Ξεφτίλα!Ο φτωχός είναι φτωχός και αφού πεθάνει.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Έζησα να το ζήσω κι αυτό.
Κάποιοι ίσως είχαν διαβάσει σε παλαιότερα ποστ μου,ότι είχα έναν εξάδελφο άπορο και διαβητικό και τις περιπέτειές μου στα εφημερεύοντα νοσοκομεία όταν ο καυμένος πάθαινε υπογλυκαιμικές κρίσεις.
Εχθές το μεσημέρι τον βρήκε ένας γείτονάς του νεκρό.Με ειδοποίησε και μαζί ειδοποίησε το 166 και την αστυνομία.
Σαν άπορος που ήταν,όλοι οι συγγενείς είναι εξαφανισμένοι,οπότε ανέλαβα την ταφή του.
Με ενημέρωσε το γραφείο τελετών ότι σαν άπορος,δικαιούται δωρεάν ταφή,δεν θα πλήρωνα δηλαδή το κοιμητήριο.
Και εδώ ξεκινάει η σύντομη και απαράδεκτη συμπεριφορά των "υπευθυνων" σε αυτά.
Όλη την ημέρα σήμερα το πρωί,ψάχναμε να βρούμε κοιμητήριο γιατί ξεκινώντας από το Γ´Νεκροταφείο,αρνήθηκαν να παραχωρήσουν τάφο σε άπορο.
Ακολούθησαν ερωτήματα και σε άλλα,κανένα όμως δεν δεχόταν να παραχωρήσει χώρο για την ταφή με "δωρεάν ταφή".Ένα μόνο-του Σχιστού-μου είπε να τους πάρω σε 5 ημέρες για να μπει η διαδικασία σε λίστα αναμονής.
Ο Νόμος δίνει ένα δικαίωμα το οποίο στην πράξη είναι ανεφάρμοστο.
Αποτέλεσμα;
Μην ξέροντας τι άλλο να κάνω,είπα στο γραφείο να προχωρήσει την διαδικασία με τον "συνήθη" της πληρωμής τρόπο.
Συγγνώμη αν όλα τα παραπάνω είναι μακάβρια,όμως ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.

Last edited:
Re: Ξευτίλα!Ο φτωχός είναι φτωχός και αφού πεθάνει.

To εζησα πριν απο 2 χρονια Σωκρατη με εναν φιλο μου Τουρκο...

Στου Σχιστου μονο τον "δεχτηκαν", και παροτι μουσουλμανος, ο παπας τον ειχε διαβασει κανονικα

Απάντηση: Ξευτίλα!Ο φτωχός είναι φτωχός και αφού πεθάνει.

Όπως όλοι οι νόμοι στην Ελλάδα.
Στις καθυστερημένες χώρες του Νότου, όπου ο ορθολογισμός θεωρείται βλακεία, απλά φτάχνουν νόμους, δηλ. λένε τι πρέπει να γίνει.
Στις σοβαρές χώρες φτιάχνουν συστήματα, δηλαδή εξασφαλίζουν ότι αυτό που θέλουν θα γίνει.
Έχω στενή σχέση με υψηλόβαθμους δικαστικούς και έχω βαρεθεί να ακούω ότι οι αποφάσεις δεν εφαρμόζονται από τη Διοίκηση...

Απαράδεκτες καταστάσεις!

Δηλαδή αν ούτε εσύ ούτε κάποιος άλλος φροντίζατε για αυτόν τον άνθρωπο τι θα γινόταν; Θα τον πετούσαν στα σκουπίδια;

Κάτι μου λέει πως έχουν τιγκάρει τα κοιμητήρια όλης της Ελλάδας πλέον. Να υποθέσω πως του σχιστού είναι κάπως πιο νέο ή πιο μεγάλο..

Άραγε ήταν απόφαση του κοιμητηρίου (επισήμως) ή αυτού που είχε βάρδια εκείνη την ώρα;

...εννοώ... προφανώς θα υπάρχει μια Μαφία και εκεί μέσα μεταξύ γραφείων τελετών και νεκροταφείων, όπως υπάρχει μια μικρή μαφία σε οποιονδήποτε τομέα σ'αυτή τη χώρα. Πιθανώς λοιπόν ο νόμος να προβλέπει την ταφή, αλλά τα νεκροταφεία να είναι "μιλημένα" και να δρουν αυτόνομα, ανάλογα με το ποιος "δουλεύει" την κάθε περιοχή.

Απαράδεκτες καταστάσεις!

Δηλαδή αν ούτε εσύ ούτε κάποιος άλλος φροντίζατε για αυτόν τον άνθρωπο τι θα γινόταν; Θα τον πετούσαν στα σκουπίδια;

Οτι συμβαινει σε πολλες αλλες χωρες ...

dead-man-on-pavement.jpg

Eυτυχως, που ο Σωκρατης οχι μονο γνωριζε τον θανοντα αλλα ... λειτουργησαν και τα ανθρωπινα αντανακλαστικα του.
Δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι καθε απορος ... γνωριζει εναν Σωκρατη (και by the way .... μπραβο στον Σωκρατη :smile:)

Last edited:
Η μόνη αξιοπρεπής λύση που δεν σε φέρνει σε επαφή με το κύκλωμα - γιατί περι κυκλώματος πρόκειται - που ξεκινάει απο τους διαδρόμους των νοσοκομείων και τελειώνει στο μαρμαράδικο του νεκροταφείου, είναι η αποτέφρωση... Στο τέλος παίρνεις το βαζάκι σου και αποφεύγεις τον ξευτιλισμό τον δικό σου και του ανθρώπου σου...

Καλό του ταξίδι του ανθρώπου,Σωκράτη "άξιο το μιστό σου" που λέμε στην Κρήτη.Ντοπή και αίσχος σε όλους τους υπανθρώπους που μας εφτασαν ως εδώ,ντροπή για μια ολόκληρη κοινωνία που το επέτρεψε.

Καλό του ταξίδι του ανθρώπου,Σωκράτη "άξιο το μιστό σου" που λέμε στην Κρήτη.Ντοπή και αίσχος σε όλους τους υπανθρώπους που μας εφτασαν ως εδώ,ντροπή για μια ολόκληρη κοινωνία που το επέτρεψε.

+1!
Αυτό ακριβώς...