Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ευχαριστώ.
βασικα ηθελα να το περασω σαν mce keyboard που εχει ολα τα κουμπιά έτοιμα.
μαλλον φταίει το ir receiver μου που δεν ειναι τελικα Καποιο επώνυμο
εχω παραγγειλει ενα hp ir receiver που λένε οτι κάνει.
αναμονη απο hong kong :music-smiley-005:

Όλα τα ΙR RC6 κάνουν για receiver. Για κάποιο λόγο λένε οτι αυτά της HP όντως έχουν μεγάλη συμβατότητα. Εγώ πάντως είμαι πανευτυχής που με ένα απλό MCE Remote των 22$ κάνω τα πάντα. Και έχω την δυνατότητα να κάνω map ότι κουμπί θέλω στο XBMC. Κυριολεκτικά φέρνεις το remote στα γούστα σου. Άλλο ένα τεράστιο πλεονέκτημα του XBMC.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Όλα τα ΙR RC6 κάνουν για receiver. Για κάποιο λόγο λένε οτι αυτά της HP όντως έχουν μεγάλη συμβατότητα. Εγώ πάντως είμαι πανευτυχής που με ένα απλό MCE Remote των 22$ κάνω τα πάντα. Και έχω την δυνατότητα να κάνω map ότι κουμπί θέλω στο XBMC. Κυριολεκτικά φέρνεις το remote στα γούστα σου. Άλλο ένα τεράστιο πλεονέκτημα του XBMC.

κυκλοφορει στα forum οτι το harmony εχει προβλημα να δουλεψει σαν mce keyboard με κάποιο ir receiver που δεν εχει το καταλληλο driver.
σε μενα παντως αυτο ισχυεί.
ειναι σαν καποια κουμπια του mce keyboard να ειναι εκτός μπάντας του Ir(αν δεν είπα καμια κοτσάνα) χαχα

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλησπέρα σε όλους.Εδώ και μερικές μέρες έχω εγκατεστημένο το Aeon mq σε PC ΜΕ WIN7 X64.Μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα.Στην καρτέλα VIDEOS εμφανίζει κανονικά όλους τους φακέλους με τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές.Στις ξεχωριστές όμως καρτέλες (TV SHOWS και MOVIES)Εμφανίζει σωστά μόνο τις ταινίες ενώ απο τις σειρές εμφανίζει μόνο δύο απο τις έξι η επτά που έχω στόν δίσκο.Λέγοντας εμφανίζει ενοώ ότι κατεβάζει τα fanarts-banners κτλ.Οποιαδήποτε ιδέα για το τι μπορε'ι να φταίει ευπρόσμενη.

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ή αλλαζει την ονομασια τους και τις περιγραφεις πιο σωστα , γιατι εκει μπερδευεται μαλλον ή πας σε χειροκινητο ψαξιμο μεσα απο το XBMC

Εδώ είναι και το περίεργο.Οί σειρές είναι ταξινομημένες όλες με τον ίδιο τρόπο.Δηλαδή σε ξεχωριστούς φακέλους η κάθε μία και με τα επεισόδια αριθμημένα.Παρ'όλα αυτά αναγνωρίζει μόνο τις δυο ενω ούτε με τον χειροκίνητο καθορισμό περιεχομένου γίνεται τίποτα.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ή αλλαζει την ονομασια τους και τις περιγραφεις πιο σωστα , γιατι εκει μπερδευεται μαλλον ή πας σε χειροκινητο ψαξιμο μεσα απο το XBMC

Σωστός ο Zilmer και στα δύο. Πρώτα απ' όλα καθάρισε την Library και για σίγουρα αποτελέσματα πάτα το "c" πάνω στη σειρά που θες να δείς και πάτα το TV Show Information. Αγνοείς την Library σου και ζητάς να ψάξει απ' το ιντερνετ και....Ελπίζω να βοήθησα!

OK.Το έλυσα το πρόβλημα.Είχατε δίκιο σχετικά με την χειροκίνιτη αναζήτηση.Το λάθος μου ήταν οτι στους φακέλους με το όνομα της σειράς ήταν γραμμένο το (S01-02-κτλ).Αφαιρώντας το στο εικονικό πληκτρολόγιο της αναζήτησης πληροφοριών όλα πήγαν καλά.Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

και μένα μου κάνει κατι μπερδέματα.

το σημαντικότερο ειναι τα εχεις σωστα ταχτοποιημένα.
πάντως χρησιμοποιουσα πολύ καιρό το media center master
Νομίζω το xbmc απο μόνο του δουλευει καλύτερα.
ελάχιστα λαθη μου έχει κάνει.

\TV Shows\Weeds\Season 1\Weeds S01E01.mkv

καλό το weeds?:afro:

και μένα μου κάνει κατι μπερδέματα.

το σημαντικότερο ειναι τα εχεις σωστα ταχτοποιημένα.
πάντως χρησιμοποιουσα πολύ καιρό το media center master
Νομίζω το xbmc απο μόνο του δουλευει καλύτερα.
ελάχιστα λαθη μου έχει κάνει.

καλό το weeds?:afro:

Αν σου αρέσει το χιούμορ του Californication εννοείτε πως θα το δείς!:music-smiley-005:

Εμένα μόλις έφερα την Database του XBMC στα μέτρα μου (Αλλάζοντας τα περίεργα filenames) όλα λειτουργούν και ανανεώνονται τέλεια!

δεν χρειαζεται ψαξιμο - το XBMC ειναι η κορυφη software για homecinema.Το hardware λιγο μας τα χαλαει αλλα θα στρωσει και αυτο.Το συγκρινω με το popcorn που εχω .Ειναι ετη φωτος πισω το popcorn , σε θεμα Interface-ευκολια,skins,themes και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις.Αλλα και ετη φωτος πισω(λιγο υπερβολικο ισως αυτο), το XBMC , στο ποσο αβιαστα και ευκολα εχεις HD ηχο, play στα image , menu και απλο Play (οτι θες) στα BR rips.Oταν συνδυαστουν αυτα τα 2 , τοτε θα ειναι το μυστικο της επιτυχιας για παρα πολλους χρηστες.Ασε που οτι και να ειναι αυτο θα πουλησει τρελλα.

Ας δηλώσω κι εγώ την προσχώρησή μου τις τελευταίες ημέρες (και με αφορμή το παρόν τόπικ :SFGSFGSF:) στο στρατόπεδο του xbmc. Ειδικά το Σ/Κ ασχολήθηκα με το cinema experience, για το οποίο υπάρχει απίστευτη ποικιλία σε intro και outro videos! Για να μην πω πόσο γουστάρω το streaming των trailer πριν την ταινία!

Δοκιμασα χθες για λιγο το XBMC, καλο δεν μπορω να πω, αλλα το interface του Boxee ειναι αρκετα πιο ομορφο και ευκολο. Απο πλευρας εικονας δεν ξερω αν ηταν η ιδεα μου, αλλα νομιζω οτι ειχε λιγο καλυτερη το XBMC, βεβαια ειχε παει πολυ αργα και το εβλεπα απο οθονη λαπτοπ 15''. στο boxee δεν εχω κανει καμια ρυθμιση ειναι ολα στο default ενω στο XBMC εκανα αυτα που γραφει η 1 σελιδα.

Το scraping του Boxee μου βρηκε πιο πολλα και στην μουσικη αν πχ εχεις φακελο με το ονομα σου συγκροτηματος και μεσα στον φακελο αυτο τα αλμπουμς σου βαζει μια φωτο του συγκροτηματος και μετα στα αλμπουμς κανονικα τα εξωφυλλα. Απλα εκπληκτικο! Επισης βρηκε φωτο για αρκετα αγνωστα συγκροτηματα και πειραματικους καλλιτεχνες που εχω στην συλλογη μου..

το XBMC δεν το εψαξα ακομα για μουσικη..

αυτο πως γινεται στο xbmc;
XBMC\Settings\Add-ons\Get Add-ons\googlecode.xbmc-addonsAddons\Video Add-ons\Apple Movie Trailers-Lite\install
Αυτο βασικα προυποθετει το κατεβασμα του repository.googlecode.xbmc-addons
Μετα το κανεις copy-paste στο Programs\XBMC\addons
Και βεβαια για να τα δεις πρεπει να κανεις install το Home Theater Experience που και αυτο βρισκεται στο googlecode.xbmc-addons μονο που εδω δεν γυρευεις στα (Addons) Video Addons αλλα Program Add-ons\Cinema Experience\install
Και οταν θα το εχεις βαλει τοτε οταν πηγαινεις στα εργα σου διπλα στο PLAY θα δεις το πληκτρο CINEMA PLAY
Η διαφορα ειναι οτι στο play το εργο θα αρχιζει απο την αρχη η οπου σταματησε την τελευταια φορα ενω Cinema Play δειχνει το trailer και αμεσως ξεκιναει το εργο παντα απο την αρχη.
Αυτα....................

Last edited:

XBMC\Settings\Add-ons\Get Add-ons\googlecode.xbmc-addonsAddons\Video Add-ons\Apple Movie Trailers-Lite\install
Αυτο βασικα προυποθετει το κατεβασμα του repository.googlecode.xbmc-addons
Μετα το κανεις copy-paste στο Programs\XBMC\addons
Και βεβαια για να τα δεις πρεπει να κανεις install το Home Theater Experience που και αυτο βρισκεται στο googlecode.xbmc-addons μονο που εδω δεν γυρευεις στα (Addons) Video Addons αλλα Program Add-ons\Cinema Experience\install
Και οταν θα το εχεις βαλει τοτε οταν πηγαινεις στα εργα σου διπλα στο PLAY θα δεις το πληκτρο CINEMA PLAY
Η διαφορα ειναι οτι στο play το εργο θα αρχιζει απο την αρχη η οπου σταματησε την τελευταια φορα ενω Cinema Play δειχνει το trailer και αμεσως ξεκιναει το εργο παντα απο την αρχη.
Αυτα....................
ευχαριστω! θα το δοκιμασω. ισως να εχει κατι και για το boxee απο την στιγμη που δεχεται και αυτο repository..

να πω οτι μόλις παρέλαβα αυτό εδώ το τηλεκτοντρόλ απο ebay ,υπάρχει και amazon

Μου δουλεψε χωρίς να κάνω τίποτα. ουτε ενα script στο xbmc.
ουτε evenghost ουτε τιποτα.
ακόμα και τον MPC-HC που τον είχα σαν external player μου τον δουλεψε κανονικά, απλά δεν εχω κανει Mapping το fast forward. ολες τις αλλες επιλογές τις έχω κανονικά.