Re: Οδηγός XBMC (Win 7)
To κακό με αυτά τα addons είναι οτι χρειάζεται να υπάρχει αρκετός χώρος στο δίσκο αν θες να δεις ταινία σε καλή ποιότητα. Χθες με άφησε 2 σκηνές πριν το τέλος επειδή γέμισε ο δίσκος.
Τα addons που κάνουν torrent streaming κατεβάζουν στην ουσία το torrent.
Υπερβολικέ!
Έχω tablet με παρόμοια χαρακτηριστικά και παίζει άνετα μέχρι 720p.
Τα χαρακτηριστικά του tablet δεν αφήνουν περιθώριο για κάτι πάνω από 720p. Και 720p στα οριά του.
Αν στο tablet έχουν φορτωθεί διάφορα προγράμματα που καταναλώνουν resources, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.
Επίσης κάτι που πολλοί δεν το λαμβάνουν υπόψη συχνά.
Προφανώς μιλάμε για H264 video.
Παίζει τεράστιο ρόλο με πιo profile έχει γίνει encoding το video.
η ταινια στις απλες σκηνες δεν εχει προβλημα(πλην μερικων μικροκοληματων σε ενναλαγες εικονων).το προβλημα ειναι στα γρηγορα καρε οπως καταδιωξη,ξυλο κτλ.ειπα μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση ατο ταμπλετ η το xbmc που το βοηθησει .
.
Αν σου βγάζει κολλήματα στις απλές σκηνές, στις γρήγορες σκηνές που απαιτούν περισσότερη επεξεργαστική ισχύ θα παίρνει φωτιά.
Μιας που μιλάμε για το θέμα ταχύτητας σύνδεσης, υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορούμε να κάνουμε στο ρούτερ για το xbmc ;
Port Forward ?
QoS (Bandwidth management για να δώσουμε προτεραιότητα στο pc με το xbmc, αν έχουμε κι άλλα pc στο lan που κατεβάζουν ταυτόχρονα) ?
Το βασικό. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου:smile:
Αν μιλάμε για σύνδεση με wifi να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο router.
Aν μιλάμε για addons που χρησιμοποιούν file hosters δεν χρειάζεται καμμία αλλαγή στα ports, μιλάμε για http streaming.
Θα σου πω, τα δικά μου συμπεράσματα:smile:
Αν μιλάμε για SD video streaming, δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα.
Αν μιλάμε για HD video streaming, τα πράγματα αλλάζουν λόγω του μεγέθους των αρχείων.
Σε ώρες αιχμής ο εκάστοτε file hoster, μπορεί να μειώσει την ταχύτητα που σου διαθέτει για να μπορέσει να αντεπεξέλθει.
Βέβαια υπάρχουν και λύσεις τύπου realdebrid.
Όταν το HEVC γίνει mainstream, θα μπορούμε να κάνουμε hd streaming για πλάκα.
Με το HEVC θα μπορούμε να έχουμε HEVC HD videos σε μεγέθη πάνω κάτω των σημερινών H264 SD videos.