XBMC στα Sigma Players

Δε νομίζω ότι είναι άσχημη προοπτική.
Στους δορυφορικούς δέκτες λ.χ. είναι Industry standard πια η λύση Linux / busybox / enigma
Εάν αντίστοιχα κινηθούν και τα MPs λύση σε ένα κοινό standard οι όποιοι κατασκευαστές σίγουρα θα επωφεληθούν από το ελεύθερο λογισμικό.

Εντάξει το περιμένουμε πως και πως, αλλά εγώ πιστεύω θα αργήσει και μάλιστα πολύ. Σημαντικότερο όλων θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους Devs του XBMC να δουλέψουν πάνω στην αρχιτεκτονική του SIgma.

τα 2 κορυφαια μηχανηματα (για μενα) dune+popcorn A-210, το μονο που χρειαζονταν για να αγγιξουν την τελειοτητα ειναι , ενα περιβαλλον λιγοτερο κινεζιλα (που καταντα βαρετο και ηλιθιο) και λιγοτερο ταλαιπωρια απο το <τρεξε στο πισι σου για εξωφυλλα>.Δεν εχουν καν την δυνατοτητα , με απλοτροπο , να σου δειχνουν οτι το συγκεκριμενο επεισοδιο της τηλεπτικης σειρας (απο τα εκατονταδες που εχεις) το εχεις δει.Ελεος δηλαδη.Σε ολα τα αλλα δεν συκρινονται καν με πισι και XBMC και οτι αλλο θελει κανεις.Παιζουν τα παντα , αβιαστα και αθορυβα.
εχω αρχισει και αμφιβαλλω οτι δεν μπορουν να το κανουν (για το περιβαλλον λεω) ...μαλλον δεν θελουν και αυτο με εκνευριζει.
Λεγαμε με τον onlineN πριν λιγο καιρο, οτι ο πρωτος που θα συνδυασει αυτα τα 2 ,θα βγαλει χρημα.Μα ειναι δυνατον να ειναι τοσο γκαου οι τυποι?

H συνεργασία team XBMC-Sigma είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιανουάριο αλλά απο τότε δεν ακούστηκε κάτι παραπάνω

Εντάξει το περιμένουμε πως και πως, αλλά εγώ πιστεύω θα αργήσει και μάλιστα πολύ. Σημαντικότερο όλων θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους Devs του XBMC να δουλέψουν πάνω στην αρχιτεκτονική του SIgma.

Αντιγράφω:
"Sigma has also expressed an interest in working directly with XBMC developers rather than using an outside company. This leads to the possibility of full-time XBMC devs, which would be a win for everyone involved. We are looking into our options. If the collaboration succeeds, it is quite possible that some turn-key XBMC solutions could be in the works in the not-so-distant future."

Απάντηση: Re: XBMC στα Sigma Players

τα 2 κορυφαια μηχανηματα (για μενα) dune+popcorn A-210, το μονο που χρειαζονταν για να αγγιξουν την τελειοτητα ειναι , ενα περιβαλλον λιγοτερο κινεζιλα (που καταντα βαρετο και ηλιθιο) και λιγοτερο ταλαιπωρια απο το <τρεξε στο πισι σου για εξωφυλλα>.Δεν εχουν καν την δυνατοτητα , με απλοτροπο , να σου δειχνουν οτι το συγκεκριμενο επεισοδιο της τηλεπτικης σειρας (απο τα εκατονταδες που εχεις) το εχεις δει.Ελεος δηλαδη.Σε ολα τα αλλα δεν συκρινονται καν με πισι και XBMC και οτι αλλο θελει κανεις.Παιζουν τα παντα , αβιαστα και αθορυβα.
εχω αρχισει και αμφιβαλλω οτι δεν μπορουν να το κανουν (για το περιβαλλον λεω) ...μαλλον δεν θελουν και αυτο με εκνευριζει.
Λεγαμε με τον onlineN πριν λιγο καιρο, οτι ο πρωτος που θα συνδυασει αυτα τα 2 ,θα βγαλει χρημα.Μα ειναι δυνατον να ειναι τοσο γκαου οι τυποι?

Κώστα για να το κάνουν αυτό, πρέπει να δώσουν τον κώδικα του Hardware του Sigma στους Developers του XBMC για εργαστούν, ως γνώστες του κώδικα του XBMC.
Απ' οτι κατάλαβα όμως οι προγραμματιστές της Sigma πήραν τον ανοικτό κώδικα του XBMC και προσπαθούν να δουλέψουν επάνω του, χωρίς καμία απόλυτως εμπειρία με τον συγκεκριμένο κώδικα αλλά και επιοκοινωνία με τους Developers του XBMC (Αυτό είχα διαβάσει πρίν λίγο καίρο σε παρόμοιο ερώτημα στο XBMC Forum).
Οπότε αναμένεται να καθυστερήσει, μέχρι τότε όμως με την έλευση του Eden αλλά και τον "φτηνών" Zacate βλέπω την πλευρά XBMC να σαρώνει τα πάντα. Βλέπεις αυτή την στιγμή με 260 παίρνεις Zacate, σκέψου να ολοκληρωθεί και η Openelec-Zacate διανομή τι θα γίνει.

Βασικά ίσως είναι (ήταν) και θέμα επεξεργαστή. Μπορεί οι media processors αυτού του τύπου (sigma 86XX, 85XX) κλπ ενώ σπέρνουν όταν παίζουν βίντεο, να μην είναι φτιαγμένοι (να μην μπορούν βρε παιδί μου με απλά λόγια) να έχουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο είναι φτιαγμένο για υπολογιστή (x86 / x64 αρχιτεκτονική)... Γι'αυτό και στα επόμενα τσιπ (τα οποία και στα χαρτιά ακόμα δείχνουν πολύ ανώτερα - ισχυρότερα) προσπαθούν να φέρουν και το software αλλά και το hardware σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε να "δέσουν" μεταξύ τους...

edit: ρε γμτ, με φάγατε στο νήμα... :ernaehrung004:

Last edited:
αυτη τη στιγμη δηλαδη το μονο που μπορει να παρει πληροφοριες απο το ιντερνετ χωρις την βοηθεια pc ειναι το XBMC; το οποιο βεβαια τρεχει μονο σε pc;

το videowall των mede8er, ενα που εχει το popcorn a210 και κανενα αλλο που μου διαφευγει, δεν περνουν τις πληροφοριες των ταινιων, σειρων αυτοματα, χωρις pc;

το boxee (την εκδοση για pc/mac) που ειχα δοκιμασει έπαιρνε εξωφυλλα και πληροφοριες αυτοματα..

αυτη τη στιγμη δηλαδη το μονο που μπορει να παρει πληροφοριες απο το ιντερνετ χωρις την βοηθεια pc ειναι το XBMC; το οποιο βεβαια τρεχει μονο σε pc;

το videowall των mede8er, ενα που εχει το popcorn a210 και κανενα αλλο που μου διαφευγει, δεν περνουν τις πληροφοριες των ταινιων, σειρων αυτοματα, χωρις pc;

το boxee (την εκδοση για pc/mac) που ειχα δοκιμασει έπαιρνε εξωφυλλα και πληροφοριες αυτοματα..

Όλα αυτά που αναφέρεις χρησιμοποιούν το αντίστοιχο πρόγραμμα οργάνωσης (βιβλιοθήκης), το οποίο τρέχει σε κάποιο PC στο δίκτυο. Το σετάρεις στο PC σου και μετά είσαι ΟΚ.

Το XBMC είναι ήδη σε PC και αντλεί τις πληροφορίες αυτόματα αν θές ή και χειροκίνητα μόνο με την ύπαρξη του Remote του. Και βέβαια το GUI του, είναι έτη φωτός μπροστά απ' τα άλλα.

Re: Απάντηση: Re: XBMC στα Sigma Players

Όλα αυτά που αναφέρεις χρησιμοποιούν το αντίστοιχο πρόγραμμα οργάνωσης (βιβλιοθήκης), το οποίο τρέχει σε κάποιο PC στο δίκτυο. Το σετάρεις στο PC σου και μετά είσαι ΟΚ.

Το XBMC είναι ήδη σε PC και αντλεί τις πληροφορίες αυτόματα αν θές ή και χειροκίνητα μόνο με την ύπαρξη του Remote του. Και βέβαια το GUI του, είναι έτη φωτός μπροστά απ' τα άλλα.
δηλαδη πρεπει να εχω ανοιχτό το pc για να βλεπω τα εξωφυλλα και να ανανεώνεται η βιβλιοθηκη;

τις ταινιες ολες τις εχω στο nas και οχι στο pc, σε αυτη την περιπτωση τι γινεται;

εχω τρεξει το xbmc και όντως το GUI ειναι έτη φωτός μπροστά απο ολα τα media player, εκτως ομως του boxee box το οποιο εχει και αυτο εξαιρετικο GUI. Αν εκανε bitsream HD Audio θα ηταν μακραν το καλυτερο media player. μεχρι τοτε dune+popcourn hour παραμενουν στην κορυφη.

Το popcorn οπως και το wd live hub παιρνουν τις πληροφοριες αυτοματα απο το ιντερνετ,το mede8er οχι.

εν ολιγοις ,αν δοκιμασεις XBMC , ειναι αδυνατον να ξαναγυρισεις <πισω> , και ας εχει οσα ελαττωματα εχει ενα Htpc.
Aν βγει player με XBMC , αντιο Htpc.
Απλα πραγματα

Το popcorn οπως και το wd live hub παιρνουν τις πληροφοριες αυτοματα απο το ιντερνετ,το mede8er οχι.
σωστος

το xtreamer έχει add-on το jukebox που παίρνει τις πληροφορίες από το internet (tmdb) αλλά υπάρχει και η δυνατότητα από το PC.

Με το firmware 3.x θα το έχει ενσωματωμένο το jukebox και ελπίζω να δουλεύει σωστά.