Ξεκίνημα στον κόσμο της λυχνίας

Mythos

New member
26 December 2007
30
Γεια σας παίδες και χρόνια πολλά!

Από μικρός είχα μανία με τον ήχο και πάντα ονειρευόμουν να αποκτήσω ένα λαμπάτο ενισχυτή! Νομίζω πως τελικά αυτός ο καιρός έχει έρθει. Επειδή όμως είμαι και μαστροχαλαστής θα ήθελα να βάλω και το χεράκι μου. Οπότε θα ήθελα την βοήθειά σας. Οι γνώσεις μου πάνω στο θέμα είναι μηδαμινές, αλλά όρεξη υπάρχει! Οπότε θα ήθελα προτάσεις για ένα καλό ξεκίνημα. Φαντάζομαι ότι το καλύτερο θα ήταν ίσως με κάποιο κίτ. Οπότε θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας. Επίσης με τους ενισχυτές που παίζουν απο Hong Kong πχ. http://cgi.ebay.co.uk/EL84-Stereo-I...oryZ3280QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
τί άποψη έχετε? Ευχαριστώ και καλή χρονιά!

Αναλόγως το πόσο βιαστικός είσαι είναι και ο τρόπος που θα αποκτήσεις αυτό που θέλεις. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να αγοράσεις κάτι έτοιμο και να ξεμπερδεύεις.
Ο επόμενος είναι να αγοράσεις κάποιο κιτ το οποίο θέλει κάποια εμπειρία στις κολλήσεις αλλά μεγάλη προσοχή στις τάσεις του κυκλώματος που θα είναι σίγουρα πάνω από 200V και όπως καταλαβαίνεις επικίνδυνες. Ο τρίτος και πιο δύσκολος είναι να αρχίσεις κάτι μόνος με ένα καλό σχέδιο, αλλά η όλη διαδικασία δεν είναι και τόσο απλή. Βέβαια το καλό είναι ότι θα μάθεις πολλά και θα γνωρίσεις και πολλούς. Σκέψου τι θες και μην βιάζεσαι.

O συγκεκριμένος παίζει καλά , αλλά !!! οι μετασχηματιστές του είναι οριακά φτιαγμένοι με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση σε όλο το μηχανάκι , σε σημείο που δεν ακουμπάς χέρι πάνω του !! είναι λοιπόν μια αντιγραφή του αμερικάνικου mini aria στο ενα τέταρτο της τιμής του , προτείνω κατι αντίστοιχο αλλά σε el 34 , μεγαλύτερη ισχύς και ποιο απροβλημάτιστο μηχανάκι και με 2 3 μοντιφιες πετάει !!!

Συμπληρώνοντας αυτά που έγραψε ο Στέλιος παραπάνω λάβε υπ όψη σου και το ηχείο που θα οδηγήσει, τις εντάσεις που θες για να καταλήξεις στην ισχύ που χρειάζεσαι.

Τον 845 θα τον άφηνα στην άκρη για πρώτο ενισχυτή. Μεγάλες τάσεις >1000V+ανώνυμη κατασκευή=κίνδυνος πραγματικός.

Αγόρασα για έναν φίλο αυτόν όχι απ τον συγκεκριμένο πωλητή (τον διαθέτουν αρκετοί στο ebay) με <100ευρώ+200μεταφορικά και ασφάλιστρα. Δεν έχει έρθει ακόμα για να ξέρω τι ακριβώς κάνει αλλά και μόνο για το σασί και τα σιδερικά του αξίζει.

......

Αγόρασα για έναν φίλο αυτόν όχι απ τον συγκεκριμένο πωλητή (τον διαθέτουν αρκετοί στο ebay) με <100ευρώ+200μεταφορικά και ασφάλιστρα. Δεν έχει έρθει ακόμα για να ξέρω τι ακριβώς κάνει αλλά και μόνο για το σασί και τα σιδερικά του αξίζει.

Σορρυ για το οφ τοπικ, αλλα Μανωλη, ειδα 2 διαφορετικες "εκδοσεις" του εινισχυτη αυτου. μια με 4 πυκνωτες πισω απο τις driver λυχνιες, και μια χωρις.
Τι παιζει? Για δες τις φωτο.

Attachments

• mc10-l.jpg
    mc10-l.jpg
    19.7 KB · Views: 59
  • mc10-l capasitors.jpg
    mc10-l capasitors.jpg
    26.7 KB · Views: 58
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ !!!! σπάνια φοράνε γείωση τα κινέζικα !! έχω πάρει κάμποσα από δάυτα και το πρώτο που κάμω είναι να κολλήσω τον τρίτο ακροδέκτη απο το ρευματολήπτη που χάσκει μονός του στον αέρα !! στο σασί , γιατί δεν τα γειώνουν δεν έχω καταλάβει !!! (και η ενέργεια που ανάφερα θέλει εμπειρία στα ρεύματα μην τολμήσετε να το κάνετε εάν δεν την έχετε )

Σορρυ για το οφ τοπικ, αλλα Μανωλη, ειδα 2 διαφορετικες "εκδοσεις" του εινισχυτη αυτου. μια με 4 πυκνωτες πισω απο τις driver λυχνιες, και μια χωρις.
Τι παιζει? Για δες τις φωτο.

Σωστό κι αυτό. Με τους Κινέζους δεν ξέρεις τι θα παραλάβεις τελικά. Οτι έχουν πρόχειρο. Τυπικά έχω παραγγείλει αυτον με τους πυκνωτές στην μόστρα. Πριν το μηχανάκι πάει στον ιδιοκτήτη του θα περάσει απο έλεγχο.

Αν μπορείς γράψε μας λεπτ.όταν παραλάβεις. (ποιότητα, αναγκαίες μοντίφικες, και τελικό κόστος, ήχος, σύγκριση κλπ. ).
Άραγε, αν παραγγείλουμε περισσότερα, τα μεταφορικά πέφτουν;
Κρόνια πολλά
Γιωργος