Xbox Series X/S

Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Μαλλον επειδη δεν μπορούν σε καποιο πιο απαιτητικο...

Μα, προφανώς γι αυτό.

Απλά το βρίσκω γελοίο.

Για ποσο κορόιδα δλδ περνούν τον κόσμο;

Το raytracing γονατίζει 2080 σε 4K. Παιχνίδια όπως το metro exodus πέφτουν και κάτω από 60fps. Οι κονσόλες δεν θα καταφέρνουν και πολλά.

Ποιο 4Κ και 2080;

Και στα 3440 1440 σοβαρά games σε High Quality πρακτικά γονατίζουν 2080ti

Αν δε κάνεις το λάθος να ενεργοποιήσεις το dlss (για να ανέβουν τα FPS) βλέπεις την θολούρα στα μούτρα σου (το δοκίμασα στο Metro Exodus και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το ποσο κακό ήταν το αποτέλεσμα)

εγω παντως με μια 2060 εχω ανετα 60 fps σε 1440p me full quality kai raytracing στο exodus ...

Καταρχήν μιλάς προφανώς για 2560 και όχι 3440.

Αλλά και έτσι κανονικά θα πρέπει να έχεις περίπου τα μισά από αυτά που λες: https://www.guru3d.com/articles-pages/metro-exodus-pc-graphics-performance-benchmarks,8.html

Μάλλον έχεις dlss on (που καταστρέφει την ποιότητα / καλύτερα δλδ Rtx / dlss off παρά rtx / dlss on)

Βέβαια από το launch date έχει βελτιστοποιηθεί η απόδοση στο Rtx (αλλά χλωμό να έχει διπλασιαστεί)

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας πάντως, δεν έχουμε δει ακόμα υλοποίηση της amd με Rtx όποτε δεν μπορούμε να κρίνουμε ακόμη (μακάρι να είναι πιο αποδοτική από της Nvidia)

Η 2080Ti στο metro exodus σε 4K μετά βίας φτάνει τα 65fps.

Απο 1440p σε 4k υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά, ωστόσο πολύ οριακό το βλέπω και εγώ να καταφέρνει η 2060 να το οδηγήσει σε πλήρη settings >60fps.

Λες να μη ξέρω τι βλέπω;

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Σε όλα τα bench η 2060 πιάνει περίπου 40 (1440, ultra detail, χωρίς Rtx) και περίπου 30 με Rtx ultra + Dlss

Και τα 2 νούμερα είναι πολύ μακρυα από τα 60.

Όποτε θα έλεγα να τσεκάρεις τις ρυθμίσεις σου.

Επίσης όταν μιλάμε για FPS φυσικά δεν μιλάμε ένα max νούμερο που μπορεί να πετύχεις σε ένα ή πολλά «εύκολα» σημεία.

Και επαλαμβανω, αυτά είναι με dlss που ρίχνει την ποιότητα χαμηλότερα ακόμα και από χωρίς Rtx.

Τεσπα, ξεφύγαμε...

οπως ειπα, ξερω τι βλεπω και πως....δες εδω για να τελειωνουμε.

σταθερα εχω 60 fps με ultra settings , dx12 kai rtx ON χωρις dlss.

MetroExodus_2020_04_20_12_15_40_866.jpgMetroExodus_2020_04_20_12_20_25_531.jpg

Γιάννη, είσαι κοντά στο 200% σε σχέση με οποιοδήποτε bench κυκλοφορεί στο δίκτυο.

Αν δεν βαριεσαι, ψάξε το / καντο report σε κάνα πιο ειδικό site να δεις πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τετοιο (γιατί, όπως καταλαβαίνεις, κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει - και σίγουρα δεν είναι ο κανόνας (για να επιστρέψουμε στο θέμα μας / τι μπορούμε δλδ να περιμένουμε από τις νέες κονσόλες))

οι κονσολες που θα βγουν , θα εχουν σιγουρα κι ευκολα το 4κ 60p ακομα και με RTX .
οι rtx 20xx ειναι ηδη ¨παλιες" .... για τα σημερινα δεδομενα .

οι κονσολες που θα βγουν , θα εχουν σιγουρα κι ευκολα το 4κ 60p ακομα και με RTX .
οι rtx 20xx ειναι ηδη ¨παλιες" .... για τα σημερινα δεδομενα .

Πραγματικα δεν καταλαβαινω που βασίζεις αυτή την αισιοδοξία.

Η δυναμη που εχει ανακοινωθεί για τις GPUs των νεων κονσολών ειναι χαμηλότερη από την ''παλια'' 2080Ti.

H οποία 2080Ti δεν τρέχει 4Κ στα 60 με RTX ουτε για αστείο (πρακτικά ειναι κοντά στα μισα fps).

H μονη ελπίδα, όπως είπαμε, ειναι η AMD να εχει καλύτερη υλοποίηση RTX από την Nvidia (κατι στο οποιο δυσκολο να πονταρει κανεις δεδομενου ότι τα τελευταία (πολλά) χρονια η AMD ειναι αρκετα πισω σε τεχνολογια GPU από την NVidia (δυστυχως - εξ' ου και οι τιμές έχουν ξεφύγει προς τα πάνω))

Αυτα ειναι τα δεδομενα. Ολα τα υπολοιπα ειναι wishful thinking.

edit Και κατι ακόμα: Καποια στιγμη κατι επαιζε καπου για υλοποιηση RTX μεσω directX / CPU. Αυτό ίσως ειναι μια ελπίδα (αλλά υποψιάζομαι ειναι μακρυά ακόμα και μαλλον αβεβαιο γενικά)

θα το δεις οταν βγουν... δεν ισχυουν αυτα που λες σε καμια περιπτωση.
Η 2080 ειναι τριετιας ειπαμε.... και δεν μετρανε μονο τα terraflops.

Παραλληλη επεξεργασια , καλυτερο optimization, γρηγοροτερες μνημες , βελτιωμενο software κλπ ειμαι βεβαιος οτι θα τα εχουν ανετα τα 4k 60p.

Υγ... οσον αφορα τα δικα μου τεστ, αυτα εμπιστευομαι, ασε τι λενε οι reviewers.

Δεν λεω τίποτα ''εγώ'' Γιάννη, τεχνικά δεδομένα είναι. Όπου και να διαβάσεις, αυτά θα δεις.

Τώρα αν αμφισβητείς όλο το internet (και το συνολο των bench για την 2060 απ όλα τα sites), OK, πάσο, προφανως δεν θα συνεννοηθούμε.

Χαίρομαι για την αισιοδοξία σου πάντως. :-)

ΥΓ 4Κ 60 θα παίζουν (αν και όχι με ‛’ultra’’ settings -> όχι ‛’ανετα’’ δλδ). Για RTX μιλαμε τόση ώρα.

ΥΓ 2 Τα μαγικά του ‛’optimization’’ κλπ δεν υπάρχουν. Κανονικότατα PC είναι οι κονσόλες. ‛’Optimization’’ στις κονσόλες σημαίνει απλά χαμηλότερη ποιότητα (τοσα χρονια εμπειρίας αυτό λένε).

Τα αλλα που ανέφερες υπάρχουν κανονικά και στα PC (με βάση τα οποία κρίνουμε)

θα τα δεις απιστε Θωμα... ! :p

YΓ... εχω κανει καλο optimization εγω στο PC μου, δε σου λεω ομως τα μυστικα! -bye-

YΓ2... δεν αμφισβητω τιποτα, σου εβαλα αποδειξεις. Εγω τρεχω με 2060 ultra settings 4k 60p με RTX (απο 55-65) se 1440p... αυτο ξερω, αυτο εμπιστευομαι.

YΓ3... το ενα απο τα μικρα μυστικα μου ειναι οι studio drivers για RTX ! Εχω κι αλλα αμα θες και πληρωνεις! :p

ΥΓ4... κανεις λαθος αμα λες οτι υπαρχει σωστο και πληρες optimizartion σε PC ... δεν υπαρχει δυστυχως (δεν μπορει να υπαρχει για την ακριβεια).

θα τα δεις απιστε Θωμα... ! :p

YΓ... εχω κανει καλο optimization εγω στο PC μου, δε σου λεω ομως τα μυστικα! -bye-

YΓ2... δεν αμφισβητω τιποτα, σου εβαλα αποδειξεις. Εγω τρεχω με 2060 ultra settings 4k 60p με RTX (απο 55-65) se 1440p... αυτο ξερω, αυτο εμπιστευομαι.

YΓ3... το ενα απο τα μικρα μυστικα μου ειναι οι studio drivers για RTX ! Εχω κι αλλα αμα θες και πληρωνεις! :p

Ξερω ποιο ειναι το Optimization / μικρά μυστικά που έχεις: Εχεις βγαλει τα γυαλιά σου! :p

θα το δεις οταν βγουν... δεν ισχυουν αυτα που λες σε καμια περιπτωση.
Η 2080 ειναι τριετιας ειπαμε.... και δεν μετρανε μονο τα terraflops.

Παραλληλη επεξεργασια , καλυτερο optimization, γρηγοροτερες μνημες , βελτιωμενο software κλπ ειμαι βεβαιος οτι θα τα εχουν ανετα τα 4k 60p.

Υγ... οσον αφορα τα δικα μου τεστ, αυτα εμπιστευομαι, ασε τι λενε οι reviewers.

Στο computing τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Η επεξεργαστική ισχύς που έχει παρουσιαστεί δεν είναι αρκετή για 4k60fps σε ultra settings των σημερινών παιχνιδιών με ray tracing. Ανέκαθεν οι κονσόλες δεν είχαν τη ποιότητα των pc.

Θα το δούμε αυτό.... Μη ξεχνάτε ότι αυτές οι κάρτες δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα και επίσης υπάρχουν κι άλλα βοηθητικά κυκλώματα .δεν είναι απλά pc όπως λέγεται.

Αν κάποιος είδε τη παρουσίαση του ps5 για Devs θα το κατάλαβε αυτό.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Ένα απλό παράδειγμα γιατί δεν θα είναι ένα απλό pc, ειπώθηκε στη παρουσίαση των devs.

Ξέρουμε ότι στον pc μας , τα παιχνίδια γράφονται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, γιατί δε γνωρίζουμε την ακριβή σύνθεση κάθε υπολογιστή.

Για παράδειγμα, ξέρουμε ότι πολλές ρουτίνες γραφικών , τρέχουν μόνο στις κάρτες γραφικών και γι αυτό βλέπουμε ότι οι επεξεργαστές σχεδόν κάθονται , η χρήση τους σπάνια ξεπερνάει το 50% ...και πολυ λεω!
Γι αυτό άλλωστε ένας καλός i5 αρκεί για gaming υπολογιστές.

Αν όμως δανειστείς τους μισους πυρήνες που κάθονται και τους χρησιμοποιήσεις έξυπνα για να βοηθήσεις τη κάρτα γραφικών , μπορεις να εχεις μια αύξηση επιδόσεων έως και 30-50% !
Το ίδιο αν εχεις και ειδικό συν επεξεργαστή για 3D audio και γενικότερα audio, ταχύτερα bus για μνήμη και δίσκο κλπ
Οι δίσκοι πχ που θα υιοθετήσει η Sony, δεν υπάρχουν καν στο εμπόριο ακόμα, και θα έχουν διπλάσια απόδοση από τους ταχύτερους που υπάρχουν σήμερα m2 nvme , κοντά στα 6GB/sec.

Ολ αυτά μαζί, και ακόμα περισσότερες τεχνικές, μπορούν να συνθέσουν ένα μηχάνημα ικανό για άνετο 4K 60p me rtx κλπ....αλλα με ένα σημαντικό μειονέκτημα.

Την θερμότητα λόγω υπέρ λειτουργίας όλου του συστήματος.
Δηλ. Θα εχεις ένα μηχάνημα που θα τρέχει σχεδόν πάντα στο 100% της απόδοσης όλων των υποσυστημάτων!
Κι εκεί θα παιχτεί το θέμα, ειδικά με τη Sony.

Μπορεί να έχει μικρότερα νούμερα/spec , αλλα συνολικά θα έχει ισάξια απόδοση , ίσως και καλύτερη....αλλα με σημαντικό θέμα στην απαγωγή θερμότητας.

Όποτε μενει να δούμε αν θα ξεπεραστεί αυτό και πως.

Γι αυτό επίσης έχει επιλεχτεί κι αυτό το form factor για το νέο Xbox ...όλα για την μέγιστη απαγωγή θερμότητας.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro