Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παληκάρια, μια γνωμη... Εχω μεινει στην 11 Beta 3 στην οποια δουλευουν ολα αψογα*** και δισταζω να αναβαθμισω στην 11 final, μη τυχόν προκυψουν τιποτα θεματακια (πχ καπου διαβασα για χαμενα frames κλπ).
Θα κερδισω τιποτα αν αναβαθμισω στην final ή να ακολουθησω το δογμα "αν δουλευει μην το πειραζεις";

Δεν δουλεύει το weather.plus σωστά στην final. Dropped frames και τέτοια δεν έχω παρατηρήσει.

Κατέβασε το πακέτο rtmpdump , άνοιξέ το και βάλε το αρχείο librtmp.dll στον φάκελο Program Files/XBMC/system/players/dvdplayer/ αντικαθιστώντας το υπάρχον αρχείο.
Δεν είδα βελτίωση πάντως. Ουτε ο ΑΝΤ1 παίζει, ούτε οι εκπομπές απο το αρχείο του.

Διαφωνώ, με το αναβαθμισμένο rtmpdump μου παίζουν πλέον αρκετά addons με video on demand υπηρεσίες που πριν δεν έπαιζαν, px το NatGeo addon. Και ο αντ1 live παίζει μια χαρά. Μήπως παίζει καμιά επιπλοκή με την DDDamian που χρησιμοποιείς:chinscratch:

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

O αντ1 player παίζει (σε εμένα) ο αντ1 όχι

Έχεις αναβαθμίσει το librtmp? Αν όχι γι'αυτό δεν σου παίζει ο αντ1 live, και μάλλον γι'αυτό σε εμάς με αναβαθμισμένο librtmp δεν παίζει το αντ1 player addon (ασυμβατότητα με το νέο librtmp?).

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Διαφωνώ, με το αναβαθμισμένο rtmpdump μου παίζουν πλέον αρκετά addons με video on demand υπηρεσίες που πριν δεν έπαιζαν, px το NatGeo addon. Και ο αντ1 live παίζει μια χαρά. Μήπως παίζει καμιά επιπλοκή με την DDDamian που χρησιμοποιείς:chinscratch:

Και με την επίσημη Eden δεν κατάφερα τίποτα. Ο ΑΝΤ1 player παίζει για 2" και σταματάει ενω το live δεν ξεκινάει καν και στο log βγάζει το παρακάτω λάθος:
ERROR: RTMP_ReadPacket, failed to read RTMP packet header
ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [rtmp://tmplive.ant1.gr/.....

Θα δοκιμάσω καθαρή εγκατάσταση μήπως έχει ξεμείνει κανένα βατράχι απο την εγκατάσταση τόσων "πειραγμένων" XBMC και θα επανέλθω.

Kωστα θα πρεπει να το ξεζιπαρω πρωτα ετσι?(librtmp) και μετα να το βαλω μεσα?και στο atv2 την ιδια διαδικασια δεν κανω?

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλησπερα σε ολους σας
Προσκλησις στους Αρχιατρους του Forum\Thread συν τους Lambda και Nessus
Eπειδη δεν ξερω πως να κανω copy/paste το link ,σας καλω να κοιταξετε στα XBMC\Video Add-ons\Release SuperTV

To εχω ηδη εγκαταστησει. Στην πραγματικοτητα ειναι στα Programs και οχι στα video Addons.
To ρεζουμε ειναι,οτι εχουμε ενα αντιστοιχο addon σαν του lambda,αλλα εχει TV Stations απο Αμερικη-Αγγλια-Ισπανια κλπ
με δεκαδες καναλια σε καθε χωρα.
Eχει και την Ελλαδα ,αλλα σε χαμηλη (Ελληνικη) αναλυση
Να φανταστειτε οτι ειδικα στην Αγγλια υπαρχουν καναλια HD οπως BBC HD και Sky Sports HD .
Αυτη τη στιγμη βλεπω ζωντανα σε πραγματικο HD ποδοσφαιρικο αγωνα.
Προηγουμενως εβλεπα The Tourist και το French Connection παντα σε HD.
Και το Buffering ειναι αψογο ..............

Τωρα βλεπω EurosportHD Snooker China Open με πολυ τρομερη αναλυση.
Πολυ καλλιτερη απο του Sky στα ψηφιακα καναλια

Last edited:

To δοκίμασα αλλα είναι πολύ ασταθές ακόμα. Στο ΑΕΟΝ ΝΟΧ δεν εμφανίζει φόντο στα παράθυρα του με αποτέλεσμα να μην φαίνονται οι επιλογές.

Ο προκάτοχος του, το rtmpGUI+, φαίνεται πιο σταθερό και έχει σχεδόν τα ίδια κανάλια.

Με το buffering έχω το ίδιο πρόβλημα και στα δύο, ιδιαίτερα στα HD κανάλια. Άλλες φορές παιζουν για ώρα χωρις διακοπή και άλλες φορές σταματάνε κάθε 2 λεπτά.

αμαν 1 μέρα αν δεν μπείς χάνεις όλη τη season και οχι επεισόδιο.

που τα βρίσκουμε τα addons αυτά.

είναι μέσα από τα addons του xbmc???

αν όχι λίνκ ???

Γεια σου Κωστα με τα links
Εγω ακομη δεν εχω μαθει πψς να τα κανω copy-paste
Δουλευει πολυ καλα στο Confluence και στο ΝΟΧ
Στα αλλα δεν εχω κοιταξει
Βαλτε Αγγλικα καναλια,να δειτε το φως σας

Γεια σου Κωστα με τα links
Εγω ακομη δεν εχω μαθει πψς να τα κανω copy-paste
Δουλευει πολυ καλα στο Confluence και στο ΝΟΧ
Στα αλλα δεν εχω κοιταξει
Βαλτε Αγγλικα καναλια,να δειτε το φως σας

Δεν θέλει ιδιαίτερη διαδικασια, απλα copy\paste το link στο παράθυρο κειμένου.

Βλέπω τωρα Shaun of the Dead στο Sky Comedy HD. Ποιότητα XvidHD. Το πρόβλημα με το SuperTV είναι οτι δεν συνεργάζεται καλά με τα skins. Ενω τα άλλα δύο που ανέφερα βγάζουν κανονικά το OSD, αυτό φαίνεται να το μπλοκάρει.
Το πρόβλημα του με το ΝΟΧ είναι γνωστό και διορθώνεται με αλλαγή ενος XML.

To δοκίμασα αλλα είναι πολύ ασταθές ακόμα. Στο ΑΕΟΝ ΝΟΧ δεν εμφανίζει φόντο στα παράθυρα του με αποτέλεσμα να μην φαίνονται οι επιλογές.

Ο προκάτοχος του, το rtmpGUI+, φαίνεται πιο σταθερό και έχει σχεδόν τα ίδια κανάλια.

Με το buffering έχω το ίδιο πρόβλημα και στα δύο, ιδιαίτερα στα HD κανάλια. Άλλες φορές παιζουν για ώρα χωρις διακοπή και άλλες φορές σταματάνε κάθε 2 λεπτά.

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα τώρα. rtmpGUI+ = SuperTV ή κάτι δεν καταλαβαίνω?

Για τον ήχο, δες αν στο System>System>Audio output η ρύθμιση είναι για 5.1 ή ότι διαμόρφωση ηχείων έχεις.
Αν δεν δουλέψει, άνοιξε το guisettings.xml με κάποιο σοβαρό text editor (οχι με notepad) και ψάξε για "passthroughaac". Αν είναι true, άλλαξε το σε false. Στο δικό μου σύστημα βγάζει PCM 5.1

Λυθηκε το προβλημα...

Στο Audio Output του XBMC η ρυθμιση ηταν εξ'αρχης 5.1 και απ'οτι ειδα στο guisettings.xml το passthroughaac ηταν ηδη false.
Το προβλημα τελικα ηταν στα audio settings των Windows οπου για καποιο μυστηριο λογο, εχει μεινει η ρυθμιση οτι στην HDMI ειναι συνδεδεμενη η TV και δεν "βλεπει" τον ενισχυτη που προσφατα παρεμβαλα αναμεσα στο PC και την TV.
Δεν βρηκα τροπο να δουν τα Windows τον Yamaha, αλλα μπηκα στα audio settings της TV (απο το control panel των Windows) και δηλωσα εκει 5.1 speakers.

Τελικα μετα απο ολη αυτη την μπερδεμενη διαδικασια, παιρνω στον ενισχυτη PCM 5.1 ηχο απο πολυκαναλο AAC μεσα απο το XBMC.

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα τώρα. rtmpGUI+ = SuperTV ή κάτι δεν καταλαβαίνω?

Άκυρο το βρήκα. Στο τέλος της σελίδας download του supertv έχει λινκ για το rtmpgui+.

To rtmpgui+ έχει ακριβώς τα ίδια κανάλια με το supertv?

Last edited:

Άκυρο το βρήκα. Στο τέλος της σελίδας download του supertv έχει λινκ για το rtmpgui+.

To rtmpgui+ έχει ακριβώς τα ίδια κανάλια με το supertv?

To SuperTV ειναι εξέλιξη του rtmpgui+ και πάνω-κάτω έχουν τα ίδια κανάλια.

Το LiveStreams μου φαίνεται πιο ευέλικτο. Μπορει να μην έχει EPG αλλα δίνει τη δυνατότητα να προσθέτεις κανάλια σε ένα απλο αρχείο xml. Μέχρι και...ΧΧΧ έχει, για τους μερακλήδες ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

To SuperTV ειναι εξέλιξη του rtmpgui+ και πάνω-κάτω έχουν τα ίδια κανάλια.

Το LiveStreams μου φαίνεται πιο ευέλικτο. Μπορει να μην έχει EPG αλλα δίνει τη δυνατότητα να προσθέτεις κανάλια σε ένα απλο αρχείο xml. Μέχρι και...ΧΧΧ έχει, για τους μερακλήδες ;)

Ναι, και στο rtmpgui+ έχει μερικά ;) Πάντως, εντάξει, καλή φάση αλλά πολύ άναρχα δομημένα τα κανάλια, άσε που 1 στα 5 παίζουν.
Και τελικά κατάλαβα πως μόνο με το confluence κάνεις δουλειά, με όλα τα άλλα skins πάντα κάτι δεν θα δουλεύει. Και ο αντ1 player που λέγαμε πιο πριν, με confluence δουλεύει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ναι, και στο rtmpgui+ έχει μερικά ;) Πάντως, εντάξει, καλή φάση αλλά πολύ άναρχα δομημένα τα κανάλια, άσε που 1 στα 5 παίζουν.
Και τελικά κατάλαβα πως μόνο με το confluence κάνεις δουλειά, με όλα τα άλλα skins πάντα κάτι δεν θα δουλεύει. Και ο αντ1 player που λέγαμε πιο πριν, με confluence δουλεύει.

Δεν τα είχα προσέξει στο rtmpgui+, έχει περισσότερα βλέπω.
dirol_mini.gif

Ο ΑΝΤ1player ουτε με Confluence παίζει στο δικό μου.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πάλι άκυρο, ούτε σε μένα παίζει πλέον. Κρίμα το απόγευμα είδα 3 Gallileo.