Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλησπερα κυριοι,

και γω κατεβασα εδω και λιγες μερες την Gotham beta 2 και ενω ολα ωραια και καλα ακομα δεν εχω καταφερει να ενεργοποιησω σωστα τις latest movies σε Aeon Nox 4.1.9, δηλαδη αντι να μου εμφανιζει τις τελευταιες που προσθεσα μου εμφανιζει καποιες παλιες που εκεινο θέλει:(

Ξερει κανεις την λυση η ειναι bug της τρεχουσας εκδοσης?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δεν είναι bug απλά πλέον το latest added βασίζετε στην ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου (πότε το κατέβασες πχ), και όχι την ημερομηνία εισαγωγής του στην database του xbmc.
Yπάρχει τρόπος αλλαγής της συμπεριφοράς αυτής στο advancedsettings.xml (το dateadded).

Τι στο :devil-smiley-029: έκαναν με την αυτόματη εκκαθάριση βιβλιοθήκης; Στις 13.0 Beta, όταν έβλεπε οτι ο NAS δεν ήταν συνδεμένος, άφηνε την βιβλιοθήκη όπως ήταν. Απο την τελική 13 και μετά σβήνει τα πάντα. Δύο φορές αναγκάστηκα να την ξαναχτίσω απο την αρχή.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δεν είναι bug απλά πλέον το latest added βασίζετε στην ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου (πότε το κατέβασες πχ), και όχι την ημερομηνία εισαγωγής του στην database του xbmc.
Yπάρχει τρόπος αλλαγής της συμπεριφοράς αυτής στο advancedsettings.xml (το dateadded).

ευχαριστω πολυ... δοκιμασα καποια αλλα δεν βλεπω διαφορα.

μπορεις να μου το κοπιαρεις εδω και να το κανω paste στο δικο μου?
Θέλω την ημερα που τις προσθεσα στο XBMC να δειχνει.

ευχαριστω!

Βαγγέλη, ίσως είσαι τυχερός και είναι πρόβλημα μόνο του Openelec.

σε μένα δεν κάνει τίποτα,με το που επιλέγω κολλάει εντελώς και μόνο με reboot επανέρχεται

σε μένα δεν κάνει τίποτα,με το που επιλέγω κολλάει εντελώς και μόνο με reboot επανέρχεται

Και σε μένα κάνει το ίδιο σε sql. Αν ο σέρβερ είναι κλειστός, κολλάει στο log in.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εφτιαξα ενα βιντεο με ελληνικα για το xbmc για android με οτι πρεπει να ξερετε ωστε να μπορεσετε να βλεπετε ταινιες και σειρες ευκολα και γρηγορα.Αν εχετε αλλες αποριες να μου πειτε.

youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=fpJITY6cN7w

Last edited:

Απο το changelog της 13.0:
- When initiating a library cleaning, XBMC will send a wake-on-lan request to any sleeping servers first, before cleaning the library, to ensure that content isn’t unnecessarily cleaned

Απο τις σημειώσεις των Alpha Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου:
- Library items are not cleared any more when you do “clean library” and your server is temporary off-line

Αυτό αλλάξανε και μου έκαναν τα νεύρα κουρέλια...

Καλησπέρσ , εχω ακριβως το ιδιο προβλημα ,ακουω ηχο κανονικα και εχω μαυρη οθονη εκει που θα επρεπε να εχω full screen , μολις βγω απο full screen εχω βιντεο κανονικα αλλα στο παρασκηνιο , μπροστα εχω το παραθυρο με την λιστα . Κατι πρεπει να παιζει με τις ρυθμισεις , αν μπορει κανεις να βοηθησει γιατι δεν το βρισκω . ευχαριστω

Last edited:

Παιδια καλησπερα,εκανα εγκατασταση την εκδοση 13 gotham και οταν βαζω ταινια να παιξει μαυριζει η οθονη αλλα φαινονται οι υποτιτλοι κ παιζει ηχο.Οταν ομως βγω στο αρχικο μενου απο πισω παιζει κανονικα η ταινια.Εχω συνδεσει το PC(ATI HD 5400) με hdmi στην TV(LG LM640s).Τι ρυθμισεις χρειαζονται?

Καλησπέρσ , εχω ακριβως το ιδιο προβλημα ,ακουω ηχο κανονικα και εχω μαυρη οθονη εκει που θα επρεπε να εχω full screen , μολις βγω απο full screen εχω βιντεο κανονικα αλλα στο παρασκηνιο , μπροστα εχω το παραθυρο με την λιστα . Κατι πρεπει να παιζει με τις ρυθμισεις , αν μπορει κανεις να βοηθησει γιατι δεν το βρισκω . ευχαριστω

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Νεο βιντεο με σωστο orientation

http://youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=5VgjGD6ehQM

Φιλέ μου μπράβο για το βίντεο.έχω ενα θεματακι εγκατεστησα το mash up ,καταρχήν σχεδόν κανένα λινκ δεν δουλευει..Αν πάω στο morepowerhd εκει φαινεται οτι δουλευουν καποια αλλα μολιε παει να ξεκινήσει η ταινία κολαει το xbmc δεν μπορω να κάνω τίποτα και μετα απο λίγο αρχίζει και ακούγεται μονο ήχος και παρέμεινε κολλημένο..μόλις εγκατεστησα την τελευταια εκδοση xbmc..εχεις καμια ιδέα τι φταιει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Φιλέ μου μπράβο για το βίντεο.έχω ενα θεματακι εγκατεστησα το mash up ,καταρχήν σχεδόν κανένα λινκ δεν δουλευει..Αν πάω στο morepowerhd εκει φαινεται οτι δουλευουν καποια αλλα μολιε παει να ξεκινήσει η ταινία κολαει το xbmc δεν μπορω να κάνω τίποτα και μετα απο λίγο αρχίζει και ακούγεται μονο ήχος και παρέμεινε κολλημένο..μόλις εγκατεστησα την τελευταια εκδοση xbmc..εχεις καμια ιδέα τι φταιει

Να σε καλα φιλε μου.Τι κινητο εχεις και τι συνδεση?Τα 1080p θελουν πανω απο 10mb bitrate για να παιξουν χωρις σκαλλωματα.Εχω δει καποιες 1080p ταινιες απο mash up χωρις κανενα προβλημα με αψογη εικονα.Οταν δουλευεις το xbmc να εχεις κλεισει πρωτα ολες τις ανοιχτες εφαρμογες που εχεις.

Στο πισι το έχω ..δεν έχει πρόβλημα στα 1080p του youtube ουτε σε mkv.Η σύνδεση μου είναι αργή σχετικα γύρω στα 5mbs αλλά το να κολλάει όλο το xbmc απο αυτό μου φαίνεται απίθανο.. :(

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Στο πισι το έχω ..δεν έχει πρόβλημα στα 1080p του youtube ουτε σε mkv.Η σύνδεση μου είναι αργή σχετικα γύρω στα 5mbs αλλά το να κολλάει όλο το xbmc απο αυτό μου φαίνεται απίθανο.. :(

Κοιτα σε ενα pc φιλου που το εχω βαλει ειχα δοκιμασει 720p σειρες και πηγαινει βολιδα.1080p δεν ειχα δοκιμασει.Στο κανει σε ολες τις 1080p ταινιες?Θεμα codecs δεν παιζει να ειναι μιας και το xbmc ειναι αυτονομο.Δοκιμασε ενα clear install και ξανα τσεκαρε.Η συνδεση ειναι χαμηλη για 1080p με dts ταινιες.Κατω απο το morepower δες το staeel.Εχει 800+ ταινιες σε 720p παρα πολυ καλης ποιοτητας.Δοκιμασε και πες μου.