Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κωστα, ποιο νομιζεις οτι ειναι καλλιτερο, για να το κρατησω?

Να σου πω...
Έκανα νέα εγκατάσταση της Alpha7 και έφτιαξα απο την αρχή τη βιβλιοθήκη με το νέο σύστημα επειδή έχασα το backup της 11.0. Τώρα το πρόγραμμα μου φαίνεται οτι ανταποκρίνεται αισθητά πιο γρήγορα όταν κινούμαι στις Ταινίες ή τις Σειρές.

Στον ήχο δεν παρατήρησα κάτι το ιδιαίτερο συγκρίνοντας το AudioEngine με το patch της Daniella. Και τα δύο είναι σταθερά και αποτελεσματικά.

Με την 12.0 ίσως υπάρχουν προβληματάκια σε όσα skins δεν έχουν προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις του XBMC. Ήδη το Confluence Lite Mod που έχω δεν εμφανίζει το παραθυράκι με τις πληροφορίες κατα την ενημέρωση της βιβλιοθήκης και δεν ξέρω πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Αν θυμάμαι καλά δεν έχεις ενισχυτή για HD ήχο. Αν είναι έτσι, μπορεις να μείνεις στην 11.0 τουλάχιστον μέχρι να βγει η τελική έκδοση του Frodo.

Ναι Κωστα δεν εχω ενισχυτη και βασικα δεν με ενδιαφερει ο ηχος.
Εγω εχω τρελα με την ποιοτητα της εικονας.
Θα ξαναπροσπαθησω να κανω clean install της Frodo Beta, και θα δω τα αποτελεσματα.........

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Για ψήστε με και εμένα να το βάλω στο κύριο HTPC. Αισθητά πιο γρήγορο είναι;
Αυγερινε καλησπερα
Τη Frodo 12 beta την βλεπω λιγο complicated.
Μου κανει ανω κατω το σεταρισμα της ταινιοθηκης μου.
Απο προηγουμενο backup του ξαναβαζω τα παλια guisesettings, αλλα νομιζω οτι κατι δεν παει καλα.
Ενω με την Eden ολα πανε ρολοι.

Ισως να φταιει και to ΝΟΧ, αν και εχω βαλει εκδοση για frodo

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυγερινε καλησπερα
Απο προηγουμενο backup του ξαναβαζω τα παλια guisesettings, αλλα νομιζω οτι κατι δεν παει καλα.

Όχι βρε Βαγγέλη απλά χρησιμοποιεί διαφορετική library. Αν ξανασετάρεις τις σειρές - ταινίες απ' την αρχή μετά όλα θα είναι κομπλέ. Απλά δεν είναι συμβατές οι δύο τους.

Τι να κανω; Να μείνω στην 7 που όλα πάνε ρολόι...η να βάλω την 12 ; Κιαν τη βάλω την καινούρια να κάνω απεγκατάσταση την 7 ή να την περάσω από πάνω; ( την library θέλω να μην μου χαλάσει..)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Όχι βρε Βαγγέλη απλά χρησιμοποιεί διαφορετική library. Αν ξανασετάρεις τις σειρές - ταινίες απ' την αρχή μετά όλα θα είναι κομπλέ. Απλά δεν είναι συμβατές οι δύο τους.
Αυγερινε ξερεις ποιο ειναι το πιο σοβαρο προβλημα?
Οτι δεν σκαναρει τις ταινιες γρηγορα.
Μου τις πηγαινει μια-μια δυ0-δυο
Λες και φταιει ο scrapper

Τι να κανω; Να μείνω στην 7 που όλα πάνε ρολόι...η να βάλω την 12 ; Κιαν τη βάλω την καινούρια να κάνω απεγκατάσταση την 7 ή να την περάσω από πάνω; ( την library θέλω να μην μου χαλάσει..)

Πείτε ρε παλληκάρια καμμιά γνώμη, τι είναι καλύτερο εξ εμπειρίας σας. Clean install , ή δεν πειράζει install από πάνω ?

Λοιπόν, επειδή μου ήταν δύσκολο να περιμένω, την εγκατέστησα από πάνω από την v.7 . Ευτυχώς κανένα πρόβλημα. Ούτε στην library ούτε στον ήχο. Εχω επίσης την εντύπωση ότι έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας...

ξέρει κανείς πως γίνεται με το που τελειώνει ένα επεισόδιο να ξεκινάει πάλι από την αρχή?

Για ψήστε με και εμένα να το βάλω στο κύριο HTPC. Αισθητά πιο γρήγορο είναι;
Αυγερινέ, δεν ξέρω αν έφταιγε το ξεκαθάρισμα της βιβλιοθηκης απο "σκουπίδια" που είχαν μαζευτεί εδώ και μήνες αλλα η απόκριση του Home menu και η εμφάνιση των Recent items έχει γίνει σημαντικά πιο γρήγορη. Το ίδιο και η περιήγηση στη βιβλιοθήκη.

Αυγερινε καλησπερα

Αυγερινε ξερεις ποιο ειναι το πιο σοβαρο προβλημα?
Οτι δεν σκαναρει τις ταινιες γρηγορα.
Μου τις πηγαινει μια-μια δυ0-δυο
Λες και φταιει ο scrapper
Βαγγέλη, τα Guisettings καλύτερα να τα φτιάξεις απο την αρχή. Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα.
Το ΝΟΧ 4.0 έχει ολοκληρωθεί; Ακόμα σαν Work in Progress το βλέπω στο forum.

Στο scrapping δεν έχω πρόβλημα, είναι το ίδιο γρήγορο με πριν. Η μόνη διαφορά που είδα είναι οτι στα τηλεοπτικά προσπαθεί να αναγνωρίσει αρχεία που πρίν τα αγνοούσε.
ξέρει κανείς πως γίνεται με το που τελειώνει ένα επεισόδιο να ξεκινάει πάλι από την αρχή?
Έχει μια επιλογή στο System>Video, αν δεν κάνω λάθος. Θα σου πω σίγουρα λίγο αργότερα, όταν ανοίξω τον Η/Υ.

Στην Eden, δεξί κλικ στο πρώτο επεισόδιο και Play from here

μάλλον δεν με κατάλαβες,δεν θέλω να παίξει το επόμενο αλλά το ίδιο, βασικά πως απενεργοποιείτε θέλω να μάθω γιατί τώρα κάνει αυτό ακριβώς και δεν ξέρω ποια ρύθμιση είναι

μάλλον δεν με κατάλαβες,δεν θέλω να παίξει το επόμενο αλλά το ίδιο, βασικά πως απενεργοποιείτε θέλω να μάθω γιατί τώρα κάνει αυτό ακριβώς και δεν ξέρω ποια ρύθμιση είναι
Αυτά παθαίνω όταν διαβαζω βιαστικά...

Όχι, δεν έχω βρει κάποιο ρύθμιση για repeat.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Υπάρχει ρύθμιση για το repeat (στο confluence τουλάχιστον), στα player controls εκτός fullscreen. Δηλ. ξεκινάς να αναπαράγεις ένα βίντεο, φεύγεις από fullscreen με το back, πατάς m και σου ανοίγει τα player controls. Εκεί έχει εικονιδιάκι ρύθμισης του repeat, καθώς και του shuffle.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Υπάρχει ρύθμιση για το repeat (στο confluence τουλάχιστον), στα player controls εκτός fullscreen. Δηλ. ξεκινάς να αναπαράγεις ένα βίντεο, φεύγεις από fullscreen με το back, πατάς m και σου ανοίγει τα player controls. Εκεί έχει εικονιδιάκι ρύθμισης του repeat, καθώς και του shuffle.

ευχαριστώ,το mq4 είχε τέτοια επιλογή στο confluense δεν βρήκα κάτι