Xbox Series X/S

Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Την μισή δύναμη gpu και το 1/10 της τιμής τους στα hi end...
Δηλαδή θα παραμένουν μπροστά από οποιοδήποτε PC κοστίζει μέχρι και 1.500 για τουλάχιστον 1 χρόνο που θα φοράει mid rage κάρτα γραφικών και CPU .

Re: Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Την μισή δύναμη gpu και το 1/10 της τιμής τους στα hi end...
Δηλαδή θα παραμένουν μπροστά από οποιοδήποτε PC κοστίζει μέχρι και 1.500 για τουλάχιστον 1 χρόνο που θα φοράει mid rage κάρτα γραφικών και CPU .

Καλά, κόψε κάτι (προς 1/4 με 1/5 θα είναι η αναλογία - και αυτό με σημερινά δεδομένα και υποθέσεις (δεν ξέρουμε ποσο θα πέσουν οι τιμές στα παλιά μοντέλα, ποσο θα βγουν τα νέα κλπ)

Αλλά ναι, προφανώς θα είναι πολύ φτηνότερα (δεν το αμφισβήτησα ποτέ αυτό / πάντα έτσι ήταν, άλλωστε). Αν και δεν συζητήγαμε αυτό.

Τεσπα, μακάρι οι κονσόλες να εκμεταλλευτούν πλήρως και σωστά τη δύναμη που θα έχουν (γιατί και αυτό είναι ένα θέμα).

Διαβάζω πχ για 8Κ κλπ βλακείες όταν γνωρίζουμε ότι πρακτικά και η 2080ti δύσκολα δίνει 4K/60 σε απαιτητικά games (και αυτό με όχι full ρυθμίσεις ποιότητας).

Όταν λοιπόν ακούς για 8K σε πιο αδύναμη κάρτα, καταλαβαίνεις...

Αυτό είναι και ένα άλλο θέμα με τις κονσόλες: Είναι δεμένες με την ανάλυση της τηλεόρασης η οποία είναι αναγκαστικά πλέον 4Κ και η οποία πέφτει βαριά στο hardware (ακόμα και των νέων κονσολών) αν θέλουν τα 60fps σταθερά. Θα πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς στο θέμα ποιότητας (το βαπτίζουν “optimization”)

Ενώ στο pc παίρνεις μια ultra wide 34/35 άρα οθόνη στα 3440/1440, τα βάζεις όλα στο full με την 2080ti και παίζεις στα 100 FPS.

Τεσπα, το γυρίσαμε πάλι στα pc. Το καθένα έχει τη χρήση του και τη χάρη του

Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Δηλαδη οι νεες καρτες γραφικων PC τον Δεκεμβρη θα εχουν 24 TFLOPS;

Η μια γενια μπροστα που γραφω εχει να κανει με την αρχιτεκτονικη RDNA 2 που απο οτι εχω διαβασει δεν ειναι ακομη εμπορικα διαθεσιμη.

Ενταξει εσυ σιγουρα τα ξερεις καλυτερα απο εμενα αλλα επειδη εχω δει απειρα βιντεο και αρθρα αυτα που διαβαζω αυτα λεω.:D

Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Παιδιά δεν έχει νόημα η σύγκριση.....Τι συγκρίνετε; Τα χιλιάρικα vs 500 ευρώ;

Πάντα μια ζωή το PC είχε καλύτερα γραφικά από τις κονσόλες. Αλλά το PC είναι ο ορισμός του τρύπιου κουμπαρά. Βγαίνεις από το μαγαζί , με το που πας σπίτι έχει ανακοινωθεί το νέο μοντέλο...

Αυτό είναι το ένα.

Το δεύτερο (εξίσου σημαντικό για μένα) είναι ότι η κονσόλα είναι trouble free για πολλάααααα χρόνια. Πατάς το κουμπί και παίζεις. Ούτε θέλει νέους drivers η κάρτα γραφικών, ούτε τα windows, ούτε τσεκάκια ούτε παρατσεκάκια. Αντε να έρθει ένα update τον χρόνο που το κάνεις με ένα κλικ.
Στο PC μπορεί να ξεκινήσεις να παίξεις παιχνίδι και να καταλήξεις με κανά format (έτσι για να καθαρίσει το σύστημα να πάνε τα φσρμάκια κάτω :flipout: ) . -bye-

Εγώ την ψυχική ηρεμία την έχω βρει με μονοσήμαντη χρήση της κάθε συσκευής. Το PC για γενικές δουλειές, η κονσόλα για παιχνίδια, το media player για ταινίες, το tablet για σερφάρισμα , o προβολέας για ταινίες σε σκοτεινό περιβάλλον κ.ο.κ.

Τασο, τα χουμε ξαναπει απειρες φορες.

Υπαρχουν πολλα + και - σε καθε πλευρα, μην τα ξαναλέμε.

2 παρατηρήσεις παντως σε σχεση με αυτα που ειπες:

1. Καρτα γραφικών (που ειναι το μονο που χρηζει αλλαγης σε λιγότερο από 3-5 χρονια): Εδω και καποια χρονια οι αλλαγες δεν ειναι δραματικές. Η τελευταία γενια Nvidia (2XXX) παραμένει στην κορυφη εδω και 2 χρονια.

Σε αυτό βεβαια φταεί και ο (μεχρι σήμερα; ) μη ανταγωνισμος από την AMD.

2. To trouble free των κονσολών ειναι κατι σαν το iOS: Δεν ειναι αυτό που ηταν.

Τα updates ειναι αρκετά συχνά και το χειρότερο, αναγκαστικά.

Εγω πχ που την ανοιγω μια φορα καθε 2-3 μηνες ετσι ''για να παιξω trouble free εδω και τωρα'' πεφτω συνηθως σε ενα update (OS ή παιχνιδιου) το οποίο ειναι αναγκαστικό και το οποιο (ακομα και με 100αρα γραμμη) θελει κανα μισαωρακι για πλάκα). Οποτε, συνηθως, σπαζομαι και το παρατάω.

Εξαλλου, πλεον και οι κονσόλες κανονικότατα PC ειναι πλέον.

Εγώ την ψυχική ηρεμία την έχω βρει με μονοσήμαντη χρήση της κάθε συσκευής. Το PC για γενικές δουλειές, η κονσόλα για παιχνίδια, το media player για ταινίες, το tablet για σερφάρισμα , o προβολέας για ταινίες σε σκοτεινό περιβάλλον κ.ο.κ.

+10000

Να προσθέσω και κάτι άλλο , είχα βάλει στο μάτι να παίξω ένα παιχνίδι το Star Citizen γιατί πολύ παλιά είχα τελειώσει το Freelancer (βασικά είχα "καεί" με το συγκεκριμένο παιχνίδι).

Κοιτάζω τις απαιτήσεις και βλέπω Core i9 , 16 GB RAM , 8 GB κάρτα γραφικών , 1 TB SSD κτλ , τα βάζω κάτω και βλέπω ότι θέλω minimum 2000 ευρώ για νέο PC.:flipout:

Οπότε λέω άστο , ας παίξω τίποτα πιο απλό στο XBOX One.:flipout:

Να προσθέσω και κάτι άλλο , είχα βάλει στο μάτι να παίξω ένα παιχνίδι το Star Citizen γιατί πολύ παλιά είχα τελειώσει το Freelancer (βασικά είχα "καεί" με το συγκεκριμένο παιχνίδι).

Κοιτάζω τις απαιτήσεις και βλέπω Core i9 , 16 GB RAM , 8 GB κάρτα γραφικών , 1 TB SSD κτλ , τα βάζω κάτω και βλέπω ότι θέλω minimum 2000 ευρώ για νέο PC.:flipout:

https://support.robertsspaceindustr...s/360000758928-Game-and-Launcher-Requirements

Καμία σχέση με όσα λες.

Μόνο μνήμη θέλει 16 (που είναι σχεδόν basic πλέον στα game PCs).

Μου φαίνεται πάντως αρκετά δύσκολο να βγει νέα κονσόλα με επιδόσεις στα γραφικά αντίστοιχες με 2080ti και να κοστίζει "μονο" 500 .

https://support.robertsspaceindustr...s/360000758928-Game-and-Launcher-Requirements

Καμία σχέση με όσα λες.

Μόνο μνήμη θέλει 16 (που είναι σχεδόν basic πλέον στα game PCs).

Δεν το έγραψα ίσως σωστά , δεν αναφερόμουν στα minimum requirements αλλά recommended.

star-citizen-system-requirements-graph.png

Δεν το έγραψα ίσως σωστά , δεν αναφερόμουν στα minimum requirements αλλά recommended.

star-citizen-system-requirements-graph.png

Και τα recommenced επίσης καμία σχέση δεν έχουν με αυτά πoυ έγραψες (9900, 1 ΤΒ κλπ)...

2. To trouble free των κονσολών ειναι κατι σαν το iOS: Δεν ειναι αυτό που ηταν.

Τα updates ειναι αρκετά συχνά και το χειρότερο, αναγκαστικά.

Εγω πχ που την ανοιγω μια φορα καθε 2-3 μηνες ετσι ''για να παιξω trouble free εδω και τωρα'' πεφτω συνηθως σε ενα update (OS ή παιχνιδιου) το οποίο ειναι αναγκαστικό και το οποιο (ακομα και με 100αρα γραμμη) θελει κανα μισαωρακι για πλάκα). Οποτε, συνηθως, σπαζομαι και το παρατάω.

Δεν ξέρω για το XBOX, αλλά στο PS4 το έχω πάθει πολλές φορές... :laugh:

Δεν ξέρω για το XBOX, αλλά στο PS4 το έχω πάθει πολλές φορές... :laugh:

Τουλάχιστον αυτό (οπως και τα εκνευριστικά loading times) θα βελτιωθεί (επιτέλους) με τους ssd

το επόμενο επεισόδιο του elder scrolls δε φαίνεται στον ορίζοντα.... θα κυκλοφορήσει σίγουρα για το X αλλά από 2022 και βλέπουμε

ελπίζω μόνο να μην τρέχει στο X όπως έτρεχε το Skyrim στο 360 με τα τραγικά loading times...

Το raytracing γονατίζει 2080 σε 4K. Παιχνίδια όπως το metro exodus πέφτουν και κάτω από 60fps. Οι κονσόλες δεν θα καταφέρνουν και πολλά.