Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, από πλευράς kodi αν εκτός απ'τα παραπάνω έχεις κάνει και τα προφανή (enable passthrough/dtshd, dolby truehd capable receiver) είναι οκ.
Ρίξε μια ματιά εδώ για ρυθμίσεις στον ήχο των windows.

Μια διευκρίνηση για να μην ψάχνομαι άδικα.
Όταν λέτε οτι δεν έχετε πρόβλημα ο ενισχυτής σας δειλχνει τι είναι το αρχείο που αναπαράγει ή σας γραλφει απλά PCM;

Νομίζω πως όλοι ξέρουμε τι είναι το passthrough. Αν έβγαζε multi-chanel pcm θα σήμαινε πως το decoding θα το έκανε η πηγή και θα το έστελνε έτσι στον ενισχυτή (κάτι που θεωρητικά θα εξακολουθούσε να είναι lossless btw).
Αν υπήρχε γενικό θέμα με το hdaudio passthrough στο kodi για windows (τουλάχιστον με nvidia) σίγουρα θα το ξέραμε αρκετοί εδώ μέσα που ασχολούμαστε κάτι χρόνια με αυτό, οπότε είναι κάτι at your end.

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά δεν κατάλαβα...
Ο ενισχυτής σου γράφει πχ DTS-HD Master;

Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Ναι, ο ενισχυτής γράφει DTS-HD master audio ή Dolby TrueHD κλπ. Μια χαρά. Πρέπει να έχεις επιλέξει από το Kodi όμως το wasapi.

Όσον αφορά τον external player πάτησα στο google "kodi use external player" και μου έβγαλε πρώτο πρώτο το επίσημο wiki του kodi. Τώρα γιατί κάποιος να θέλει external player πέραν του θέματος πειραματισμού μου διαφεύγει. Εγώ το είχα κάνει κάποτε για δοκιμή για να βάλω εξομάλυνση κίνησης αλλά το σωστό είναι να τα βλέπεις όπως τα έχει φτιάξει ο δημιουργός τους.

Απάντηση: Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

ΟΚ, σας ευχαριστώ πολύ... Λύθηκε το πρόβλημα με ένα update στους audio drivers της nVidia. Στα suported format είχε μόνο DTS και Dolby Digital.

Ναι, ο ενισχυτής γράφει DTS-HD master audio ή Dolby TrueHD κλπ. Μια χαρά. Πρέπει να έχεις επιλέξει από το Kodi όμως το wasapi.

Όσον αφορά τον external player πάτησα στο google "kodi use external player" και μου έβγαλε πρώτο πρώτο το επίσημο wiki του kodi. Τώρα γιατί κάποιος να θέλει external player πέραν του θέματος πειραματισμού μου διαφεύγει. Εγώ το είχα κάνει κάποτε για δοκιμή για να βάλω εξομάλυνση κίνησης αλλά το σωστό είναι να τα βλέπεις όπως τα έχει φτιάξει ο δημιουργός τους.

Δεν θέλω για πειραματισμό το external player, το θέλω επειδή το MPC-HC με Madvr και Lavfilters έχει πολύ καλύτερη εικόνα. Για εξομάλυνση κίνησης σε καμία περίπτωση, αν θέλω χρησιμοποιώ του προβολέα με απείρως καλύτερο αποτέλεσμα.

Αμάν... :drool:

Τώρα που το ξανασκέφτομαι... Μια χαρά παιζει κι έτσι...:flipout:

Re: Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Αμάν... :drool:

Τώρα που το ξανασκέφτομαι... Μια χαρά παιζει κι έτσι...:flipout:

Μπάμπη δεν είναι δύσκολο το σεταπ του DSPlayer (απ' ό,τι θυμάμαι γιατί πάει καιρός από τότε που ασχολήθηκα). Ουσιαστικά κατεβάζεις μια "πειραγμένη" έκδοση του Kodi και ορίζεις τα φίλτρα που θέλεις μέσα από τον player. Μόνο με τους υπότιτλους είχα κατά καιρούς ζητήματα, αλλά δεν είχα ποτέ χρόνο να το ψάξω διεξοδικά. Όταν δεν έπαιζαν, απλά έβλεπα άνευ :furious3: Κατά τ' άλλα και madvr και lav και svp (που δεν το χρειάζεσαι όπως είπες) έπαιζαν μια χαρά.

Disclaimer: το htpc έχει ανοίξει 10 φορές τον τελευταίο ένα χρόνο :BDBDG54:

γιατι δεν μου παιζει τους 3d τιτλους το Kodi μεσω Pc Και Hdmi στον προβολεα?
βαζω Powerdvd και καταλαβαινει απο μονο του τι υλικο παιζει και το γυριζει κατευθειαν.
το kodi οτι ρυθμισεις και να πειραξα,εχει μουλαρωσει.δεν βγαζει με τιποτε την επιλογη 3d.
το εκανα απεγκατασταση,το ξαναπερασα αλλα παλι τα ιδια.
καμια ιδεα?

Διάβασε το post που παρεθεσα, και τα link που περιέχονται σ'αυτό (αν έχεις win 8 ή 10).
Btw βγήκε χθες νέα mvc build βασισμένη στο kodi 17b4.

Το όνομα αρχείου περιέχει σε κάποιο τμήμα του .3D.?

Για δοκίμασε μέσα στον τίτλο εκτός από το "3d" να έχει και το "sbs". Πχ The walk_3D_sbs.mkv

Επειδή πρόσφατα έστησα το htpc μου και θα ήθελα ένα πιο ωραίο περιβάλλον,θα ήθελα να ρωτήσω τα ακόλουθα:

1) Υποστηρίζει auto frame rate ?
2) Υποστηρίζει hd audio?
3) Δέχεται εξωτερικό video player?Πχ να παιζει τα αρχεία με τη μηχανή του mpc-hc έτσι ώστε να παιζει και το madvr.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.