Xbox Series X/S

Ένα αμάξι βγάζει βρέξει/χιονίσει 120 ίππους, ένα δεύτερο βγάζει 100 ίππους αλλά μονο όταν έχει έως 25 βαθμούς κελσίου και ο δρόμος είναι ελαφρά κατηφορικός.

Πιστεύω καταλαβαίνεις τώρα την διαφορά.

Φαντάζομαι όμως ότι στις 2000 στροφές δεν θα βγάζει 120 αλογα αλλα 50 ξερω γω. Από τα λεγόμενα σου κατάλαβα οτι το PS5 ελέγχει την gpu και αυτή παράγει όσα τεραφλοπς χρειάζεται την δεδομένη στιγμή (γιαυτό υποθέτω και το "εως" 10 τεραφλοπς που είπες), ενώ το Χ δουλεύει την gpu του συνέχεια στο όριο, δεν υπάρχει "εως" εκεί.
Σαφώς πιο σοφοστικέ η προσέγγιση του ps5 μου ακούγεται, γιαυτό ίσως και η θερμοκρασία λειτουργίας του, που όπως είπαν όσοι το δοκίμασαν ήταν πάγος, είναι πολύ χαμηλότερη από του xbox που ανέφεραν ότι ψήνεται σαν αρνί στη σούβλα. Ισως πρέπει η microsoft να αντιγράψει αυτό το sofgtware διαχείρησης και να το κάνει και αυτή "εως"...ίσως αυτή να είναι η αιτία της υπερθέρμανσης που αναφέρουν ακόμα και με την συσκευή σε αδράνεια (άλλο πάλι και τούτο, λένε ότι ψήνεται ακόμα και όταν δεν παίζεις...)

Διάβασε από τις παρακάτω φωτογραφίες να καταλάβεις πως δουλεύει το xbox..

Είναι εντελώς λάθος το σκεπτικό σου
0b7ea6cef649286e507ebccbdb2d49e6.jpg
a57096fefaa4450e33f8f50db8c03572.jpg

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ιδια πλατφόρμα είναι βρε παιδιά.
Ότι optimizations έχει η μια, θα έχει και η άλλη.

Και γιατί ο διαχωρισμός "εως" 10 το PS5 και ξερά 12 για το Χ?Αρα και το Χ "εως" 12 είναι, σωστά? (αναφέρομαι στο "εως" γιατί το τόνισε ο υπερίων μόνο για το PS5)

Και γιατί ο διαχωρισμός "εως" 10 το PS5 και ξερά 12 για το Χ?Αρα και το Χ "εως" 12 είναι, σωστά? (αναφέρομαι στο "εως" γιατί το τόνισε ο υπερίων μόνο για το PS5)
Το έως σε απλά Ελληνικά είναι το ταβάνι του..

Δουλεύει υπερχρονισμένα για να αποδώσει 10 TF το PS5.. Δηλαδή "κόφτες" με το δικό σου τρόπο σκέψης..

Το Series X δουλεύει στο "ρελαντί" 12 TF..

Re: Απάντηση: Xbox Series X/S

Έχω την εντύπωση ότι ήταν ειδικό demo για τις ανάγκες του βίντεο , μην κάθεται να βιδωνει κλπ

Ούτε μια καλωδιοταινία; Κάτι; Δεν μπορεί.
Σύμφωνα πάντα με το video κουμπώνουν μεταξύ τους κάτι σαν Tetris.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανοχή για κσλωδοταινιά μέσα σε ένα τόσο μικρό σασί με πολλά επιμέρους εξαρτήματα .

Το έως σε απλά Ελληνικά είναι το ταβάνι του..

Δουλεύει υπερχρονισμένα για να αποδώσει 10 TF το PS5.. Δηλαδή "κόφτες" με το δικό σου τρόπο σκέψης..

Το Series X δουλεύει στο "ρελαντί" 12 TF..

Μην γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν. Η μέγιστη απόδοση μιας πλατφόρμας μετριέται ως maximum consistent performance, δηλαδή το μέγιστο usage και χρονισμός gpu/cpu χωρίς να γίνεται thermal throttling. Δεν ορίζεται κάποιο peak λοιπόν. Ούτε υπάρχει κάτι του στύλ μια κονσόλα αποδίδει 8Tflops μέχρι 10Tflops. Αποδίδει είτε 8 είτε 10 σε consistent use. Εάν δίνεται ως στοιχείο το 10, τότε σημαίνει πως μπορεί να το κρατήσει.

Μην γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν. Η μέγιστη απόδοση μιας πλατφόρμας μετριέται ως maximum consistent performance, δηλαδή το μέγιστο usage και χρονισμός gpu/cpu χωρίς να γίνεται thermal throttling. Δεν ορίζεται κάποιο peak λοιπόν. Ούτε υπάρχει κάτι του στύλ μια κονσόλα αποδίδει 8Tflops μέχρι 10Tflops. Αποδίδει είτε 8 είτε 10 σε consistent use. Εάν δίνεται ως στοιχείο το 10, τότε σημαίνει πως μπορεί να το κρατήσει.
Αυτό ισχύει όταν δεν μιλάμε για τη Sony όμως..που παρουσίασε το ps4 pro ως κονσόλα που δίνει 4k..

Όλα θα φανούν στην πράξη

Καμία εμπιστοσύνη κατ'εμέ μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου..

Παρόλα αυτά, μακάρι να πηγαίνει τρένο το PS5 και να υπάρχει ανταγωνισμός που ωφελεί τους καταναλωτές..

Φαντάζομαι όμως ότι στις 2000 στροφές δεν θα βγάζει 120 αλογα αλλα 50 ξερω γω. Από τα λεγόμενα σου κατάλαβα οτι το PS5 ελέγχει την gpu και αυτή παράγει όσα τεραφλοπς χρειάζεται την δεδομένη στιγμή (γιαυτό υποθέτω και το "εως" 10 τεραφλοπς που είπες), ενώ το Χ δουλεύει την gpu του συνέχεια στο όριο, δεν υπάρχει "εως" εκεί.
Σαφώς πιο σοφοστικέ η προσέγγιση του ps5 μου ακούγεται, γιαυτό ίσως και η θερμοκρασία λειτουργίας του, που όπως είπαν όσοι το δοκίμασαν ήταν πάγος, είναι πολύ χαμηλότερη από του xbox που ανέφεραν ότι ψήνεται σαν αρνί στη σούβλα. Ισως πρέπει η microsoft να αντιγράψει αυτό το sofgtware διαχείρησης και να το κάνει και αυτή "εως"...ίσως αυτή να είναι η αιτία της υπερθέρμανσης που αναφέρουν ακόμα και με την συσκευή σε αδράνεια (άλλο πάλι και τούτο, λένε ότι ψήνεται ακόμα και όταν δεν παίζεις...)

Όσο ανεβαίνει η απόδοση της GPU στο PS5 τοσο πέφτει η απόδοση της CPU. Βασικά δεν είναι γραμμικό υπάρχουν 3 διαφορετικά modes. Και το ερώτημα είναι υπάρχουν παιχνίδια που δεν χρειάζεται να δουλεύει τόσο η CPU ώστε να περνάει ισχύ στην GPU;

Η μία κονσόλα έχει 56 compute units και η άλλη 32 , αν είναι κάποια "πιεσμένη" και "στα όρια" θερμικά αυτή είναι το ps5. Εξ ου και η γιγαντιαία κατασκευή με το απίστευτα μεγάλο heat sink.

Απάντηση: Re: Xbox Series X/S

Αυτό ισχύει όταν δεν μιλάμε για τη Sony όμως..που παρουσίασε το ps4 pro ως κονσόλα που δίνει 4k..

Όλα θα φανούν στην πράξη

Καμία εμπιστοσύνη κατ'εμέ μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου..

Παρόλα αυτά, μακάρι να πηγαίνει τρένο το PS5 και να υπάρχει ανταγωνισμός που ωφελεί τους καταναλωτές..

Το κουτι του PS5 παντως εχει κοτσαρει ηδη το 8K επανω.

Σύμφωνα πάντα με το video κουμπώνουν μεταξύ τους κάτι σαν Tetris.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανοχή για κσλωδοταινιά μέσα σε ένα τόσο μικρό σασί με πολλά επιμέρους εξαρτήματα .

Για λόγους επίδειξης είναι έτσι στο video της παρουσίασης. Στην πραγματικότητα έχει ειπωθεί ότι θα υπάρχουν βίδες και καλωδιοταινίες.

Όσο ανεβαίνει η απόδοση της GPU στο PS5 τοσο πέφτει η απόδοση της CPU. Βασικά δεν είναι γραμμικό υπάρχουν 3 διαφορετικά modes. Και το ερώτημα είναι υπάρχουν παιχνίδια που δεν χρειάζεται να δουλεύει τόσο η CPU ώστε να περνάει ισχύ στην GPU;

Η μία κονσόλα έχει 56 compute units και η άλλη 32 , αν είναι κάποια "πιεσμένη" και "στα όρια" θερμικά αυτή είναι το ps5. Εξ ου και η γιγαντιαία κατασκευή με το απίστευτα μεγάλο heat sink.

Στη πράξη όμως βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο, το PS5 είναι πάγος και το X ψήνεται στα κάρβουνα. Μήπως οι μηχανικοί της Sοny γνωρίζανε πολύ καλά τι κάνουν με τις λιγότερες compute units και δεν ήταν απλά τσιγκούνηδες όπως φαντάζεσαι?Δηλαδή ξέρω αγωνιστικό αυτοκίνητο με 350 άλογα που πατάει μπουγκάτι των 1000 σε μία πίστα...λέω εγώ τώρα..

Κουμπώνουν όλα τα εξαρτήματα μεταξύ τους με μαγνήτες..

Πραγματικά σαν Lego η όλη φάση..

Ούτε καλώδια, ούτε τίποτα..

Οχι. Είναι demo specially modified.....
Δες στο 10:00 - 10:-15

Στη πράξη όμως βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο, το PS5 είναι πάγος και το X ψήνεται στα κάρβουνα. Μήπως οι μηχανικοί της Sοny γνωρίζανε πολύ καλά τι κάνουν με τις λιγότερες compute units και δεν ήταν απλά τσιγκούνηδες όπως φαντάζεσαι?Δηλαδή ξέρω αγωνιστικό αυτοκίνητο με 350 άλογα που πατάει μπουγκάτι των 1000 σε μία πίστα...λέω εγώ τώρα..
Απο που συμπερανες οτι ειναι παγος το Ps5 ; Επειδη εχει τεραστια ψυκτρα; Εχουν δωσει την κονσολα για preview ; Εγω προβλεπω το καλοκαιρι να βγαζετε τα καπακια αριστερα - δεξια για να παιρνει ελευθερα αερα ο ανεμιστηρας ...
Με την λογικη σου και το S παταει το ps5 επειδη εχει λιγοτερα CUs σε θεμα ψυξης , δεν κανει και Boost που δημιουργει θερμικο προβλημα, αρα ειναι καλυτερη κονσολα...

Τα πράγματα είναι απλά .
Ο ένας επέλεξε (Microsoft) να θωρακίσει τις πλακέτες (2)σε αλουμινένιο σασί η οποία δουλεύει και σαν ψύκτρα +σύστημα υδρόψυξης-υβριδικό +ανεμιστήρας .
Από την άλλη η Sony επέλεξε να μην θωρακίσει την πλακέτα (1) την οποία ψύχει η μεγάλη ψύκτρα υδρόψυξης+Ανεμιστήρας και το μεγάλο πλαστικό σασί .

Πολλά επιμέρους πλαστικά στην υλοποίηση της Sony .

Υ.Σ Κρατήστε μικρό καλάθι για τα καλώδια στην υλοποίηση του Xbox θα είναι ελάχιστα .
Εξήγησα το λόγο ...Είναι μικρό το σασί .

Το θέμα είναι ότι ανακαλύψουμε πρόβλημα στο Xbox ενώ στο ps4 που έκαιγε στο VR ήταν Παρασκευή και δεν δημιουργούσε πρόβλημα .

Κατέ με δεν υπάρχει πρόβλημα και στις δυο κονσόλες .

Φυσικά μιλάει για το παρόν και για τις δυνατότυτες της HDMI 2.1 .
Η 2.1 αφορά το παιχνίδι και δικαιώνει εμάς που τα γράψαμε στο νήμα του Xbox S/X ακόμη και πριν από δυο χρόνια όταν υπήρχαν μόνο monitor με HDMI 2.1.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποια TV με HDMI2.1 θα δείξει καλύτερα τα γραφικά με μια τηλεόραση με HDMI 2.0 στην λεπτομέρεια .
Περισσότερο θα έλεγα η 2.1 αφορά αυτούς που αρέσκονται στο free sync,G sync στο input lag κτλ .

Απο την άλλη όμως δεν γνωρίζουμε αν η βιομηχανία είναι έτοιμη στην αλλαγή του codec H 265 που αφορά το blu Ray η Καινούργιου codec ήχου πχ Dolby pro ,DTS X pro που το σήμα σε όλα αυτά που ανέφερα θα περνάει μόνο με την HDMI 2.1.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα στις κονσόλες προετοίμαζαν την κοινή γνώμη για ότι θα έρθει ...Αυτό δείχνει η ιστορία .