Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Λοιπον μετα απο το τελευταιο update του genesis και τις οδηγιες του φιλου parist ολα ειναι οκ.Ευχαριστω για την βοηθεια.

Στο Hellenic tv τα κρατικά κανάλια τα γράφει σαν ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ PLUS. Μόνο το ΕΡΤ3 το λέει όπως είναι. Δεν με ενοχλεί, αλλά ξέρετε αν θα τα κάνουν να δείχνουν ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ο λ σταμάτησε προς το παρόν (και ίσως για πάντα) την υποστήριξη του genesis και το "επίσημο" θέμα στο forum που έχει και το αποθετήριο του genesis έκλεισε προσωρινά. Αυτό σημαίνει ότι όσο δουλεύουν τα διάφορα scripts που τραβάνε το υλικό απο τους providers θα λειτουργεί και το genesis...

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ο λ σταμάτησε προς το παρόν (και ίσως για πάντα) την υποστήριξη του genesis

Τα "πήρε" το παιδί με αυτά που γίνονται...Δυστυχώς αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα του ιντερνετ και πολλές αξιόλογες προσπάθειες έχουν ναυαγήσει στο παρελθόν έτσι...
Όταν κινείσαι μόνος σου, καθαρά εθελοντικά για να προσφέρεις, αλλά σε μονοπάτια ας το πω "χαλαρής νομιμότητας", πάντα θα υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν οικονομικά ή να καταχραστούν τον κόπο σου...

Τώρα που άλλαξε και η ώρα και θα καθόμαστε περισσότερο στο σπίτι θα μας αφήσει ο φίλος ο λ;;;;;
Πέρα από την πλάκα η προσπάθεια του αξίζει πολλά συγχαρητήρια και μακάρι να έχει τη θέληση να τη συνεχίσει για όλους εμάς!!

Θέληση μπορεί να έχει, αλλά τι να κάνει όταν φτιάχνει/προσθέτει μια πηγή και στο καπάκι η ίδια η πηγή αλλάζει ώστε να αποφύγει το ανυπόφορο traffic που της δημιουργεί το Genesis?

Στην λίστα με τις ταινίες οι περισσοτερες έχουν αγγλικό τίτλο και περίληψη αλλά κάποιες έχουν ελληνικά. Πως τις κάνω όλες αγγλικά για να ταξινομηθούν πιο σωστά; Δεν βρίσκω κάποια επιλογη.

Στην λίστα με τις ταινίες οι περισσοτερες έχουν αγγλικό τίτλο και περίληψη αλλά κάποιες έχουν ελληνικά. Πως τις κάνω όλες αγγλικά για να ταξινομηθούν πιο σωστά; Δεν βρίσκω κάποια επιλογη.

Αν εννοείς τη λίστα του Genesis τότε δεν έχεις δυνατότητα γλώσσας. Αν όμως μιλάς για τοπική λίστα ταινιών, τότε από τα περιεχόμενα της πηγής της βιβλιοθήκης ταινιών σου πατάς το [Ρυθμίσεις] στο οποίο μπορείς να δηλώσεις επιθυμητή γλώσσα τίτλου και περίληψης ταινίας!

Μιλάω για τις ταινίες που έχω στον δίσκο. Δεν κατάλαβα όμως που πρέπει να πάω να βρω την ρύθμιση που είπες...

Kαλησπέρα παιδιά. Μιας και δεν βρήκα topic για win8.1 το ποστάρω εδώ.
Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το kodi. Κάνω όλες τις ρυθμίσεις που απαιτούνται αφ'ότου εγκατασταθεί το πρόγραμμα, περνάω Navi-X και μου πετάει το σφάλμα που παραθέτω παρακάτω:
20:12:40 T:6948 NOTICE: Thread JobWorker start, auto delete: true
20:12:43 T:6156 NOTICE: Previous line repeats 2 times.
20:12:43 T:6156 NOTICE: Thread LanguageInvoker start, auto delete: false
20:12:43 T:6156 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
20:12:44 T:6156 NOTICE: {'platform': 'windows'}
20:12:44 T:6156 NOTICE: {'xbmc version': '15.2 Git:20151019-02e7013'}
20:12:44 T:6156 NOTICE: {'XBMC Major Version': 15}
20:12:44 T:6156 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
- NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
Error Type: <type 'exceptions.IOError'>
Error Contents: (2, 'No such file or directory', 'C:\\Users\\\xce\xa3\xcf\x80\xcf\x8d\xcf\x81\xce\xbf\xcf\x82\\AppData\\Roaming\\Kodi\\addons\\script.navi-x\\resources\\skins\\Default\\720p\\skin2.xml')
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\������\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.navi-x\default.py", line 299, in <module>
FileDoSave(FF2,FF3)
File "C:\Users\������\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.navi-x\default.py", line 189, in FileDoSave
file=open(path,'w')
IOError: (2, 'No such file or directory', 'C:\\Users\\\xce\xa3\xcf\x80\xcf\x8d\xcf\x81\xce\xbf\xcf\x82\\AppData\\Roaming\\Kodi\\addons\\script.navi-x\\resources\\skins\\Default\\720p\\skin2.xml')
-->End of Python script error report<--
Πάω να δώ με το GENESIS καμμια ταινία, βρίσκω υποτιτλους απο subtitles.gr, και με το που πάω να τους κατεβάσω άλλο ένα error:
20:28:35 T:4052 ERROR: rarmanager::extractarchive error while extracting C:\Users\Σπύρος\AppData\Roaming\Kodi\userdata\addon_data\service.subtitles.subtitles.gr\temp\3506001_southpaw-2015-hdrip-xvid-etrg-ac3-evo-720p-web-dl-x264-aac-etrg-all-hdripsweb-dls_63677.rar
Τι μπορεί να φταίει παιδιά;

Το πρόβλημα είναι ότι έχεις όνομα χρήστη των windows με ελληνικούς χαρακτήρες (Σπύρος). Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να φτιάξεις έναν καινούργιο χρήστη στα windows με αγγλικούς χαρακτήρες χωρίς κενά (πχ KODI_SPYROS) και να κάνεις login σε αυτόν το χρήστη και μετά να εγκαταστήσεις εκεί το kodi.

Το δοκίμασα αυτο φίλε μου, αλλα τίποτα. Έφτιαξα ένα προφίλ Movies, εγκατέστησα το kodi (οπου μου ζήτησε να πληκτρολογήσω τον κωδικό απο το άλλο προφίλ). Όταν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ήταν περασμένα όλα όσα υπήρχαν στο κανονικό μου προφίλ, αλλα πάλι δεν λειτουργούσε τίποτα. Επίσης δεν λειτουργούσε και το %APPDATA%\kodi\userdata ώστε να δώ το πρόβλημα.

Μιας και κουβέντα για τηλεχειριστήριο έχει δοκιμάσει κάποιος τον παρακάτω ανταπτορα HDMI cec ώστε να χρησιμοποιεί το τηλεχειριστήριο της tv του?
www.amazon.co.uk/Pulse-Eight-P8-USBCECv1-USB-CEC-Adapter/dp/B005JU6LWM

https://www.pulse-eight.com/p/104/usb-hdmi-cec-adapter

μαν σορρυ τωρα ειδα το μυνημα, και ελπίζω να δεις την απάντηση.

Ο αντάπτορας αυτός παίζει κανονικότατα.
Εγώ πλέων όλα τα κανω απο το remote της tv.

απλά σου ανεβάζει λίγο το κόστος.

σε windows 7 το έχω

spyros95 said:
Το δοκίμασα αυτο φίλε μου, αλλα τίποτα. Έφτιαξα ένα προφίλ Movies, εγκατέστησα το kodi (οπου μου ζήτησε να πληκτρολογήσω τον κωδικό απο το άλλο προφίλ). Όταν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ήταν περασμένα όλα όσα υπήρχαν στο κανονικό μου προφίλ, αλλα πάλι δεν λειτουργούσε τίποτα. Επίσης δεν λειτουργούσε και το %APPDATA%\kodi\userdata ώστε να δώ το πρόβλημα.

κανε απεγκατασταση και απο τους 2 λογαριασμους, καθαρισε τα appdata και απο τους 2 λογαριασμους, και ξεκινα νεα εγκατασταση σε αυτον με το ξενο ονομα.

Καλησπερα, νεος στο kodi και ακομα ψαχνομαι γενικα για να μπω στη φιλοσοφια του(πιο πολυ στα της εγκατασατασης των προσθετων) αλλα εχω καποια προβληματα παρα την πιστη αντιγραφη ολων των οδηγων που ακολουθησα και πλεον νομιζω πως ισως καπου βαζουν το χερακι τους τα windows 10(αν και ειναι για 7 το νημα ας βοηθησει οποιος εχει κανει αναβαθμιση και βρηκε λυσεις).

Λοιπον πρωτα απο ολα εχω κανει επιτυχως την εγκατασταση του lamda και καποιων προσθετων του(genesis κτλ) αλλα δεν μπορεσα να κανω εγκατασταση του Confiq Wizard βγαζοντας μου αυτο μηνυμα(απο οτι καταλαβα δεν ειναι απαραιτητο απλα προσθετει αρκετα addon για να μη τα βαζουμε ενα-ενα διορθωστε με αν κανω λαθος)

123.png

*Τελικα μπορεσα και το εκανα εγκατασταση μεσα απο το repos αλλα οτι προσθετου του εβαλα και πηγα να το παιξω απο τα βιντεο μου εβγαζε error(δεν γνωριζω γιατι αν ξερει κανεις ας με διαφωτισει)

ΔΕΥΤΕΡΟΝ και συμαντικοτερο μιας και οτι προσθετο απο το lamda ενεργοποιησα επαιξε σωστα παω πχ στο Genesis να βαλω μια ταινια ΑΛΛΑ δε μπορω με τιποτα να βαλω ελληνικους υποτιτλους.(για να σας προλαβω εχω αλλαξει και την διεθνοποίηση-Κωδικοποίηση χαραχτήρων-Greek(windows) και το Βιντεο σε Greek(windows) ενεργοποιησα απο τους υποτιτλους το Subtitles.gr-OpenSubtitles.org αλλα παλι τιποτα, το δευτερο δε βρισκει τιποτα και το πρωτο που μου βρισκει παντα οποιο subs και να επιλεξω μου βγαζει το ακολουθω...

image.png

Το όνομα χρήστη των Windows που έχεις εγκατεστημένο το kodi θα πρέπει να είναι με αγγλικούς χαρακτήρες χωρίς κενά.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το όνομα χρήστη των Windows που έχεις εγκατεστημένο το kodi θα πρέπει να είναι με αγγλικούς χαρακτήρες χωρίς κενά.

Εχει πλακα να ειναι αυτο και να μου εχει βγαλει δυο μερες τη ψυχη, αν και το διαβασα πιο πισω δεν εδωσα σημασια...:smash:
Τωρα να αλλαξω τον υπαρχων στα αγγλικα και να ξανακανω εγκατασταση η να δημιουργησω νεο χρηστη για σιγουρια ;

Απεγκατεστησε το kodi, φτιάξε νέο χρήστη και εγκατέστησε σε αυτόν το kodi.

Επειδη αν και αλλαζα ονομα απο τον πινακα, στους χρηστες δεν αλλαζε και εκανα εναν δευτερο χρηστη για σιγουρια εκλεισα και το τοιχος μη το κοβει τιποτα απο εκει και ολα κομπλε περναει κανονικα addons και υποτιτλους πλεον... Να σε καλα ρε φιλε για τη βοηθεια !:a0210: