Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εκανα clean install την beta 3 και γυρισαμε μια 5ετια πισω. Κανενα σκιν διαθεσιμο πια ουτε βαζοντας το passion addon. Τι γινεται ???

[quote='mad-max' ]
NOTE: Currently the skin is marked as broken if your running beta3...
This happens with all skins currently...
Team XBMC is working on it...

You might download the installer from github and extract it to your addons directory...
Or use the nightly from 6th of December...
[/quote]

Προβλήματα της μετάβασης απο τη μία έκδοση στην άλλη.

Σε δύο-τρια skins που δεν έμπαιναν (έβγαζαν Dependencies not met) έκανα μια αλλαγή στο αρχείο addon.xml.

Εκανα clean install την beta 3 και γυρισαμε μια 5ετια πισω. Κανενα σκιν διαθεσιμο πια ουτε βαζοντας το passion addon. Τι γινεται ???
Γεια σου Κωσταρα.
Που χαθηκες βρε παιδακι μου.
Μενεις ακομη Κερατσινι?

πρωτες δοκιμες με XBMC (προερχομενος απο τη λημέρια των media player).
Δοκιμασα τη beta 3, οτιδηποτε σχετικο με BDMV δεν μπορει να το παιξει, κολλαει αισχρα (καρε καρε η κινηση). Σε ματροσκες κανενα προβλημα.
Εβαλα τη τελευταια σταθερη εκδοση (11). Κανενα κολλημα στα full blu ray μου.
Επισης δεν ειχα ιδεα πως για να παιξει BDMV επρεπε να παω στο index.bdmv και να επιλεξω απο εκει title και παιδευομουν 10 ωρες προσπαθωντας να παιξω απευθειας τα BDMV μου (Αλλα επαιζαν και αλλα οχι).

H μονη newbie απορια που μου μενει για την ωρα ειναι η εξης: για να παιζω πλεον ταινιες, θα πρεπει να χαμηλωνω το refresh rate της nvidia μου στα 23Hz? Αυτο ειναι το σωστο?
Συντομα θα κανω και δοκιμες και με το προβολεα μου (οταν με το καλο επιστρεψει απο το service) και θα εχω πιο ολοκληρωμένη εικονα τοτε.

Δοκιμασα τη beta 3, οτιδηποτε σχετικο με BDMV δεν μπορει να το παιξει, κολλαει αισχρα (καρε καρε η κινηση). Σε ματροσκες κανενα προβλημα.
Επισης δεν ειχα ιδεα πως για να παιξει BDMV επρεπε να παω στο index.bdmv και να επιλεξω απο εκει title και παιδευομουν 10 ωρες προσπαθωντας να παιξω απευθειας τα BDMV μου (Αλλα επαιζαν και αλλα οχι).

H μονη newbie απορια που μου μενει για την ωρα ειναι η εξης: για να παιζω πλεον ταινιες, θα πρεπει να χαμηλωνω το refresh rate της nvidia μου στα 23Hz? Αυτο ειναι το σωστο?
Συντομα θα κανω και δοκιμες και με το προβολεα μου (οταν με το καλο επιστρεψει απο το service) και θα εχω πιο ολοκληρωμένη εικονα τοτε
.

THESE BUILDS OFTEN DO NOT WORK and are only for the brave users that do not fear bugs or crashes. They are mostly used for development. If you want a stable HTPC, this is not the place for you!

-bye-

Συντομα θα κανω και δοκιμες και με το προβολεα μου (οταν με το καλο επιστρεψει απο το service) και θα εχω πιο ολοκληρωμένη εικονα τοτε.

Βλέπω τώρα το Alice in Wonderland απο BD folder χωρίς πρόβλημα σε Win7 64bit\Frodo B3. Η ταινία μπήκε στη βιβλιοθήκη και απο εκεί παίζει όπως όλα τα αρχεία.

Δεν χρειάζεται να κατεβάζεις εσύ το refresh rate, μπορει να το κάνει αυτόματα το XBMC ανάλογα με το refresh rate της ταινίας.

Τσου. Γυρισα Β.Π.
Σκιν τελικα αλλο μπορουμε να βαλουμε?

Κατέβασε το σκιν από το github ..π.χ. το Aeon Nox 4 (https://github.com/BigNoid/Aeon-Nox) και αποσυμπίεσε το rar στο c/users/Appdata/xbmc/roaming/addons
και θα παίξει όμορφα. Για το Aeon Nox 4 είμαι σίγουρος . Για τα άλλα όχι μιας και δεν είναι έτοιμα ακόμα για την Frodo 3 φαίνεται....

Με το PVR της Frodo Β3 έπαιξε κανείς;
Κωστα καλησπερα.
Επειδη και εγω ειδα οτι υπαρχει PVR, αυτο πως λειτουργει?
Μου εβγαλε 5-6 (addons?), πχ Media Portal, το εκανα enable, αλλα μετα μου εβγαλε μηνυμα οτι χαθηκε ( lost ).
Χρειαζεται καρτα τηλεορασης η οχι?

Κωστα καλησπερα.
Επειδη και εγω ειδα οτι υπαρχει PVR, αυτο πως λειτουργει?
Μου εβγαλε 5-6 (addons?), πχ Media Portal, το εκανα enable, αλλα μετα μου εβγαλε μηνυμα οτι χαθηκε ( lost ).
Χρειαζεται καρτα τηλεορασης η οχι?

Γι' αυτό ρωτάω Βαγγέλη, για να μου δώσει κάποιος οδηγίες!
Κάρτα τηλεόρασης ή δέκτη σε USB χρειάζεται οπωσδήποτε, όπως χρειάζεται και ένα εξωτερικό πρόγραμμα με το οποίο επικοινωνούν τα PVR addons.

Γι' αυτό ρωτάω Βαγγέλη, για να μου δώσει κάποιος οδηγίες!
Κάρτα τηλεόρασης ή δέκτη σε USB χρειάζεται οπωσδήποτε, όπως χρειάζεται και ένα εξωτερικό πρόγραμμα με το οποίο επικοινωνούν τα PVR addons.
Για τη καρτα τηλεορασης το καταλαβαινω.
Αλλα εχω την αισθηση οτι το εξωτερικο προγραμμα, μαλλον ειναι ενσωματωμενο
Ετσι νομιζω ..............

[h=1]The XBMC Live TV and PVR/DVR Setup Guide[/h]

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=PVR

Το έχω διαβάσει. Με το setup του XBMC δεν έχω πρόβλημα, τα backends με τρομάζουν...Πολύ...
Έτσι μου 'ρχεται να γυρίσω σε Linux, είναι πιο εύκολα τα πράγματα εκεί.

Κατέβασε το σκιν από το github ..π.χ. το Aeon Nox 4 (https://github.com/BigNoid/Aeon-Nox) και αποσυμπίεσε το rar στο c/users/Appdata/xbmc/roaming/addons
και θα παίξει όμορφα. Για το Aeon Nox 4 είμαι σίγουρος . Για τα άλλα όχι μιας και δεν είναι έτοιμα ακόμα για την Frodo 3 φαίνεται....
Ευχαριστω φιλε Νικο