Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μια χαρά δουλεύει και σε αυτή την build και σε νεότερες.
Το ποιο build χρησιμοποιείς δεν μου αρκεί.
Χρειάζομαι και το debug log για να δω που σου κολάει.

Ειχα μεινει στην 1.0.5 δεν ειχα δει την 1.1.2 και αυτη δεν κολλαει

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Έχει δοκιμάσει κάποιος το XBMC σε Windows 8; Τρέχει κανονικά άραγε;

Θα κατεβάσω upgrades (64bit) σήμερα και αναρωτιέμαι αν πρέπει να τα βάλω στο HTPC ή όχι.

Έχει δοκιμάσει κάποιος το XBMC σε Windows 8; Τρέχει κανονικά άραγε;

Θα κατεβάσω upgrades (64bit) σήμερα και αναρωτιέμαι αν πρέπει να τα βάλω στο HTPC ή όχι.

Η 11 stable παιζει καλα,η 12, εμενα επαιζε καρε-καρε ολα τα .mkv, σε 64-bit ,απλα δεν θυμαμαι αν την ειχα απο πριν το update απο τα win7 σε win8 ή την εβαλα μετα οταν ειχα πλεον 8αρια.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η 11 stable παιζει καλα,η 12, εμενα επαιζε καρε-καρε ολα τα .mkv, σε 64-bit ,απλα δεν θυμαμαι αν την ειχα απο πριν το update απο τα win7 σε win8 ή την εβαλα μετα οταν ειχα πλεον 8αρια.

Κακό αυτό...
Τρέχω Frodo εδώ και 2 μήνες περίπου και δεν θέλω να γυρίσω σε Eden, κυρίως λόγω της ασυμβατότητας της βιβλιοθήκης.

Περί τους 3 μήνες στα 8άρια, δεν είχα πρόβλημα με το xbmc.

Σε 32 ή 64bit; Θα αγοράσω δύο άδειες, ίσως αφήσω την 32bit στο HTPC και μείνει η 64bit για μελλοντική χρήση.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Κακό αυτό...
Τρέχω Frodo εδώ και 2 μήνες περίπου και δεν θέλω να γυρίσω σε Eden, κυρίως λόγω της ασυμβατότητας της βιβλιοθήκης.

Σε 32 ή 64bit; Θα αγοράσω δύο άδειες, ίσως αφήσω την 32bit στο HTPC και μείνει η 64bit για μελλοντική χρήση.

win8 64bit frodo alpha7 καρέ-καρέ είτε με dxva2 είτε χωρίς

Βγήκε η XBMC-12.0-Frodo_alpha7 με κάποιες αλλαγές και προσθήκες στο PVR και την διαχείριση βιβλιοθήκης.

http://mirrors.xbmc.org/snapshots/

Changelog

Η Frodo μπήκε σε φάση Feature Freeze. Ό,τι νέο χαρακτηριστικό μπήκε, μπήκε. Απο δω και πέρα μόνο διορθώσεις και βελτιώσεις θα γίνονται στο δρόμο για την τελική έκδοση 12.0

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυτο το προβλημα στα Ελληνικα πχ ΚΑΙΡΟς και με τα τονισμενα κεφαλαια θα το φτιαξουν ποτε;

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Η Frodo μπήκε σε φάση Feature Freeze. Ό,τι νέο χαρακτηριστικό μπήκε, μπήκε. Απο δω και πέρα μόνο διορθώσεις και βελτιώσεις θα γίνονται στο δρόμο για την τελική έκδοση 12.0

Οπότε συνοπτικά τι νέο φέρνει η Frodo? Live TV/PVR, HDaudio, νέο τρόπο διαχείρησης της library, κάτι άλλο?

Αυτο το προβλημα στα Ελληνικα πχ ΚΑΙΡΟς και με τα τονισμενα κεφαλαια θα το φτιαξουν ποτε;

Νομίζω είναι και θέμα skin, σε Aeon Nox είναι καλύτερα τα πράγματα π.χ.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Οπότε συνοπτικά τι νέο φέρνει η Frodo? Live TV/PVR, HDaudio, νέο τρόπο διαχείρησης της library, κάτι άλλο?
Αυτές ειναι οι σημαντικές προσθήκες, πάνω-κάτω. Έχουν γίνει και άλλες αλλαγές αλλα δεν είναι άμεσα ορατές.
Αν δεν κάνω λάθος η υποστήριξη για LiveTV δεν ήταν προγραμματισμένη για την 12.0 αλλα για την 13.0. Τελευταία στιγμή αποφάσισαν να την βάλουν.

Καλησπέρα και Ευχαριστώ για τον οδηγό , καθότι νέος στο XBMC θα ήθελα να ρωτήσω , έχοντας την 12 alpha7 έκδοση , ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κανείς update χωρίς να χάνεις τις ρυθμίσεις και την βιβλιοθήκη σου; Συγνώμη αν εχει απαντηθεί αλλά είναι μεγάλο το νήμα και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!

Καλησπέρα και Ευχαριστώ για τον οδηγό , καθότι νέος στο XBMC θα ήθελα να ρωτήσω , έχοντας την 12 alpha7 έκδοση , ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κανείς update χωρίς να χάνεις τις ρυθμίσεις και την βιβλιοθήκη σου; Συγνώμη αν εχει απαντηθεί αλλά είναι μεγάλο το νήμα και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!

Εννοείς update του XBMC σε νεότερη έκδοση; Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Κάνεις απεγκατάσταση της παλιάς κρατώντας το user folder και μετά κανονικά εγκατάσταση την νέα. Θα πάρει όλες τις ρυθμίσεις αυτόματα.

Σήμερα έκανα φρέσκια εγκατάσταση Frodo Alpha7 σε Winows7 64bit με δημιουργία βιβλιοθήκης απο την αρχή. Δεν ξέρω αν οφείλεται στα 64bit, στη νέα μορφή της βιβλιοθήκης που έχει η Frodo ή σε "σκουπίδια" που είχαν μαζευτεί στην προηγούμενη εγκατάσταση αλλα το σύστημα πετάει! Καμιά καθυστέρηση στην εμφάνιση των Recent Items ή των fanart.

Εχώ ένα προβληματισμό μου δεν έχει να κάνει αμιγώς με το XBMC αλλά περισσότερο με την πιθανότητα διαχείρισης 2 δκτύων μέσα από τα windows. Τι εννοώ: στο σπίτι εχω 2 δικτυα (με διαφορετικές IP), ένα απο το modem/router και ένα μέσω ενός router (linksys) που χρησιμοποιείται για VPN με την Αγγλία. Ο λόγος προφανής θέλω να βλέπω BBC και Sky Anytime+. To HTPC έχει εισόδους για 2 δικτυα, στην μία είσοδο έρχεται σύνδεση απευθείας με το modem/router (Connx) και στην δέυτερη με το router (UK VPN). Τα windows και κατά συνέπεια το XBMC αναγνωρίζουν όμως μόνο την αγγλική IP και όχι την ελληνική (δεν μπορω να δω πχ περιεχόμενο από τον ΑΝΤ1 (μέσω του ρεπο του λαμδα). Τον λόγο τον ξέρω: τα windows δεν μπορούν να καθορίσουν κανόνες για το πιό δίκτυο θα επιλέξουν και συγκεκριμένα επιλέγουν πάντα το πρώτο δηλωμένο δίκτυο ή adapter με αποτέλσμα το δεύτερο ουσιαστικά να είναι αχρησιμοποίητο (εκτός αν καποια resources ανήκουν αποκλειστικά στο ένα ή το άλλο) και σε εμένα ως network 1 είναι το δίκτυο με την UK IP και network2 αυτό με την ελληνική. Anyway υπάρχει πιθανότητα ( script ίσως; ) που να μπορώ να κάνω το XBMC να διαλέξει ποιό δίκτυο θα χρησιμοποιήσει ανάλογα με το τι θέλω να δώ;;;;;

Last edited:

Ξαφνικά έχω πρόβλημα με το DTS HR . Εβαλα την νέα alpha έκδοση. Τα mkv με HD ήχο .....καρέ-καρέ. Βγάζω το capability DTS-HD από τα settings πετάει.
Γιατί ? Καμμιά ιδέα κανείς ? ( Και στα 2 skins που χρησιμοποιώ aeon mq4 - AEON NOX )

Ξαφνικά έχω πρόβλημα με το DTS HR . Εβαλα την νέα alpha έκδοση. Τα mkv με HD ήχο .....καρέ-καρέ. Βγάζω το capability DTS-HD από τα settings πετάει.
Γιατί ? Καμμιά ιδέα κανείς ? ( Και στα 2 skins που χρησιμοποιώ aeon mq4 - AEON NOX )

Το xbmc.log ίσως βοηθούσε για να δούμε που χτυπάει.

μου λειπει στο καινουργιο aeon skin το να σου δειχνει τα σε πιο γραμμα εισαι αμα scrollαρεις. ενεργοποιειται απο καπου αυτο?
επισης δε μου δειχνει πια με τιποτα το artist description. θελει καποια ρθυμιση?

μου λειπει στο καινουργιο aeon skin το να σου δειχνει τα σε πιο γραμμα εισαι αμα scrollαρεις. ενεργοποιειται απο καπου αυτο?
επισης δε μου δειχνει πια με τιποτα το artist description. θελει καποια ρθυμιση?

Για το Aeon Nox 4.0 μιλάς ή για το Aeon MQ4 ?