Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κοιτα σε ενα pc φιλου που το εχω βαλει ειχα δοκιμασει 720p σειρες και πηγαινει βολιδα.1080p δεν ειχα δοκιμασει.Στο κανει σε ολες τις 1080p ταινιες?Θεμα codecs δεν παιζει να ειναι μιας και το xbmc ειναι αυτονομο.Δοκιμασε ενα clear install και ξανα τσεκαρε.Η συνδεση ειναι χαμηλη για 1080p με dts ταινιες.Κατω απο το morepower δες το staeel.Εχει 800+ ταινιες σε 720p παρα πολυ καλης ποιοτητας.Δοκιμασε και πες μου.
Μάλλον έφταιγε η gotham που πέρασα πάνω από την παλιά..έκανα επανεγκατάσταση τοy xbmc και δουλέυει κομπλε τώρα..έχει πολύ περιεχόμενο και θέλει αρκετό ψάξιμο.Τα 1080 stream ακόμα και στην χαμηλή δικιά μου σύνδεση με μερικά λεπτά αναμονή στην άρχη και ενα tweak στην cache παίζουν χωρίς πρόβλημα και σε εξαιρετική ποιότητα! Να είσαι καλά φίλε μου!

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εδώ και καναδυό μέρες, όταν μπαίνω μέσα στις ταινίες του GOmovies δεν μου δείχνει τα εξώφυλλα - το ίδιο και σε όποια άλλη υπηρεσία με ταινίες έχω...
στο GOtv όλα κανονικά! Ξέρει κανείς τί παίζει?

Πώς καθαρίζουμε την cache?
Φαντάζομαι υπάρχει και χειροκίνητος τρόπος αλλά εγώ κατέβασα το xbmchub maintenance addon (είναι στο repository fusion) το οποίο έχει επιλογή για καθαρισμό της cache όπως και για μεγάλωμα του μεγέθους της για να μην κάνει συνέχεια buffering

Φαντάζομαι υπάρχει και χειροκίνητος τρόπος αλλά εγώ κατέβασα το xbmchub maintenance addon (είναι στο repository fusion) το οποίο έχει επιλογή για καθαρισμό της cache όπως και για μεγάλωμα του μεγέθους της για να μην κάνει συνέχεια buffering

Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Άλλη είναι η cache που επεκτείνετε και άλλη που καθαρίζετε :D
Αν θες να επεκτείνεις την online video cache (η οποία καθαρίζετε αυτόματα με το stop σε κάθε stream) ή να την κάνεις απεριόριστη (μεταφορά της απ'την ram στον δίσκο) κοίτα εδώ.

Για καθαρισμό της cache των thumbnails πρέπει να σβήσεις το αρχείο %userdata%\Database\Textures13.db και τον φάκελο %userdata%\Thumbnails.
Για καθαρισμό της cache των video addons το αρχείο %userdata%\addon_data\script.module.metahandler\meta_cache\video_cache.db. Αυτό πρεπει να σβηστεί από όσους έχουν πρόβλημα με τα thumbnails στα video addons.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αν θες να επεκτείνεις την online video cache (η οποία καθαρίζετε αυτόματα με το stop σε κάθε stream) ή να την κάνεις απεριόριστη (μεταφορά της απ'την ram στον δίσκο) κοίτα εδώ.

Για καθαρισμό της cache των thumbnails πρέπει να σβήσεις το αρχείο %userdata%\Database\Textures13.db και τον φάκελο %userdata%\Thumbnails.
Για καθαρισμό της cache των video addons το αρχείο %userdata%\addon_data\script.module.metahandler\meta_cache\video_cache.db. Αυτό πρεπει να σβηστεί από όσους έχουν πρόβλημα με τα thumbnails στα video addons.

1. Αυτή που καθαρίζει το maintenance add-on, ποιά είναι?
2. Κάθε που σταματάω το stream ταινίας ή σειράς, όντως "αυτοκαθαριζεται"? Δεν πρέπει δλδ να ανησυχώ για κάτι?

1 Δεν ξέρω γιατί δεν το χρησιμοποιώ και δεν το προτείνω, γενικά τίποτα απ'το xbmchub πέρα απ'τα repos των addons που σε ενδιαφέρουν.
2 Ναι.

Ευχαριστώ, το έκανα και έστρωσε!:ADFADF1:

εγώ στο openelec την έχω ρυθμίσει 250mb στην ram

Σου τρώει όμως 750mB ram όταν γεμίσει η cache.
Aναλόγως το μηχάνημα δλδ. Στο pi (openelec) την έχω μετακινήσει στην sd, γιατί έχει λίγη ram.
Aν κάποιος έχει ssd νομίζω καλό είναι να την αφήσει στην ram για να έχει λιγότερες εγγραφές στον ssd (αν και πάλι δεν είμαι σίγουρος πως δεν γράφετε τίποτα στον δίσκο κατά το streaming).

Σου τρώει όμως 750mB ram όταν γεμίσει η cache.
Aναλόγως το μηχάνημα δλδ. Στο pi (openelec) την έχω μετακινήσει στην sd, γιατί έχει λίγη ram.
Aν κάποιος έχει ssd νομίζω καλό είναι να την αφήσει στην ram για να έχει λιγότερες εγγραφές στον ssd (αν και πάλι δεν είμαι σίγουρος πως δεν γράφετε τίποτα στον δίσκο κατά το streaming).
ssd έχω,το λιγότερο που έχω δει είναι 1450mb ελεύθερη ram από τα 2gb οπότε και 1 gb να μου τρώει δεν θα έχω πρόβλημα

Γενικά μιλώντας η ρύθμιση να χρησιμοποιείται η RAM για την προσωρινή αποθήκευση του streaming είναι η ταχύτερη μέθοδος. Καταναλώνει 3 φορές περισσότερο χώρο από αυτό που ορίζουμε. Σε ένα PC με 4Gb RAM δεν θα υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα για την χρήση της RAM σε ταινίες.Εκτός και αν η ταινία είναι μεγαλύτερη από την υπολειπόμενη RAM και το downloading bitrate πολύ αργό, πράγμα μάλλον απίθανο. Από την άλλη η χρήση του δίσκου, αποτελεί λύση σε μηχανήματα χαμηλής RAM, όπως προείπε και ο host505, και ίσως επιβαρύνει το μέσο όταν αυτό είναι μηχανικός HDD και πιθανώς καθόλου έναν SSD, αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο με την RAM.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Από την άλλη η χρήση του δίσκου, αποτελεί λύση σε μηχανήματα χαμηλής RAM, όπως προείπε και ο host505, και ίσως επιβαρύνει το μέσο όταν αυτό είναι μηχανικός HDD και πιθανώς καθόλου έναν SSD, αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο με την RAM.

To είπα απ'την άποψη πως τον επιβαρύνει με εγγραφές, και ως γνωστόν οι ssd (ειδικά αυτοί που έχουν slc nand) έχουν περιορισμένο αριθμό εγγραφών.
Αν κάποιος πχ βλέπει 2 hd ταινίες την ημέρα μπορεί να έχει 2gB εγγραφές την ημέρα, μόνο από αυτή την δραστηριότητα.
Φυσικά αυτή η ρύθμιση απαγορεύεται για αυτούς που βλέπουν online tv πχ πολλές ώρες σε ssd.

Last edited:

Εν τέλει η παραπάνω λύση με την διαγραφή του αρχείου video_cache.db δούλεψε για τα εξώφυλλα αλλά αναγκάστικα να το επαναφέρω μιάς και δεν μου έδειχνε πλέον ποιά επεισόδια απο τις σειρές που έχω σε συνδρομή έχω ήδη παρακολουθήσει....
υπάρχει κάποια άλλη λύση?

Γιατι δεν ανοιγετε ενα καινουργιο thread , που να λεει XBMC/ Rasberry και Openlec?
Εδω ειναι για XBMC/Win7
Φιλικα ....................................

Είμαι λίγο ασχετούλης....
αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ το menu του GOtv, έχω βάλει καμιά 20αριά σειρές σε συνδρομή και μέσα απο την επιλογή "Επεισόδια" μου δείχνει τα επεισόδια απο όλες αυτές τις σειρές για τον τελευταίο μήνα και έχει ένα "τσεκ" δίπλα σε όσα έχω παρακολουθήσει.
Το trakt που αναφέρεις παραπάνω συνεργάζεται με το GOtv?

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

To είπα απ'την άποψη πως τον επιβαρύνει με εγγραφές, και ως γνωστόν οι ssd (ειδικά αυτοί που έχουν slc nand) έχουν περιορισμένο αριθμό εγγραφών.
Αν κάποιος πχ βλέπει 2 hd ταινίες την ημέρα μπορεί να έχει 2gB εγγραφές την ημέρα, μόνο από αυτή την δραστηριότητα.
Φυσικά αυτή η ρύθμιση απαγορεύεται για αυτούς που βλέπουν online tv πχ πολλές ώρες σε ssd.
Εγώ έβαλα cache μηδέν γιατί έχω χαμηλή σύνδεση 5mbs και θέλω να περιμένω μια φορά στην αρχή για ταινία(1080p) και να μην κανει διακοπές μετα.Μήπως όμως δεν χρειάζεται και με καλύπτουν τα 4gb ram και είναι προτιμότερο απο το να γράφει στον ssd? Τι νουμερο να βάλω στο xml για να έχει αρκετή ram να γραφει?