Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Γεια σε όλους. δοκίμασα να κοροϊδέψω τα windows xp που έχω (μη που πείτε γιατί δεν τα αλλάζω) και να εγκαταστήσω το kodi βάζοντας ένα android emulator. αυτός που δούλεψε ήταν ο bluestacks. ενώ εγκαθίσταται το kodi, κάνεις τις ρυθμίσεις κλπ. όταν παει να ανοίξει κάτι (ταινία , κανάλι, με το που βγαίνει το βελάκι έναρξης με πετάει έξω. μπορεί να διορθωθεί με κάποιο τρόπο αυτό; (το γράφω και στο νήμα του android kai των windows μήπως κάποιος βοηθήσει). ευχαριστώ.

Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Υπάρχει τρόπος να μειώσουμε τον χρονο που χρειαζεται για να γινει hide η μπαρα πληροφοριων οταν βλεπουμε ταινια;
Το θέλω για android tv box.

Re: Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

έχει δοκιμάσει κάποιος να γίνει η εγκατάσταση ή έστω προβολή σε TV lg με webos?

Γεια σε όλους. δοκίμασα να κοροϊδέψω τα windows xp που έχω (μη που πείτε γιατί δεν τα αλλάζω) και να εγκαταστήσω το kodi βάζοντας ένα android emulator. αυτός που δούλεψε ήταν ο bluestacks. ενώ εγκαθίσταται το kodi, κάνεις τις ρυθμίσεις κλπ. όταν παει να ανοίξει κάτι (ταινία , κανάλι, με το που βγαίνει το βελάκι έναρξης με πετάει έξω. μπορεί να διορθωθεί με κάποιο τρόπο αυτό; (το γράφω και στο νήμα του android kai των windows μήπως κάποιος βοηθήσει). ευχαριστώ.
Γιατί δεν κάνεις εγκατάσταση Windows 7 σε virtual machine?

καλησπέρα. πέρασα τελικά τα windows 7, εγκατέστησα το kodi αλλά έχω το εξής πρόβλημα. ό,τι και να ανοίξω (ταινία, στριμ, ποδόσφαιρο, λίστα καναλιών) παίζει αλλά εγώ δε βλέπω τίποτα γιατί η οθόνη του kodi δείχνει μόνο φόντο σε διάφορα χρώματα. τι φταίει;

Επειδή το topic είναι τεράστιο, θα μου επιτρέψετε μια ερώτηση που μπορεί να έχει απαντηθεί. Φίλος μου με NUC αλλά και με Android box (zidoo x6) θέλει να παίξει 3D MVC ματρόσκες. Βασικά θα τους πάω εγώ για να τις δούμε σε μια LG 65E6V (να αγιάσει και το δικό μου το μάτι :p ) . Μέσα από Kodi τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και με ποιο mode θα το παίξω;

Γενικά το kodi δεν υποστηρίζει mvc, καθώς δεν υπάρχει ανοικτός decoder για όλες τις πλατφόρμες (πλην rpi, που έχει hardware decoder και υποστήριξη στον linux driver του).
Έχει γίνει πάντως μια προσπάθεια για τα windows (8 και άνω), unofficial όμως (αλλά από team kodi dev) σε επίπεδο test build, βασισμένη στο kodi 17.
Περισσότερα εδώ κι εδώ -στο 1ο ποστ αυτού του thread έχει link για την πιο πρόσφατη build.
Για το zidoo δεν ξέρω αν υποστηρίζει με κάποιον δικό του player.

Ευχαριστώ! Και για την παρέμβαση σου στο official forum καθώς το ανέβασαν εκ νέου!

Ελπίζω μόνο να το συνεχίσει και να βγάλει build με την τελική 17 όταν βγει.

Δυστυχώς τα Win 10 με πήδηξαν... :drool:
Με το τελευταίο update έχασα τον Media Browser που "έχτιζα" τόσα χρόνια, κι επειδή δεν υπάρχει και δυνατότητα να γυρίσω πίσω αφού δεν σου επιτρέπει το restore point, αποφάσισα να μεταπηδήσω στο Kodi.
Αφού έστησα υποτιποδώς κάποιο interface που με βολεύει έχω κολλήσει σε δύο σοβαρά για μένα θέματα και ζητάω τη βοήθειά σας για να μην ψάχνω πάνω απο 500 σελιλδες πληροφοριών.
Πρώτον, και πιο σοβαρό, το θέμα του εξωτερικού player. Π ς μπιρώ να παίξω πχ με MPC-HC;
Δεύτερον, τι γίνεται με τους Hd και TrueHD ήχους; Πως τους παίζεις;
Όταν τσεκάρω το passthrough χάνεται τελείως ο ήχος, όταν το ξετικάρω ακούω πχ DTS και Dolby Digital αλλά όχι τους HD.

Φαντάζομαι έχεις επιλέξει wasapi σαν default output device ε?

@babis από το Kodi επέλεξε wasapi.
Στην κάρτα του πισι δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα.

Νομίζω βέβαια ότι το Kodi έχει ένα θέμα με HD ήχο και τον βγάζει PCM.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

@babis από το Kodi επέλεξε wasapi.
Στην κάρτα του πισι δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα.

Νομίζω βέβαια ότι το Kodi έχει ένα θέμα με HD ήχο και τον βγάζει PCM.

Σωστά τα λές... Και τα έχω κάνει αυτά.
Άρα μου λές, αν κατάλαβα καλά, να ξετικάρω το passthrough και να ακεστώ στο PCM.
Κι εγώ εκεί κατέληξα αλλά ρώτησα μήπως υπάρχει κάτι πιο νέο που δεν το έχω βρεί.
Με external player παίζει κάτι;

Δεν έχει κανένα θέμα το kodi στα windows με το hd audio passthrough -δεδομένου ότι το υποστηρίζει το hardware.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

A, ξέχασα. Μήπως έχεις ενεργοποιήσει το sync playback to display?

Όταν λές "σήμα ήχου" εννοείς και HD ήχο;

Δεν έχει κανένα θέμα το kodi στα windows με το hd audio passthrough -δεδομένου ότι το υποστηρίζει το hardware.

A, ξέχασα. Μήπως έχεις ενεργοποιήσει το sync playback to display?

Που υπάρχει αυτό; Δεν θυμάμαι να το έχω δει.