Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

lambda;1057235361[COLOR=Gray said:
[/COLOR]

Αν ο οδηγός έχει μέσα και οδηγίες για ελληνικά addons, μην βάλεις μέσα τα Hellenic Movies/Toons/Player.
Είναι πλέον dead addons και αντικαταστάθηκαν με το Hellenic TV 3.

γι'αυτο δεν το ανεβασα ακομα:2thumb22sup: λογικα μεχρι σαββατο θα το ανεβασω.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

μερικες ερωτησεις..

1) το xbmc κανει bitstream DTS HD MA και TRUE HD σε ενισχυτη av;

2) Κλειδώνει σωστα σε 23,976 και 24;

3) εχει προβλήματα με αναπαραγωγη full bluray rip σε δομή folder (BDMV) αλλα και ISO; Φανταζομαι full bluray μενού δεν θα παιζει..

4) υποστηρίζει ελληνικούς εξωτερικούς υπότιτλους srt σε full bluray rips (BDMV και ISO);

5) κατεβαζει αυτοματα απο το ιντερνετ ελληνικους υποτιτλους;

6) μηπως βρισκει και trailer απο την ταινια ή βαζει αυτο που το αρχειο μας, αν πχ εχουμε σε δισκο ριπαρισμενο dvd ή full bluray rip.. το boxee το κανει αυτο..

7) εχει κανενας χρησιμποποιησει το xbmc app που τρεχει στα qnap με hdmi για να γραψει καποιες εντυπωσεις;

Last edited:

Ναι αν η ταινια που θα βρεις ειναι σε dts hd ma ή true hd το κανει passthrough κανονικα και σχετικα με τους υποτιτλους κανει αυτοματη αναζητηση σου βγαζει τα σχετικα αποτελεσματα και επιλεγεις εσυ ποιον να φορτωσει(οπως και στο bs palyer)...99% ειναι ο πρωτος στα αποτελεσματα...και σχετικα με τα trailer τα βρισκει επισης αυτοματα προσθετοντας τα καταλληλα add on
Για τα υπολοιπα δεν γνωριζω

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

1, 2: Ναι αν το υποστηρίζει η πηγή.
3. Αναλόγως την πηγή. Full menus όχι.
4. Η τελευταία stable δεν είμαι σίγουρος, οι 14 betas ναι (μέχρι τέλος του έτους θα έχει βγει η 14 stable).
5. Tι εννοείς αυτόματα? Κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής μπορεί να κατεβάσει.
6. Υπάρχουν διάφορα addons με trailers, επίσης υπάρχει ενσωματωμένη λειτουργία αναπαραγωγής trailer από online πηγές.

καλησπέρα. προσπαθώ από χθες που το είδα να το ανανεώσω σε frodo 12.2 (έχω xp και δεν παίρνει gotham) αλλά δεν ανανεώνεται με τίποτα. είναι μόνο για gotham και πάνω;

Αν ο οδηγός έχει μέσα και οδηγίες για ελληνικά addons, μην βάλεις μέσα τα Hellenic Movies/Toons/Player.
Είναι πλέον dead addons και αντικαταστάθηκαν με το Hellenic TV 3.[/QUOTE]

Ναι αν η ταινια που θα βρεις ειναι σε dts hd ma ή true hd το κανει passthrough κανονικα και σχετικα με τους υποτιτλους κανει αυτοματη αναζητηση σου βγαζει τα σχετικα αποτελεσματα και επιλεγεις εσυ ποιον να φορτωσει(οπως και στο bs palyer)...99% ειναι ο πρωτος στα αποτελεσματα...και σχετικα με τα trailer τα βρισκει επισης αυτοματα προσθετοντας τα καταλληλα add on
Για τα υπολοιπα δεν γνωριζω

1, 2: Ναι αν το υποστηρίζει η πηγή.
3. Αναλόγως την πηγή. Full menus όχι.
4. Η τελευταία stable δεν είμαι σίγουρος, οι 14 betas ναι (μέχρι τέλος του έτους θα έχει βγει η 14 stable).
5. Tι εννοείς αυτόματα? Κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής μπορεί να κατεβάσει.
6. Υπάρχουν διάφορα addons με trailers, επίσης υπάρχει ενσωματωμένη λειτουργία αναπαραγωγής trailer από online πηγές.

Υπάρχει και το Cinema Experience.

ευχαριστω

βασικα με ενδιαφερει η εκδοση του xbmc που τρεχει στο qnap.. τωρα ειναι διαθεσιμη η εκδοση 13.0.2
Βεβαια δεν γνωριζω αν θα εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με αυτη των win7 και κατα ποσο μπορει να αναπαραγει σωστα full bluray rips..
τα qnap της σειρας x51 φορανε intel celeron dual core 2,41GHz

ναι 13.2.0 αρα qnap και pc εχουν την ιδια εκδοση..
τωρα το πως τρεχει στο καθενα, ειναι αλλο θεμα..

Απο τα λίγα που ξέρω για NAS, το Qnap είναι ουσιαστικά PC για εξειδικευμένη χρήση. Το hardware είναι κοινό.
Σαν φθηνό NUC δηλαδή.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παίζει ρόλο και το λειτουργικό. Τι drivers έχει κλπ.
Ποιόν ακριβώς επεξεργαστή έχει?
Δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά εμπειρία χρήσης του xbmc με qnap. Στο forum τους δεν έχει τίποτα?

Last edited:

εριξα μια ματια αλλα δεν βρηκα κατι, εκανα και ενα ποστ..
μονο ενα youtube video που απλα αναφερει οτι ο av ενισχυτης του δεν εχει ηχο οταν επιλεγει digital out στο audio..
λειτουργει δηλ μονο σε analog και φυσικα ξεχναμε τα DTS HD και TRUE HD... αλλα αυτο μπορει να ειναι και θεμα handshake, καλωδιου ή του ενισχυτη του..
αν και μαλλον ειναι bug του xbmc για qnap..

αρκετα ευχρηστο παντως ενα nas να ειναι και media player...

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παίζει ρόλο και το λειτουργικό. Τι drivers έχει κλπ.
Ποιόν ακριβώς επεξεργαστή έχει?
Δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά εμπειρία χρήσης του xbmc με qnap. Στο forum τους δεν έχει τίποτα?

Σωστά, νόμιζα οτι τρέχουν κάποια μορφή Windows.

Μάλλον Celeron J1800 έχει.

O Atom δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Τι έχουν βάλει στο κουτί;

Οχι καθαρά ως επεξεργαστές ποιος ειναι καλύτερος;

Η καρτα γραφικών σε δεύτερο επίπεδο..

Απο τη στιγμή που έχεις μια σχετική ελευθερία επιλογής κάρτας γραφικών, σε δεύτερο επίπεδο μπαίνει ο επεξεργαστής. Εδώ έχω Athlon 4850e με Radeon HD 3200 και παίζει bluray rips χωρίς πρόβλημα.

Εδώ βλέπω οτι οι επεξεργαστές (ή μάλλον τα NAS) είναι ισοδύναμα.

παιδια να ρωτησω στο icefilms γιατι δεν μου βγαζει εξωφυλλα για καθε ταινια που ψαχνω?

Απο τη στιγμή που έχεις μια σχετική ελευθερία επιλογής κάρτας γραφικών, σε δεύτερο επίπεδο μπαίνει ο επεξεργαστής. Εδώ έχω Athlon 4850e με Radeon HD 3200 και παίζει bluray rips χωρίς πρόβλημα.

Εδώ βλέπω οτι οι επεξεργαστές (ή μάλλον τα NAS) είναι ισοδύναμα.

Κωστα ευχαριστω πολυ για το link.
κατι τετοιο εψαχνα... αρα ειναι ισοδυναμα, πολυ μικρες διαφορες..
εκτος βεβαια και αν το τεστ ειναι αναξιοπιστο.