολύ βαριά αρχεία.

http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-950.2177.0.html

http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Atom+D2700+@+2.13GHz&id=607

Άντε να δούμε!

παιδιά το σεταπ είναι αυτό!τα πήρα γιατί ήταν ότι πιο φτηνό και μικρό μπορούσα να βρω ωστε να φτιαξω ένα μικρό, όμορφο, φτηνό media center να βλέπω καμια ταινιούλα, ουσιαστικά οτιδήποτε αλλο να έπαιρνα θα ήταν πεταμένα λεφτά αφού ούτως ή αλλως βγάζω HDMI&SPDIF και από το pc μου με 2geForce 5-αρες GS σε sli κτλ κτλ

αυτό το πήρα καθαρά για το "παιχνίδι" με dedicated xbmc οπότε ελπίζω να μη 'μασήσει' και να με βγάλει ασπροπροσωπο! απλά δεν θέλω να ταλαιπωρηθώ πολυ γιατι με βλέπω να το κάνω NAS και να τελειώνει η ιστορία!

ok!Ελπιζω να μην το καψω στο τέλος γιατί εμφανησιακά πολύ το έχω συμπαθήσει!

openElec φαντάζομαι το generic i386 έτσι??

επειδή μόλις κοιταξα την υπογραφή σου...θα είναι πολύ κακό να αλλαξω θέμα εδω μέσα και να σε ρωτήσω για τα ONKYO???? δεν βρίσκω site αντιπροσώπου στην ελλάδα και σκέφτομαι η να παραγγείλω έναν από schlauershoppen.de η να πάρω κανενα yamaha από εδώ και να τελειώνω..? (έχω έναν cambridge audio τώρα αλλά δεκαετίας και ήρθε η ώρα του)

άμα πειράζει πολύ η αλλαγή θέματος, αστο!

απλά τα γουστάρω πολύ τα onkyo!

την Intel i386 Version δεν θα έπρεπε να επιλέξει, και όχι την generic?

Οσο για το θέμα δυνατοτήτων αναπαραγωγής των atom/3650, μάλλον πιο πολύ έχει να κάνει με το αν μπορεί να σηκώσει DXVA ο συγκεκριμένος συνδυασμός (και αν ταυτόχρονα υποστηρίζεται από το πρόγραμμα αναπαραγωγής), παρά για την "ισχύ" του... δεδομένου του ότι αυτή ακόμα και αν είναι περισσότερη από προηγούμενους ατομ, είναι ακόμα πολύ χαμηλή.

την Intel i386 Version δεν θα έπρεπε να επιλέξει, και όχι την generic?

Οσο για το θέμα δυνατοτήτων αναπαραγωγής των atom/3650, μάλλον πιο πολύ έχει να κάνει με το αν μπορεί να σηκώσει DXVA ο συγκεκριμένος συνδυασμός (και αν ταυτόχρονα υποστηρίζεται από το πρόγραμμα αναπαραγωγής), παρά για την "ισχύ" του... δεδομένου του ότι αυτή ακόμα και αν είναι περισσότερη από προηγούμενους ατομ, είναι ακόμα πολύ χαμηλή.

η Intel νομίζω είναι για τις igpu

Έτσι είναι:
Intel Builds
This is NOT a generic image for anything with an Intel CPU, it is tailored for HTPC systems that use Intel GMA integrated graphics, Core2Duo or higher, including Sandybridge and and Ivybridge.

Αφού έχεις ήδη το hardware, δοκιμάζεις και βλέπεις. Μη φοβάσαι, δεν θα πάρει φωτιά ;)

Απάντηση: Re: XBMC flavor or similar suggestions for atom!

για intel build λέει αυτό: "This is NOT a generic image for anything with an Intel CPU, it is tailored for HTPC systems that use Intel GMA integrated graphics, Core2Duo or higher, including Sandybridge and and Ivybridge."

υγ. θεωρητικά μιλάω, μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει Openelec (αν και ψήνομαι για ένα NUC)...

:)) όχι δε φοβάμαι!απλά δεν το έχω ανοίξει ακόμα οπότε έλεγα μήπως το σώσω και πάρω κανά τετοιο με ΙΟΝ

http://www.e-click.gr/index.php?target=products&product_id=55883

και γίνει η δουλειά καλύτερα! (θα γίνει η δουλειά καλυτερα???)

E, όσο να 'ναι, το ΙΟΝ αμυγδάλου τραβάει λίγο καλύτερα στην ανηφόρα ;)