Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

καλησπερα στο νεο skin Aeon 5 γινετε να φαινονται τα επεισοδια και οι ταινιες σε μορφη wall?

Έχει εγκαταστήσει κάνεις το add-on για YouTube;Έχει αρκετό καιρό που δεν παίζει τα βίντεο..Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βλέπω YouTube από το xbmc;

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αν έχεις κάνει log-in στο add-on κάνε log-out και ξαναδοκίμασε. Έχει εδώ και καιρό κάποιο πρόβλημα αυτό το add-on.

Βρήκα την υγεια μου βάζοντας την 4.4.4 που δουλεύει κανονικά. Να θυμηθείς μόνο να κλεισεις το auto update.

Βρήκα την υγεια μου βάζοντας την 4.4.4 που δουλεύει κανονικά. Να θυμηθείς μόνο να κλεισεις το auto update.
που θα την βρω;εχει την 4.4.6 μονο.την κατεβαζω απο καπου;

Ψάξε νετ για YouTube xbmc 4.4.4 και αν δεν βγαλεις άκρη στείλε μου ένα pm αύριο το πρωί να στο στείλω zipped μέσω drop box.

Lambda, με Gotham a10 .....τα μισά είναι ανενεργά. Παρουσιάζουν ασυμβατότητα.....Βοήθεια!!!!!

Να ρωτησω κατι. Σχεδον σε ολα τα σκιν βγαινει η πληροφορια για το υλικο στο αρχειο. Τι εννοω, οταν εισαι πανω σε μια ταινια, δειχνει στο σκιν τη πληροφορια αν ειναι 1080, 720 κτλ, τι ηχο εχει κτλ κτλ.
Αυτο μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε με κανα σκριπτακι ?
Θελω για καθε υλικο να σηκωνω διαφορετικο player απο το player factory. Γνωριζει κανεις κατι?

Μπορείς να του ορίσεις αρχικά για κάθε extension να ανοίγει ένα συγκεκριμένο player. Πχ για mkv άνοιξε τον mpc, για avi άνοιξε τον pot, για mpeg άνοιξε τον τάδε για iso 3d άνοιξε το tmt. (οκ αυτά τα έχεις κάνει)

Μετά μπορείς να του πείς και το άλλο. Πχ να ανοίγει μόνο τα mkv 720p με τον mpc και τα άλλα 1080 προφανώς με τον default.

playercorefactory>
<players>
<player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\MPC-HC\mplayerc.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mkv" filename=".*720p.*" player="MPC-HC"/>
</rules>
</playercorefactory>

http://wiki.xbmc.org/?title=External_players

Στο 2ο htpc έχω ορίσει ένα script να ανοίγει όλα τα mkv με τον default player και όταν βρίσκει στο αρχείο dts-hd.ma να το ανοίγει με lav και mad για να παίρνω τo hd format από τις αναλογικές του ενισχυτή. Ο xbmc δεν υποστηρίζει dts-hd ma decoding απότι έχω δεί γιατί δεν θέλουν να πάρουν το αρχείο dll από το total media theater. Στις υπόλοιπες που έχουν dts τις ανοίγω με το default και κάνω passthrough τον ήχο.

Μειονέκτημα σε αυτό τον τρόπο είναι ότι θα πρέπει να τσεκάρεις το όνομα του αρχείου αν υπάρχει το dts-hd.ma (ακριβώς έτσι γραμένο) η προφανώς όπως το έχεις ορίσει στο xml

Last edited:

Στο πρωτο που λες ομως, εχεις στο filename το 720, που δεν εχω πουθενα τετοια πραγματα.
Δεν ειμαι να μετονομαζω ολα τα αρχεια τωρα.
Γιαυτο ρωταω αυτος απο που το βλεπει και ξεχωριζει τι ειναι το καθενα?
Κι αφου το καταλαβαινει, πως μπορω να το χρησιμοποιησω κι εγω ?

Έχω καιρό να ασχοληθώ με το θέμα, βλέπω όμως μερικές χρήσιμες μεταβλητές.

videoresolution: matched against the video resolution, which will be one of 480, 540, 720 or 1080

audiocodec: matched against the audio codec, e.g. ac3|dts

Θεωρητικά με <rule videoresolution="1080" audiocodec="dts" player="MPC-HC"/> θα ανοίγει με MPC-HC αρχεία με ανάλυση 1080 και ήχο DTS.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Έχω καιρό να ασχοληθώ με το θέμα, βλέπω όμως μερικές χρήσιμες μεταβλητές.

videoresolution: matched against the video resolution, which will be one of 480, 540, 720 or 1080

audiocodec: matched against the audio codec, e.g. ac3|dts

Θεωρητικά με <rule videoresolution="1080" audiocodec="dts" player="MPC-HC"/> θα ανοίγει με MPC-HC αρχεία με ανάλυση 1080 και ήχο DTS.

Ευχαριστω. Αυτο δειχνει ελπιδοφορο. Για τον ηχο δεν με νοιαζει, μονο το resolution.
Υπαρχουν καπου αυτα τα rule να τα διαβασω καλυτερα?

Καινούργιος στο ΧΒΜC. Έχω εγκαταστήσει την έκδοση 12(FRODO) εδω και κάποιους μήνες. Τόσο καιρό δεν είχα κάποιο θέμα (αν και δεν το εχω φορτώσει με add ons ακόμα) καθώς το λειτουργούσα στην οθόνη του PC και σε συνδεμενη τηλεοραση(δεν υποστηριζε 24p) αλλά πρόσφατα εγκατέστησα προβολέα και έχω πρόβλημα στην αναπαραγωγή ταινιών στα 24p. Εχω επιλέξει να αλλάζει αυτόματα τη συχνότητα ώστε αν η ταινία είναι στα 24p να αλλάζει την συχνότητα του προβολεα. Το θέμα είναι πως δεν έχω ομαλή κίνηση. Κάθε λίγα δευτερόλεπτα κάνει ένα μικρό κόλλημα. Σα να κολλάει ένα καρέ και είναι πολύ κουραστικό. Να σημειώσω πως παίζω με τον Default Player.

Δεν ξέρω αν έχει δοθεί απάντηση προηγουμένως αλλά στις σχεδόν 400 σελίδες εχω χάσει λίγο τη μπάλα.

Το λαγκάρισμα αυτο δεν παρατηρείται όταν το τρέχω στα 50Hz ούτε αν παίξω την ταινία με τον VLC πχ

Μερικές λεπτομέρειες που δεν ξέρω αν βοηθανε: ΤΟ πισι είναι τετραπυρηνο στα 2,8 με 4 giga RAM και nvidia καρτα γραφικων 2-3ετίας. Νομίζω απο θέμα hardware δεν εχω θέμα. Εχώ συνδεμένη την οθόνη με dvi και τον προτζεκτορα ως επεκταση της επιφανειας εργασιας με HDMI και εχω βάλει το XBMC να ξεκιναει σε Full Screen στον προβολεα.

Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη.

Είναι λίγο μπέρδεμα τα multi-monitor setups. Δεν ξέρω αν η κάρτα γραφικών μπορεί να δώσει διαφορετικό refresh rate σε monitor (το οποίο το πιθανότερο είναι να ανανεώνει μόνο στα 60) και projector ταυτόχρονα.
Για αρχή δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το μόνιτορ και δες αν αλλάζει το refresh στον προβολέα παίζοντας ταινία.

Καινούργιος στο ΧΒΜC. Έχω εγκαταστήσει την έκδοση 12(FRODO) εδω και κάποιους μήνες. Τόσο καιρό δεν είχα κάποιο θέμα (αν και δεν το εχω φορτώσει με add ons ακόμα) καθώς το λειτουργούσα στην οθόνη του PC και σε συνδεμενη τηλεοραση(δεν υποστηριζε 24p) αλλά πρόσφατα εγκατέστησα προβολέα και έχω πρόβλημα στην αναπαραγωγή ταινιών στα 24p. Εχω επιλέξει να αλλάζει αυτόματα τη συχνότητα ώστε αν η ταινία είναι στα 24p να αλλάζει την συχνότητα του προβολεα. Το θέμα είναι πως δεν έχω ομαλή κίνηση. Κάθε λίγα δευτερόλεπτα κάνει ένα μικρό κόλλημα. Σα να κολλάει ένα καρέ και είναι πολύ κουραστικό. Να σημειώσω πως παίζω με τον Default Player.

Δεν ξέρω αν έχει δοθεί απάντηση προηγουμένως αλλά στις σχεδόν 400 σελίδες εχω χάσει λίγο τη μπάλα.

Το λαγκάρισμα αυτο δεν παρατηρείται όταν το τρέχω στα 50Hz ούτε αν παίξω την ταινία με τον VLC πχ

Μερικές λεπτομέρειες που δεν ξέρω αν βοηθανε: ΤΟ πισι είναι τετραπυρηνο στα 2,8 με 4 giga RAM και nvidia καρτα γραφικων 2-3ετίας. Νομίζω απο θέμα hardware δεν εχω θέμα. Εχώ συνδεμένη την οθόνη με dvi και τον προτζεκτορα ως επεκταση της επιφανειας εργασιας με HDMI και εχω βάλει το XBMC να ξεκιναει σε Full Screen στον προβολεα.

Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη.

είσαι σίγουρος οτι την αλλάζει?