Re: Απάντηση: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)
Εγώ θα έλεγα παιδιά να πάμε σε αγορές είτε δεκτών είτε τηλεοράσεων λίγους μήνες πριν το οριστικό κλείσιμο της αναλογικής μετάδοσης. Θα παιχτούν πολλά με το ζήτημα της συμβατότητας κάποιων δεκτών. Πάντως, το MPEF-4 "μυρίζει" από τώρα συνδρομητική τηλεόραση μετά από κάποιο διάστημα. Γι´ αυτό το επέλεξαν. Περισσότερη χωρητικότητα, περισσότερα κανάλια. Κάποια από αυτά θα είναι συνδρομητικά.
Το προπετασμα καπνου ειναι οτι το προτυπο MPEG4 μπορει να μεταφερει και σημα HD.
Η αληθεια ειναι οτι.
O MPEG4 ειναι πιο αποδοτικος αλγοριθμος αρα και μεγαλυτερης χωρητικοτητας. Αλλο που δεν θελουν οι καναλαρχες. Οποτε μπορουν φανταζομαι να εχεουν stream freeview & stream encrypted.
Αυτα φυσικα στο μελλον και αν, δεδομενης της κακης καταστασης της οικονομιας και συνεπως των νοικοκυριων τη στιγμη μαλιστα που η τηλεοραση ειναι το μονο φτηνο μεσο διασκεδασης που απεμεινε.
Εγω που γενικα ειμαι κακοπιστος σ αυτη τη χωρα που ζω με οσα βλεπω γυρω μου να σας θυμισω την ψηφιοποιηση του ΟΤΕ. Για το καλο μας εγιναν τα τηλεφωνα μας ψηφιακα? Ασφαλως και οχι. Μαλλον για το καλο τους.
Και εξηγουμαι. Θυμαστε οτι με ενα 10ρικο μιλουσαμε μια ωρα στην αναλογικη εποχη? Τοτε δεν υπηρχε χρονοχρεωση. Για δοκιμαστε να μιληστε σημερα το ιδιο στην ψηφιακη εποχη και μετα δειτε το λογαριασμο και θα καταλαβετε.
Και αν καποιος πει οτι πρωτα μιλουσαμε ασκοπα πολυ ωρα θα σας θυμισω επισης οτι σημερα παλι μιλαμε το ιδιο ασκοπα και πολυ αν οχι περισσοτερο απλα τωρα το κανουμε με το κινητο τηλεφωνο και αυτο ξερουμε πολυ καλα ποσο κοστιζει.
Συνεπως κλεινοντας παντα να ειστε επιφυλακτικοι για τις προθεσεις των μεγαλων.
Οσο για το Τ2 να ειστε σιγουροι οτι κι αυτο θα το πληρωσουμε με τη σειρα. Μια νεα αγορα νεες πωλησεις. Πολιτικες markteting. Εξαλλου ποιοσ σκεφτηκε ποτε τον ερμο τον Ελληνα καταναλωτη?
Σας θυμιζω ακομα μια φορα αρχες 80 και η κρατικη τηλεοραση πληρωσε ενα σκασμο λεφτα και αγορασε οτι πετουσε τοτε ολος ο κοσμος. Αγορασαμε SECAM οταν ολος ο κοσμος πηγαινε η ειχε PAL την ιδια στιγμη που η Γαλλια που μας το πουλησε εγκαθιστουσε για τον εαυτο της το πολυ πιο εξελιγμενο SECAMIIIB. Μετα ξαναπληρωσαμε και αγορασαμε το PAL.
Θελετε κι αλλο παραδειγμα?
Εμεις διαφημιζαμε ISDN γραμμες και τοτε ακομα και η Τουρκια ειχε ADSL. Μετα ξανααλλαξαμε.
Σημερα το εργο επαναλαμβανεται με τισ οπτικες ινες και VADSL. Ενω μπορουσαμε να ειμαστε και μεις πρωτοποροι για μια φορα αντι να παμε μπροστα και να τιναξουμε τις ταχυτητες σε πρωτογνορα νουμερα κανουμε μονο ενα κλικ και πηγαινουμε στα 50ΜΒΙΤ απο 24 που ειναι σημερα για να ξανασκαψουμε αυριο....
Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη....
Ποτε κανεις δεν σκεφτηκε το συμφερον αυτου του τοπου και του Ελληνα παρα μονο τα δικα τους και της τσεπης τους:grandpa:
Νικος