Ξεκινώντας home cinema ανάποδα, από την οθόνη...

Και συνεχίζω: Μετά από αρκετό ψάξιμο και κατανόηση όρων, καθώς και χρήση projectorcentral calculator, το συμπέρασμα είναι πως ο κατάλληλος προβολέας για την περίπτωσή μου είναι ο....
...
...
...
Epson TW3200 !!!

Δοκίμασα (στο calculator) κάποιους optoma, acer & benq αλλά με την οθόνη που έχω επιλέξει και τις αποστάσεις που έχω πέφτουν πάνω στα πόδια μου ή πάνω στον καναπέ.

Ο epson μπορεί να πάει είτε στο τραπεζάκι του σαλονιού μπροστά μου, είτε πίσω απο τον καναπέ σε τραπεζάκι πιο ψηλό. Φυσικά κάνει και για την περίπτωση που αποφασίσω να τον ταβανώσω.

Επίσης ο 3200 είναι σχετικά οικονομικός και από ότι διάβασα πολύ καλός για τα λεφτά του. Τα μεγαλύτερα μοντέλα πιστεύω πως ξεφεύγουν για την χρήση μου.

Άρα μου μένει να επιβεβαιώσω την οθόνη (ακριβή χαρακτηριστικά, διαθεσιμότητα) και τον προβολεα (διαθεσιμότητα) και να πάρω την μεγάλη απόφαση!

Παρεπιμπτόντως ένα μικρό πρόβλημα που έχω είναι πως μέχρι τώρα έπαιζα την μουσική από τον onkyo με το 5.1 χρησιμοποιώντας για player το wdtv live. Αυτο το σύστημα το είχα σε ένα άλλο σαλονάκι όπου είχα και τηλεόραση, οπότε έλεγχα το wdtv από αυτή. Τώρα που θα μεταφέρω το ηχοσύστημα στο κυρίως σαλόνι αλλά την τηλεόραση θα την αφήσω στο άλλο πως θα χειρίζομαι το wd για μουσική? Μια και δεν θέλω να βάλω τηλεόραση στο μεγάλο σαλόνι, μάλλον θα βάλω καμιά μικρή των 7" ίσα για να διαλέγω την μουσική!

Αν τον ψάξεις και τον βρεις πες μας που τον βρήκες και πόσο τον 3200.