Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μια γρήγορη ερώτηση.
Προσπαθώ να τακτοποιήσω λιγάκι την βιβλιοθήκη των ταινιών και των σειρών μου γιατί ήταν λίγο χάλια.
Το θέμα είναι πως ψάχνοντας είδα πως το XBMC μπορεί να σου βρίσκει πληροφορίες, εξώφυλλα κτλ αρκεί να έχεις σωστά τον τίτλο των ταινιών.
Εγώ μέχρι τώρα έκανα μετονομασία και άφηνα το αρχείο μόνο με το όνομα της ταινίας.
π.χ. μια ταινία με τίτλο Oldboy.2003.1080p.BluRay.x264-FSiHD.mkv την μετονόμαζα και την έβαζα σε Directory ως εξής:
.../Videos/OldBoy (1080p)/OldBoy.mkv
Καταλαβαίνω διαβάζοντας πως ήταν άδικος κόπος γιατί ο xbmc διαβάζει κανονικά τις πληροφορίες και θα μου εμφάνιζε την ταινία κανονικά και όχι με το όνομα του αρχείου.
Σωστά;
Η άλλη μου τώρα απορία είναι:
Τα .2003.BlyRay.x264-FSiHD τα διαβάζει;
Και τέλος χρειάζεται να έχω την κάθε ταινία σε διαφορετικό φάκελο ή όπως είναι όλες μαζί στο Videos?
Ευχαριστώ...

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μια γρήγορη ερώτηση.
Προσπαθώ να τακτοποιήσω λιγάκι την βιβλιοθήκη των ταινιών και των σειρών μου γιατί ήταν λίγο χάλια.
Το θέμα είναι πως ψάχνοντας είδα πως το XBMC μπορεί να σου βρίσκει πληροφορίες, εξώφυλλα κτλ αρκεί να έχεις σωστά τον τίτλο των ταινιών.
Εγώ μέχρι τώρα έκανα μετονομασία και άφηνα το αρχείο μόνο με το όνομα της ταινίας.
π.χ. μια ταινία με τίτλο Oldboy.2003.1080p.BluRay.x264-FSiHD.mkv την μετονόμαζα και την έβαζα σε Directory ως εξής:
.../Videos/OldBoy (1080p)/OldBoy.mkv
Καταλαβαίνω διαβάζοντας πως ήταν άδικος κόπος γιατί ο xbmc διαβάζει κανονικά τις πληροφορίες και θα μου εμφάνιζε την ταινία κανονικά και όχι με το όνομα του αρχείου.
Σωστά;
Η άλλη μου τώρα απορία είναι:
Τα .2003.BlyRay.x264-FSiHD τα διαβάζει;
Και τέλος χρειάζεται να έχω την κάθε ταινία σε διαφορετικό φάκελο ή όπως είναι όλες μαζί στο Videos?
Ευχαριστώ...

Τις περισσότερες φορές το βρίσκει. Υπάρχουν κάποια encodes, όπως π.χ. Sector7 που ξεκινούν από s7-expendables.mkv. Αυτά δεν τα βρίσκει αυτόματα. Και τέλος όχι δεν χρειάζεται να έχεις τις ταινίες σε ξεχωριστό φάκελο.

Εγώ προτιμώ να αφήνω τα αρχεία ως έχουν και να ρυθμίζω χειροκίνητα το όνομα. Αυτό το κάνω γιατί διευκολύνει την αναζήτηση υποτίτλων που γίνεται βάσει του ονόματος του αρχείου.

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

To παταω αλλα δεν μου βγαζει αυτο το μενου.Με παει στο view types με τις μονες επιλογες :recently added , random/addon required,in progress/addon required.Eψαξα και λιγο στο νετ αλλλα το πιο κοντινο που βρηκα ηταν μια προτροπη να απενεργοποιηθουν αν υπαρχουν οι kiosk επιλογες .
Καποια ιδεα ? (χρησιμοποιω σαν skin ενα extra pack του aeon mq 4, νομιζω οτι αυτο ειναι μονο για τα themes αλλα το αναφερω μηπως απενεργοποιει καποιες επιλογες ) Καποια ρυθμιση που απαιτειται πρωτα η addon ?

Kαποια ιδεα ?

Καλησπερα.

Θα ηθελα την βοηθεια του κ.Παπαδακη κυριως, μιας και βλεπω οτι ειναι υπερμαχος των zotac :D
Σαφως και οποιαδηποτε αλλη συμβουλη απο συμφορουφιτη, ειναι ευπροσδεκτη.
εχω αυτο το zotac.
ολες τις ταινιες τις streamαρω μεσω ενος pc που ειναι στο αλλο δωματιο και σε 1000αρι δικτυο (βλ.cat6 καλωδιο all over the place).
μεχρι και τα 720p ολα ειναι smooth. στα 1080 το χαος... buffering και buffering και buffering, buffiasa. δεν τολμαω να δοκιμασω 3d...

Χρησιμοποιω xbmc 11 eden, σε win7.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Καλησπερα.

Θα ηθελα την βοηθεια του κ.Παπαδακη κυριως, μιας και βλεπω οτι ειναι υπερμαχος των zotac :D
Σαφως και οποιαδηποτε αλλη συμβουλη απο συμφορουφιτη, ειναι ευπροσδεκτη.
εχω αυτο το zotac.
ολες τις ταινιες τις streamαρω μεσω ενος pc που ειναι στο αλλο δωματιο και σε 1000αρι δικτυο (βλ.cat6 καλωδιο all over the place).
μεχρι και τα 720p ολα ειναι smooth. στα 1080 το χαος... buffering και buffering και buffering, buffiasa. δεν τολμαω να δοκιμασω 3d...

Χρησιμοποιω xbmc 11 eden, σε win7.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Μήπως η διαχείριση του δικτύου και η ταυτόχρονη αναπαραγωγή 1080p ζορίζει υπερβολικά τον επεξεργαστή;

Με 100αρι modem\router και καλώδια το κιλού δεν έχω πρόβλημα να παίξω μέχρι και BDrips (m2ts).

Κωστα καλησπερα.
Μηπως δεν το εθεσα εγω σωστα να με συγχωρεις...

Οι ταινιες βρισκονται στο δωματιο 1 σε ενα απλο καθημερινο pc.
Στο δωματιο 2 βρισκεται το εν λογω zotac.
Το καθημερινο pc κανει share μεσω του δικτυου στο zotac.
Πραγματικα μου προκαλει εκπληξη οτι μπορεις με 100αρι δικτυο να παιζεις m2ts αρχεια....

Και εγω το ίδιο setup έχω: οι ταινίες είναι σε ένα Η/Υ με AMD 2,5Ghz και έρχονται μέσω του modem\router στο HTPC. Η διαφορά μας είναι οτι το δικό μου HTPC έχει quad-core με 2GB μνήμη.

Μη νομίζεις, κι εγώ δεν πίστευα στα μάτια μου όταν έπαιξε απροβλημάτιστα τα πάντα :smile:

εφαγα φλασια και εγκατεστησα το du meter και το εβαλα να κοιταει στο lan.
ανοιξα zotac, μπηκα xbmc και του εβαλα το avengers σε 1080p.
ειναι σωστα τα στοιχεια που φαινονται παρακατω???
μηπως τελικα κατι δεν παει καλα στο δικτυο???

2n9mds5.jpg

δεν ξερω γιατι αλλα θεωρω πως θα επρεπε στην ταχυτητα να λεει κατι παραπανω απο 10mbit εδω???

2ezmmuo.jpg

εχω πελαγωσει....

Ναι, κάτι φαίνεται να είναι λάθος στο router ή στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου. Τι ακριβώς, μη με ρωτάς. Δεν έχω ιδέα :p

ωστε μαλλον γιαυτο και δεν μπορω να δω σωστα...
μηπως ειδες το δικο σου Κωστα?
αν ναι τι εγραφε?

εχω συνδεσει το modem σε ενα switch και αποτι φαινεται κατι κανω λαθος...

τελικα αλλαξα σε 100mbit καθως μονο τοσο υποστηριζει το modem(και τοσο καιρο νομιζα οτι επαιζα σε 1000αρι).
μου κανει εντυπωση που ειχε καρφωθει στα 10 απο μονο του.

οπως και να εχει συνεχιζω και εχω το ιδιο θεμα με το buffering ακομα και τωρα.
any other ideas?

Tελικα δοκιμαζα σε λαθος σημειο :P .Επρεπε να μπω μεσα στο movies και να πατησω αριστερο βελακι σε μια ταινια (ετσι οπως ηταν στη λιστα ) για να μου βγαλει το υπομενου με τα view types.

Δυο ακομα ερωτησεις
1. .Εγω στις ταινιες ειχα ετοιμες τα ποστερ-πληροφοριες, τις ειχα φτιαξει καποτε χειροκινητα με εκεινο το γνωστο τροπο για το wd live .Aν η ταινια εχει μονο το αρχειο και τα subs γινεται να κατεβαζει ποστερ-infos οταν επιλεγω την ταινια αυτοματα μονο του απο το ιντερνετ και αν ναι πως ?

2.Επισης μερικες ταινιες δεν τις βρηκε.Δεν ξερω γιατι , καποια ιδεα-γνωστο bug ?

Η αντιστοιχα εξωφυλλο cd...

Last edited by a moderator:

Tελικα δοκιμαζα σε λαθος σημειο :P .Επρεπε να μπω μεσα στο movies και να πατησω αριστερο βελακι σε μια ταινια (ετσι οπως ηταν στη λιστα ) για να μου βγαλει το υπομενου με τα view types.

Δυο ακομα ερωτησεις
1. .Εγω στις ταινιες ειχα ετοιμες τα ποστερ-πληροφοριες, τις ειχα φτιαξει καποτε χειροκινητα με εκεινο το γνωστο τροπο για το wd live .Aν η ταινια εχει μονο το αρχειο και τα subs γινεται να κατεβαζει ποστερ-infos οταν επιλεγω την ταινια αυτοματα μονο του απο το ιντερνετ και αν ναι πως ?

2.Επισης μερικες ταινιες δεν τις βρηκε.Δεν ξερω γιατι , καποια ιδεα-γνωστο bug ?

1)ναι, βίντεο-αρχεία πας στην πηγή (πχ movies) πατάς το "C" στο πληκτρολόγιο και επιλέγεις ανανεώσει πληροφοριών βιβλιοθήκης ή κάπως έτσι δεν θυμάμαι (update library) ή πας στο system-video-library και κάπου εκεί έχει επιλογή update library at startup έτσι όταν ανοίγεις το xbmc θα κάνει update μόνο του
2) μάλλον φταίει η ονομασία της ταινίας βάλε την ταινία μέσα σε φάκελο με το όνομα του φακέλου να είναι και το ακριβές όνομα της ταινίας, μπορείς να το βρεις από το imdb έτσι δεν χρειάζεται το όνομα του αρχείου της ταινίας να ταιριάζει ακριβώς

thanx

....και μια τελευταια ερωτηση :p

Πως κανω install ενα ετοιμο (zip) script ?

thanx

....και μια τελευταια ερωτηση :p

Πως κανω install ενα ετοιμο (zip) script ?
Πας στα addons και επιλέγεις install from zip βρίσκεις το αρχείο και το κανείς install

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

τελικα αλλαξα σε 100mbit καθως μονο τοσο υποστηριζει το modem(και τοσο καιρο νομιζα οτι επαιζα σε 1000αρι).
μου κανει εντυπωση που ειχε καρφωθει στα 10 απο μονο του.

οπως και να εχει συνεχιζω και εχω το ιδιο θεμα με το buffering ακομα και τωρα.
any other ideas?

Καλησπέρα jcupra. Καταρχάς το link που δίνεις δεν δουλεύει οπότε δεν ξέρω για πιο Zotac μιλάς. Αλλά κάνε το εξής, δοκίμασε να τρέξεις το OPENELEC με ένα USB στικάκι και παίξε τις ίδιες ταινίες ή ενναλακτικά αφού τρέχεις Windows με MPC-HC. Αν σου κάνει το ίδιο είναι καθαρά θέμα ή Hardware ή λογισμικού της κάρτας δικτύου. Προχώρα και μας λές.