Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ειναι πολυ απλο αν εχεις λογαριασμο premium realdebrid η alldebrid εγω εχω realdebrid πας στο addon που θελεις και στις ρυθμισεις του βαζεις username & password και μετα σου βγαζει πρωτα αποτελεσματα απο realdebrid και μετα απο τους αλλους hosters π.χ vkbox,gvideo,movreel κλπ.
Από ότι ξέρω στο Genesis δεν μπορείς να να βάλεις κωδικούς από alldebrid, αλλά μόνο από realdebrid. Έχει αλλάξει κάτι?

Όχι δεν γνωρίζω αν παίρνει από alldebrid όπως λέω εγω έχω realdebrid και για αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δεν παίρνει alldebrid αλλά πιθανόν να το βάλει στο genesis 5 απ'ό,τι διαβάζω.

Καλησπέρα,

Υπάρχει κάποιος τρόπος να κρατήσω τις ρυθμίσεις απ' το Skin του Kodi που έχω φτιάξει, ώστε μετά από ένα format να μπορέσω να το επαναφέρω έτσι όπως το είχα; Πχ: Αν κρατήσω τον φάκελο στο %APPDATA%;

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα,

Υπάρχει κάποιος τρόπος να κρατήσω τις ρυθμίσεις απ' το Skin του Kodi που έχω φτιάξει, ώστε μετά από ένα format να μπορέσω να το επαναφέρω έτσι όπως το είχα; Πχ: Αν κρατήσω τον φάκελο στο %APPDATA%;

Ευχαριστώ!

δεν χρειάζεται όλος ο φάκελος,μόνο ο Kodi στο C:\Users\username\AppData\Roaming\

Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί όταν κάνω clean video library χειροκίνητα στο Kodi 14.2, σε Windows 8 με SSD δίσκο κάνει περίπου 2 λεπτά ενώ στο openELEC κάνει ούτε 10 δευτερόλεπτα;

Μιλάω για τον ίδιο δίσκο, ίδια library. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο Kodi στα Windows έχω βάλει και video addons.
Η δε video library δεν είναι και τραγικά μεγάλη, μιλάμε για 10-15 σειρές (μία season η κάθε μία) και 20 ταινίες το πολύ.

Επίσης πρόσθεσα στο advancedsettings.xml την γραμμή (στα Windows)
Code:
<videolibrary>
   <cleanonupdate>true</cleanonupdate>
</videolibrary>
για να κάνει clean την library όταν κάνει update video library αλλά εδώ δεν κάνει καθόλου clean (update το νέο content κάνει).

Καμία ιδέα;

Καλησπέρα παιδιά! Έχω πρόβλημα στο MXIII S802 android box μου. Έχω Kodi 14,2 αλλά όλα τα Live Streams είτε δεν ανοίγουν καθόλου είτε σταματάνε μετά απο 5-7 δευτερόλεπτα. Αυτο γίνεται στο UK TURK live sports, phoenix live streams, husham lists. Καλά στο NAVIX δεν ανοίγει απολύτως τίποτα... Το δοκίμασα και σε Ouya και εχει την ιδια συμπεριφορά. Είμαι με τέλειο σήμα ασύρματο ΟΤΕ. Το έχω δοκιμάσει και σε άλλο δίκτυο με ίδια αποτελέσματα.

Ορίστε η αναφορά που μου έβγαλε: http://xbmclogs.com/poiifr9se#line-725

Έχοντας μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις (οκ, όχι τόσο πίσω, έχω περάσει σε Kodi Helix :P) εξακολουθώ να χρησιμοποιώ ως external player τον mpc-hc με madvr και SVP.
Ρίχνοντας μια ματιά σήμερα να δω τι παίζει, ανακάλυψα ότι τόσο ο madvr όσο και το SVP μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν με τον dsplayer, τον player που μπορεί να αντικαταστήσει τον dvdplayer του Kodi με δυνατότητα να χρησιμοποιήσει εξωτερικά φίλτρα (όπως ο mpc).

Ξεκινάω διάβασμα από εδώ και βλέπουμε... Αν κάποιος έχει δοκιμάσει ήδη ή αν έχει αναφερθεί ξανά το θέμα, ας με κατευθύνει στη σχετική συζήτηση.

Μια ερώτηση σαν νέος στο χώρο του kodi/xbmc..

Εγκατέστησα την εκδοση 15 isengard σε ενα laptopακι HP με Win 10.

Ο player που έχει το app είναι ο dsp που γράφει και o NassosT απο πάνω ή είναι κι αυτός ένας external player που είναι συμβατός με το kodi?

Σε δοκιμές που έκανα δεν με ικανοποιεί η εικόνα που παίρνω (συγκριτικά με την εικόνα που μου δινει το dune hd max) απο το kodi και θέλω να πάω σε external.

Αν εγκατέστησες το Kodi από το installer έχεις τον ενσωματωμένο DVDplayer. Μπορείς να βάλεις όμως την έκδοση με τον DSplayer.
Το link που δίνει πιο πάνω ο φίλος έχει τις πληροφορίες αυτές και πως θα βάλεις τον DSPlayer.
Σε αντίθεση με όταν καλείς external player, ο DSplayer έχει το user interface του kodi. Από εκεί γίνονται οι ρυθμίσεις.

Αν εγκατέστησες το Kodi από το installer έχεις τον ενσωματωμένο DVDplayer. Μπορείς να βάλεις όμως την έκδοση με τον DSplayer.
Το link που δίνει πιο πάνω ο φίλος έχει τις πληροφορίες αυτές και πως θα βάλεις τον DSPlayer.
Σε αντίθεση με όταν καλείς external player, ο DSplayer έχει το user interface του kodi. Από εκεί γίνονται οι ρυθμίσεις.

Ναι απο το installer.

Άρα θα δουλεύει και με το yatse απο το κινητό μου για remote?
Αν ναι τότε είναι αυτό που θέλω !

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Σε δοκιμές που έκανα δεν με ικανοποιεί η εικόνα που παίρνω (συγκριτικά με την εικόνα που μου δινει το dune hd max) απο το kodi και θέλω να πάω σε external.

Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό λίγο? Για τι υλικό μιλάς?
Στο λέω γιατί, τουλάχιστον σε υλικό που δεν γίνεται scaling ή deinterlacing (πχ 1080p βίντεο σε 1080p οθόνη) δύο καταστάσεις υπάρχουν: Είτε ο player δίνει σωστή εικόνα είτε λάθος, που συνήθως είναι θέμα κάποιας λανθασμένης ρύθμισης.
Εκτός αν μιλάς για χαμηλότερης ανάλυσης υλικό, όπου εκεί όντως υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε μηχανάκια και softwares.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Interstellar.2014.GER.IMAX.BluRay.1080p.DTS-HD.MA.5.1.x264.dxva.mkv
General

Format : Matroska
Format version : Version 4 / Version 2
File size : 20.0 GiB
Duration : 2h 49mn
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 17.0 Mbps
Movie name : Interstellar
Encoded date : UTC 2015-03-15 22:38:54
Writing application : mkvmerge v7.7.0 ('Six Voices') 64bit built on Feb 28 2015 23:39:33
Writing library : libebml v1.3.1 + libmatroska v1.4.2

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Original frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Title : FraMeSToR / MPEG-4 AVC Video / 13213 kbps / 1080p / 23.976 fps / [email protected]
Writing library : x264 core 146 r2538 121396c
Encoding settings : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:-2:-2 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=10 / psy=1 / psy_rd=1.03:0.14 / mixed_ref=1 / me_range=48 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-3 / threads=12 / lookahead_threads=1 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=6 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=100 / rc=crf / mbtree=1 / crf=18.0 / qcomp=0.70 / qpmin=0 / qpmax=37 / qpstep=4 / vbv_maxrate=20496 / vbv_bufsize=28076 / crf_max=0.0 / nal_hrd=none / filler=0 / ip_ratio=1.40 / aq=3:0.87
Language : English
Default : Yes
Forced : No
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : MA / Core
Mode : 16
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_DTS
Duration : 2h 49mn
Bit rate mode : Variable
Bit rate : Unknown / 1 509 Kbps
Channel count : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossless / Lossy
Title : DTS-HD Master Audio / 5.1 / 48 kHz / 3693 kbps / 24-bit
Default : Yes

Text #1
ID : 3
Format : PGS
Codec ID : S_HDMV/PGS
Codec ID/Info : The same subtitle format used on BDs/HD-DVDs
Title : SDH
Default : No

Text #2
ID : 4
Format : PGS
Codec ID : S_HDMV/PGS
Codec ID/Info : The same subtitle format used on BDs/HD-DVDs
Title : Spanish Castilian
Language : Spanish
Default : No
Samsung LE40B650 Full HD TV

έβλεπα διαφορές στα χρώματα και έπρεπε να αλλάξω ρυθμίσεις στην TV επίσης σε άλλο encode 720p πανάλαφρο μου έκανε σπασίματα.

Στα μάτια μου τουλάχιστον αυτά έτσι?

Μην κολλάς όμως στο σχόλιό μου αυτό αφού, αυτό τον καιρό δεν έχω με κάτι να ασχοληθώ στον ελεύθερο χρόνο μου (όσος απομένει) και το βλέπω και ως κάτι να ασχολούμαι...
Δεν καίγομαι δλδ να πετύχω ότι μου βγάζει το Dune...

Ναι απο το installer.

Άρα θα δουλεύει και με το yatse απο το κινητό μου για remote?
Αν ναι τότε είναι αυτό που θέλω !

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά από τη στιγμή που το interface είναι το kodi φυσικά και θα δουλεύει το yatse.
(Εδώ δουλεύει και με external player).

Πρόσεχε όμως να βάλεις τη σωστή έκδοση. Αυτή με τον DSplayer.

Δική μου γνώμη είναι πως μπορείς να πειραματιστείς. Εγώ χρησιμοποιω ffdshow για όλες τις περιπτώσεις και είμαι ευχαριστημένος. Μπορείς να setαρεις και madvr αν σηκώνει το pc σου αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να τον ζορίσεις τόσο.

Πρώτη απόπειρα ανεπιτυχής...

Δεν ξεκινάει την ταινία καν...

Playback Failed
One or more items failed to play.
Check the log file for details

Αν ξαναπροσπαθήσω απλά βγαζει εναν "τροχο" που λέει "loading" και τίποτα...
Αν ξε-τσεκαρω τον DSPlayer τότε ξεκινάει κανονικά με DVDPlayer...

Ανοίξαμε "δουλειες".... :D

Έκανες step by step ότι λέει στο video ο τύπος; Τι φίλτρα/codecs έβαλες τελικά;
Εγώ το είχα κάνει δοκιμαστικά και παίζει άψογα με LAV και ffdshow.

Ποιο video?
Το ποστ ακολουθησα οχι video

Μετά άρχισα να ξηλώνω ένα ένα οτι έβαλα μην τυχόν και κάτι απο αυτά είχε το θέμα αλλά τίποτα.

Απόψε θα κάτσω να τα κάνω πάλι να δω...
Θα δοκιμάσω κι εγώ lav με ffdshow αφού το laptopακι είναι μικρο συγκεκριμένα ειναι ενα hp 14r206nv

Κάπου στο link που παραθέτει ο φίλος πιο πάνω έχει και link με video tutorial. Αν δεν είναι εκεί, είναι σε link του..link. Είμαι από κινητό και με χάλια δίκτυο για να το βρω ακριβώς. Αν βρεθώ σε wifi θα στο στείλω.