Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ξαφνικά έχω πρόβλημα με το DTS HR . Εβαλα την νέα alpha έκδοση. Τα mkv με HD ήχο .....καρέ-καρέ. Βγάζω το capability DTS-HD από τα settings πετάει.
Γιατί ? Καμμιά ιδέα κανείς ? ( Και στα 2 skins που χρησιμοποιώ aeon mq4 - AEON NOX )

Οκ.. όλα καλά τελικά. Στην ρύθμιση του ήχου είχα ξεχάσει να επιλέξω Wasapi και επέλεξα Direct . Conflict. Στο Wasapi επανήλθαν όλα.

Έχω μια σειρά σε mkv που έχει αγγλικούς κι ελληνικούς υπότιτλους ενσωματωμένους. Το πρόβλημα είναι ότι τους εμφανίζει μικρούς κι από τα subtitle settings δεν αλλάζει κάτι.
Καμιά ιδέα;

Έχω μια σειρά σε mkv που έχει αγγλικούς κι ελληνικούς υπότιτλους ενσωματωμένους. Το πρόβλημα είναι ότι τους εμφανίζει μικρούς κι από τα subtitle settings δεν αλλάζει κάτι.
Καμιά ιδέα;

Το MediaInfo τι λέει για το είδος τω υποτίτλων;
Αν είναι bitmap, δεν μπορεις να κάνεις πολλά.
Αν είναι SSA, δοκίμασε το override στο System\Video\Subtitles

SSA είναι. Είχα δοκιμάσει το override και σε πρώτη φάση δεν δούλεψε αλλά μετά ένα reboot του xbmc οι υπότιτλοι είναι μεγαλύτεροι άρα μάλλον έκανε δουλειά.

Καλημερα, λυστε μου σας παρακαλω μια απορια, πιθανως να εχει ξανασυζητηθει,
εκανα εγκατασταση σε καινουργιο δισκο windows 8 εβαλα xbmc, αλλα θελω ολες τις ρυθμισεις που εχω απο τα 7 να τις περασω αυτουσιες στα 8.
Οταν εννοω ολες συμπεριλαμβανομενων π.χ. και της μουσικης τα thumbnails για καθε album καλλιτεχνη σε file mode music>files>folders.
Χρησιμοποιω transparency αν αυτο βοηθαει. Τις ταινιες τις βρισκει αυτοματα, ενω music artist Thumbnails οταν εχει περισσοτερα απο ενα album δεν μπορω να το ξανακανω χειοροκινητα.
Ευχαριστω για την βοηθεια.

Καλημερα, λυστε μου σας παρακαλω μια απορια, πιθανως να εχει ξανασυζητηθει,
εκανα εγκατασταση σε καινουργιο δισκο windows 8 εβαλα xbmc, αλλα θελω ολες τις ρυθμισεις που εχω απο τα 7 να τις περασω αυτουσιες στα 8.
Οταν εννοω ολες συμπεριλαμβανομενων π.χ. και της μουσικης τα thumbnails για καθε album καλλιτεχνη σε file mode music>files>folders.
Χρησιμοποιω transparency αν αυτο βοηθαει. Τις ταινιες τις βρισκει αυτοματα, ενω music artist Thumbnails οταν εχει περισσοτερα απο ενα album δεν μπορω να το ξανακανω χειοροκινητα.
Ευχαριστω για την βοηθεια.

Δοκίμασες να αντιγράψεις τον profile folder (C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\XBMC) απο την παλιά στη νέα εγκατάσταση;

Το music scraping ειναι πονεμένη ιστορία τελευταία. Ποτέ δεν κατεβάζει όλα τα στοιχεία για όλα τα άλμπουμ.

Παιδιά έχω μια απορία. Χρησιμοποιώ το MQ4 και φτιάχνω ένα καινούριο στοιχείο στο κεντρικό μενού με τίτλο KIDS (για τα παιδικά του μικρού). Πως ορίζω ποιο φάκελο θα ανοίξω πατώντας το κουμπί KIDS;

Ποιος ειναι ο profile folder το userdata?
να το αντιγραψω, προφανως θα κανω Overwrite, ρωταω για να μην κανω καμια βλακεια

Ποιος ειναι ο profile folder το userdata?
να το αντιγραψω, προφανως θα κανω Overwrite, ρωταω για να μην κανω καμια βλακεια

Ό,τι υπάρχει στο φάκελο Users\<user name>\AppData\Roaming\XBMC\. Τα βάζεις στο αντιστοιχο φάκελο της νέας εγκατάστασης.

Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με τη διαδικασία, πάρε αντίγραφο της βάσης δεδομένων μέσα απο το παλιό XBMC και φόρτωσε το αντίγραφο αυτό στο νέο.

Έχει δοκιμάσει κανείς να έχει σε eden ΑΕΟΝ ΝΟΧ στα αγγλικά και να βλέπει ελληνικούς υπότιτλους;
Σε μένα τους βγάζει αλαμπουρνέζικα... Μόνο σε ελληνικό nox παίζουν ΟΚ.

Έχει δοκιμάσει κανείς να έχει σε eden ΑΕΟΝ ΝΟΧ στα αγγλικά και να βλέπει ελληνικούς υπότιτλους;
Έχεις επιλέξει το σωστό character set στο System>Video>Subtitles;

Βεβαιως και γινεται.
Αν εννοεις υποτιτλους εργων τοτε...........
Settings\Video\Subtitles

Παιδιά έχω μια απορία. Χρησιμοποιώ το MQ4 και φτιάχνω ένα καινούριο στοιχείο στο κεντρικό μενού με τίτλο KIDS (για τα παιδικά του μικρού). Πως ορίζω ποιο φάκελο θα ανοίξω πατώντας το κουμπί KIDS;

Κατ αρχας θα πας στην επιλογη "βιντεο" και θα δημιουργησεις μια νεα πηγη που θα την ονομασεις "kids", μετά - με το κουμπί "C" θα την κανεις προσθηκη στα αγαπημένα σου. Απο εκει και περα ειναι ευκολο. Στο αρχικο μενου, 2 κλικ κατω> προσαρμογη> προσθηκη αγαπημενων .

Με πρόλαβες Βαγγέλη. Μόλις το είδα κι εγώ.

http://xbmc.org/download/

Νέα χαρακτηριστικά δεν έχει όπως είπαμε, μόνο διορθώσεις.
Κωστα το εβαλα και μου εκανε ανω-κατω τη ταινιοθηκη.
Ειχα κρατησει το eden userdata folder, αλλα μολις το εβαλα μου δειχνει και το παλιο και το νεο.
Αυτο που βλεπω ειναι οτι οσοι ενδιαφερονται για τον ηχο, ειναι τυχεροι.
Εχει ολα τα καλουδια της Daniela.
Για εικονα δεν βλεπω τιποτε το ιδιαιτερο.....

Κωστα το εβαλα και μου εκανε ανω-κατω τη ταινιοθηκη.
Ειχα κρατησει το eden userdata folder, αλλα μολις το εβαλα μου δειχνει και το παλιο και το νεο.
Αυτο που βλεπω ειναι οτι οσοι ενδιαφερονται για τον ηχο, ειναι τυχεροι.
Εχει ολα τα καλουδια της Daniela.
Για εικονα δεν βλεπω τιποτε το ιδιαιτερο.....

Τι εννοείς οταν λες οτι δείχνει και το παλιό και το νέο; Έχει δύο καταχωρήσεις για κάθε ταινία;
Στο είχα πει οτι έχει αλλάξει η μορφή της βιβλιοθήκης στην 12.0 αλλα δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα στη μετάβαση.

Η διαχείριση ήχου είναι γραμμένη απο την αρχή και δεν έχει σχέση με το patch της Daniela.

Στην εικόνα δεν έκαναν σημαντικές βελτιώσεις. Η προσοχή έπεσε στον ήχο και στο PVR.

Αυτό που μου άρεσε στην Α7 και την beta είναι οτι τώρα παίζει αυτόματα το επόμενο επεισόδιο της σαιζόν και δεν χρειάζεται να επιλέξεις το Play from here