Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πρώτον, χαλάρωσε.
Δεύτερον, το "παίζω βιντεο 720p" με το " Και που σερφαρει θαύμα είναι" απέχει παρασαγγας. Ακόμα και τα dual core παίζουν 720p.
Τρίτον, με το μηχάνημα που έχει πρέπει να κάνει παραχωρησεις.
Τέταρτον, η ανάλυση οθόνης είναι η ίδια που βγάζει στην HDMI;
Ειμαι πολυ χαλαρός .
Οταν ειπα οτι το μηχανακι δεν τσουλαει είπες πως εχεις κι εσυ και παιζει κομπλέ 720p παρόλο που δε μιλήσει κανείς για 720p .
Τωρα μου λες πάλι αυτο που σου ειπα ,οτι θελει παραχωρήσεις .
Χαίρω πολυ.
Βαγγέλης.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το κάνει και σε τοπικά αρχεία, εντός του δικτύου σου ή/και στον αποθηκευτικό χώρο του τάμπλετ?
Το κάνει και με άλλους players, mxplayer πχ?

Είναι και στα 2 . Και στον server του site αλλά και στην δική μας ταχύτητα. Από την μεριά του server - όταν δεν υποστηρίζεται και σε ομαδικά uploads όπως το Popcorn Time - μόνο στην περίπτωση εξαιρετικού traffic υπάρχει πρόβλημα. Από την άλλη μεριά την δική μας , όσο πιο γρήγορη ταχύτητα έχεις τόσο πιο γρήγορα φορτώνεις το buffer που τροφοδοτεί την απρόσκοπτη αναπαραγωγή και δεν έχεις προβλήματα. Γιατί πρέπει η ταχύτητα του feed στο buffer να είναι μεγαλύτερη από αυτής στην αναπαραγωγή.

Εχω vdsl 50αρα τα τελευταία δυο χρόνια,οτι κολλάει στο.μαγαζί μου που εχω μια ψόφια 24αρα που κατεβαζει με 7mbps,τα ίδια κολλάνε .
Το buffer ωρες ωρες αμα κολλάει μένει εκεί κολλημένο .
Όποιος θελει κάτι συγκεκριμένο μπορω να τραβήξω βίντεο να εχει ενα σημείο αναφοράς.
Σας λεω πάντως πως τα εκάστοτε site εχουν ταβάνι στο θέμα ταχυτητας και δεν ειναι πολύ ψηλα.

Μιας που μιλάμε για το θέμα ταχύτητας σύνδεσης, υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορούμε να κάνουμε στο ρούτερ για το xbmc ;
Port Forward ?
QoS (Bandwidth management για να δώσουμε προτεραιότητα στο pc με το xbmc, αν έχουμε κι άλλα pc στο lan που κατεβάζουν ταυτόχρονα) ?

Με το QoS μπορείς να παίξεις. Εάν φυσικά δεν σε ενδιαφέρει τι θα παίρνουν οι άλλοι σε ταχύτητα γιατί ανάλογα με αυτό που χρειάζεται το xbmc για streaming ...μάλλον θα κλαίνε οι άλλοι. (Το έχω δοκιμάσει γιατί έχω 2 παιδιά που το Youtube και το LOL είναι καθημερινότητα)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ το 2ο (ΜΧ ΙΙΙ) . Αλλος ?

Ναι το συνδεω με την τβ για 1080.η ταινια στις απλες σκηνες δεν εχει προβλημα(πλην μερικων μικροκοληματων σε ενναλαγες εικονων).το προβλημα ειναι στα γρηγορα καρε οπως καταδιωξη,ξυλο κτλ.ειπα μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση ατο ταμπλετ η το xbmc που το βοηθησει .

εσεις τι προτεινετε για να κανω την δουλειά μου?android box?Και αν ποιο?μπατζετ οχι πανω απο 100 ευρω.

Δοκίμασε να παίξεις τα βίντεο με MX player (σε software mode και αφου κατεβάσεις και τον αντίστοιχο codec για τη συσκευή σου). Θα εκπλαγεις πόσο πιο άνετα θα παίζει πολλά από τα αρχεία που κολλάνε. Τώρα αν προσπαθήσεις να παίξεις καμια ταινια 1080p που να έχει μέγεθος 10giga+ δεν νομίζω να τα καταφέρεις.

Θα το δοκιμασω ευχαριστω

codec Απο που?

Δηλαδη κατεβαζω το mx+codec και μετα πως το βαζω για external xbmc player?

Λοιπόν, επειδή ως τώρα δεν το είχα δοκιμάσει να παίξω από Genesis π.χ. μια ταινία στα 1080p και παράλληλα να κάνω downloading, έκανα ένα πρόχειρο τεστάκι το οποίο θα ανεβάσω εντός ολίγου. Ενθαρυντικά τα αποτελέσματα.

To κακό με αυτά τα addons είναι οτι χρειάζεται να υπάρχει αρκετός χώρος στο δίσκο αν θες να δεις ταινία σε καλή ποιότητα. Χθες με άφησε 2 σκηνές πριν το τέλος επειδή γέμισε ο δίσκος.

Τα addons που κάνουν torrent streaming κατεβάζουν στην ουσία το torrent.

Υπερβολικέ!
Έχω tablet με παρόμοια χαρακτηριστικά και παίζει άνετα μέχρι 720p.

Τα χαρακτηριστικά του tablet δεν αφήνουν περιθώριο για κάτι πάνω από 720p. Και 720p στα οριά του.
Αν στο tablet έχουν φορτωθεί διάφορα προγράμματα που καταναλώνουν resources, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

Επίσης κάτι που πολλοί δεν το λαμβάνουν υπόψη συχνά.
Προφανώς μιλάμε για H264 video.
Παίζει τεράστιο ρόλο με πιo profile έχει γίνει encoding το video.

η ταινια στις απλες σκηνες δεν εχει προβλημα(πλην μερικων μικροκοληματων σε ενναλαγες εικονων).το προβλημα ειναι στα γρηγορα καρε οπως καταδιωξη,ξυλο κτλ.ειπα μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση ατο ταμπλετ η το xbmc που το βοηθησει .
.

Αν σου βγάζει κολλήματα στις απλές σκηνές, στις γρήγορες σκηνές που απαιτούν περισσότερη επεξεργαστική ισχύ θα παίρνει φωτιά.

Μιας που μιλάμε για το θέμα ταχύτητας σύνδεσης, υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορούμε να κάνουμε στο ρούτερ για το xbmc ;
Port Forward ?
QoS (Bandwidth management για να δώσουμε προτεραιότητα στο pc με το xbmc, αν έχουμε κι άλλα pc στο lan που κατεβάζουν ταυτόχρονα) ?

Το βασικό. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου:smile:
Αν μιλάμε για σύνδεση με wifi να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο router.
Aν μιλάμε για addons που χρησιμοποιούν file hosters δεν χρειάζεται καμμία αλλαγή στα ports, μιλάμε για http streaming.
Θα σου πω, τα δικά μου συμπεράσματα:smile:
Αν μιλάμε για SD video streaming, δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα.
Αν μιλάμε για HD video streaming, τα πράγματα αλλάζουν λόγω του μεγέθους των αρχείων.
Σε ώρες αιχμής ο εκάστοτε file hoster, μπορεί να μειώσει την ταχύτητα που σου διαθέτει για να μπορέσει να αντεπεξέλθει.
Βέβαια υπάρχουν και λύσεις τύπου realdebrid.
Όταν το HEVC γίνει mainstream, θα μπορούμε να κάνουμε hd streaming για πλάκα.
Με το HEVC θα μπορούμε να έχουμε HEVC HD videos σε μεγέθη πάνω κάτω των σημερινών H264 SD videos.

Τα addons που κάνουν torrent streaming κατεβάζουν στην ουσία το torrent.

Είπα το ίδιο πράγμα, πλαγίως ;)

Μήπως ξέρεις γιατί δεν ενημερώνει το Trakt για αυτό που βλέπω, αν και έχω περάσει την ταινία στη βιβλιοθήκη; Το info δείχνει το magnet αντι για τον τίτλο της ταινίας.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Με το HEVC θα μπορούμε να έχουμε HEVC HD videos σε μεγέθη πάνω κάτω των σημερινών H264 SD videos.

Εκεί είναι το μέλλον. Αν και θα προτιμούσα αντί της μείωσης του bitrate να ανέβει η ποιότητα των streams, ή έστω μια ενδιάμεση κατάσταση, γιατί απ'ότι φαίνεται το HEVC έχει δυνατότητα να κάνει και τα δύο (με λίγο πιο χαμηλό bitrate, καλύτερη ποιότητα - σε σχέση με το h264 πάντα).

Είπα το ίδιο πράγμα, πλαγίως ;)

Μήπως ξέρεις γιατί δεν ενημερώνει το Trakt για αυτό που βλέπω, αν και έχω περάσει την ταινία στη βιβλιοθήκη; Το info δείχνει το magnet αντι για τον τίτλο της ταινίας.

Έχεις εγκατεστημένο το Trakt addon;
Αν δεν σου δείχνει τα σωστά metadata στον player ίσως να είναι αυτός ο λόγος.
Πρέπει να τα βάζει το addon (μεγάλος καημός αυτός), προφανώς δεν το υποστηρίζει ακόμη.

Εκεί είναι το μέλλον. Αν και θα προτιμούσα αντί της μείωσης του bitrate να ανέβει η ποιότητα των streams, ή έστω μια ενδιάμεση κατάσταση, γιατί απ'ότι φαίνεται το HEVC έχει δυνατότητα να κάνει και τα δύο (με λίγο πιο χαμηλό bitrate, καλύτερη ποιότητα - σε σχέση με το h264 πάντα).

Και μετά θα λέμε γιατί κάνει buffering στα 4K videos:smile:
Δεν νομίζω τα release groups να ενδιαφερθούν για παραπάνω αναλύσεις.
Θα φανεί:smile:

Τελευταία βλέπω επεισόδια σε HEVC. 150ΜΒ για 720p τη στιγμή που το x264 δίνει αρχεία 0,9-1,2GB.
Και εγώ θα ήθελα να δώσουν λίγο καλύτερη ποιότητα κι ας πήγαινε στα 300ΜΒ το μέγεθος.

Έχεις εγκατεστημένο το Trakt addon;
Αν δεν σου δείχνει τα σωστά metadata στον player ίσως να είναι αυτός ο λόγος.
Πρέπει να τα βάζει το addon (μεγάλος καημός αυτός), προφανώς δεν το υποστηρίζει ακόμη.

Με το Genesis δουλεύει σωστά το Trakt.
Έλεγα μήπως έχει κάποια ρύθμιση για αυτό το Kmedia και δεν την είδα.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και μετά θα λέμε γιατί κάνει buffering στα 4K videos:smile:
Δεν νομίζω τα release groups να ενδιαφερθούν για παραπάνω αναλύσεις.
Θα φανεί:smile:

Δεν μίλησα για 4Κ ούτε για παραπάνω αναλύσεις αλλά για καλύτερη ποιότητα στο ίδιο bitrate. (Και) αυτό δεν υπόσχεται το hevc?
Υποτίθεται προσφέρει διπλάσια συμπίεση με το ίδιο αποτέλεσμα ποιότητας.
Αυτό που λέω είναι ότι καλό θα ήταν να μοιραστεί αυτή η διαφορά ανάμεσα σε συμπίεση και ποιότητα, ώστε πχ να έχουμε με 50% περισσότερη συμπίεση 50% καλύτερη εικόνα, αντί 100% περισσότερη συμπίεση και την ίδια εικόνα που έχουμε τώρα.
Προφανώς παίζουν και άλλα ρόλο, χοντρικά μιλάω.

Τελευταία βλέπω επεισόδια σε HEVC. 150ΜΒ για 720p τη στιγμή που το x264 δίνει αρχεία 0,9-1,2GB.
Και εγώ θα ήθελα να δώσουν λίγο καλύτερη ποιότητα κι ας πήγαινε στα 300ΜΒ το μέγεθος.

Εντάξει κάποιοι το έχουν παρακάνει, δεν νομίζω ότι το HEVC 150MB αντιστοιχεί στο H264 του 1GB.
Και εγώ ότι HEVC έχω δει μέχρι τώρα από release groups είναι υπερβολικά συμπιεσμένο, ακόμα και για HEVC.

Το κακό είναι που θα πρέπει να αποχωριστώ το αγαπημένο μου pi :bigcry:
Και που να βρεις μηχανάκι στο κόστος και μέγεθος του pi με την ίδια ποιότητα εικόνας. Θα αναγκαστώ να φέρω το pc πάλι στο σαλόνι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εντάξει κάποιοι το έχουν παρακάνει, δεν νομίζω ότι το HEVC 150MB αντιστοιχεί στο H264 του 1GB.
Και εγώ ότι HEVC έχω δει μέχρι τώρα από release groups είναι υπερβολικά συμπιεσμένο, ακόμα και για HEVC.

Όντως, κατεβάζουν πολύ το bitrate.
Γι' αυτό πιστεύω ότι δεν θα πάνε για μεγαλύτερες αναλύσεις.
Τους ενδιαφέρει περισσότερο το τελικό μέγεθος.
Εξάλλου ο περισσότερος κόσμος έχει full hd τηλεοράσεις, δεν πρόκειται να δεις καμία ουσιαστική διαφορά στις τηλεοράσεις αυτές σε μεγαλύτερες αναλύσεις από 1080p.
Θα ανεβάσουν το bitrate, που θα πάει:smile:

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

lambda κάτι άλλο, τώρα που το kodi έχει δυνατότητα multi-keyboards layout, κρίμα δεν είναι να μην υπάρχει ελληνικό πληκτρολόγιο?
Μπορείς να κάνεις εσύ κάτι γι'αυτό?
Φαντάζομαι θα είναι ήδη αργά για την 14, αλλά μήπως μπορούμε να προσθέσουμε με κάποιο τρόπο, χωρίς re-build του προγράμματος δηλαδή?

Δεν ήξερα ότι μπορώ να βάλω υπότιτλο σε streaming αρχείο πάντως. Any way το βιντεάκι γυρίστηκε πρόχειρα για να δώ μόνο και μόνο πόσο επηρρεάζει η παράλληλη χρήση internet μέσα σε ένα home network το streaming από εξωτερικό server. Μάλλον πέσαμε σε καλή του μέρα.......... Ιδού:
(Σόρρυ για τις αυξομοιώσεις του φωτός αλλά η κάμερα του iPhone 4s μέχρι εκεί πάει....)

https://www.youtube.com/watch?v=pjF3rj2UurQ&feature=youtu.be

A..Όχι. Κατά καιρούς έχω τραβήξει κατι βιντεάκια για μεμονωμένες παρουσιάσεις με διάφορα media players κι ένα όταν ο Χ'γεωργίου μου καλιμπράρισε την TV.

Ένα άλλο που δεν ήξερα επίσης είναι ότι το Genesis σε ρωτάει εάν θέλεις να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες.... Σε μερικές στιγμές στο βίντεο περιμένω να αρχίσει, ενώ πρέπει να επιλέξω εάν θα συνεχίσω την προηγούμενη προβολή ή θα ξεκινήσω από την αρχή . .....;)