Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Σήμερα που διαπίστωσα πως κάποιος έχει ξεκινήσει και ένα dvbviewer recording service plugin για το XBMC τρελάθηκα από τη χαρά μου. Ο συνδυασμός του καλύτερου (για μένα) προγράμματος για TV/Δορυφορική (dvbviewer) με το XBMC θα είναι φοβερός.....

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ένας λόγος που κόλλησα με το XBMC είναι το απλό στήσιμο του. Ενώ με άλλα παρόμοια Media Centers έπρεπε να το παλεύω ώρες για να φύγω απο την αρχική οθόνη, το XBMC ήταν έτοιμο για χρήση σε 30' (και πολλά λέω).

Αν μιλάς για τις ταινίες (Movies), άντε και τις σειρές (TV Shows) έχεις δίκιο... Αν όμως θές να πάς παρακάτω, αν θές να εκμεταλευτείς τις, πράγματι, τεράστιες δυνατότητές του τότε... καλά κρασιά... Προτιμώ τις εισαγωγικές της ιατρικής.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αν μιλάς για τις ταινίες (Movies), άντε και τις σειρές (TV Shows) έχεις δίκιο... Αν όμως θές να πάς παρακάτω, αν θές να εκμεταλευτείς τις, πράγματι, τεράστιες δυνατότητές του τότε... καλά κρασιά... Προτιμώ τις εισαγωγικές της ιατρικής.

Τι σε δυσκολεύει τόσο πολύ; Είναι απο τα πιο user-friendly προγράμματα.
Όχι σαν κάτι άλλα που με έβαζαν να στήσω SQL μόνο και μόνο για να δω την αρχική τους οθόνη...

Σήμερα που διαπίστωσα πως κάποιος έχει ξεκινήσει και ένα dvbviewer recording service plugin για το XBMC τρελάθηκα από τη χαρά μου. Ο συνδυασμός του καλύτερου (για μένα) προγράμματος για TV/Δορυφορική (dvbviewer) με το XBMC θα είναι φοβερός.....

Και εγώ αντικατέστησα το mediaportal pvr addon με αυτό, και δεν το έχω μετανιώσει.
Δουλεύει πολύ καλά σε δορυφορική που το έχω δοκιμάσει αν και έχει θεματάκια με την κωδικοποιήση του epg.

Επίσης θέλω να δοκιμάσω και το dvblink pvr addon.
http://forum.dvblogic.com/viewtopic.php?f=61&t=19703

Μόλις έκανα ανανέωσεις στα addons μου.

------------------------
ANT1 Player v1.1.0 (23-Oct-12)
------------------------

- Changed html parsing to parseDOM.
- Complete re-work of the resolver.
- Added progress in BusyDialog (Frodo).
- Fix Confluence views for Frodo.
- Added more metadata.
- Code clean-up.

------------------------
MEGA Replay v1.1.0 (23-Oct-12)
------------------------

- Changed html parsing to parseDOM.
- Complete re-work of the plugin.
- Fixed decoding issues of Greek characters.
- Added shows from MEGA's YouTube channel.
- Added Favourites support.
- Added progress in BusyDialog (Frodo).
- Fix Confluence views for Frodo.
- Changed current art.
- Added more metadata.
- Code clean-up.

Εμφανείς αλλαγές για το χρήστη είναι ότι στο addon του ANT1,
όλα τα βίντεο που δεν έχουν αφαιρεθεί λόγω δικαιωμάτων πλέον παίζουν χωρίς προβλήματα.
Στο addon του MEGA έχει αυξηθεί κατά πολύ το περιεχόμενο από παλαιότερες σειρές του καναλιού,
προερχόμενες από το κανάλι του MEGA στο YouTube.

Πλέον έχω ανανεώσει τα 9 από τα 10 addons, όταν ανανεώσω και το ραδιοφωνικό, ετσί ώστε να περιλαμβάνει
όλους τους σταθμούς της χώρας, θα προστεθεί και ξεχωριστό νήμα στο site για τα addons μου.

Επίσης θέλω να φτιάξω και ένα addon με ελληνικές ταινίες.
Έχω καταλήξει σε αυτό το site
http://greek-movies.com/movies.php

Όποιος γνωρίζει κάποιο καλύτερο ας μου το προτείνει.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυτο που ειχες φτιαξει για τηλεοραση δεν δουλευει πλεον, εχω το 20121017 XBMC 12 ALPHA 7

καλησπερα σε ολους... Προσπαθω εδω και κατι ωρες να περασω τις σειρες μου στο xbmc αλλα δεν εχω καταφερει το επιθυμητο αποτελεσμα! λοιπον εχω περασει το AEON NOX 3.6 , πηγα στα videos και προσθεσα εναν σκληρο που εχει ταινιες και σειρες, με τις ταινιεσ τα καταφερα μια χαρα και μου τισ εμφανιζει οπως επιθυμω, ομως με τις σειρες δεν γινεται το ιδιο οταν προσθετω μια σειρα η οποια εχει ας πουμε 4 σεζον δεν μου εμφανιζει τπτ. Τι πρεπει να κανω ετσι ωστε να μου εμφανιζει την ονομασια της σειρας με τισ πληροφοριες της και να μου λεει season 1 ,season 2 κτλπ. Η δομη των φακελων μεσα στο σκληρο ειναι ονομα σειρας/season 1/και η ονομασια του επεισοδιου.mkv π.χ GAME OF THRONES/Season 1/Game of Thrones 1x01 - Winter is Coming.mkv
οσες φορες επελεγα τον φακελο της σειρας εκανα δεξι κλικ set content και επελεγα scraper , παντα μου εφανιζε λαθος στοιχεια και δεν εβλεπα τα αρχεια μεσα. τι πρεπει να κανα?

Ρε παιδιά στο hellenic radio δεν μου τρέχει το radioDeeJay στο λog βγάζει αυτό, εχει κανείς καμιά ιδέα....

WARNING: XFILE::CMusicDatabaseDirectory::GetLabel - Unknown nodetype requested 0
21:55:02 T:5728 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:55:06 T:4572 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:55:10 T:3420 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:55:10 T:5588 NOTICE: DVDPlayer: Opening: mms://213.186.58.26/deejay
21:55:10 T:5588 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
21:55:10 T:4984 NOTICE: Creating InputStream
21:55:10 T:4984 NOTICE: Creating Demuxer
21:55:40 T:4984 ERROR: CDVDPlayer::OpenDemuxStream - Error creating demuxer
21:55:40 T:4984 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit()
21:55:40 T:4984 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit() deleting input stream
21:55:40 T:5588 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 1, path [plugin://plugin.audio.hellenic.radio/?url=mms%3A%2F%2F213.186.58.26%2Fdeejay&mode=0]

καλησπερα σε ολους... Προσπαθω εδω και κατι ωρες να περασω τις σειρες μου στο xbmc αλλα δεν εχω καταφερει το επιθυμητο αποτελεσμα! λοιπον εχω περασει το AEON NOX 3.6 , πηγα στα videos και προσθεσα εναν σκληρο που εχει ταινιες και σειρες, με τις ταινιεσ τα καταφερα μια χαρα και μου τισ εμφανιζει οπως επιθυμω, ομως με τις σειρες δεν γινεται το ιδιο οταν προσθετω μια σειρα η οποια εχει ας πουμε 4 σεζον δεν μου εμφανιζει τπτ. Τι πρεπει να κανω ετσι ωστε να μου εμφανιζει την ονομασια της σειρας με τισ πληροφοριες της και να μου λεει season 1 ,season 2 κτλπ. Η δομη των φακελων μεσα στο σκληρο ειναι ονομα σειρας/season 1/και η ονομασια του επεισοδιου.mkv π.χ GAME OF THRONES/Season 1/Game of Thrones 1x01 - Winter is Coming.mkv
οσες φορες επελεγα τον φακελο της σειρας εκανα δεξι κλικ set content και επελεγα scraper , παντα μου εφανιζε λαθος στοιχεια και δεν εβλεπα τα αρχεια μεσα. τι πρεπει να κανα?
Όταν λες οτι εμφάνιζε λάθος στοιχεία, τι εννοείς;

Καλύτερα να βάλεις όλους τους φακέλους με τις σειρές σε ένα κεντρικό φάκελο και να ορίσεις σε αυτόν το περιεχόμενο και τον scrapper.

εννοω πως στο game of thrones μου το βλεπει σαν φορμουλα 1,κατι τετοια κουλα.... Οσο για το αλλο θεμα εννοεις να φτιαξω ενα φακελο στον οποιο η δομη θα ειναι Tv serials/game of throne (και ολες η αλλες σειρες που εχω)/season 1/ epeisodio.mkv σωατα?

εννοω πως στο game of thrones μου το βλεπει σαν φορμουλα 1,κατι τετοια κουλα.... Οσο για το αλλο θεμα εννοεις να φτιαξω ενα φακελο στον οποιο η δομη θα ειναι Tv serials/game of throne (και ολες η αλλες σειρες που εχω)/season 1/ epeisodio.mkv σωατα?

Ναι, με τέτοια δομή ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Έχω 4 τέτοιους φακέλους στο root 4 δίσκων και βρίσκει τα πάντα.

Αν δεν έχεις πολλές σειρές, πήγαινε στο thetvdb.org και κάνε τσέκαρε αν τα ονόματα των σειρών στους φακέλους είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που εμφανίζει το site.
Εγώ πλέον όταν προσθέτω σειρά, κάνω copy\paste το όνομα απο το thetvdb.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ναι
ορίζεις τον φάκελο για tv-series
όταν δεν το βρει σωστά πατάς Ι -> manual ->γράφεις τίτλο -> επιλέγεις =done :firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

ναι
ορίζεις τον φάκελο για tv-series
όταν δεν το βρει σωστά πατάς Ι -> manual ->γράφεις τίτλο -> επιλέγεις =done :firstprize:

Σωστό, αρκει να μην έχεις 140 σειρές στο δίσκο όπως εγώ :p

Μόλις έκανα ανανέωσεις στα addons μου.
Επίσης πρόσθεσα και ένα addon με ελληνικές ταινίες.

------------------------
Greek-Movies v1.0.0 (30-Oct-12)
------------------------

- Initial version

------------------------
MEGA Replay v1.1.1 (30-Oct-12)
------------------------

- Fixed resolving issues of streams in http protocol.
- Added check if Youtube addon is not installed.

------------------------
RealFm Podcast v1.0.4 (30-Oct-12)
------------------------

- Fixed parsing of podcasts.

------------------------
STAR WebTV v1.0.3 (30-Oct-12)
------------------------

- Added check if Youtube addon is not installed.

------------------------
SKAI Podcast v1.1.1 (30-Oct-12)
------------------------

- Added missing parseDOM module in addon's requires.

------------------------
SKAI Player v1.1.1 (30-Oct-12)
------------------------

- Added missing parseDOM module in addon's requires.

Αυτο που ειχες φτιαξει για τηλεοραση δεν δουλευει πλεον, εχω το 20121017 XBMC 12 ALPHA 7

Μια χαρά δουλεύει και σε αυτή την build και σε νεότερες.
Το ποιο build χρησιμοποιείς δεν μου αρκεί.
Χρειάζομαι και το debug log για να δω που σου κολάει.

Ρε παιδιά στο hellenic radio δεν μου τρέχει το radioDeeJay στο λog βγάζει αυτό, εχει κανείς καμιά ιδέα....

WARNING: XFILE::CMusicDatabaseDirectory::GetLabel - Unknown nodetype requested 0
21:55:02 T:5728 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:55:06 T:4572 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:55:10 T:3420 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
21:55:10 T:5588 NOTICE: DVDPlayer: Opening: mms://213.186.58.26/deejay
21:55:10 T:5588 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
21:55:10 T:4984 NOTICE: Creating InputStream
21:55:10 T:4984 NOTICE: Creating Demuxer
21:55:40 T:4984 ERROR: CDVDPlayer::OpenDemuxStream - Error creating demuxer
21:55:40 T:4984 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit()
21:55:40 T:4984 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit() deleting input stream
21:55:40 T:5588 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 1, path [plugin://plugin.audio.hellenic.radio/?url=mms%3A%2F%2F213.186.58.26%2Fdeejay&mode=0]

Ναι κάποια streams δεν δουλεύουν πλέον.
Είναι το addon που μου μένει να ανανεώσω.
Αν όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμο μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Καλησπέρα παιδιά. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το ΑΕΟΝ ΝΟΧ σε eden.

Θέλω να χωρίσω και στο xbmc όπως και στον server μου τις ταινίες μου σε Animation, SD Movies, HD Movies κλπ και έχω φτιάξει custom home menu items. Το πρόβλημα μου είναι ότι όπως και να προσπαθήσω (είτε μέσω favorites, είτε smart playlists, είτε σαν video folder) μόνο στο HD Movies που είναι το παλιό button "Movies" φαίνονται οι ταινιες με τα info τους από imdb. Στα νέα buttons μου περιέχουν μεν τις ταινίες από το path ποου τους δίνω αλλά δεν φέρνουν τα info τους.

Καμία ιδέα?

Καλησπέρα παιδιά. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το ΑΕΟΝ ΝΟΧ σε eden.

Θέλω να χωρίσω και στο xbmc όπως και στον server μου τις ταινίες μου σε Animation, SD Movies, HD Movies κλπ και έχω φτιάξει custom home menu items. Το πρόβλημα μου είναι ότι όπως και να προσπαθήσω (είτε μέσω favorites, είτε smart playlists, είτε σαν video folder) μόνο στο HD Movies που είναι το παλιό button "Movies" φαίνονται οι ταινιες με τα info τους από imdb. Στα νέα buttons μου περιέχουν μεν τις ταινίες από το path ποου τους δίνω αλλά δεν φέρνουν τα info τους.

Καμία ιδέα?

Έχει γίνει κανονικά η εισαγωγή όλων των φακέλων στη βιβλιοθήκη; Δοκίμασε να αλλάξεις scrapper και να βάλεις themoviedb για να αποκλείσουμε κάποιο πρόβλημα εκεί.

Ποια έκδοση του ΝΟΧ τρέχεις;

Η έκδοση μου είναι η 3.6.1 και το πρόβλημα λύθηκε.

Ήθελε στο rule της smart playlist να βάλω path contains αντί για path is. Έτσι δούλεψε. Κουφό αλλά τι να πω...

Κάτι ακόμα. Προκειμένου να φτιάξω την δομή που εξηγώ παραπάνω, μπορώ το αρχικό button MOVIES να μου δείχνει αντί για όλες τις ταινίες, μόνο αυτές από ένα path που θέλω και να το μετονομάσω σε πχ HD MOVIES? Χωρίς να φτιάξω ένα νέο κουμπί γιατί δεν θέλω να χάσω το default submenu.

Η έκδοση μου είναι η 3.6.1 και το πρόβλημα λύθηκε.

Ήθελε στο rule της smart playlist να βάλω path contains αντί για path is. Έτσι δούλεψε. Κουφό αλλά τι να πω...

Κάτι ακόμα. Προκειμένου να φτιάξω την δομή που εξηγώ παραπάνω, μπορώ το αρχικό button MOVIES να μου δείχνει αντί για όλες τις ταινίες, μόνο αυτές από ένα path που θέλω και να το μετονομάσω σε πχ HD MOVIES? Χωρίς να φτιάξω ένα νέο κουμπί γιατί δεν θέλω να χάσω το default submenu.

Δεν έχω βρει τρόπο να αλλάξω το Movies στο ΝΟΧ. Μπορείς βέβαια να αλλάξεις το custom submenu σε νέο κουμπί αλλα οι επιλογές που δίνει είναι περιορισμένες. Εγω π.χ. χρησιμοποιώ πολύ το Recently Added και δεν μπορώ να το βάλω στο submenu. Είναι και ο λόγος που άφησα το ΝΟΧ και επέστρεψα στο Confluence Lite Mod.

Πραγματικά ανεξήγητη παράλειψη αυτή. Στο Confluence Lite Mod ξεκινάς με κενό Home menu και βάζεις ότι θέλεις και με όποια σειρά θέλεις. Μετά μπορείς να ορίσεις τι είδους submenu (απο τα προκαθορισμένα του XBMC) θα έχει κάθε κουμπί,

Λοιπόν το βρήκα και αυτό. Νά 'ναι καλά το ξενύχτι...

Φτιάχνεις στο Videos --> Files τον φάκελο που θέλεις, τον ορίζεις ως favorite και μετά από τα settings του MOVIES στο skin --> Customizers --> Main menu customizer μπορείς να το μετονομάσεις και να δώσεις σαν Custom Favorite αυτό που έχεις φτιάξει οπότε πατώντας πλέον στο MOVIES ή όπως αλλιώς το λένε θα σε οδηγεί στον νέο φάκελο.

Απλά πρέπει να κάνεις clean library για να δει τις αλλαγές