Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ρε συ, μην αρπάζεστε με το παραμικρό, πλάκα κάνω, σαφώς και το πρόβλημα είναι δικό μου, δεν είναι του προγράμματος απλά θέλει πολύ ψάξιμο και μου φαίνεται βουνό.

Μπαμπη φυσικα και δεν αρπαζεται κανενας απλα αν πεις σε οποιονδηποτε χρηστη του XBMC οτι το ταδε Media Center software ειναι καλυτερο (εκτος απο το PVR/LiveTV αλλα και αυτο θα αλλαξει συντομα) τοτε η αντιδραση ειναι αυτη που ειδες. Πιστεψε με αν το γνωρισεις καλα μετα ολα τα αλλα θα σου μοιαζουν παιδικα μπροστα του.
Τωρα οσον αφορα το θεμα σου που θελεις να το κανεις να μοιαζει με το MB ειναι πολυ απλο να το κανεις. Εγω βεβαια δεν συμφωνω αλλα αμα ειναι να σε "προσυλητίσουμε"...;).
Βρες λοιπον ενα skin που να υποστηριζει icons στις κατηγοριες του Home Screen. Σιγουρα σε καποια απο τις ρυθμισεις του θα μπορεις να προσθεσεις τις δικες σου και τα δικα σου εικονιδια οπως και να αφαιρεσεις αυτα που εχει το skin. Προσθεσε τις δικες σου επιλογες σε μορφη Playlist τις οποιες μπορεις να φτιαξεις μονος σου η να εχει ετοιμες το skin και βαλε τα δικα σου εικονιδια, στην δικη σου περιπτωση αυτα εδω, και εισαι ετοιμος.

Τελος εδω Milkman's Guide to the Ultimate Media System μπορεις να βρεις εναν πληρη οδηγο για HTPC που εφταξε ο Milkman και περιλαβανει και το XBMC.

Ελπιζω να βοηθησα και ελπιζω καποια στιγμη στο μελλον να γραφεις εσυ τετοια μυνηματα οταν σου λεει καποιος οτι το ταδε Media Center προγραμμα ειναι καλυτερο απο το XBMC ;)

Κωστα και lybio. Κρατησtε την 3.5.0 , γιατι η 3.6.1 κρασαρει.
Υπαρχουν πολλα παραπονα στο αναλογο thread, και εμου συμπεριλαμβανομενου οτι το Skin freezes.

Βαγγέλη, το πρόβλημα με την μαύρη οθόνη και τον ήχο να παίζει το είχα συναντήσει σε πολλά skins. Δεν είναι σφάλμα του ΝΟΧ, μάλλον το watchlist.script φταίει.

Aeon-Nox Changelog
3.6.0
- Added "White" theme
- Option for seperate font color
- reworked one-Logo viewtype
- Added one-Logo viewtype for artists
- Added option to disable "Hide Widgets" functionality for home menu
- Changes for music showcase infopanel
- improved mouse support
- reworked search window
- search instead of add-ons for main menu
- removed support for script.moviesets (led to crashes)
- ability to zoom into radar image from wundergound widget
- Lot of bugfixes
- reorganized textures
- watchlist support for video playlists
- wide list option for lowlist music
- progress bars with mouse support for musicOSD and videoOSD
- Added option to have classic OSD buttons (video).
- Replaced humidity with current conditions on Home screen.
- New Mute dialog.
- Redesign of "Featured" window.

Cheers
Nessus

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλη σου μερα
Εσυ για να απαντησεις στο συγκεκριμενο θεμα, κατι ξερεις.
Εχω σοβαρο προβλημα με το 3.6.1

Γιατι μας στελνεις αυτι το changelog?
Τι πρεπει να αλλαξω?
Βαγγελης..............

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τι εννοει ο ποιητής; Οτι αν υπάρχει το Movie Sets addon καταρρέει το σύστημα;

Εγώ το έχω σε Frodo Alpha6\NOX 3.6.1 χωρίς πρόβλημα.

Τι εννοει ο ποιητής; Οτι αν υπάρχει το Movie Sets addon καταρρέει το σύστημα;

Εγώ το έχω σε Frodo Alpha6\NOX 3.6.1 χωρίς πρόβλημα.
Βρε Κωστα ,μηπως το προβλημα ειναι το Movie Sets addon?
Γιατι το εχω ενεργοποιησει.
Θα το βγαλω μηπως αυτο ειναι το προβλημα.
Κατα τα αλλα το ΝΟΧ ειναι φοβερο και τρομερο.
Να φανταστεις οτι εφυγα απο το ΝΕΟΝ, μετα απο 2 χρονια λειτουργιας του.................

Οχι ρε φιλε... δεν ξερω τιποτα συγκεκριμενο. Απλα το πηρε το ματι μου στο changelog του Νοχ και ειχα δει και αυτο το μυνημα του BN . Οποτε αν εχεις το MovieSets addon δοκιμασε να το βγαλεις μηπως και διορθωθει το προβλημα.

Παντως συνηθως (αν δεν εχει κανει καποια πατατα ο skinner η ειναι XBMC bug) αυτου του ειδους τα προβληματα δημιουργουνται απο τρακαρισματα μεταξυ των εκατονταδων skin settings (και το Νοχ εχει χιλιαδες οχι εκατονταδες) που εχει καθε skin και τα οποια γραφονται στο αρχειο guisettings.xml αν ανοιξεις εστω μια φορα το καθενα και λυνονται αν το σβησεις και ξαναρυθμισεις τα παντα απο την αρχη. Εκτος και αν το μοναδικο skin που εχεις ειναι το Aeon Nox οποτε δεν θα αλλαξει κατι.

Cheers
Nessus

Όπως σου είπα, εχω το addon ενεργοποιημένο και δεν έχω κολλήματα ή αλλά προβλήματα. Ρολόι λειτουργεί το σύστημα, εκτός απο κάποιες ασυμβατότητες ΝΟΧ 3.6.1 και Frodo A6

@ Κωστα και Nessus
Το εβγαλα το Movie Sets, και δειχνει οτι μαλλον, επαναλαμβανω μαλλον,λυθηκε το προβλημα.
Και μπαινει γρηγορα,αλλα το κυριοτερο ειναι οτι ενω προηγουμενως οταν ηθελα να βγω απο το XBMC, κολλαγε και συνεχεια μου εβγαζε την ενδειξh restart the xbmc, τωρα ουτε γατα ουτε ζημια.
Παντως θα το παρακολουθω το θεμα...................

Ο ποιητης δεν εννοει τιποτα. Το changelog του Νοχ τα λεει. Επισης οσοι χρησιμοποιητε καιρο XBMC ξερετε καλα οτι δεν υπαρχει τιποτα defacto σε τετοια θεματα. Οπως πχ ο BigNoid γραφει οτι μετα τις αναφορες που ειχε απο τους χρητες για παγωματα δεν καταφερε να αναπαραστησει το προβλημα ο ιδιος για να το βρει και να διορθωσει. Αρα....???!!!

Cheers
Nessus

Εγώ πάντως όταν βλέπω σε changelog γραμμες του τύπου - removed support for script.moviesets (led to crashes) καταλαβαίνω οτι το skin δεν χρησιμοποιεί το script και δεν υπάρχει πρόβλημα. Άσε που υποτίθεται οτι το πρόβλημα λύθηκε στην 3.6.0.

Κωστα δωσε τα links για frodo και frodo\nox
Ευχαριστω

Είσαι σίγουρος; Η Frodo αλλάζει τη μορφή της βάσης δεδομένων και δεν θα μπορείς να γυρίσεις στην Eden χωρίς να χάσεις εγγραφές. Ασε που το NOX4.0 για Frodo είναι ακόμα σε στάδιο δοκιμών.

Ο phil μου πρότεινε Eden+3.6.1 ή Frodo+4.0 για να λύσω κάποια μικροπροβλήματα.

Ναι, την διαβασα την αλληλογραφια σας.
Ενταξει αστο, μη βρεθω και προ εκπληξεως..............

Να σου πω την εμπειρία μου με τις αλλαγες απο επισημη σε Α και πίσω.
Όταν έβαλα την Α4 για κάποιες μέρες, πρόσθεσα φυσιολογικά ταινίες και επεισόδια. Οταν γύρισα πάλι στην Α3 (η οποία έχει τον τύπο βιβλιοθήκης της Εden) αυτά που πρόσθεσα με την Α4 δεν φαινόταν και έπρεπε να τα προσθέσω ξανα.

Με την Α3 τωρα, διέγραψα αρκετές σειρές και καθάρισα την βιβλιοθήκη. Όλα κάλα μέχρι εδώ, οι σειρές που διέγραψα έφυγαν. Βάζοντας την Α6, αυτή αγνόησε την βιβλιοθήκη της Α3 και διάβασε την βιβλιοθήκη της Α4 (το νέο τύπο δηλαδη) που υπήρχε ακόμα στο σύστημα. Το πρόβλημα ηταν οτι τις σειρές που είχα διαγράψει με την Α3 αλλα τις είχε στη βιβλιοθήκη η Α4, τις εμφανίζει και η Α6 και δεν φεύγουν με εκκαθάριση βιβλιοθήκης παρόλο που τα αρχεία και οι φάκελοι δεν υπάρχουν πια! Στο τέλος αναγκάστηκα να αφαιρέσω τις σειρές μία-μία με το χέρι.

Δηλ. Κωστα ιστοριες για αγριους.
Τουλαχιστον βλεπεις καποια διαφορα με την Eden, η ειναι απλως καινουργια περιτυλιγματα?

Δηλ. Κωστα ιστοριες για αγριους.
Τουλαχιστον βλεπεις καποια διαφορα με την Eden, η ειναι απλως καινουργια περιτυλιγματα?

Η μεγαλύτερη διαφορά ειναι η νέα AudioEngine με DTS HD και Dolby TrueHD. Έχουν γινει και κάποιες βελτιώσεις στην ταχύτητα εμφάνισης της βιβλιοθήκης, μπήκε και αρχική υποστήριξη PVR.

Θα έχει κι άλλα αλλα δεν τα θυμάμαι :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πιστεψε με αν το γνωρισεις καλα μετα ολα τα αλλα θα σου μοιαζουν παιδικα μπροστα του.
Τωρα οσον αφορα το θεμα σου που θελεις να το κανεις να μοιαζει με το MB ειναι πολυ απλο να το κανεις. Εγω βεβαια δεν συμφωνω αλλα αμα ειναι να σε "προσυλητίσουμε"...;).

Αυτό φοβάμαι... Με βλέπω, έτσι και ξεκινήσω, να τραβάω πολύ ξενύχτι... :BDBDG54:

Αύριο, με δυο φιλαράκια, έχουμε ραντεβού για καφέ και ενασχόληση με το XBMC, να με ξεκινήσουν απ´τα βασικά δηλαδή,
απ´το Β και Α = βά ! :hmmmm2:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ετσι και ξεκινήσω, να τραβάω πολύ ξενύχτι...
Αύριο, με δυο φιλαράκια, έχουμε ραντεβού για καφέ και ενασχόληση με το XBMC, να με ξεκινήσουν απ´τα βασικά δηλαδή,
απ´το Β και Α = βά ! :hmmmm2:
Δεν υπαρχει καθολου ξενυχτι. Ειναι πανευκολο και τα Skins του, πληρως παραμετροποιησιμα...

Οσο για τα βασικα που λες: απ´το Β και Α = βά !, κανεις λαθος
Γιατι Β και Α = X+B+M+C
Αυτα τα λιγα φιλε Μπαμπη.
Welcome to the XBMC Club ........................

Ένας λόγος που κόλλησα με το XBMC είναι το απλό στήσιμο του. Ενώ με άλλα παρόμοια Media Centers έπρεπε να το παλεύω ώρες για να φύγω απο την αρχική οθόνη, το XBMC ήταν έτοιμο για χρήση σε 30' (και πολλά λέω).