Xbox Ally

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,717
Λιβαδειά
KalBEu7.png

Η Microsoft ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Xbox Games Showcase τη νέα φορητή κονσόλα της, την οποία ακούμε
εδώ και καιρό (και είχε γίνει και leak). Η εταιρία συνεργάστηκε με την ASUS και δημιούργησαν τα ROG Xbox Ally και
ROG Xbox Ally X, δύο νέες εκδόσεις των γνωστών φορητών συσκευών.

Πρόκειται για δύο premium handhelds όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία, με τις δύο κονσόλες να μπορούν
να τρέχουν natively τα Xbox games ή και μέσω του Xbox Cloud.

Παράλληλα, οι δύο φορητές συσκευές υποστηρίζουν τα Windows 11 και φυσικά το Xbox Game Pass, με την Microsoft
να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όλα τα παιχνίδια που θα δούμε στο Xbox Games Showcase θα μπορούν να τρέχουν
και στις δύο κονσόλες. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι και οι δύο κονσόλες είναι σχεδιασμένες και εμπνευσμένες από το
Xbox, ενώ υποστηρίζουν και τα ειδικά χαρακτηριστικά των triggers που βλέπουμε στα χειριστήρια των κονσολών.

Τα ROG Xbox Ally και ROG Xbox Ally X θα κυκλοφορήσουν αυτή την εορταστική περίοδο.

- ROG Xbox Ally: 7" FHD (1080p) IPS 120Hz, AMD Ryzen Z2 A Processor, 16GB RAM και 512GB of SSD storage.

- ROG Xbox Ally X: 7" FHD (1080p) IPS 120Hz, e AMD Ryzen AI Z2 Extreme processor, 24GB high-speed RAM και 1TB of SSD storage.

(Unboxholics)

Ally-X-Single-6a87311f758a69a86adf-1536x864.jpg

Ally-Single-0cd87c3c219cd44e37e3-1536x864.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

(Sent from Galaxy S25 Ultra)

Last edited:
  • Like
Reactions: tiniakos
Αντί να βγάλει κάνα καινούργιο xbox ασχολείται με τελειωμένα προϊόντα.
ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΕΞΤΡΑ ΚΛΑΠΑΤΣΙΓΚΑΝΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΤΑΙΝΤΣΑ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΗΤΑ;
Αυτός που έχει πόρωση και θέλει οπωσδήποτε χειριστήρια θα πάρει μαζί του στις διακοπές ολόκληρο το Xbox/ps5.

Τάσο έχει αλλάξει η αγορά...μη κοιτάς εμάς , τα μικρά θέλουν Nintendo switch, Xbox φορητό και ps5 φορητό.

Όλοι θα βγάλουν ή έχουν βγάλει κάτι παρόμοιο και αναμένεται έκρηξη σ αυτό το τομέα.

Δεν είναι χαζή η Microsoft να χάσει το οποίο μερίδιο αγοράς της αναλογεί.
Τώρα που είδε την επιτυχία των switch, steamdeck , ps5 portal θα κάνει ότι μπορεί να μπει στην αγορά αυτή.

Είχα κι εγώ το Asus ROG ally και ήταν πολύ καλή περίπτωση, αλλά είχε τα windows που το κράταγαν πίσω.

Τώρα στην ουσία το πΑιρνει η Microsoft και φτιάχνει (μένει να το δούμε φυσικά) επιτέλους ένα λειτουργικό ειδικά για gamers και ελαχιστοποιεί τα προβλήματα που φέρνουν τα windows.

Έχει πολύ ψωμί η αγορά αυτή.... Και είναι και θέμα prestige.

Αν έχει ένα λειτουργικό απλό και καθαρό χωρίς Windows και βλακείες θα έχει ένα νόημα η αγορά τους….με χαλάσε λίγο η μικρή 7 ίντσες οθόνη και επειδή γκρινιάζαμε στην Nintendo για το Switch 2, ούτε και εδώ έδωσαν oled οθόνη…,.

Θα δούμε και τις τιμές και βλέπουμε, αν είναι σε φυσιολογικά πλαίσια ίσως πουλήσει…..

Υ.Γ. Όπως επίσης δεν μου αρέσει που δεν βγαίνουν τα χειριστήρια όπως στο Switch, αν κάποιο χαλάσει, έχει drift, φαγωθεί το λάστιχο στον μοχλό κλπ. Πρέπει να πας όλη την κονσόλα για service…..ας μάθουν λίγο από τον Leader της αγοράς και ας αντιγράψουν δεν είναι κακό…

Last edited:
  • Like
Αντί να βγάλει κάνα καινούργιο xbox ασχολείται με τελειωμένα προϊόντα.
ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΕΞΤΡΑ ΚΛΑΠΑΤΣΙΓΚΑΝΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΤΑΙΝΤΣΑ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΗΤΑ;
Αυτός που έχει πόρωση και θέλει οπωσδήποτε χειριστήρια θα πάρει μαζί του στις διακοπές ολόκληρο το Xbox/ps5.
Τι να βγάλει καινούριο Xbox, άκλαυτη πήγε όλη η σειρά X/S, τους πήραν και τα σώβρακα Sony και Nintendo….δεν έχει νόημα κάτι που δεν δουλεύει να το δοκιμάζεις ξανά και ξανά…οπότε καλά κάνουν και το γύρισαν σε φορητά, στις σταθερές κονσόλες νομίζω τελείωσαν, από την στιγμή που έδωσαν και όλα τα παιχνίδια τους και στην Sony είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα ξαναδούμε σταθερή κονσόλα από την Microsoft και καλά θα κάνει, ας επικεντρωθούν στα παιχνίδια και στις φορητές κονσόλες….που το τελευταίο είναι και το μέλλον του Gaming.

Τάσο έχουν αλλάξει τα πράγματα, μη κοιτάς εμάς.
Το ανήψια μου και ο βαφιστηρας μου παίζουν μόνο σε κινητά , switch, τάμπλετ και πιο σπάνια σε PC.

Τη τηλεόραση δεν την ανοίγουν ποτέ...
Δεν έχουν και χρήματα για μεγάλες και καλές οθόνες οπότε τα μικρά φορητά συστήματα έχουν πέραση.

Αλλά και για πολλούς από μας που καθόμαστε το βράδυ στο καναπέ ή στο κρεβάτι και θέλουμε απλά να παίξουμε κάνα παιχνίδι, είναι καλή λύση...δεν έχουμε όλοι playroom και οι τηλεοράσεις είναι πολλές φορές πιασμένες από τις γυναίκες !

• Like
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Παιχνίδι σε 7" είναι απλά κατάντια......Δεν είναι παιχνίδι. Τι γραφικά να δεις, τι ήχο να ακούσεις κλπ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Και στην τελική παίζεις και στο κινητό που έχουν παραπλήσιο μέγεθος.
Και επειδή μιλάς για νέες γενιές, εμένα τα παιδιά μου έχουν όλα κονσόλες στην TV. Ούτε για αστείο δεν κάθονται να παίξουν παιχνίδια στα κινητά. Εχει γίνει σωστή διαπαιδαγώγιση όμως από μικρά..... ;) :ROFLMAO:

αυτο που πρεπει να βελτιωσουνε ειναι η αυτονομια , που ειναι γυρω στο διωρο/τριωρο σε απαιτητικκα παιχνιδια... εκει θελουν δουλεια ακομα .
δυστυχως ειναι πολυ ενεργοβορα αυτα τα μηχανηματα, ακομα και το switch 2 , εχει παρομοια αυτονομια στα καλα παιχνιδια της.

Και φυσικα οι τιμες που ειναι στο Θεο (εκτος του steamdeck) !

• Like
δεν ειναι ακομα ετοιμο το software... η Microsoft εχει δουλεια ακομα να κανει.

Δεν ειναι ευκολο να ξεφορτωθεις τα windows , εστω και επιφανειακα.
Αλλωστε τις γιορτες θα βγει.
Τωρα απλα κανανε την ανακοινωση , ειδανε πως πανε τα switch κλπ και ηθελαν να προλαβουν το τραινο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του είναι το gamepass, ειδικά για κάποιον που έρχεται σε πρώτη επαφή μαζί του.
Δίνει κάποιος 10-15 ευρώ το μήνα και έχει μια τεράστια βιβλιοθήκη με πολλά αριστουργήματα.
Πήρανε πολλοί το Switch 2 και ψάχνουν 80αρια για να πάρουν παιχνίδια.

αυτο που πρεπει να βελτιωσουνε ειναι η αυτονομια , που ειναι γυρω στο διωρο/τριωρο σε απαιτητικκα παιχνιδια... εκει θελουν δουλεια ακομα .
δυστυχως ειναι πολυ ενεργοβορα αυτα τα μηχανηματα, ακομα και το switch 2 , εχει παρομοια αυτονομια στα καλα παιχνιδια της.

Και φυσικα οι τιμες που ειναι στο Θεο (εκτος του steamdeck) !
Μετά μου λέτε για φορητές κονσόλες......... 2 ώρες είναι αστείο όταν μιλάμε για παιχνίδια. Με το powerbank στο χέρι όλοι (άλλο ένα ακόμα βαρίδι)

Tασο δεν μπορουν ολοι να δινουν 80αρια για παιχνιδια, κι εγω game pass εχω και παιζω παρα πολλα παιχνιδια, τελευταιο ειναι το καταπληκτικο
https://www.expedition33.com/

Ηδη υποψηφιο για παιχνιδι της χρονιας!

και φυσικα εκει επαιξα και το Indina Jones.

Δεν αντικαθιστα τις κονσολες, ειναι κι αυτο ενας ακομα τροπος να παιζεις παιχνιδια παντου (μεσα κι εξω απο το σπιτι) , να το εχει και κανα παιδι οταν εσυ θες να παιξεις κατι αλλο , στο κρεβατι κλπ

Και μη ξεχνας οτι ειναι και υπολογιστης και μπορεις να το συνδεσεις σε οποια οθονη / τηλεοραση θες, για καλυτερη εμεπιρια.

• Like