Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και κρατάει και χρόνο που έκανες στοπ για να κανείς resume?

αυτό δεν το ξέρω,Στην τελευταία έκδοση πάντως μπορείς να βλέπεις από το site το χρονικό σημείο που βρίσκεσαι

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ναι υποτίθεται υποστηρίζει resume points η νέα έκδοση του trakt addon, αλλά μια φορά που το δοκίμασα δεν μου δούλεψε.

Εγώ για αυτή την δουλειά χρησιμοποιώ MySQL και δουλεύει πολύ καλά. Πάντως ο server μου είναι ανοιχτός 24/7.

Ενδιαφερομαι να αποθηκευσω ορισμενα video απο ενα addon το οποιο δεν παρεχει αυτη την επιλογη. Συγκεκριμενα προκειται για ντοκυμανταιρ του αυστριακου καναλιου Servus TV. Υπαρχει καποια λυση;

Υπάρχει κάποια επιλογή να διαλέξεις γραμματοσειρά για τους υπότιτλους εκτός απ' τις default που είναι η Arial και η Teletext; Παράδειγμα να χρησιμοποιεί την Verdana κάθε φορά. Επίσης, υπάρχει ρύθμιση για τη θέση των υποτίτλων στην οθόνη; (εκτός απ' αυτά που αναφέρει στις ρυθμίσεις).

Ευχαριστώ.

Ξέρετε γιατί δεν μου ''βλέπει'' την κάρτα SD το Android Box στη ρύθμιση του KMtorrent για να βάλω το ''μονοπάτι'' αποθήκευσης, ενώ τον εξωτερικό σκληρό δίσκο τον ''βλέπει''? Ευχαριστώ αν γνωρίζει κάποιος φίλος.

Υπάρχει κάποια επιλογή να διαλέξεις γραμματοσειρά για τους υπότιτλους εκτός απ' τις default που είναι η Arial και η Teletext; Παράδειγμα να χρησιμοποιεί την Verdana κάθε φορά. Επίσης, υπάρχει ρύθμιση για τη θέση των υποτίτλων στην οθόνη; (εκτός απ' αυτά που αναφέρει στις ρυθμίσεις).

Ευχαριστώ.
To ύψος όπου εμφανίζονται μπορείς να το ρυθμίσεις στο System>Video Output>Video Calibration...
Αφήνεις τις γωνίες και το τετράγωνο όπως είναι και αλλάζεις μόνο τη γραμμή υποτίτλων.

Οι γραμματοσειρές είναι σε κάποιο φάκελο, νομίζω στον Userdata.

Ξέρετε γιατί δεν μου ''βλέπει'' την κάρτα SD το Android Box στη ρύθμιση του KMtorrent για να βάλω το ''μονοπάτι'' αποθήκευσης, ενώ τον εξωτερικό σκληρό δίσκο τον ''βλέπει''? Ευχαριστώ αν γνωρίζει κάποιος φίλος.

Δοκίμασε: Root Filesystem>Storage>External_Storage>SDCARDx

To ύψος όπου εμφανίζονται μπορείς να το ρυθμίσεις στο System>Video Output>Video Calibration...
Αφήνεις τις γωνίες και το τετράγωνο όπως είναι και αλλάζεις μόνο τη γραμμή υποτίτλων.

Δοκίμασα να μετακινήσω την οριζόντια γραμμή πιο πάνω, αλλά δεν έγινε κάτι δυστυχώς..

Code:
http://s3.postimg.org/3pobzptk1/Screenshot_from_2015_03_30_16_04_11.png

Τρέχω το Kodi σε Ubuntu, μήπως έχει να κάνει με το λειτουργικό;

EDIT: Έβαλα το position on screen σε fixed και δούλεψε κανονικά! Πρίν το είχα bottom of the video.

Last edited:

Δοκίμασε: Root Filesystem>Storage>External_Storage>SDCARDx

Ευχαριστώ Kostas_Y το βρήκα, να 'σαι καλά.

Παιδιά ένα γελοίο πρόβλημα αλλά παραμένει πρόβλημα! Έχω ένα καινούργιο Μ4 Android box. Το Remote control του όμως δουλεύει σωστά παντού ΕΚΤΟΣ στον να το ανοίξει (power ON) όταν είναι κλειστό με κόκκινο φωτάκι. Μου έστειλαν και δεύτερο Remote control και έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά?

Του έχει συμβεί κανενός? Είναι θέμα ρυθμίσεων? Ευχαριστώ!

Παιδιά ένα γελοίο πρόβλημα αλλά παραμένει πρόβλημα! Έχω ένα καινούργιο Μ4 Android box. Το Remote control του όμως δουλεύει σωστά παντού ΕΚΤΟΣ στον να το ανοίξει (power ON) όταν είναι κλειστό με κόκκινο φωτάκι. Μου έστειλαν και δεύτερο Remote control και έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά?

Αυτό δεν είναι θέμα του XBMC. Θέμα υλικού ή του Android είναι.

Σωστό κι αυτό! Απλά το ανέφερα μήπως έχει τύχει και σε κάποιον άλλον!

Καλημέρα.
Αρκετές φορές το Kodi κολλάει αν μείνει πολύ ώρα στο screen saver.
Πχ το βράδυ το ξεχνάω ανοιχτό και το πρωί το βλέπω να έχει κολλήσει (δεν ανταποκρίνεται).
Πατάω ctrl+alt+del και το Kodi είναι σε κατάσταση "not responding" στον Task Manager.

Δεν το κάνει πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές...

Γνωρίζετε τί μπορεί να φταίει;

Έχω δοκιμάσει 3-4 διαφορετικά android boxes. Κανένα δεν κάνει εκκίνηση με το τηλεχειριστήριο όταν έχει αναμμένο το κόκκινο λαμπάκι. Με το χέρι μόνο.
Αν είναι θέμα ρύθμισης δεν το ξέρω.

@djx33

Το "κόλλημα" μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Για αρχή δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το screensaver του kodi, και για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης και προστασίας της οθόνης ρύθμισε το saver των windows ή της οθόνης. Είναι αποδοτικότερο.

@jimvam

Η εντολή "απενεργοποίηση" στο Kodi απενεργοποιεί όλη τη συσκευή, ανεξάρτητα του λειτουργικού, είτε αυτή είναι PC με windows είτε rasberry είτε android. Για την επανέναρξη της συσκευής από το τηλεχειριστήριο (IR) θα πρέπει απαραιτήτως αυτή να έχει σε διαρκή αναμονή τον δέκτη IR .Αυτό δεν συμβαίνει στα rasberry και στην πλειοψηφία των android πράγμα που σημαίνει πως πρακτικά αν κλείσει η συσκευή όπως προείπαμε, πρέπει να την βγάλεις και να την ξαναβάλεις στο τροφοδοτικό και να κάνει reboot.

Έχω δοκιμάσει 3-4 διαφορετικά android boxes. Κανένα δεν κάνει εκκίνηση με το τηλεχειριστήριο όταν έχει αναμμένο το κόκκινο λαμπάκι. Με το χέρι μόνο.
Αν είναι θέμα ρύθμισης δεν το ξέρω.
Έχω ένα MXQ S85 και επανέρχεται απο "κόκκινο λαμπάκι" απο τηλεχειριστήριο. Κάνει κανονικά όλη τη διαδικασία boot μετά απο κλείσιμο με Poweroff.
Αν διαλέξω Suspend στο μενού, επανέρχεται στιγμιαία με το τηλεκοντρόλ.

@jimvam

Η εντολή "απενεργοποίηση" στο Kodi απενεργοποιεί όλη τη συσκευή, ανεξάρτητα του λειτουργικού, είτε αυτή είναι PC με windows είτε rasberry είτε android. Για την επανέναρξη της συσκευής από το τηλεχειριστήριο (IR) θα πρέπει απαραιτήτως αυτή να έχει σε διαρκή αναμονή τον δέκτη IR .Αυτό δεν συμβαίνει στα rasberry και στην πλειοψηφία των android πράγμα που σημαίνει πως πρακτικά αν κλείσει η συσκευή όπως προείπαμε, πρέπει να την βγάλεις και να την ξαναβάλεις στο τροφοδοτικό και να κάνει reboot.

Σε Android μόνο "Exit\Quit" έχω δει στο XBMC. Όταν πατήσω όμως το πλήκτρο Power μέσα στο XBMC, βγαίνει το μενού Suspend\Poweroff του Android.