Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Καλησπερα σε ολους ειμαι νεος χρηστης του xbmc και οι πρωτες εντυπωσεις απο αυτο το προγραμμα που μου το προτεινε φιλος ειναι παραπανψ απο καλες δυσκολευομαι ομως με τις διαφορες που προκυπτουν στα νεα skins (αυτη τη στιγμη εχω το AEON MQ4 το οποιο ειναι φαναστικο αλλα και λιγο δυσκολο).. Εχω μερικες αποριες. Πως ανβαθμιζεται το xbmc? Εχω αυτη τη στιγμη την εκδοση 12.2 frodo υπαρχει νεοτερη?? Και μια αλλη απορια τα addon youtube και vevo δεν μου δουλευουν μου βγαζουν μηνυματα σφαλματος πως φτιαχνεται??

Και εγώ την ίδια απορία έχω. Πώς να το αναβάθμισω στην 13; το έχω σε Android tablet.

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και εγώ την ίδια απορία έχω. Πώς να το αναβάθμισω στην 13; το έχω σε Android tablet.

ακόμα δεν είναι stable η 13 έκδοση.. και καλό θα ήταν να περιμένουμε και όταν όλα τα addons γίνουν update στην τελική έκδοση της 13 Gotham τότε να γίνε upgrade..

σαν διαδικασία upgrade απλή είναι.. εγώ στο google έψαξα βρήκα διάφορα..

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

τελικά αυτό remote control μπορεί να δουλέψει / ανοιξει το PC αν εχω βαλει wake on lan στο xbmc?

έχω motherboard καινουργια σχετικά αλλα δεν βρηκα επιλογη να κανει power on απο keyboard κλπ.. ενω σε παλια pc το ειχα στα bios της μητρικης αυτης http://www.e-shop.gr/product?id=PER.522938 δεν το βρηκα..

Το συγκεκριμένο στέλνει keystrokes, οπότε πρέπει να ενεργοποιήσεις το power on απο keyboard. Δεν μπορεί να μην υπάρχει η ρύθμιση, κοίτα λίγο στο advanced (uefi δεν έχει η mobo σου?).

ναι λεει uefi δεν θυμαμαι τι ειναι επιλεγμενο θα το δω οταν παω σπιτι.. και τι επιλογη πρεπει να εχω εκει; παντως το usb 3 legacy και usb support ειναι enable

ναι λεει uefi δεν θυμαμαι τι ειναι επιλεγμενο θα το δω οταν παω σπιτι.. και τι επιλογη πρεπει να εχω εκει; παντως το usb 3 legacy και usb support ειναι enable

ψάχνοντας κάποιος είπε ότι δεν έχει σύνδεση ps/2 και ίσω δεν μπορώ να κανω αυτό που λέμε.. κάποιο remote με wake on lan ξέρει κανείς? τουλάχιστον να ανοίγει έτσι το μηχάνημα..

ψάχνοντας κάποιος είπε ότι δεν έχει σύνδεση ps/2 και ίσω δεν μπορώ να κανω αυτό που λέμε.. κάποιο remote με wake on lan ξέρει κανείς? τουλάχιστον να ανοίγει έτσι το μηχάνημα..

αν έχεις smartphone μπορείς να το ανοίγεις από αυτό

καλα για μένα ναι.. απλά στην οικογένεια οι αλλοι δεν εχουν ιδεα και κοιτουσα να γινει απλο απο remote control

καλα για μένα ναι.. απλά στην οικογένεια οι αλλοι δεν εχουν ιδεα και κοιτουσα να γινει απλο απο remote control

ποιο κουτί έχεις,στο δικό μου εκτός απο το καλώδιο του IR αισθητήρα υπάρχει ακόμη ενα καλώδιο με ανταπτορα που παρεμβάλλεται μεταξύ psu και motherboard έτσι μπορώ να ανοίξω το pc απο το τηλεκοντρόλ,αυτό από οτι διαβάζω μπορεί να κάνει το ιδιο
επίσης ένα imon vfd που είχα παλαιοτερα μπορούσε να κάνει το ίδιο αλλά και αυτό είχε τον ανταπτορα που παρεμβάλλεται μεταξύ mobo-psu

Last edited:

καλησπερα, ενα soprano της thermaltake εχω.. τωρα για το καλωδιο που λες δεν το εχω προσεξει..

Οδηγός XBMC (Win 7)

To raspberry pi μπορεί να ανοίγει και να λειτουργεί με αυτό το τηλεκοντρόλ που γράφει ο Ultralord;

καλησπερα, ενα soprano της thermaltake εχω.. τωρα για το καλωδιο που λες δεν το εχω προσεξει..

φαντάζομαι δεν έχει αισθητήρα IR και ούτε είναι HTPC CASE οπότε μάλλον δεν έχει

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Στην δικιά μου μητρική με uefi είναι στο Advanced/ACPI configuration (usb keyboad-remote power on). Η δικιά σου δεν έχει αυτή την επιλογή?
Υποθέτω πρέπει να ενεργοποιήσεις και το legacy usb support στο Advanced/usb config.

Πάντως το startup από remote είναι πονεμένη ιστορία, αν πχ διακοπεί το ρεύμα μετά δεν δουλεύει (όπως και το wake on lan)... Γι'αυτό και υπάρχουν "πατέντες" όπως αυτή που περιγράφει ο leo.

Στην δικιά μου μητρική με uefi είναι στο Advanced/ACPI configuration (usb keyboad-remote power on). Η δικιά σου δεν έχει αυτή την επιλογή?
Υποθέτω πρέπει να ενεργοποιήσεις και το legacy usb support στο Advanced/usb config.

Πάντως το startup από remote είναι πονεμένη ιστορία, αν πχ διακοπεί το ρεύμα μετά δεν δουλεύει (όπως και το wake on lan)... Γι'αυτό και υπάρχουν "πατέντες" όπως αυτή που περιγράφει ο leo.

μαλισταα οχι δεν μου εχει επιλογη για ανοιγμα με keyboard κλπ και ολα ειναι enable uefi k legacy.. τεσπα θα το κοιταξω να κανω εναλλακτικη.. με αλλη συσκευη αν ειναι

Χρησιμοποιει κανεις απο σας τις δυνατοτητες iptv του xbmc? Εχω κατεβασει plugin αλλα δε δουλευουν μου γραφουν μηνυματα σφαλματος οπως conection lost...Ξερει κανειςς πως ρυθμιζουμε την iptv?

Χρησιμοποιει κανεις απο σας τις δυνατοτητες iptv του xbmc? Εχω κατεβασει plugin αλλα δε δουλευουν μου γραφουν μηνυματα σφαλματος οπως conection lost...Ξερει κανειςς πως ρυθμιζουμε την iptv?

εγω.. το αρχειο m3u την playlist δλδ βαλε σε ενα φακελο και βγαλε στο video source τον φακελο και θα παιξει .. τουλαχιστον εγω ετσι βλεπω

ευχαριστω! Η iptv ειναι μονο επι πληρωμης η εχει και ελευθερα καναλια ??

Καλησπέρα σας ,
ηθελα αν ηταν ευκολο να με βοηθησει καποιος
προσπαθω να κανω install to plugin.video.filmon , για να μπορώ να βλεπω τα uk channel
οπου το plugin δεν δουλευει απο κανένα site που κατέβασα
προσπάθησα να κάνω install και το TVCatchup και επισης repo και iPlayer , οπου στα τελευταια δεν με εφηνει επηδη ειμαι non uk χρηστης ,
στο repository.xbmchub-1.0.1.zip οπου υποτιθεται υπαρχει μεσα , δεν ειναι μεσα , και οταν προσπαθω να το κανω εγκατασταση απο εξωτερική πηγη μου λεει οτι δεν μπορεί να γινει η εγκατασταση , βγαζει error .
εχετε να μου δωσετε μια λύση , εχω φαει πολλες ώρες και δεν μπορω να σκεφτώ κατι αλλο
υπάρχει τρόπος να μην με βλεπει non user uk ?
ή αν υπάρχει αλλο add on να βλέπω αγγλικά κανάλια
ευχαριστω εκ των προτέρων και συχγνωμη για το μεγάλο μήνυμα .

Καταρχήν καλώς ήρθες. -bye-

για iplayer πρέπει υποχρεωτικά να έχεις UK ip, αυτό γίνεται μέσω vpn servers ή μέσω UK DNS πχ (strongVPN κ.λπ.) τα οποία όμως κοστίζουν περίπου 60 το χρόνο.
Υπάρχει επίσης το expatTV addon που βασίζεται πάνω στο filmon (χρειάζεται να έχεις κάνει λογαριασμό εκεί) και δεν είναι απαραίτητο να έχεις UK IP. Θα το βρεις από το superRepo του Mikey1234

Καλώς σας βρήκα ,
Σε ευχαριστώ kozadin , με κάλυψες , το βρήκα απο superRepo . να σαι καλά .