xbox360 στην Ελλαδα - τι συμβαινει?

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
Ανοιγω το νημα με αφορμη την εντυπωση που μου εκανε η ανυπαρκτη ανταποκριση σε δυο αγγελιες που εβαλα στο φορουμ δυο φρεσκων παιχνιδιων (modern warfare 2 kai Halo3 ODST). Θυμαμαι παλαιοτερα (1-2 χρονια πριν) και αγγελιες εβρισκα και παιχνιδια εδινα σε συνφορουμιτες. Τωρα τελευταια δεν παιζει τιποτα απο τα δυο. Μοιαζει σαν να εχει επικρατησει ολικα το PS3 στην Ελληνικη αγορα.

Και δεν ειναι μονο αυτο - εαν δειτε τα post στην κατηγορια, ειναι κατα 98% (λεμε τωρα) περι PS3...

Θα μου πειτε, μια το xbox live που δεν υποστηριζεται επισημα, μια η διαφημιση και το marketing...και φυσικα τα παιχνιδια ειναι πλεον φτηνοτερα (ειδικοτερα απο το εξωτερικο) και αρα η ιστορια με τις αγγελιες ισως να μην ειναι τοσο συμφερουσα πλεον.

Μηπως έχει να κανει με τον μεγαλο αριθμο σπασμενων xbox360 που αποκαλυφθηκαν προ μηνων στη χωρα μας?

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ, ας μην αρχισουμε τον πολεμο των fanboys - τα εχουμε ξαναπει ολα αυτα. Με ενδιαφερει ειλικρινα να κατανοησω πως λειτουργει η αγορα των κονσολων σε μια αγορα οπως η Ελλαδα.

Θα ειχε ενδιαφερον να δουμε και τις πωλησεις στο εΣωτερικο - το μονο που εχω βρει ειναι παγκοσμιες στατιστικες, οπου και η Nintendo παραμενει η βασιλισσα! Συνολικα διαφαινεται μια προτιμηση αγγλοσαξονων προς M$ και ολων των υπολοιπων προς Sony...

Εσεις τι λετε?

Μηπως έχει να κανει με τον μεγαλο αριθμο σπασμενων xbox360 που αποκαλυφθηκαν προ μηνων στη χωρα μας?

Απάντησες μόνος σου. Και βέβαια δεν ισχύει στην χώρα αλλά ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

Ποιός αγοράζει παιχνίδια xbox360; πρέπει να είναι πολύ νέοπας ....

Τοσα πολλα ηταν τα χακεμενα μηχανηματα?

ΥΓ> το να μην δωσω 40 ευρω για τα τυπακια που εκατσαν και εγραψαν το Assasin's Creed ΙΙ, δεν το θεωρω μαγκια... (στην ηλικια μου!)

Last edited:
Με το τελευταιο κυμα ban τον Νοεμβριο (μπαναριστηκαν πειραγμενες κονσολες) εχει βγαλει το 99% των "πειρατων" εκτος XBOX Live , οι περισσοτεροι που ηθελαν να παιζουν online αναγκαστηκαν να παρουν καινουργια κονσολα...

ΥΓ. Ειμαι απο τα "θυματα" που τα σκανε κανονικα για παιχνιδια αν και αγοραζω μονο 3-4 το χρονο...δανειζομαι και απο φιλους κανενα...

Λόγω καταστήματος, σας ενημερώνω ότι παιχνίδια Xbox δεν έχω δώσει εδώ και κανά 3μηνο.....και άλλο ένα πριν εξάμηνο...

Όπως το λέει ο Τάσος είναι...

Τοσα πολλα ηταν τα χακεμενα μηχανηματα?

ΥΓ> το να μην δωσω 40 ευρω για τα τυπακια που εκατσαν και εγραψαν το Assasin's Creed ΙΙ, δεν το θεωρω μαγκια... (στην ηλικια μου!)

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ότι έχω αγοράσει το έχω ψάξει πρώτα από κριτικές και συνήθως κατεβάζω και το ντέμο πρώτα (κυρίως στο ps3). Με όλα πέρασα πολύ πολύ καλά και θα αισθανόμουν πολύ άσχημα να μην τους αποζημιώσω για κάτι για το οποίο και ευχαριστήθηκα και στη τελική το αξίζουν.

Όπως γράφει και ο Yperion και εγώ αγοράζω συνήθως λίγα κάθε χρόνο και γιατί δεν έχω απεριόριστο κονδύλι και γιατί ο χρόνος δε φθάνει και γιατί συνήθως θέλω να εξαντλώ τον τίτλο οπότε τελικά ούτε τόσο μεγάλο (οικονομικό) βάρος είναι (για εμάς που εργαζόμαστε τουλάχιστον και δεν είμαστε πιτσιρικάδες)...

φιλε antidot αν θυμαμαι καλα και μεταξύ μας είχαμε κάποιες συναλλαγές σε χβοχ παιχνιδια, σωστά; εγώ πλέον δεν εχω αγοράσει εδω και 2-3 χρονια αυθεντικό παιχνίδι στο χβοχ καθώς δεν ασχολουμε και ιδιαίτερα, φαντασου πως εχω καμια δεκαρια παιχνιδια κατεβασμένα και δεν τα χω δει ακομα...banαριστικε και η κονσολα οταν εκανα μια βολτα στο χβοχ live καποια στιγμή οπότε..τωρα ειχα αποφασισει να παρω το bad company 2 αυθεντικό να παιζω online οποτε πηρα και μια καρτα xbox live 12μηνη και μου μεινε στα χερια πριν τη χρησιμοποιησω καθως δεν ειχα καταλάβει πως ειχε φαει ban η κονσολα καποτε!..βασικά και από φίλους βλέπω πως το χβοχ ειναι για μαζικη καταναλωση νεων τιτλων, τζαμπανταν εννοειται και το ps3 κερδίζει στο Online κομματι που ειναι και δωρεαν οποτε πχ θα επαιρνα απο εσενα το mw2 να παιζω που κ που.θεωρώ μεγάλη βλακεία τη συνδρομη για το online στο xbox αλλα τεσπα..εν αντιθέσει με τις κονσολες, εχω αρχισει και μαζεύω αυθεντικα παιχνιδια που μου αρεσουν, ακομα και παλια, στο pc και κανω μια συλλογουλα καθώς οι τιμές ειναι πολύ καλές, ακόμα και για καινουργια παιχνιδια με 20-25 ευρω ανετα τα παιρνει καποιος, μη μιλησω για παλια διαμαντια που μαζευω με 5-10 ευρω, ολα τα παραπανω κυριως απο το εξωτερικό βεβαια..

Οικονόμου Τάσο, δε θεωρώ τον εαυτό μου νέοπα. Είμαι στο χώρο απο τότε που δειλά-δειλά έσκασαν τα πρώτα home computers, με το Pixel παραμάσχαλα, αντέγραφα φαντάσου παιχνίδια στο ένδοξο "Commodore Club" στη δεκαετία του '80 με το fast hack'em... Μεγάλωσα σε ένα καθεστώς ασυδοσίας, όπου το παράνομο ήταν ο κανόνας.

Από τότε κύλησε νερό στο αυλάκι. Κατάλαβα ότι κάποιοι δουλεύουν για να φτιάξουν αυτά τα παιχνίδια και ότι το παιχνίδι έχει μεγαλύτερη αξία και ενδιαφέρον αμα τ' αγοράσεις.

Θεωρώ ότι η άποψή σου περί νεόπων είναι λίγο φαουλ για διαχειριστή.

Emilot, η μεγάλη πλειοψηφία των φίλων που αγοράζουν original παιχνίδια 360 καλώς η κακώς τα φέρνουν απ' έξω στη μισή τιμή ή στην τιμή που κάνει εδώ ένα μεταχειρισμένο.

Εδώ στην Κύπρο το 360 πουλάει πολύ λιγότερα αν και κατά την άποψη μου είναι η καλύτερη κονσόλα.
Τελευταία ειδικά το Wii έχει μπει σχεδόν σε όλα τα σπίτια!