Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

σε εναν i3 ο οπόιος ειναι πολυ δυνατός για 1080p η χρήση DXVA προσφερει ελάχιστα στο θεμα καταναλωσης ενω η ποιότητα εικονας εμένα μου φαίνεται λίγο χειρότερη.
για τον HD ηχο (bitstream) υπάρχουν εδω και αρκετό καποιοα builds του Xbmc που φτιαχνει ο tiben Πρωην developer του DSplayer που δουλευουν με τον ffdshow. http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=94645
Εχει μια εκδοση για τον ffdshow video και μια για τον ffdshow audio.
τον πρωτο τον ειχα δοκιμασει επαιζε μια χαρά,
τον δευτερο οποιος εχει ορεξη για πειράματα ας τον δοκιμασει.

Καθόλου, αν το ενεργοποιήσω δεν βλέπω τίποτα. To είχα ψάξει λίγο τότε, αν θυμάμαι στο AVS forum, το αναφέρανε σαν γνωστό bug του i3 και επαναπαύθηκα σε αυτό, μια και που και χωρίς dxva μια χαρά έκανε τη δουλειά του

Mkv Inception 1080, είμαι στο 14% (πάντα χωρίς dxva και χωρίς κάρτα γραφικών)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Λοιπόν η συγκεκριμένη κάρτα περνάει ήχο, αλλά συνδέοντας την εσωτερικά με ένα 2pin spdif καλώδιο με την onboard κάρτα ήχου της Motherboard. Οπότε περνάει σε μορφή Passthrough ο ήχος στην HDMI. Τα Pin σύνδεσης, πρέπει να βρίσκονται κάπου στην μέση της κάρτας και να υπάρχει η ένδειξη Audio. Δυστυχώς είναι σε optional ένδειξη το καλώδιο, οπότε πρέπει να το αγοράσεις έξτρα. http://www.gigabyte.com/support-downloads/accessory-popup.aspx?pid=3129.

Επίσης αν το αγοράσεις πρέπει να ενεργοποιήσεις την onboard κάρτα ήχου απ' το bios για να περάσει ήχος, αλλά κατα τη γνώμη μου, δεν αξίζει τον κόπο.

Οπότε καλό θα ήταν να τελειώσουμε και την Offtopic συζήτηση, εκτός και αν κάποιος Moderator ανοίξει ξεχωριστό νήμα για την συζήτηση και μεταφερθούν όλα τα σχόλια εκεί.

Κυριε Παπαδακη, αν και απο μια ελαφρως διαφορετικη οπτικη γωνια οι αποριες μου θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν και on topic (Οδηγός XBMC (Win 7), λεγεται το παρων), σας ευχαριστω πολυ για την ανοχη σας και την βοηθεια σας!

Το καλωδιακι που δειχνετε το εχω ή τελος παντων συνδεσα το SPDIF που ηταν στην συσκευασια της καρτας γραφικων μου.

Τελικα ομως, ΝΑΙ, ακουσα (και ακουω) ηχο απο την τηλεοραση μου, με ενα ανεξηγητο για μενα τροπο: διαμεσου του Windows Media Player! Ειναι το ΜΟΝΟ προγραμμα που το καταφερε αυτο...

Το γιατι δεν μπορω να το καταλαβω.
Να ειστε καλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τελικα ομως, ΝΑΙ, ακουσα (και ακουω) ηχο απο την τηλεοραση μου, με ενα ανεξηγητο για μενα τροπο: διαμεσου του Windows Media Player! Ειναι το ΜΟΝΟ προγραμμα που το καταφερε αυτο...

Το γιατι δεν μπορω να το καταλαβω.
Να ειστε καλα.

settings-->system-->audio output , ξανα, δοκιμασε τα ολα
τωρα θα σου εμφανίζει τις επιλογές HDMI

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

υπαρχει περιπτωση στην κατηγορια movies και οχι στα videos να εχω μια κατηγορια? δηλαδη οπως βλεπω τα εξωφυλλα ολων των ταινιων , να εχω και ενα σετ π.χ 3D ταινιες που να περιλαμβανει μεσα 3-4 ταινιες? Γινεται ή τζαμπα παιδευομαι?

υπαρχει περιπτωση στην κατηγορια movies και οχι στα videos να εχω μια κατηγορια? δηλαδη οπως βλεπω τα εξωφυλλα ολων των ταινιων , να εχω και ενα σετ π.χ 3D ταινιες που να περιλαμβανει μεσα 3-4 ταινιες? Γινεται ή τζαμπα παιδευομαι?

Απ' τη στιγμή που είσαι σε Library Mode τσάμπα παιδεύεσαι. Μόνο με την χρήση PLaylist μπορείς να το κάνεις αυτό.

αυτο είναι πολύ ωραίο patch!
θα το δοκιμασω το βραδυ

Μιλάμε για ταυτόχρονη έξοδο ήχου σε δύο (2) audio output, αλλά προσοχή στην ποιότητα του ήχου διότι έχω την εντύπωση οτι επηρεάζεται αρνητικά. Επίσης προσοχή γιατί πατσάρει το executable αρχείο του XBMC με ότι αυτό συνεπάγεται.

Καλημερα σε ολους σας
Απο οσα ξερω και καταλαβαινω απο XBMC δεν γινεται. Μονο εαν κανεις play lists οπως λεει και ο Αυγερινος,γινεται....

Δοκίμασε τα Movie Sets
Αρκετά skins έχουν Movie Sets editor ενσωματωμένο.

αυτο είναι πολύ ωραίο patch!
θα το δοκιμασω το βραδυ

Δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, γιατί την 2η έξοδο αν θες την απενεργοποιείς από τις επιλογές και εντελώς

Το πρόβλημα που μου παρουσιάζει είναι αυτό: http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=792300&postcount=192 και λύση δεν μπορώ να βρω.

Προς το παρόν τη 2η έξοδο την έχω απενεργοποιημένη και την ενεργοποιώ μόνο όταν θέλω να πάρω ήχο από την τηλεόραση

Δοκίμασε τα Movie Sets
Αρκετά skins έχουν Movie Sets editor ενσωματωμένο.
ευχαριστω πολυ φιλε-η αληθεια ειναι οτι εχω κολλησει με το AEON MQ και πρεπει να δοκιμασω και κατι αλλο...παντως ειναι το τοπ σκιν για μενα.Να εισαι καλα για την βοηθεια

Μπορει με καποιο τροπο το XBMC να εχει δυνατοτητα Play to, οπως εχει ο Windows Media Player? Δηλαδη με δεξι κλικ στην αρχειο της ταινιας , στο folder που βρισκεται, να επιλεγουμε Play to και να ανοιγει το XBMC στην τηλεοραση, να παιζει?

Μπορει με καποιο τροπο το XBMC να εχει δυνατοτητα Play to, οπως εχει ο Windows Media Player? Δηλαδη με δεξι κλικ στην αρχειο της ταινιας , στο folder που βρισκεται, να επιλεγουμε Play to και να ανοιγει το XBMC στην τηλεοραση, να παιζει?

Δε νομίζω να γίνεται. Το XBMC δεν είναι ένας απλός media player, είναι περιβάλλον διαχείρισης multimedia σχεδιασμένο για να τρέχει με την εκκίνηση των Windows. Έτσι κι αλλιώς, είναι βαρύ για να το τρέχεις κάθε φορά που θες να δει ένα video.