ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)

Εντάξει κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τελικά.

Δεν το συνεχίζω άλλο δεν έχει νόημα.

Άντε καλό βράδυ τα λέμε αύριο παιδιά.

καλημερα σας !
καποιες ερωτησουλες...
1.αναφερθηκε στο φορουμ οτι η μεταδοση ξεκινα στα 720χ576 με μονό ή στερεο ηχο.μελλοντικα η ανωτατη αναλυση με το υπαρχον στησιμο και εξοπλισμο μ-πεγκ4 ποια ειναι?δυνατοτητα μεταδοσης ηχου σε 5.1 υπαρχει?και απο τι εξαρταται αυτο?απο το καθε καναλι ξεχωριστα?πχ αν χρειαζεται κεφαλαιο απο το καθε καναλι για να μεταδιδει σε μεγαλυτερη αναλυση,θα μπορει να το κανει ή θα πρεπει ολα να ειναι πληρως εναρμωνισμενα?

2.ειμαι λατρης των στατιστικων.με την ψηφιακη μεταβαση υπαρχει πλεον τροπος να γινεται μετρηση των ποσοστων ΟΛΩΝ των ανοικτων τηλεορασεων σε ποια καναλια ειναι συντονισμενα ή και σε αυτη την περιπτωση η agb και τα μηχανακια της ειναι απαραιτητα?

3.ασχετη ερωτηση με τις απο πανω αλλα το ειχα τεραστια περιεργεια τοσο καιρο που τυχαινε να παρακολουθησω καποιο σημαντικο αθλητικο γεγονος απο την αναλογικη ερτ....σε εναν πολυ σημαντικο αγωνα γιατι η ερτ δεν μεταδιδει παραληλα στο ψηφιακο της καναλι?τι κολλημα υπαρχει και ενω επαιζε η εθνικη ελλαδος μπασκετ,επρεπε να βλεπω την τραγικη εικονα του αναλογικου την ιδια ωρα που το σπορτ+ εδειχνε σε επαναληψη το σουπερ ντερμπι ναημεγκεν-βιτεσε σε επαναληψη...?

2.ειμαι λατρης των στατιστικων.με την ψηφιακη μεταβαση υπαρχει πλεον τροπος να γινεται μετρηση των ποσοστων ΟΛΩΝ των ανοικτων τηλεορασεων σε ποια καναλια ειναι συντονισμενα ή και σε αυτη την περιπτωση η agb και τα μηχανακια της ειναι απαραιτητα?

Όχι. Πάλι η agb είναι απαραίτητη...

Αν μου επιτρέπετε ...

1) Οι καναλάρχες εμπορεύοντε διαφημίσεις και κομματικές εξυπηρετήσεις για τις άλλες επιχειρήσεις τους. 'Αρα πρέπει να κάνουν το προιόν τους καλύτερο για να προσελκύσουν περισσότερο κοινό.
Εμείς θα πληρώσουμε και γι' αυτό???
Ας επιδοτήσουν αυτοί τo mpeg4 και ότι άλλο θεωρηθεί καλύτερο στο μέλλον.
Στην Αμερική και αλλού, γιατί δηλαδή τους μοιράζουν τσάμπα? Από την καλή τους την ψυχή? Το προιόν τους (διαφήμηση-προπαγάνδα) φροντίζουν να πάει καλά.

2) Μεγάλο λάθος το γεγονός ότι πληρώνουμε ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ.
Γιατί να πληρώνει κάποια 5μελής οικογένεια που έχει ανοιχτές όλη τη μέρα τις 5 τηλεοράσεις της τα ίδια με κάποιον άλλο που έχει μία και βλέπει μια φορά την εβδομάδα?
Την ΕΡΤ σωστά την χρηματοδοτούμε αλλά αυτό έπρεπε να γίνεται μέσω των συσκευών. Ας κόψουν ένα χαράτσι υπέρ της ΕΡΤ, για κάθε αγορά τηλεόρασης να τελειώνουμε. Που ακούστηκε να πληρώνουμε κάθε μήνα την ΕΡΤ?
Δηλαδή πόσοι από εμας βλέπουμε κυρίως ΕΡΤ?

3) Όταν πληρώνεις ένα προιόν, το προιόν αυτό πρέπει να πληρεί κάποιες προδιαγραφές. Ποιές είναι τελικά οι προδιαγραφές του τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα ? Ότι κάθε τόσο πρέπει να αγοράζουμε κάτι ακόμα? είτε για να υπάρχει το προιόν τους είτε για να βελτιώνεται? Δεν ακούγεται λογικό.
Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών γιατί προσαρμόστηκαν σε χρόνο dt δηλαδή?

Αυτά και χωρίς παρεξήγηση. Όλοι τη γνώμη μας λέμε.

ΥΓ Απαντήστε και σε καμιά τεχνική ερώτηση που σας κάνουν τα άλλα παιδιά...
Τουλάχιστον 2-3 εκκρεμούν... μέρες τώρα!

:grinning-smiley-043 -bye-

ΥΓ Ποιό Λουτράκι ρε Άγγελε? Στην Άνω Γλυφάδα έχουν σήμα? όλοι σχεδόν με Νova υποχρεωτικά είναι. ΠΟΝΟΠΩΛΙΟ δλδ!

Αυτό που λες για τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών είναι πολύ σωστό.

Modem/Router πλέον δεν αγοράζεις εκτός αν θέλεις να πάρεις κάποιο συγκεκριμένο με καλύτερες δυνατότητες. Όλοι οι πάροχοι τα δίνουν τζάμπα με συνδέσεις 1 έτους και πάνω που σίγουρα θα κρατήσεις πάνω από έτος την συνδρομή σου. Δεν έχω κανέναν να βγάζει ADSL και να βάζει Dialup !!

Θα έπρεπε να μας έδιναν δέκτες δωρεάν και αν όχι σε όλους έστω στους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους.

1. Στους ISP πληρώνεις συνδρομή. Στην Digea όχι.
2. Το κόστος του modem συμπεριλαμβάνεται στην συνδρομή, το οποίο πληρώνει και εκείνος που δεν θέλει modem. Πέρα του ότι σου δίνουν το modem που θέλουν εκείνοι.

Απάντηση: Re: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)

1. Στους ISP πληρώνεις συνδρομή. Στην Digea όχι.
2. Το κόστος του modem συμπεριλαμβάνεται στην συνδρομή, το οποίο πληρώνει και εκείνος που δεν θέλει modem. Πέρα του ότι σου δίνουν το modem που θέλουν εκείνοι.

Φίλε Μάνο σαφώς και ισχύουν αυτά που γράφεις και κάθε χρόνο αλλάζουμε κινητό κοκ. Σαν επίπεδο παροχών έκανα τη σύγκριση.
Δεν νομίζεις ότι οι τηλεοπτικοί έχουν μείνει λίγο πίσω και κάθε τρείς και λίγο ζητούν και τα ρέστα? :grinning-smiley-043-bye-

Γνωρίζεται ότι σε Αγγλία, Γαλλία και γερμανία παρέχουν HD σήμα?

Τα πρώτα ΒR Recorder είναι γεγονός σε αυτές τις χώρες (πχ DMR-BS850).
Εδώ βέβαια θα κυκλοφορήσει μετά 20 χρόνια... Όπως πρίν χρόνια το στερεοφωνικό σήμα.

Γνώμη μου είναι να έχουμε όλοι περισσότερες απαιτήσεις όσον αφορά την υψηλή ποιότητα και το χαμηλό κόστος.

-bye-

Re: Απάντηση: Re: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)

Φίλε Μάνο σαφώς και ισχύουν αυτά που γράφεις και κάθε χρόνο αλλάζουμε κινητό κοκ. Σαν επίπεδο παροχών έκανα τη σύγκριση.
Δεν νομίζεις ότι οι τηλεοπτικοί έχουν μείνει λίγο πίσω και κάθε τρείς και λίγο ζητούν και τα ρέστα? :grinning-smiley-043-bye-
1. Εγώ μίλησα για ISP και όχι εταιρίες κινητής. Προφανώς το post μου δεν ήταν απάντηση για το προηγούμενο δικό σου post.
2. Δεν έχουν μείνει λίγο πίσω, αλλά πολύ. Αυτό όμως είναι άσχετο με την συζήτηση που έχουμε σχετικά με τον δέκτη.

Εγώ θέλω VOD. Θέλω να μπορώ να κατεβάζω mkv και να τα παίζω στον Η/Υ μου.

Ξέχασες την Αυστραλία που έχουν καλωδιακή HD από το 2003

:icon15: Aυτό είναι ενθαρυντικό... 2003+20=2023.

Ε, εντάξει. 14 χρόνια θα περιμένουμε ακόμα... :flipout:

Όσοι ζητάτε τσάμπα δέκτες, από ποιους τους ζητάτε; Από τα κανάλια ή από την ελληνική πολιτεία;

Και αν ζητάτε από τα κανάλια, ΟΚ. Αν θέλουν να πουλάνε οι διαφημίσεις τους μετά το switch off, ας επιδοτήσουν οι διαφημιζόμενοι σε αυτά την αγορά αποκωδικοποιητών.

Αλλά αν ζητάτε από την ελληνική πολιτεία, γιατί το ζητάτε έτσι; Για μένα τα πράγματα είναι απλά: αν μετά το switch off κάποιος δεν μπορεί να δει τηλεόραση, να αρνηθεί να πληρώνει το χαράτσι στην ΕΡΤ. Τα χρήματα που πέρνει η ΕΡΤ μέσα σε μία χρονιά αρκούν για να επιδοτηθεί κάποιος δέκτης.

Προσωπικά δεν έχω τέτοια απαίτηση, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε μαζικά από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αρνούνται την καταβολή της ΕΡΤ μετά από switch off.

Θα συστήσω υπομονή. Πουθενά δε γίνεται ακόμα switch off. Στις δοκιμαστικές της digea στο Ξυλόκαστρο απλώς άλλαξαν δύο συχνότητες και τα κανάλια συνεχίζουν να μεταδίδονται αναλογικά. Όποιος βιάζεται, θα πληρώσει. Όσο πλησιάζουμε στο switch off, ίσως και να δούμε επιδοτήσεις, όμως εγώ είμαι αντίθετος στην επιδότηση από τα δημόσια ταμεία. Ας τα δώσουν οι διαφημιζόμενες εταιρείες στα κανάλια ή η ΕΡΤ από την ήδη ΤΕΡΑΣΤΙΑ συνδρομή που της πληρώνουμε ΟΛΟΙ.

Όσοι ζητάτε τσάμπα δέκτες, από ποιους τους ζητάτε; Από τα κανάλια ή από την ελληνική πολιτεία;

Και αν ζητάτε από τα κανάλια, ΟΚ. Αν θέλουν να πουλάνε οι διαφημίσεις τους μετά το switch off, ας επιδοτήσουν οι διαφημιζόμενοι σε αυτά την αγορά αποκωδικοποιητών.

Αλλά αν ζητάτε από την ελληνική πολιτεία, γιατί το ζητάτε έτσι; Για μένα τα πράγματα είναι απλά: αν μετά το switch off κάποιος δεν μπορεί να δει τηλεόραση, να αρνηθεί να πληρώνει το χαράτσι στην ΕΡΤ. Τα χρήματα που πέρνει η ΕΡΤ μέσα σε μία χρονιά αρκούν για να επιδοτηθεί κάποιος δέκτης.

Προσωπικά δεν έχω τέτοια απαίτηση, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε μαζικά από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αρνούνται την καταβολή της ΕΡΤ μετά από switch off.

Θα συστήσω υπομονή. Πουθενά δε γίνεται ακόμα switch off. Στις δοκιμαστικές της digea στο Ξυλόκαστρο απλώς άλλαξαν δύο συχνότητες και τα κανάλια συνεχίζουν να μεταδίδονται αναλογικά. Όποιος βιάζεται, θα πληρώσει. Όσο πλησιάζουμε στο switch off, ίσως και να δούμε επιδοτήσεις, όμως εγώ είμαι αντίθετος στην επιδότηση από τα δημόσια ταμεία. Ας τα δώσουν οι διαφημιζόμενες εταιρείες στα κανάλια ή η ΕΡΤ από την ήδη ΤΕΡΑΣΤΙΑ συνδρομή που της πληρώνουμε ΟΛΟΙ.

+1

Δεν νομίζω ότι θα ιδρώσει το αυτί τους. Γιατί πολύ απλά αν κάποιος δεν έχει 50 ευρώ (1-2 ευρώ/μήνα με δόσεις) για να δώσει σε ένα dvb-t set top box, τότε δεν είναι το main target του καταναλωτή για τα προϊόντα τους (ή αν θες, για τα προϊόντα που διαφημίζουν). Γιατί όπως και να κάνουμε η διαφήμιση πουλάει κάτι που στοιχίζει (τις περισσότερες φορές). Άρα δεν έχουν και λόγο να επιδοτήσουν κάποιον που δεν έχει λεφτά να δώσει. Το κράτος έχει λόγο. Είναι κράτος. Αυτό αρκεί.

Επισημάνσεις και απορίες..
-Η εταιρία αναφέρει (ή όπως γραφoυν τα MME) κανονικές εκπομπές,όχι δοκιμαστικές άσχετα αν είναι στον αέρα από την νομοθεσία...
-Τα αναλογικά κανάλια που άλλαξαν συχνότητα αφορούν την ίδια θέση εκπομπής ; γιατί αναφέρεται ότι πήγαν σε άλλη κέντρο εκπομπής και υποτίθεται ότι σταμάτησαν όλες οι αναλογικές εκπομπές από Ξυλόκαστρο (ενώ πρέπει να γίνονται και από εκεί παράλληλες εκπομπές.) Αν ισχυει αυτό,γιατί έγινε έτσι ;Δεν μπορούσαν να εκπέμψουν σε άλλες ελεύθερες συχνότητες από την ίδια θέση και ξεβόλευσαν κάποιους στην περιοχή ;
-Το σήμα άραγε πως φτάνει στο Ξυλόκαστρο με οπτική ίνα (!) ή απλά παίρνουν αναλογικά (ή και μέσω Nova) και το επεξεργάζονται για να το εκπέμπουν σε Mpeg4 ;

Εννοούμε στο θέμα μας,την στιγμή του κλεισίματος των αναλογικών καναλιών και λειτουργία μόνο των ψηφιακών που θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον (μέχρι το 2015) αναγκαστικά λόγω της οδηγίας της ΕΕ.