Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τι να σου πω, μόνο με δοκιμές. Στο πατρικό μου με 4άρα γραμμή πάντως δεν έχω πρόβλημα buffering (αν δεν σέρνετε και ο server του stream βέβαια) σε 720p όμως, 1080p δεν θυμάμαι να έχω παίξει online.
Δοκίμασε 500mb (524288000 θα βάλεις) και βλέπεις.

Ps αγαπητέ Βαγγέλη η συζήτηση για την cache είναι διαπλατφορμική, αφορά ΚΑΙ τα windows.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τι να σου πω, μόνο με δοκιμές. Στο πατρικό μου με 4άρα γραμμή πάντως δεν έχω πρόβλημα buffering (αν δεν σέρνετε και ο server του stream βέβαια) σε 720p όμως, 1080p δεν θυμάμαι να έχω παίξει online.
Δοκίμασε 500mb (524288000 θα βάλεις) και βλέπεις.

Ps αγαπητέ Βαγγέλη η συζήτηση για την cache είναι διαπλατφορμική, αφορά ΚΑΙ τα windows.
θα το δοκιμάσω . ευχαριστώ.
ΥΓ εγώ για windows 7 μιλάω πάντως

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εκανα σφηνα γιατι νομιζα οτι γραφατε για Linux
Επειδη δεν ειμαι και παντογνωστης, μπορειτε να μου πειτε τι ρολο παιζει το cashe cleaning?
Δεν ειναι το ιδιο με το clean library?

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

δεν νομιζω το δευτερο κανει refresh τα info απο ταινιες και σειρες και το 1ο λογικα φορτωνει το stream σε προsωρινη μνημη για να μην εχεις buffering

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εκανα σφηνα γιατι νομιζα οτι γραφατε για Linux
Επειδη δεν ειμαι και παντογνωστης, μπορειτε να μου πειτε τι ρολο παιζει το cashe cleaning?
Δεν ειναι το ιδιο με το clean library?

Οχι, είναι το σβήσιμο των πληροφοριών που κατεβάζουν οι διάφοροι scrapers. Για τα video addons χρησιμοποιείται ο metahandler, ο οποίος είχε πρόβλημα τελευταία και κατέβαζε blank thumbnails. Πρέπει λοιπόν να τα σβήσουμε αυτά και να κατεβάσει καινούρια τώρα που έφτιαξε. Όπως παρατήρησε και ο samniotis όμως σβήνονται και τα watched statuses.

εν τελει υπαρχει λυση ωστε να φτιαξουμε τα thumbnails και να κρατησουμε και την watched list χωρις να ξαναρχισουμε απο την αρχη ή να χρησιμοποιησουμε αλλο plugin οπως το trakt?

βρήκα ένα μικρό κολπάκι τελικά ώστε να μην χάσω όλη την watched list μιάς και ειδικά στο GOtv είναι αρκετά μεγάλη...
πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του κάθε addon που έχει θέμα - στην προκειμένη στο GOmovies - ξετσεκάρουμε την επιλογή "metadata" και πλέον έχουμε ξανά όλα τα thumbnails αλλά όχι την watched list του συγκεκριμένου addon!

Μια ερώτηση: Δεν ξέρω αν πείραξα κάτι ή είναι αλλού το πρόβλημα αλλά τελευταία δεν μπορώ να "κατεβάσω" ελληνικούς υπότιτλους (μου γράφει αποτυχία λήψης υποτιτλων) σε οποιαδήποτε ταινεία μέσω icefilms, 1channel κλπ. Έχω xbmc 13.1. Καμμιά ιδέα?

Καλησπέρα σας παιδιά και καλώς σας βρήκα. Τα έχω εγκαταστήσει όλα τα πρόσθετα και τα αδδ-ονσ θα ήθελα να ρωτήσω πως τα παιρναω όλα στο iMac μου χωρίς να χρειαστεί να τα ξανά κατεβάσω ; Επίσης πως παίρνω αντίγραφο ασφαλειας ;
Σας ευχαριστώ πολύ.

Παιδια , εμενα το XBMC , δεν μου δουλευει σε Windows 8 , πεταει 2 errors , XBMC Version Check , ενω εχω το ποιο τελευταιο , και επισης πεταει Script Failed , οταν παω να ανοιξω το Hellenic Tv , καποια λυση??????/

Μια ερώτηση: Δεν ξέρω αν πείραξα κάτι ή είναι αλλού το πρόβλημα αλλά τελευταία δεν μπορώ να "κατεβάσω" ελληνικούς υπότιτλους (μου γράφει αποτυχία λήψης υποτιτλων) σε οποιαδήποτε ταινεία μέσω icefilms, 1channel κλπ. Έχω xbmc 13.1. Καμμιά ιδέα?

Άκυρο, το έφτιαξα κάνοντας μια πατέντα:P

Μοιράσου τη μαζί μας αν δεν σου κάνει κόπο...

Λοιπόν. Για κάποιο λόγο δεν μου δούλευε. Πήγα Σύστημα->video->Υπότιτλοι και εκεί που έλεγε τοποθεσία αποθήκευσης υποτίτλων άλλαξα το διπλα στο video στο "προσαρμοσμένη τοποθεσία" βάζοντας ένα folder στο pc μου. Το δοκίμασα και δούλεψε κανονικά.

Στη συνέχεια ξαναάλλαξα την προσαρμοσμένη στο "δίπλα στο video" και..voila..

Μήπως δεν έχεις δώσει δικαίωμα εγγραφής στον φάκελο με τις ταινίες σου?

Edit άκυρο λες για video addons.

αν μπορει καποιος να με βοηθησει.
ψαχνωντας μηπως μπορεσω να δω με καποιο τροπο wrc βρηκα αυτο το site.
το θεμα ειναι οτι δεν δινουν καποιο zip αρχειο αλλα ενα xml (που δεν εχω καταφερει να κατεβασω). αν το βρω πως γινεται η εγκατασταση του ?

αν μπορει καποιος να με βοηθησει.
ψαχνωντας μηπως μπορεσω να δω με καποιο τροπο wrc βρηκα αυτο το site.
το θεμα ειναι οτι δεν δινουν καποιο zip αρχειο αλλα ενα xml (που δεν εχω καταφερει να κατεβασω). αν το βρω πως γινεται η εγκατασταση του ?

To αρχείο αυτό το φορτώνεις στο Livestreams. Έχει link για το addon στη σελίδα.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλησπέρα σας παιδιά και καλώς σας βρήκα. Τα έχω εγκαταστήσει όλα τα πρόσθετα και τα αδδ-ονσ θα ήθελα να ρωτήσω πως τα παιρναω όλα στο iMac μου χωρίς να χρειαστεί να τα ξανά κατεβάσω ; Επίσης πως παίρνω αντίγραφο ασφαλειας ;
Σας ευχαριστώ πολύ.
Κανεις δεν υπαρχει που να με βοηθησει ; επισης θα ηθελα να ρωτησω τα κυπριακα καναλια γιατι δεν δουλευουν ;
Μπορει καποιος να ανεβασει ενα .zip file με ολα τα video add ons μεσα και με ολα full δηλαδη αντι να τα κατεβαζω ενα ενα ξεχωριστα ;
Ευχαριστω και παλι.

εχω 13.1 σε win7.
Το advancedsettings.xml ειναι στο users\"user"\appdata\roaming\xbmc\userdata και ειναι

<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>104857600</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>4.0</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings>

Το προβλημα; Η cache γεμιζει μονο εως τα 50mb. Καταλαβαινει κανεις τι εχω κανει λαθος; το μηχανημα εχει 2 γιγα μνημη.

Κανεις δεν υπαρχει που να με βοηθησει ; επισης θα ηθελα να ρωτησω τα κυπριακα καναλια γιατι δεν δουλευουν ;
Μπορει καποιος να ανεβασει ενα .zip file με ολα τα video add ons μεσα και με ολα full δηλαδη αντι να τα κατεβαζω ενα ενα ξεχωριστα ;
Ευχαριστω και παλι.
Ρωτάς για iMac σε thread Windows και περιμένεις απάντηση; ;)
Σοβαρά τώρα, αν ο Άι-Μάκης λειτουργεί όπως τα άλλα μηχανάκια, παίρνεις όλο τον φάκελο userdata απο τη μία εγκατάσταση και τον βάζεις στον φάκελο /Users/<your_user_name>/Library/Application Support/XBMC/

Όσο για τα addons, δεν μπορείς να τα βάλεις όλα απο ένα zip. Η εγκατάσταση απο repo είναι πολύ πιο γρήγορη, έτσι κι αλλιώς.

εχω 13.1 σε win7.
Το advancedsettings.xml ειναι στο users\"user"\appdata\roaming\xbmc\userdata και ειναι

<advancedsettings>
<network>
</network>
</advancedsettings>

Το προβλημα; Η cache γεμιζει μονο εως τα 50mb. Καταλαβαινει κανεις τι εχω κανει λαθος; το μηχανημα εχει 2 γιγα μνημη.
Δες δύο πραγματάκια:
1. Διαβάζει όντως το advancedsettings; Αν ναι, θα εμφανίζονται οι εντολές μέσα στο log.
2. Έχεις όντως 300ΜΒ (3x100MB) ελεύθερα για το buffer; Μπορεί το μηχανάκι να έχει 2GB αλλά τα Win είναι αχόρταγα...

εχω 13.1 σε win7.

<advancedsettings>
<network>
</network>
</advancedsettings>

Δοκίμασε να διπλασιάσεις ή να τετραπλασιάσεις το <cachemembuffersize> και παρατήρησε σε κάθε περίπτωσαη, μέχρι που "γεμίζει" η cache.
Αν δεν δεις προκοπή με τα παραπάνω βάλε 0 στην <cachemembuffersize> και χρησιμοποίησε τον δίσκο σου ως cache μνήμη. H ρύθμιση αυτή δεν προτείνεται στην περίπτωση που έχεις SSD δίσκο.