XBOX One (Η νεα Next Gen κονσόλα)

Παραδόξως στα multiplatform φαίνεται αρκετά καλύτερο το PS4... και λέω παραδόξως γιατί είναι παρόμοια μηχανήματα...
...

IMHO Δεν είναι παράδοξο
Ειδικά σε παίγνια που δε στηρίζονται τόσο στο cpu (non cpu intensive) και δεν είναι βασισμένα σε μοντέρνες μηχανές με τεράστια textures.
Στα γραφικά η διαφορά είναι ξεκάθαρα λόγο μεγέθους GPU,
12CU=768SPs
18CU=1152SPs
Σε Tflop η διαφορά είναι κοντά 50%
Και όλα αυτά για παίγνια με χαμηλής ανάλυσης textures, που το extra bandwidth του PS4, δε θα κάνει διαφορά.
Εάν δούμε και Pixel fill rate και εκεί υπάρχει διαφορά *διπλασιασμός* με βάση τα διπλάσια ROPs

Συμφωνώ απολύτως , πολύ καλύτερο το Forza.

:aetsch::aetsch:

Και για να σοβαρευτούμε τώρα, είχα μια (επιδερμική) εμπειρία από Forza 4 και όντως ήταν πάρα πολύ θετικές οι εντυπώσεις μου, τόσο θετικές που αν με έπαιρνε οικονομικά τα έσκαγα τα περίπου 150-170 για να πάρω την κονσόλα μόνο και μόνο για ένα παιγνίδι!!!

Από την άλλη τώρα δεν το βρήκα "πολύ καλύτερο" από το GT5 και μιλάω για αίσθηση, έτσι, δεν μπήκα σε βάθος ψάχνοντας τις βαφές και τα άλλα καλούδια στα οποία υποτίθεται πως υπερέχει το Forza. Και από κει και πέρα, προσωπικά μιλώντας, από τη στιγμή που ασχολούμαι (και αρκετοί άλλοι νοματαίοι) με έναν τίτλο ο οποίος μετράει ήδη 3-4 χρόνια, έστω και περιστασιακά, σημαίνει ότι έχει κάποια αξία.
Από φίλους με Xbox κανείς δεν ασχολείται πια με το Forza4 , κακώς κατά την άποψή μου αλλα περί ορέξεως ...

Κατανοητό, ελπίζω, πως δεν είμαι fan boy, ε;

IMHO Δεν είναι παράδοξο
Ειδικά σε παίγνια που δε στηρίζονται τόσο στο cpu (non cpu intensive) και δεν είναι βασισμένα σε μοντέρνες μηχανές με τεράστια textures.
Στα γραφικά η διαφορά είναι ξεκάθαρα λόγο μεγέθους GPU,
12CU=768SPs
18CU=1152SPs
Σε Tflop η διαφορά είναι κοντά 50%
Και όλα αυτά για παίγνια με χαμηλής ανάλυσης textures, που το extra bandwidth του PS4, δε θα κάνει διαφορά.
Εάν δούμε και Pixel fill rate και εκεί υπάρχει διαφορά *διπλασιασμός* με βάση τα διπλάσια ROPs

恕我直言,这不是自相矛盾
尤其是在游戏这么多,不依赖于CPU(非CPU密集型)并非基于现代计算机上巨大的纹理。
在显卡的差异显然是大小比例GPU,
12CU=768SPs
18CU=1152SPs
在Tflop差异近50%
而这一切都为游戏低分辨率的纹理,PS4的额外的带宽,不会有所作为。
如果我们看到和像素填充率,并没有什么区别*双*双的ROPs

:grinning-smiley-043:blink::stupido2::smileJap:

Χωρίς παρεξήγηση κύριε διαχειριστά, αλλά εγώ αυτά κατάλαβα ...:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: XBOX One (Η νεα Next Gen κονσόλα)

恕我直言,这不是自相矛盾
尤其是在游戏这么多,不依赖于CPU(非CPU密集型)并非基于现代计算机上巨大的纹理。
在显卡的差异显然是大小比例GPU,
12CU=768SPs
18CU=1152SPs
在Tflop差异近50%
而这一切都为游戏低分辨率的纹理,PS4的额外的带宽,不会有所作为。
如果我们看到和像素填充率,并没有什么区别*双*双的ROPs

:grinning-smiley-043:blink::stupido2::smileJap:

Χωρίς παρεξήγηση κύριε διαχειριστά, αλλά εγώ αυτά κατάλαβα ...:flipout::flipout::flipout:

Εγώ δεν ξέρω τίποτα, θα κάνω τον Κινέζο, κι ας μην ξέρω γρι Κινέζικα!

Τα παράπονά σου στον κο. "Administration Team"

Μα καλά δε παίζατε γιαπωνέζικα παίγνια ? :ADFADF1:
ο παίκτης στα γιαπωνέζικα λέγεται GΕ-MΑ-

ゲーマー

οι gamers

ゲーマーズ

:music-smiley-005:

Εντυπωσιασμενος από τα γραφικά και την κίνηση, αν είναι έτσι στα πρώτα παιχνίδια φαντάζομαι τι θα γίνει στα επόμενα.

Ryse Son of Rome Gameplay

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Πολύ καλό ξεκίνημα και για τις δύο κονσόλες,απλά το xbox έκανε ταυτόχρονη πρεμιέρα σε 13 χώρες σε μεγάλες αγορές, Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία εκτός της Αμερικής ενώ το ps4 μόνο Αμερική... λογικά συνολικά τους πρώτους μήνες η Sony θα είναι μπροστά μετά θα φανεί από τα παιχνίδια που θα πάει τα πράγμα.

http://www.anandtech.com/show/7528/the-xbox-one-mini-review-hardware-analysis

μερικές σκέψεις ενός από τους πλέον σοβαρούς reviewers για το νέο μηχανάκι....

γράφει όλα όσα περιμέναμε, και όσα είχαμε δει από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής - ειδικά το final thoughts για μένα συμπυκνώνει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην αγορά των κονσολών

για την υπάρχουσα γενιά παιχνιδιών οι διαφορές, αν και αισθητές, δεν είναι τόσο μεγάλες όσο τις προηγούμενες φορές - είναι τα νέα παιχνίδια στα οποία θα αρχίζει να χρησιμοποιείται το καλύτερο hardware όπου θα αρχίζουν να δείχνουν τις δυνατότητές τους, εξ ου και το να αγοράσει κανείς με το που θα κυκλοφορήσει ίσως δεν είναι και ό,τι καλύτερο

το ps4 αποδίδει καλύτερα μεν σε κάποια σημεία, αλλά αυτό μάλλον δε θα γίνεται αντιληπτό από το μέσο χρήστη και αν δεν έχεις το μέτρο σύγκρισης δίπλα-δίπλα

και το σημαντικότερο για το τέλος: δύσκολα θα αλλάξει κάποιος πλατφόρμα - παρ'ολο που λατρεύω τα προϊόντα της sony από την εποχή της trinitron crt/walkman και τώρα γράφω από ένα vaio - όταν θα έρθει η ώρα θα τα ακουμπήσω πάλι στους ίδιους

2 δικές μου σκέψεις:
είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ότι οι δύο νέες κονσόλες δεν έχουν backward compatibility - προσωπικά θα καθυστερήσω την αγορά όσο μπορώ μόνο και μόνο για αυτό
είναι επίσης απαράδεκτο ότι έχουν ξεχωριστή online πλατφόρμα - δηλαδή δε θα μπορείς να παίξεις με φίλους σου που έχουν το ίδιο παιχνίδι στην προηγούμενη γενιά

επίσης, αναρωτιέμαι πόσο θα πρέπει να περιμένουμε για να έχουμε κάποια στιγμή πραγματικά φωτορεαλιστικά γραφικά...
μάλλον ούτε το ps5 και το επόμενο xbox (αν υπάρξουν) δε θα το πετύχουν...

Απάντηση: Re: XBOX One (Η νεα Next Gen κονσόλα)

είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ότι οι δύο νέες κονσόλες δεν έχουν backward compatibility - προσωπικά θα καθυστερήσω την αγορά όσο μπορώ μόνο και μόνο για αυτό
είναι επίσης απαράδεκτο ότι έχουν ξεχωριστή online πλατφόρμα - δηλαδή δε θα μπορείς να παίξεις με φίλους σου που έχουν το ίδιο παιχνίδι στην προηγούμενη γενιά

μ' αυτά και μ' αυτά και ο πιό αδαής καταλαβαίνει πόσο "πλακάκια" τα έχουν κάνει οι εταιρείες για να τα κονομήσουν (one more time) .

Τι είπατε;;; ανταγωνισμός;;; :flipout::flipout::flipout::flipout:

μα δε σέβονται τον πελάτη τους και για το λόγο αυτό θα χάσουν - οι casual gamers μια χαρά ευχαριστημένοι είναι και με την υπάρχουσα γενιά, και όποιος έχει δημιουργήσει μια συλλογή με 5-10-20 τίτλους, θα το σκεφτεί πολύ να αλλάξει....

εγώ που "κληρονόμησα" παιχνίδια με τα οποία δεν έχω προλάβει καν να ασχοληθώ, τι πρέπει να κάνω;!

και δεν είμαι μόνο εγώ - στο εξωτερικό ειδικά, όπου έχουν μεγάλα καταστήματα όπου πουλάνε κατά βάση μεταχειρισμένα παιχνίδια, ο κόσμος αγοράζει αβέρτα σε τιμές-χώμα και έχει συλλογές δεκάδων τίτλων,

κάποτε (πολύ παλιά) υπήρχε η δικαιολογία του διαφορετικού μέσου - πχ το cartidge της κάθε γενιάς ήταν διαφορετικό κλπ. Αλλά ακόμα και εκεί, εταιρείες όπως η nintendo έβρισκαν τρόπους για να ξεπεράσουν κάποια εμπόδια - θυμάμαι πχ έναν αντάπτορα που είχε βγάλει η nintendo ώστε να μπορείς να παίξεις τα παιχνίδια του GAME BOY στο SNES

πλέον με τους οπτικούς δίσκους αυτά είναι καθαρά καραγκιοζιλίκια των εταιρειών...

σε φόρουμ του εξωτερικού πάντως υπάρχει κόσμος που λέει ότι όταν του χαλάσει η υπάρχουσα κονσόλα του, θα κοιτάξει να πάρει πάλι την ίδια, ακριβώς διότι δε θέλουν να χάσουν τα παιχνίδια τους και διότι θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν με τους φίλους τους

τώρα αν τη microsoft δεν την πειράζει (ή πιο σωστά αν τη συμφέρει...) να πουλάει και το 2014 ή το 2015 τα 360 σε πολύ χαμηλές τιμές.... αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.... διότι το να σου μείνουν και να φας κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ταμπλέτες είναι ένα πράγμα, αλλά το να φας μαζί και τo best seller προϊόν σου είναι κάτι διαφορετικό........

από αυτό και μόνο πάντως η νέα γενιά θα καθυστερήσει αρκετά - όπως επίσης αν η νέα γενιά έδενε κάθε παιχνίδι σε ένα μηχανάκι, απλά θα είχε χάσει ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό των πελατών της και θα ήταν μια εμπορική αποτυχία

σχετικά με τον ανταγωνισμό:
εδώ εταιρείες τα "κάνουν πλακάκια" για το πόσο θα πουλάνε τα μανταλάκια, σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων όπως η ανάπτυξη των νέων κονσολών θα κολλούσαν;
εδώ οι άλλοι είναι στα δικαστήρια και σφάζονται, αλλά οι business business (h apple αγοράζει κανονικά από samsung διάφορα components κλπ)...
παίζει βέβαια να μην "τα κάνουν πλάκακια", απλά να αντιγράφει ο ένας τον άλλο στη λογική του "αφού αυτοί θα το κάνουν, γιατί όχι και εμείς;;"

μ' αυτά που κάνουν μετά αναρωτιούνται γιατί υπάρχει πειρατεία....
εχει να γίνει της κόλασης (για μια ακόμα φορά) ......

Και αφού το πάνε έτσι οι εταιρείες, καλά τους κάνουν.

Άκου να πετάξουν παιχνίδια 7 ετών........

To xbox one παιζει αυθεντικά cd audio/dvd/blu ray απο τον οπτικό του δίσκο?
Το ps4 υποτιθεται οτι θα τα υποστηριξει με μελλοντικό update?

Φαντάζομαι δεν το λες για να τους δικαιολογήσεις....

Ποιός νέος αγοράζει παιχνιδομηχανή για τραγούδια/ταινίες όταν οι σκληροί είναι γεμάτοι mp3 , avi και mkv ;;;; πλάκα κάνουμε;