Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση για να παίξει το widget καιρού είναι να έχει σεταριστεί σωστά μέσα από τα settings του ίδιου του add-on.
Κατά τ' άλλα αν δεν υπάρχει κάποιος proxy στη μέση δε βλέπω κάποιο άλλο λόγο να μην παίζει το κατέβασμα των add-ons...
Εκτός αν, λέμε τώρα, έχει κρασάρει το ίδιο το xbmc.

Και για να πάμε και στα του οίκου μας τώρα, προχθές μετά από κάποια σκαλίσματα που έκανα, έκανα την προβολή της ταινιοθήκης μου άνω κάτω. Στην προσπάθεια δε να βάλω στην αρχική σελίδα και τα TV Shows, βάζοντας μέσα ως περιεχόμενο τους κύκλους μίας σειράς έβλεπα μόνο στο εξώφυλλο της σειράς μόνο το εξώφυλλο του πρώτου κύκλου. Να μην πω καλύτερα για τα επεισόδια μεμονωμένα που δεν έβλεπα ούτε περιλήψεις ούτε εξώφυλλα. Διαβάζω για 5η (!!) φορά όλο το guide εδώ μέσα των 133 σελίδων προκειμένου να δω τι είχα κάνει λάθος.
Ένα άλλο θέμα που είχα ήταν το να βλέπω με ένα εξώφυλλο μία τριλογία στις ταινίες για να μην τις βλέπω μία μία στην ταινιοθήκη μου...άλλο μυστήριο κι αυτό...
Τέλος, αυτό που με αποτέλειωσε ήταν η έλλειψη της αυτόματης ανανέωσης περιεχομένων της ταινιοθήκης, η οποία είχε "παγώσει" δείχνοντας μόνο τις ταινίες που είχα βάλει αρχικά. Και να πω ότι είχα και καμία τρελή ταινιοθήκη μέσα...7 ταινίες είχα βάλει μέχρι στιγμής... Παρ' όλες τις σωστές ρυθμίσεις για αυτόματη ανανέωση περιεχομένου ταινιοθήκης, παρά τις ρυθμίσεις για κατέβασμα περιλήψεων και τα λοιπά....τζίφος... δε μπόρεσα ποτέ να δω τις καινούργιες ταινίες που είχα βάλει στο movies folder....
Τέλος πάντων, επειδή κάποια στιγμή απηύδυσα ξήλωσα όλο το xbmc και προσπάθησα να το εγκαταστήσω από την αρχή ξηλώνοντας και όλες τις ρυθμίσεις γιατί δεν έβγαζα πλέον άκρη...
Και εδώ αρχίσανε τα ωραία...μόλις πήγα να το εγκαταστήσω από την αρχή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το είχα κάνει επιτυχώς την πρώτη φορά, εμφάνιζε ορθώς το confluence skin. Μόλις πήγαινα να κατεβάσω το Aeon Nox...καληνύχτα....πέραν του ότι στην αρχή δεχότανε μεν την εντολή αλλά στη συνέχεια με έγραφε κανονικά (δεν το κατέβαζε καν!!) όταν το ξαναπροσπάθησα, το κατέβασε μεν, αλλά δεν το άλλαζε ποτέ. Βρε τι restarts, βρε τι νέα προσπάθεια downloading του skin μετά από restart...τίποτα...
Ε, τώρα είμαι στη φάση που το έχω ξηλώσει και ετοιμάζομαι για format και clean install όλα από την αρχή...

Ψυχραιμια φιλε....μια μερα ειχε οντως προβλημα το download του ΑΕΟΝ. Για δοκιμασε τωρα.
Επισης οταν κανεις απεγκατασταση,κανε full.. Μετα σβησε και τον φακελλο του xbmc, που εχει μεινει,και ξανακανε install. Επισης ενεργοποιησε την αυτοματη ε.ημερωση στην αρχη

Για τα εξωφυλλα ,τριλογια με μια εικονα δεν γινεται στο xbmc. Καπου διαβασα κατι για τον καιρο...ΜΗΝ βαλεται τον world κατι,δεν θυμαμαι ακριβως..ειναι πολυ αργος

Ψυχραιμια φιλε....μια μερα ειχε οντως προβλημα το download του ΑΕΟΝ. Για δοκιμασε τωρα.
Επισης οταν κανεις απεγκατασταση,κανε full.. Μετα σβησε και τον φακελλο του xbmc, που εχει μεινει,και ξανακανε install. Επισης ενεργοποιησε την αυτοματη ε.ημερωση στην αρχη

ολα ενταξει τι να πω να ετυχα στην ημερα σασ ευχαριστω παντος καλη συνεχεια

Κωστα το προβλημα με τον καιρο υπαρχει εδω και δυο μηνες.
Ολο θελω να τους ρωτησω στο XΒMC/Thread και ολο το αναβαλλω................

Για τα εξωφυλλα ,τριλογια με μια εικονα δεν γινεται στο xbmc. Καπου διαβασα κατι για τον καιρο...ΜΗΝ βαλεται τον world κατι,δεν θυμαμαι ακριβως..ειναι πολυ αργος

Κι όμως γίνεται, με movie sets. Δημιουργεί μια υποκατηγορία με τις ταινίες του set και τις προβάλει με ένα εξώφυλλο. Έτσι είχα κάνει με τα Saw και τις ταινίες ενος συγκεκριμένου σκηνοθέτη

Παιδιά εγώ αυτές τις μέρες παίζω με την beta της eden.

Πρόσεξα ότι αν βάλω χρώμα υπότιτλου γκρι ή ανοιχτό γκρι οι υπότιτλοι εξακολουθούν να βγαίνουν άσπροι, ενώ αν βάλω άλλο χρώμα, π.χ. κίτρινο, βγαίνουν με το σωστό χρώμα. Αυτό μου συμβαίνει με οποιοδήποτε font.

Το έχετε παρατηρήσει και εσείς; Είναι κάποιο γνωστό bug; :furious3:

Παιδιά εγώ αυτές τις μέρες παίζω με την beta της eden.

Πρόσεξα ότι αν βάλω χρώμα υπότιτλου γκρι ή ανοιχτό γκρι οι υπότιτλοι εξακολουθούν να βγαίνουν άσπροι, ενώ αν βάλω άλλο χρώμα, π.χ. κίτρινο, βγαίνουν με το σωστό χρώμα. Αυτό μου συμβαίνει με οποιοδήποτε font.

Το έχετε παρατηρήσει και εσείς; Είναι κάποιο γνωστό bug; :furious3:

Αλλάζει το χρώμα αλλα δεν είναι και τόσο αισθητή η διαφορά.

Αλήθεια; Γιατί εμένα και τα τρία (white, light gray και gray) μου φαίνονται το ίδιο.

Τέσπα, δεδομένου ότι υποστηρίζεται πλέον το χρώμα στα srt, θα βρω κάποιο workaround. :idea:

Τωρα μου έβαλες ψύλλους στα αυτιά :D

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αλλάζει χρώμα αλλά, έχοντας plasma, πρέπει να το ελέγξω ξανά.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Audioengine Update

Εξελίξεις τον τελευταίο μήνα στο κομμάτι του ήχου, αφού ο Gnif εξέλιξε τον κώδικα πάρα πολύ και πλέον είναι κοντά στην εισαγωγή του σε master έτσι ώστε να ενταχθεί στο XBMC. Σε συμφωνία του με τους Devs του XBMC, ο κώδικας θα μπει ολοκληρωμένος ή μη, μετά την έλευση της Eden.

Κι όμως γίνεται, με movie sets. Δημιουργεί μια υποκατηγορία με τις ταινίες του set και τις προβάλει με ένα εξώφυλλο. Έτσι είχα κάνει με τα Saw και τις ταινίες ενος συγκεκριμένου σκηνοθέτη

Κωστα σωστος , τοσο καιρο δεν το ειχα προσεξει.Η αληθεια εινα οτι νομιζα οτι γινοταν μονο με yanfoe.Τεσπα , σ γενικες γραμμες το XBMC vs media players ειναι σαν να συγκρινεις ατομικη βομβα με σφεντονα ( σε επιπεδο GUI παντα...σε επιπεδο συμβατοτας ολων των αρχειων ειναι αναποδα τα πραγματα αλλα χουμε υπομονη και επιμονη

παιδια συγγνωμη αν εχει ξαναρωτηθει αλλα ειναι πολυ μεγαλο το thread, μηπως υπαρχει addon για κατεβασμα ελληνικα subs?

ναι εχει το ΧΒΜC subtitles και το ρυθμιζεις μετα να σου βρισκει μονο ελληνικα

Λοιπόν μετά το format τα πράγματα επανήλθανε σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα.
Δεν ξέρω τι σκάλωμα είχε φάει, αλλά ένα θέμα που είχα παρατηρήσει ήταν ότι όταν επέλεγα στον τερματισμό της εφαρμογής "έξοδο" τότε κόλλαγε η εφαρμογή για κάποια (αρκετά τα έβρισκα) δευτερόλεπτα, και μετά έκλεινε ένδειξη ότι κάτι το είχε ενοχλήσει. Η εικόνα στα δικά μου μάτια έδειχνε ότι κολλάει... ή μάλλον όχι έδειχνε...κόλλαγε! Τέλος πάντων...

Στο δια ταύτα....
Τριλογίες σε ένα folder δεν έχω πετύχει ακόμα να κάνω, αλλά στην τελική ανάλυση δε σκοπεύω και να σκάσω.
Αλλά από την άλλη με την καμία δε μπορώ να φτιάξω τα TV Shows...
Επανέρχομαι...

Last edited: