Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακ

To θέμα είναι όμως, πως αυτοί οι Receivers που κοιτάς, συγγενεύουν περισσότερο κατασκευαστικά/ποιοτικά με τους AV παρά με τους αμιγώς δικάναλους... :p

Οι A-S700 και T-S500 είναι ολοκληρωμένος και tuner αντίστοιχα. Συγγενεύουν κι αυτοί ?? Εσύ τι προτείνεις ??

Υ.Γ. Άστα JL_?. Προκειμένου να πάρω δικάναλο-ηχεία αναγκάστηκα να καταταγώ. Όχι όμως στη Λεγεώνα των Ξένων
just "join the navy". :flipout: Xαιρετίσματα στους τηλεορασάδες.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές

:flipout::flipout:

Οχι βρε δεν θα τους διώξουμε κιόλας!

Ενα μικρό φάουλ του Θέμη ήταν...Σφυρίχτηκε..Τέλος!

Πάρε και ένα τηλ. τον Θέμη, ή καλύτερα πήγαινε να κάνεις τις ακροάσεις σου
από εκεί...Το μηχανάκι λέει!

ΟΚ. Κι έχει πολλά σκαλιά εκεί πάνω ο Θέμης, γμτ...

Να με δω με ΧΤΖ και 99.36 .....!!! :flipout:

Απάντηση: Re: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ......

Πέρα από το tuner (όπου μπορείς ν' ακούς πλέον μέσω internet από pc/laptop ή μ' ένα φθηνό media player μέσω δικτύου... υπάρχουν τρόποι) λόγω τετραγωνικών σίγουρα θα χρειαστείς γκάζια. Και νομίζω ότι ένας ενισχυτής των 700-800 ευρώ πρέπει να είναι μέσα στο budget σου (1600?)

Στα 700 ευρώ θα προτιμούσα να συμπεριλαμβάνεται και το tuner (π.χ. A-S700 + T-S500 στα 705 ευρώ) Ακολουθούν και ηχεία, βλέπεις......

Re: Απάντηση: Re: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ......

Καλησπέρα εγώ στην αρχή ώς αρχάριος επίσης ήθελα να πάρω έναν ενισχυτή ο οποίος θα ήταν AV για να χτίσω σιγά σιγά ένα HC όμως ήθελα να έχει και στέρεο δυνατότητες μιας που έχω μια συλλογή δίσκων και θέλω να έχω πολύ καλό στερεοφωνικό ήχο. αμέσως τα παιδιά εδώ με... "έστριψαν" (και καλά έκαναν) να πάω προς αμιγώς στέρεο ενισχυτές δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία για στερεο ραδιοενισχυτή. ακούω απο pc όποτε θέλω ράδιο αν και δεν γίνεται συχνά αυτό. Επέλεξα να πάρω έναν sony σε προσφορά ο οποίος μου έκατσε κουτί μιας και είχα στριμογμένα οικονομικά τότε ήθελα και ηχεία ..καλή ώρα. Πήρα αυτόν:
http://www.sony.lv/product/hfc-amplifier/ta-fa1200es#pageType=Overview

απο εδώ
http://www.bestar.gr/product_info.php?products_id=471

Πολύ ευχαριστημένος είμαι μιας που με καλύπτει απόλυτα στα 13 τ.μ. που το έχω.

Last edited:
Δεδομένου του μπάτζετ των 1600 ευρώ που έχεις και με την προυπόθεση οτι είσαι κοντά στην αγορά ενός ενισχυτή με ξεχωριστώ ράδιοδέκτη γύρω στα 700 ευρώ θα σου προτίνω τα εξής ηχεία:
http://www.skroutz.gr/s/340935/Heco-Metas-XT-701.html
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=1305
http://www.skroutz.gr/s/391642/Magnat-Quantum-657.html
ευαίσθητα ηχεία για μην έχεις θέμα και ζόρι με ενισχυτές.

Απάντηση: Re: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ......

Δεδομένου του μπάτζετ των 1600 ευρώ που έχεις και με την προυπόθεση οτι είσαι κοντά στην αγορά ενός ενισχυτή με ξεχωριστώ ράδιοδέκτη γύρω στα 700 ευρώ θα σου προτίνω τα εξής ηχεία:
http://www.skroutz.gr/s/340935/Heco-Metas-XT-701.html
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=1305
http://www.skroutz.gr/s/391642/Magnat-Quantum-657.html
ευαίσθητα ηχεία για μην έχεις θέμα και ζόρι με ενισχυτές.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, Δημήτρη.
Μου δωσες υλικό για βραδινή "μελέτη".....!!!!

Υ.Γ. Τα Clipsch RF-82II (που είναι κι αυτά ευαίσθητα) θα τα πρότεινες ??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακ

:flipout::flipout:

Ενα μικρό φάουλ του Θέμη ήταν...Σφυρίχτηκε..Τέλος!
Καπετάνιε καλημέρα
Θέλω να διευκρινήσω οτι η παρέμβασή μου ήταν μόνον να ανασκευάσω το "αναξιόπιστο" του ενισχυτή που αναφέρθηκε από τον Casper, δεν υπήρχε άλλη πρόθεση. Και εν πάσει περιπτώσει μέχρι τώρα είχαμε μπαλαούρο, αμπάρι κλπ, τι έγινε το παίζουμε και διαιτητές τώρα στο κατάστρωμα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακ

Καπετάνιε καλημέρα
Θέλω να διευκρινήσω οτι η παρέμβασή μου ήταν μόνον να ανασκευάσω το "αναξιόπιστο" του ενισχυτή που αναφέρθηκε από τον Casper, δεν υπήρχε άλλη πρόθεση. Και εν πάσει περιπτώσει μέχρι τώρα είχαμε μπαλαούρο, αμπάρι κλπ, τι έγινε το παίζουμε και διαιτητές τώρα στο κατάστρωμα?

Τι θες βρε?...Μπαλαούρο ή απλή διαιτησία?:flipout:

Εδώ απάντησες?

Υ.Γ. Σχετικά με τον ΧΤΖ όντως, εδώ έχει τις καλύτερες κριτικές-έχω ήδη διαβάσει όλο το
thread που αναφέρεται σ' αυτόν, όμως νομίζω είναι για άλλης κατηγορίας "αυτιά". Πιο
έμπειρα και ψαγμένα. Η τιμή του είναι 750 ευρώ άρα νομίζω ότι ξεφεύγει το budget.
Aν και υπάρχει αντιπρόσωπος, εντούτοις δύσκολα βρίσκεις να τον ακούσεις και να
διαβάσεις γι´αυτόν ειδικά στην Ελλάδα. Εκτός του μέλους Alex Theodin και του
συγκριτικού των 11 ολοκληρωμένων δεν βλέπω "κίνηση", και σε κάποια sites του
εξωτερικού γκρινιάζουν για μέτρια ποιότητα -κινέζικης-
κατασκευής και αξιοπιστίας.
Έτσι, ως αρχάριος, διστάζω. Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.....

Σε site μπορούν να γκρινιάζουν όσο θέλουν( κακώς-κάκιστα) αν αναλογιστεί κανείς
τη σχέση τιμής- απόδοσης του ΧΤΖ...Και στο κάτω-κάτω
για το αναξιόπιστο ή όχι για ένα μηχάνημα τον λόγο έχουν οι χρήστες,
οι κριτικές στον ειδικό τύπο και οχι οι εισαγωγείς..

Και αν ψάξεις στο φόρουμ μας θα δείς μόνο εξαιρετικά σχόλια
απ´όλους μας -και από εμένα- και δεκάδες θετικές
αναφορές για τα μηχανήματα της ΧΤΖ, σε βαθμό παρεξηγήσεως..

Last edited:
Re: Απάντηση: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ......

Πολύ καλά κάνατε κ. Θέμη που ως αντιπρόσωπος της ΧΤΖ δώσατε τις συγκεκριμένες διευκρινίσεις.

Τελικά εσύ είσαι με τους αντιπροσώπους ή κατά?

Γιατί κατά καιρούς έχεις εξαπολύσει δριμύτατες αιχμές εναντίων τους...

Τέλος τα:offtopic:

Re: Απάντηση: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ......

Βρε καπετάνιε μου, δεν είχα, ούτε έχω κανένα παράπονο από κανέναν στο site, αλοίμονο, εσύ ειδικά, λίγο αυστηρός, αλλά άψογος.
Δύο παράπονα μόνον:
-Δεν περνάς ποτέ για έναν καφέ
και
-σφυρίχτρα αντι μαστιγίου, τσ. τσ. τσ.!

Βρε καπετάνιε μου, δεν είχα, ούτε έχω κανένα παράπονο από κανέναν στο site, αλοίμονο, εσύ ειδικά, λίγο αυστηρός, αλλά άψογος.
Δύο παράπονα μόνον:
-Δεν περνάς ποτέ για έναν καφέ
και
-σφυρίχτρα αντι μαστιγίου, τσ. τσ. τσ.!

Πολλά τα σκαλιά άρχοντα!

Οχι σαν το Ναυπλιο, αλλά πολλά!!!:flipout::flipout:

Η σφυρίχτρα προέκυψε λόγω πταίσματος Θέμη!..Κανονικά παίζει γάτα με τις εννιά ουρές!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ.

Τελικά εσύ είσαι με τους αντιπροσώπους ή κατά?

Γιατί κατά καιρούς έχεις εξαπολύσει δριμύτατες αιχμές εναντίων τους...

Τέλος τα:offtopic:

Δριμύτατες αιχμές μόνο σε όσους τις άξιζαν.
Ο κ. Θέμης ουδέποτε μας προκάλεσε και ουδέποτε χρησιμοποίησε αυτό το χώρο για να πουλάει την πραμάτια του.
Respect

Τέλος τα off topic

Πολλά τα σκαλιά άρχοντα!

Τεστ κοπώσεως δωρεάν βρε είναι. Αλλά αν σου έχουν τελειώσει τα υπογλώσσια έρχομαι και σε παίρνω με τη μηχανή.

Re: Απάντηση: Re: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ......

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, Δημήτρη.
Μου δωσες υλικό για βραδινή "μελέτη".....!!!!

Υ.Γ. Τα Clipsch RF-82II (που είναι κι αυτά ευαίσθητα) θα τα πρότεινες ??

Τα klipsch είναι πολύ ευαίσθητα μόνο που εκ κατασκευής προσωπικά θεωρώ οτι έχουν ιδιαίτερο-χαρακτηριστικό ήχο που δεν γνωρίζω αν συνάδουν με την μουσική που ακούς. είναι πολύ καλά ηχεία, γεμίζουν τον χώρο αλλά άκουσέ τα πρώτα.
Γενικά άκου πριν πάρεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξεκίνημα απ' το μηδέν. Τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακ

Τα klipsch είναι πολύ ευαίσθητα μόνο που εκ κατασκευής προσωπικά θεωρώ οτι έχουν ιδιαίτερο-χαρακτηριστικό ήχο που δεν γνωρίζω αν συνάδουν με την μουσική που ακούς. είναι πολύ καλά ηχεία, γεμίζουν τον χώρο αλλά άκουσέ τα πρώτα.
Γενικά άκου πριν πάρεις.

Jazz, soft rock αλλά και ορχηστρικά (Clayderman-Papetti-Yanni-Vangelis-Σπανουδάκης κλπ.)
Ήπιες δηλαδή, καταστάσεις. Λες να μου πυροβολήσουν-μαχαιρώσουν τον εγκέφαλο τα Clipsch ??
Έχω ακούσει τον ήχο τους (για 2-3 λεπτά όμως, μόνο) και μου άρεσαν......

δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα πήγαινε με 2-3 δίσκους που να καλύπτουν το εύρος συχνοτήτων της μουσικης που σου αρέσει και άκουσέ τα. Μετά βγάλε συμπέρασμα...

λοιπον φιλτατε εαν το budget σου ειναι το 1.5Κ, μπορεις να κινηθεις ως εξης:

Tuner: Yamaha T-s500, Denon TU-1510AE

ολοκληρωμενος: cayin 252b, XTZ, Creek Evo II, Nad C356BEE και τσεκαρε εναν Xindak XA6950 στις αγγελιας σε τιμη ληστειας παγγαριου εκκλησιας.

ηχεια: Roister 8.2, JBL studio 190,

και ενημερωνω οτι υπαρχει καινουρια σειρα Dali η οποια εχει φτηνη τριδρομη κολωνα με δυο 7ιντσα, το Zensor 7. Επισης σε πολυ καλη τιμη στο εξωτερικο εχει βγει καινουρια σειρα απο την Epos, με προσιτη κολωνα με 2 8ιντσα, το epic 5 http://www.techradar.com/reviews/au...-fi-and-av-speakers/epos-epic-5-955503/review η οποια λογικα οπου να ναι θα εισαχθει.

τα Κlipsch που αναφερεις θελουν ματσαρισμα με ενισχυτη που δεν "φωναζει" υψηλα. Αν το πετυχεις το χαμογελο σου θα φτανει μεχρι τους ωμους

λοιπον φιλτατε εαν το budget σου ειναι το 1.5Κ, μπορεις να κινηθεις ως εξης:

Tuner: Yamaha T-s500, Denon TU-1510AE

ολοκληρωμενος: cayin 252b, XTZ, Creek Evo II, Nad C356BEE και τσεκαρε εναν Xindak XA6950 στις αγγελιας σε τιμη ληστειας παγγαριου εκκλησιας.

ηχεια: Roister 8.2, JBL studio 190,

και ενημερωνω οτι υπαρχει καινουρια σειρα Dali η οποια εχει φτηνη τριδρομη κολωνα με δυο 7ιντσα, το Zensor 7. Επισης σε πολυ καλη τιμη στο εξωτερικο εχει βγει καινουρια σειρα απο την Epos, με προσιτη κολωνα με 2 8ιντσα, το epic 5 http://www.techradar.com/reviews/au...-fi-and-av-speakers/epos-epic-5-955503/review η οποια λογικα οπου να ναι θα εισαχθει.

τα Κlipsch που αναφερεις θελουν ματσαρισμα με ενισχυτη που δεν "φωναζει" υψηλα. Αν το πετυχεις το χαμογελο σου θα φτανει μεχρι τους ωμους

φιλε μου συγνωμη, εκανα λαθος οσον αφορα το μεγεθος των μεγαφωνων τα οποια ειναι 6.5αρια, οποτε ακυρο το Epos..