Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το home menu είναι το δυνατό σημείο του Nox. Πάντως από ότι διάβασα ο MarcosQui ετοιμάζει το 4. Εν αναμονή....
Θα περίμενα να το έχει κάνει ήδη στο πιο προηγμένο skin που υπάρχει.

Εδώ στο Confluence Lite Mod μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με το home menu. H αρχική του έκδοση ξεκινούσε μόνο με το System στην μπάρα και έβαζες ότι ήθελες και με όποια σειρά ήθελες.

Πρέπει να παραδεχτώ όμως οτι το MQ3 είναι πολύ γρήγορο.

Βασιλη για διαβασε το post μου 2277
Και πες μου τι ρυθμισεις να κανω.
Ευχαριστω.....

βαγγέλη με συγχωρείς τώρα το είδα. μου κάνει εντύπωση που σου βγάζει 30 fps. έχεις αλλάξει τις ρυθμίσεις του svp σε screen refresh rate / 2??? κανονικά θα έπρεπε να βγάζει 60.

αν στα 30fps σου βγάζει low index σημαίνει ότι έχεις αδύναμο επεξεργαστή κάρτα γραφικών. όμως αν δεν κάνω λάθος έχεις i3 αλλά κάρτα έχεις??

σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να μην παίζεις σωστά σε 30fps αν και εκεί η νέα version του svp φαίνεται να έχει πρόβλημα

επίσης ποια διαδικασία ακολούθησες???

οκ έβαλες το svp. από φίλτρα???? κατέβασες xml??? ή το βλέπει μόνος του ο dsplayer που έχεις παραθέσει στο λινκ πριν 2-3 σελίδες ???

κανονικά στην έκδοση xbmc dsplayer που έχω πρέπει να κατεβάσεις 3 xml από το forum του svp και να τα βάλεις σε 3 directories.

δουλεύουν με haali media splitter και lav video decoder.

Βασιλη καλησπερα
Αυτη την ενδειξη την εβγαζε οταν το Video profiles\Frames interpolation mode ειναι σε οποιαδηποτε θεση εκτος του OFF
Οταν το βαλω στο off ολα τρεχουν ρολοι,αλλα στα κανονικα fps.
Εκει βεβαια δεν βλεπω τιποτε διαφορετικο απο την απλη EDEN
Καρτα γραφικων εχω την 5570 fanless DDR5
Τι εννοεις φιλτρα και xml?
Για δωσε αναλυτικα αυτα τα τρια xml's και που τα βαζω?
Αυτο που εχω εγω δουλευει με ffdshow video decoder - Haali media splitter και Reclock properties.

ΠΡΟΣΟΧH : Οταν παταω το Ο στα Video Settings μου δειχνει οτι Video decoder ειναι MPEG4 Video(H264) και οχι MPC
Οταν παω Settings\Video\ και του βαλω να δουλευει με MPC Video decoder και ΜKV Source τοτε δεν δουλευει το SVP καθολου.

Για στειλε λιγη βοηθεια
Ευχαριστω

Ενα αλλο πολυ βασικο ειναι οτι οταν δουλευει το SVP οταν ενεργοποιω το Renderer stats μου δειχνει οτι DXVA2 : Not using DXVA
Προφανως επειδη δουλευει Video Decoder MPEG4 και οχι MPC δεν αναγνωριζει το DXVA2

Last edited:

οδηγός εδώ

http://www.svp-team.com/forum/viewtopic.php?id=580

εγκαθιστάς haali media splitter και lav video και ffdshow

πατάς το here

εκεί που στην παραπάνω σελίδα λέι

Here config.files for XBMS-DS.
και πάς σε μια άλλη όπου κατεβάζεις το xbmc-lav-sc2.zip. έχει τα 3 αρχεία.

τα κοπιάρεις στα directory που βλέπεις στο αρχικό λινκ.

για το ένα ίσως χρειαστείς να ρυθμίσεις τα windows να βλέπουν κρυφά αρχεία.

αν έχεις εγκαταστήσει την πλήρη έκδοση του svp τότε ίσως να μην χρειαστείς να εγκατάστήσεις haali - lav και ffdshow. τα εγκαθιστά αυτό από μόνο του.

εννοείται ότι πριν μπείς στο xbmc dsplayer έχεις τρέξει το svp και βλέπεις το εικονίδιο του κάτω δεξιά στα εικονίδια.

το τι αποτέλεσμα θα πάρεις βέβαια εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του svp. γενικά θέλει τετραπύρηνο και πάνω και καλή κάρτα γραφικών.

αυτή τη διαδικασία ακολουθώ εγώ. μπορεί τώρα να υπάρχει καμμία νέα εκδοση xbmc dsplayer που να θέλει μόνο το svp.

Last edited:

Βασιλη καλημερα
Ακολουθησα τις οδηγιες σου.
Τωρα δουλευει ως εξης
Audio decoder : ffdshow
Video Decoder : LAV
Splitter : Haali
Video Renderer : Enhaced Video Renderer

Και παλι εχω το ιδιο προβλημα
Στο Video profiles\ Frames interpolation mode πρεπει να το βαλω στο off
Οπουδηποτε αλλου ,μου βγαζει μηνυμα : try to lower the profile settings

Προφανως εννοει,να το ξαναβαλω στο off
Εκτος εαν υπαρχει κατι αλλο που δεν το ξερω

Παντως σε ευχαριστω ................

Ας με διορθώσουν οι γνώστες αν κάνω λάθος: πρέπει να ρυθμίσεις το SVP απο τον SVP Manager (εκτός XBMC) και να ανοίξεις το DXVA στο XBMC για να πάρει ανάσα ο επεξεργαστής.

Κωστα το εκανα αλλα δεν δεχεται το XBMC\DXVA
Οταν παταω το Video Settings και ενεργοποιω το Renderer stats μου δειχνει οτι DXVA2 : Not using DXVA

να, και τα καλα νεα.
Εαν γινει πληρης απεγκαταστασις του XBMC ( delete the profile ) ,ως γνωστον χανεις και ολη την ταινιοθηκη.

Αυτο νομιζα μεχρι τωρα,γιατι μετα την εγκατασταση εκ νεου του XBMC, επρεπε να κανω ADD τους σκληρους δισκους με τα εργα, και να αρχισει να δουλευει ο scrapper για τις εικονες.

Αυτο δεν ισχυει,εαν γινει ενα απλο βημα.
Εαν πριν την απεγκατασταση, εχει γινει Settings\ Video\ Library\ Export video library\ single file , Οπου σε εσωτερικο η εξωτερικο δισκο μεταφερθουν ολες αυτες οι πληροφοριες,που περιεχουν τα ακολουθα xbmc_videodb
1. actors
2. movies
3. music videos
4. tvshows
5. videodb Το τελευταιο ειναι XML Document

Οταν πλεον θελεις να ξανακανεις καθαρη εγκατασταση , δεν κανεις πλεον add source, απλα κανεις import video library, πας στο σκληρο που ειναι τα αρχεια και πατας ΟΚ.
Αυτοματως επανερχονται,οχι απλως οι πληροφοριες - fanarts κ.λ.π αλλα και αυτουσια η ταινιοθηκη σου ......................

Enjoy it ........................

Last edited:

σε αυτο δεν θυμαμαι αν κραταει μαρκαρισμενες τις ταινιες που εχεις ηδη δει.......που με sql server που εχω στησει δουλευει ............

σε αυτο δεν θυμαμαι αν κραταει μαρκαρισμενες τις ταινιες που εχεις ηδη δει.......που με sql server που εχω στησει δουλευει ............
Αυτο δεν το ξερω , αλλα θα το τσεκαρω
Νομιζω ομως , οτι απο τη στιγμη που θα ξανακανεις XBMC εγκατασταση, αυτο δεν σου βγαζει το Skin που ειχες, αλλα το default skin (Confluence).
Oποτε χανεις τα μαρκαρισμενα εργα.
Εκτος εαν, δουλευεις συνεχεια το Confluence .............

Αυτό γινόταν εδω και καιρό, αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει και μια ρύθμιση στα advancedsettings για να επανέρχεται και το watched\unwatched.

Νομίζω οτι το είχαμε συζητήσει πριν λίγο καιρο. Να με συγχωρήσετε αν κάνω λάθος αλλα τελευταία δεν παρακολουθώ και τόσο τα εσωτερικά του XBMC, είμαι απασχολημένος με skinning. Σε μερικές μέρες θα μπει η πρώτη μου δουλειά σε skin. :smile:

Κάτι έχει αλλάξει όμως στη διαχείριση της βιβλιοθήκης. Αν μπορεί κάποιος ας μας διαφωτίσει για τι αλλάζει με αυτό.

Να με συγχωρήσετε αν κάνω λάθος αλλα τελευταία δεν παρακολουθώ και τόσο τα εσωτερικά του XBMC, είμαι απασχολημένος με skinning. Σε μερικές μέρες θα μπει η πρώτη μου δουλειά σε skin. :smile:
Ε, καλα εχουμε ξεφυγει τελειως.
Παντως μας χρειαζεται και λιγο παραπανω γελιο SMILE .....................

Κωστα και Naxian
Τωρα ειδα οτι τελικα τα κραταει τα Watched Movies ........................

Αυτό γινόταν εδω και καιρό, αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχει και μια ρύθμιση στα advancedsettings για να επανέρχεται και το watched\unwatched.

Νομίζω οτι το είχαμε συζητήσει πριν λίγο καιρο. Να με συγχωρήσετε αν κάνω λάθος αλλα τελευταία δεν παρακολουθώ και τόσο τα εσωτερικά του XBMC, είμαι απασχολημένος με skinning. Σε μερικές μέρες θα μπει η πρώτη μου δουλειά σε skin. :smile:

Κάτι έχει αλλάξει όμως στη διαχείριση της βιβλιοθήκης. Αν μπορεί κάποιος ας μας διαφωτίσει για τι αλλάζει με αυτό.

θέλω underground κατάσταση. οχι φρου φρου και αρώματα. ξέρεις εσύ για κανόνισε.

θέλω underground κατάσταση. οχι φρου φρου και αρώματα. ξέρεις εσύ για κανόνισε.

Αυτά όταν φτιάξω το δικό μου skin. :smile:
Τώρα πρέπει να ακολουθήσω την εμφάνιση του Confluence.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εκπληκτική δουλειά που κάνετε και μοιράζεστε τις γνώσεις σας, μαζί μας.
Εδώ και λίγο καιρό εγκατέστησα την eden και έχω πάθει πλάκα με τις δυνατότητες που έχει σαν shell.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και τυπικά λοιπόν η επίσημη ανακοίνωση της νέας πολυαναμενόμενης Audioengine του XBMC στο XBMC.org
Εδώ οι σπουδαιότερες αλλαγές.

Features of AE include:

- support for DTS-MA / Dolby TrueHD Bluray formats
- support for 24-bit and floating-point audio at up to 384,000hz
- mixing of all streams including GUI sounds even when transcoding audio
- start-up enumeration of hardware audio devices and their capablities with log output
- bitstreaming support in PAPlayer (XBMC’s music player)
- upmixing of stereo to full channel layout
- tighter syncing of A/V streams
- floating-point processing of audio
- 24-bit and floating-point decoding/handling of mp3
- full support for ReplayGain
- built-in sample-rate conversion and transcoding

Planned Features for upcoming AE releases:

- rules-based decisions for output formats based on hardware capabilites
- a range of DSP’s (digital signal processors) including headphone head-related transfer function processing, DRC (dynamic range compression), low-pass filtering for subs and an equalizer function
- custom channel-mixing/mapping for up and downmixing

Ήδη υπάρχει διαθέσιμη μέσω των Nightlies http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Nightly_build και θα ενσωματωθεί πλήρως στην επερχόμενη alpha 2 έκδοση του XBMC Frodo.

Last edited:

O Φρόντος μέχρι στιγμής δεν μου κάθεται και πολύ καλά. Κάτι έχουν κάνει στη βιβλιοθήκη και σέρνεται.
Για να δούμε και τη μηνιαία έκδοση του Ιουνίου.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

O Φρόντος μέχρι στιγμής δεν μου κάθεται και πολύ καλά. Κάτι έχουν κάνει στη βιβλιοθήκη και σέρνεται.
Για να δούμε και τη μηνιαία έκδοση του Ιουνίου.

Καλά εξυπακούεται πως μέχρι και την 1η Beta δεν μπαίνει στο κεντρικό σύστημα με τίποτα.