Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Έτσι κι αλλιώς τα αντανακλαστικά της NOX team είναι ακμαία, διορθώνουν τα bugs σχεδόν άμμεσα.
Τώρα αν κάποιος θέλει σχεδόν απρόσκοπη και lightweight λειτουργία (με στέρηση όμως των όποιων -στυλιστικών και λειτουργικών- νεωτερισμών που προσφέρουν skins όπως το ΝΟΧ) απλά μένει στο confluence.
Aπ'ότι βλέπω έχει και αυτό ελληνικά, με κάποια λαθάκια όμως.

Είπα να ξεκινήσω κι εγώ σιγά-σιγά το XBMC, να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία μήπως κι αντικαταστήσει τον Media Browser που χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα αλλά δεν δίνω και πολύ μεγάλες πιθανότητες σ´αυτό.
Αν δεν υπήρχε το σπαστικό ελάττωμα του Media Browser που χάνει οτιδήποτε είναι offline και ή μεγάλη ευκολία του XBMC στο να βλέπεις τα trailers των ταινιών δεν μομίζω οτι θα έμπαινα στον κόπο αλλά τώρα είπα να κάνω μια αρχή.
Προχωράμε και βλέπουμε... :BDBDG54:

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Είπα να ξεκινήσω κι εγώ σιγά-σιγά το XBMC, να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία μήπως κι αντικαταστήσει τον Media Browser που χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα αλλά δεν δίνω και πολύ μεγάλες πιθανότητες σ´αυτό.
Αν δεν υπήρχε το σπαστικό ελάττωμα του Media Browser που χάνει οτιδήποτε είναι offline και ή μεγάλη ευκολία του XBMC στο να βλέπεις τα trailers των ταινιών δεν μομίζω οτι θα έμπαινα στον κόπο αλλά τώρα είπα να κάνω μια αρχή.
Προχωράμε και βλέπουμε... :BDBDG54:

προχώρατο το θέμα. τους έχω στείλε κάτι ξεχεστήρια γιατί ασχολούνται με βλακείες και ακόμα να δώ να ανάψει το λαμπάκι στην usb καφετέρια μου. και να πώ οτι πίνω κανένα περίεργο??. γαλλικό μπλάκ θέλω το πρωί να είναι έτοιμος 6.30 - 7.00. :flipout::flipout:

προχώρατο το θέμα. τους έχω στείλε κάτι ξεχεστήρια γιατί ασχολούνται με βλακείες και ακόμα να δώ να ανάψει το λαμπάκι στην usb καφετέρια μου. και να πώ οτι πίνω κανένα περίεργο??. γαλλικό μπλάκ θέλω το πρωί να είναι έτοιμος 6.30 - 7.00. :flipout::flipout:

Είπαμε ρε Vas, περιμένουν το νέο USB port των 100W. Μόλις βγει, μέχρι και σουφλέ θα σου ψήνει! ;)

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

@ lybio
Εγκατεστησε το ΝΟΧ απο Settings\addons\Skin οπως προειπε και ο Κωστας, και οχι απο ZIP
Αυτο αυτοματα σε βαζει στο 3.6.1
Εαν θελεις το 3.5.0 , κανεις rollover απο 3.6.1 σε 3.5.0
Επιμενω για κρασαρισματα και freezes γιατι παρακολουθω συνεχεια το XBMC\NOX\thread και γινεται χαμος με τα παραπονα τους.
Το 3.5.0 ηταν πολυ stable
To Neon και Confluence παραμενουν απροβληματιστα Skins.
Για μενα παντως το ΝΟΧ ειναι κορυφαιο, (παρατησα το Neon μετα απο 2 χρονια ενασχολησης), και με τη βοηθεια του Βαλαντη,που μου εστειλε καποια παραμετροποιημενα XMLs ,ειναι φανταστικο.

@babis
Και εγω για δυο χρονια δουλευα WMC\Media browser.
Οταν ομως βρηκα το XBMC το παρατησα.
Δεν υπαρχει επιστροφη.
Το WMC ειναι κορυφαιο μονο για TV\PVR. Εκει δεν παιζεται........................

@ lybio
Εγκατεστησε το ΝΟΧ απο Settings\addons\Skin οπως προειπε και ο Κωστας, και οχι απο ZIP
Αυτο αυτοματα σε βαζει στο 3.6.1
Εαν θελεις το 3.5.0 , κανεις rollover απο 3.6.1 σε 3.5.0
Επιμενω για κρασαρισματα και freezes γιατι παρακολουθω συνεχεια το XBMC\NOX\thread και γινεται χαμος με τα παραπονα τους.
Το 3.5.0 ηταν πολυ stable
To Neon και Confluence παραμενουν απροβληματιστα Skins.
Για μενα παντως το ΝΟΧ ειναι κορυφαιο, (παρατησα το Neon μετα απο 2 χρονια ενασχολησης), και με τη βοηθεια του Βαλαντη,που μου εστειλε καποια παραμετροποιημενα XMLs ,ειναι φανταστικο.
Βαγγέλη, αν δεν κάνω λάθος πρεπει να έχει εγκαταστήσει την 3.5.0 πριν την 3.6.1 για κάνεις Rollback. Το XBMC κρατάει τις προηγούμενες εκδόσεις των skins που έχουν μπει. Αν μπει κατευθείαν η 3.6.1 δεν δίνει επιλογή rollback.
@babis
Δεν υπαρχει επιστροφη.
Το WMC ειναι κορυφαιο μονο για TV\PVR. Εκει δεν παιζεται........................
Κάτσε να προχωρήσει λίγο η υποστήριξη για LiveTV\PVR στο XBMC και θα σου πω αν παίζεται ή όχι :smile:

Βαγγέλη, αν δεν κάνω λάθος πρεπει να έχει εγκαταστήσει την 3.5.0 πριν την 3.6.1 για κάνεις Rollback. Το XBMC κρατάει τις προηγούμενες εκδόσεις των skins που έχουν μπει. Αν μπει κατευθείαν η 3.6.1 δεν δίνει επιλογή rollback.

Κάτσε να προχωρήσει λίγο η υποστήριξη για LiveTV\PVR στο XBMC και θα σου πω αν παίζεται ή όχι :smile:
Κωστα εαν εχεις βαλει την 3.5.0, πως θα σου κανει rollback?
Αν εχει γινει oμως update στο 3.6.1 ,τοτε κανεις και rollback εαν βεβαια θελεις.

Μακαρι να γινει update στο XBMC\LiveTV\PVR
Ε, τοτε θα κανουμε παρτυ............

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

@babis
Δεν υπαρχει επιστροφη.

Ξέρεις ποιά είναι η πλάκα; Εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με TV/PVR... :laugh:
Το XBMC μόλις το βλέπεις λές "Ουάου..." και μίλις ξεκινήσεις λές "Τα δέοντα στη μαμά σου...." :twoguns:
Χθές το βράδυ ξακίνησα να βάλω τις ταινίες μου στα MOVIES κι όλα πήγαν καλά.. Βάζω και τις σειρές στο TV SHOWS...
Μόλις πήγα να βάλω τα μουσικά μου BR πάπαλα.... Ούτε στο MUSIC ουτε στο CONSERTS μπορούσα, είχα μόνο 3 πιλογές ΜΟVIES - TV SHOWS και NONE.
'Ε, είδα κι απόειδα και τα παράτησα... άει σιχτήρ.:furious3:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εσύ άσε τα μπανταλά και κανόνησε... Έχουμε δουλειές... :cool4:

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ξέρεις ποιά είναι η πλάκα; Εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με TV/PVR... :laugh:
Το XBMC μόλις το βλέπεις λές "Ουάου..." και μίλις ξεκινήσεις λές "Τα δέοντα στη μαμά σου...." :twoguns:
Χθές το βράδυ ξακίνησα να βάλω τις ταινίες μου στα MOVIES κι όλα πήγαν καλά.. Βάζω και τις σειρές στο TV SHOWS...
Μόλις πήγα να βάλω τα μουσικά μου BR πάπαλα.... Ούτε στο MUSIC ουτε στο CONSERTS μπορούσα, είχα μόνο 3 πιλογές ΜΟVIES - TV SHOWS και NONE.
'Ε, είδα κι απόειδα και τα παράτησα... άει σιχτήρ.:furious3:

αν είναι μουσικά br και όχι βιντεο κλιπς τα βάζεις κανονικά σαν ταινίες και θα τα δεί. (πχ με acdc / motorhead / deep purple / genesis dvd / iron maiden κλπ) τα έχει δεί μια χαρά. για λάζαρο / μάκη χριστοδουλόπουλο δεν ξέρω.

είναι πιθανό σε κάποια από αυτά να σου βγάλει κουκουρούκου όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις κανονικές ταινίες. πάς πάνω σε αυτό που σου έχει βγάλει και πατώντας i - refresh (αν δες στο βγάλει) πας κάτω manual βάζεις το όνομα και το βρίσκει.

Last edited:
Καλησπέρα. Εγω εχω εδώ και 15 μέρες το mq4 και είμαι πολύ ευχαριστημενος. Φυσικά εχω πολύ δυνατό htpc. Αλλά επιβεβαιωνω και εγω οτι τον nox τρέχει ελάχιστα πιο γρήγορα.

Ναι, αλλά δεν θέλω να τα έχω όλα μαζί αχταρμά... Στο Media Browser τα έχω όλα σε ομάδες´που επιλέγω εγώ. Εδώ αυτό δεν γίνεται;

Ναι, αλλά δεν θέλω να τα έχω όλα μαζί αχταρμά... Στο Media Browser τα έχω όλα σε ομάδες´που επιλέγω εγώ. Εδώ αυτό δεν γίνεται;
Μπαμπη καλησπερα
Πες μας πρωτα ποιο Skin δουλευεις.
Μπορεις να δημιουργησεις playlist, favorites κ.λ.π

Το αη-σιχτιρ πες το στο WMC, και οχι στο XBMC
Δεν μπορει να εχει εκατομυρια φιλους σ'ολο το κοσμο (κυριολεκτω), Και εσυ να μας μιλας για τον Κο Microsoft.

Φιλικα Βαγγελης...............

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μπαμπη καλησπερα
Πες μας πρωτα ποιο Skin δουλευεις.
Μπορεις να δημιουργησεις playlist, favorites κ.λ.π

Το αη-σιχτιρ πες το στο WMC, και οχι στο XBMC
Δεν μπορει να εχει εκατομυρια φιλους σ'ολο το κοσμο (κυριολεκτω), Και εσυ να μας μιλας για τον Κο Microsoft.

Φιλικα Βαγγελης...............

Καλησπέρα Βαγγέλη.

Ρε συ, μην αρπάζεστε με το παραμικρό, πλάκα κάνω, σαφώς και το πρόβλημα είναι δικό μου, δεν είναι του προγράμματος απλά θέλει πολύ ψάξιμο και μου φαίνεται βουνό.
Κι ούτε τραβάω κανένα ιδιαίτερο ζόρι με τον Κο Microsoft, μου είναι παντελώς αδιάφορο το WMC, εμένα ο Media Browser μου αρέσει.
Το skin που χρησιμοποιώ είναι το AEON MQ4 1.2.0 και θέλω, αν γίνεται, να κανω κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που έχω στo Media Browser.

MB_zps91e49f64.jpg

Last edited:

Τόσες μέρες προσπαθώ να βρω τρόπο να βγάζει αυτόματα τα Recently Added όταν επιλέγω μια κατηγορία στο home menu αλλά δεν τα κατάφερα.

2. To have items in Top Menu (recents, random or in progress) is needed install the new script AllinOne, in this repository:

http://mod-skin.googlecode.com/files/repository.claymic-1.0.1.zip

Install the repo, then use the option GET ADDONS/REPO CLAYMIC/...

Attachments

• Photo 12-10-12 17 17 51.jpg
    Photo 12-10-12 17 17 51.jpg
    93.3 KB · Views: 211
Last edited:

Μπαμπη, ουτε εμεις αρπαζομαστε.
Απλα εγω προσωπικα βρηκα το φως το αληθινο με το XBMC.
Kαι συ φιλε μου, πρωτη φορα βαζεις XBMC, και βαζεις το πιο επαγγελματικο Skin που υπαρχει.
Στο xbmc \ Aeon MQ4 \ thread , κανεις δεν μπορει να παραμετροποιησει αυτο το κελυφος.

Αυτα τα εικονιδια ,νομιζω οτι κανενα skin δεν τα εχει.
Τις ονομασιες τους , ΝΑΙ
Απλα κανεις προφανως rename.
Μπαμπη για αρχη ,κανε install το ΝΕΟΝ. Ειναι πολυ ωραιο κελυφος. Το δουλευα περιπου δυο χρονια.
Απλα θελει play-lists.
Στο κεντρικο μενου και στα Movies, με βελακι κατω, σου λεει play-lists
Ξεκινα απο κει.......................

Κωστα εαν εχεις βαλει την 3.5.0, πως θα σου κανει rollback?
Αν εχει γινει oμως update στο 3.6.1 ,τοτε κανεις και rollback εαν βεβαια θελεις.

Μακαρι να γινει update στο XBMC\LiveTV\PVR
Ε, τοτε θα κανουμε παρτυ............
Αυτό λέω κι εγώ Βαγγέλη. Για να ενεργοποιηθεί η επιλογή rollback πρεπει να μπει αρχικά μια παλιότερη έκδοση και μετα να γίνει αναβάθμιση σε 3.6.1. Αν μπει κατευθείαν η 3.6.1 δεν έχει κάπου να παέι με rollback. Αυτή η επιλογή δεν κατεβάζει προηγούμενες εκδόσεις, απλά τις τραβάει απο το backup που έχει κρατήσει.

LiveTV\PVR προστέθηκε σε αρχική μορφή στην Frodo Alpha6 που βγήκε πριν 10 μέρες.
Καλησπέρα Βαγγέλη.

Ρε συ, μην αρπάζεστε με το παραμικρό, πλάκα κάνω, σαφώς και το πρόβλημα είναι δικό μου, δεν είναι του προγράμματος απλά θέλει πολύ ψάξιμο και μου φαίνεται βουνό.
Κι ούτε τραβάω κανένα ιδιαίτερο ζόρι με τον Κο Microsoft, μου είναι παντελώς αδιάφορο το WMC, εμένα ο Media Browser μου αρέσει.
Το skin που χρησιμοποιώ είναι το AEON MQ4 1.2.0 και θέλω, αν γίνεται, να κανω κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που έχω στo Media Browser.
Το MQ4 παίρνει 40 custom επιλογές στο κεντρικό μενου (10 favourites, 10 video playlists, 10 audio playlists και 10 add-ons).
Με διπλό κλικ προς τα κάτω απο το μενου επιλέγεις Customizations και μετά με ένα κλικ επάνω επιλέγεις τι θέλεις να βάλεις. Όπως είπε και ο Βαγγέλης, πρώτα πρέπει να φτιάξεις playlists (δεν είναι δύσκολο)

Εικονίδια στο κεντρικό μενού έχω δει σε κάποια skins αλλα δεν θυμάμαι αν μπορεις να προσθέσεις δικά σου.

2. To have items in Top Menu (recents, random or in progress) is needed install the new script AllinOne, in this repository:

http://mod-skin.googlecode.com/files/repository.claymic-1.0.1.zip

Install the repo, then use the option GET ADDONS/REPO CLAYMIC/...
Αν είναι να κατεβάσω ακόμα ένα add-on για τόσο απλή λειτουργία, ασ' το καλύτερα! :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλησπέρα Βαγγέλη.

MB_zps91e49f64.jpg

Η Video Library στη Frodo είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη
και μπορείς να φτιάξεις κάτι τέτοιο με video nodes.

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Custom_video_nodes

Kυριοι, δεν δουλευει το subtitles/addon του Lamda

Πρέπει να ήταν down το site τότε.
Μόλις το δοκίμασα και δουλεύει κανονικά.

Updates στα Addons μου.
Επίσης αντικατέστησα το Radio 9 Podcast, με το Alpha Podcast,
η εγκατάσταση του πρέπει να γίνει από τον browser, αφού είναι καινούριο.

------------------------
Hellenic TV v1.1.1 (12-Oct-12)
------------------------

- Added resolver for viiideo (frequent updates not needed anymore for ACTION 24, ENA TV, ACHELOOS TV, NEA TV).
- Changes in several channels.
- Fix Confluence views for Frodo.
- Code clean-up.

------------------------
ERT Online v1.1.1 (12-Oct-12)
------------------------

- Added more metadata.

------------------------
STAR WebTV v1.0.1 (12-Oct-12)
------------------------

- Added more metadata.

------------------------
Alpha Podcast v1.0.0 (12-Oct-12)
------------------------

- Initial version

------------------------
RealFm Podcast v1.0.2 (12-Oct-12)
------------------------

- Changed html parsing to parseDOM.
- Added more metadata.
- Code clean-up.

@ lambda
σ'ευχαριστουμε για τα addons\updates
Γιατι ειναι φτωχη η αναλυσις των τηλεοπτικων καναλιων?
Μηπως πρεπει να κανουμε κατι?