ξεκινοντας

alxkd

Established Member
6 November 2010
143
γεια σας , αν και διαβασα αρκετα δεν εχω καταλαβει μερικα πραγματα και δηλωνω παντελος ασχετος με τα δορυφορικα .
θα σας πω τι θελω και οποιος εχει την καλοσυνη ας με βοηθησει.
ξεκιναω..
επειδη λοιπον εχω βαρεθει τα ελληνικα καναλια επαναληψη της επαναληψης και εκπομπες που η μια αναλυει τι λεει η αλλη εκπομπη , θα ηθελα με τα δορυφορικα να χαζευω κανενα ντοκιμαντερ , καμια εικονα απο το εξωτερικο ή εκπομπη ή ειδησεις και ας μην καταλαβαινω τι λενε αν δεν ειναι αγγλικα .
μενω στην Αθηνα κεντρο κοντα ,και ειμαι στον τριτο οροφο πενταοροφης πολυκατοικιας. (επειδη καταλαβα οτι εχει διαφορα η περιοχη και η μονοκατοικια-ρετιρε στον εξοπλισμο)
εχω δει σε μερικα site καταστηματων καποια πακετα με 150-200 ευρο . αναφερουν αποκ/τη πιατο lnb. με αυτα θα κανω την δουλεια μου ? θα ηθελα να δωσω ενα ποσο και μετα να μην εχω να κανω με καρτες ανανεωσεις κλπ. να ειναι δηλαδη στημενο ολο το συστημα και αν χρειαστει να ανοιγω τον αποκ/τη και πχ στο καναλι 0 να βλεπω ολα τα δορυφορικα μεσα απο το τηλεχειρηστιριο του και να μην επιρεαζει ολο αυτο τα μεχρι τωρα καναλια και τροπο λειτουργιας της τηλεορασης και κεραιας.
απο οτι καταλαβα ειναι μερικοι δορυφοροι οπως ο αστρα που εχουν ενα πακετο με 100 καναλια πχ που μερικα ειναι με συνδρομη σωστα? μπορω με καποιον τροπο να πιασω ολους τους δορυφορους ωστε να εχω και περισσοτερα ελευθερα ετσι ? και θα πρεπει να γυρναω το πιατο για τον καθε δορυφορο η γυρναει μονο του ? η λεω β...κειες?
εαν εχετε καποιο καταστημα να μου προτεινετε η καποιος απο το site ειναι στον χωρο δεν εχω προβλημα να τον επισκευτω.
ευχαριστω σε οποιον μπει στον κοπο να μου απαντησει.

Last edited:
Η ερώτηση ποια είναι;
μηπως το καταχωρησα λαθος και δεν φαινετε ολο το κειμενο ? επειδη δεν προλαβα ουτε ορθογραφια να φτιαξω και καταχωρηθηκε μισο και μετα το υπολοιπο κειμενο. τωρα δεν μπορω να το φτιαξω καθολου.

Θα απαντήσω σε ότι έχεις ως τώρα..

μενω στην Αθηνα κεντρο κοντα ,και ειμαι στον τριτο οροφο πενταοροφης πολυκατοικιας. (επειδη καταλαβα οτι εχει διαφορα η περιοχη και η μονοκατοικια-ρετιρε στον εξοπλισμο)

Ναι παίζει ρόλο στην εγκατάσταση. Καταρχήν και το πιο σημαντικό είναι να έχεις οπτική επαφή με το Νότο, να μην έχεις καμία πολυκατοικία απέναντι που να σε καλύπτει το σήμα για το πιάτο. Τότε ίσως πρέπει να εγκατασταθεί το πιάτο στην ταράτσα αν εξυπηρετεί αυτό. Ειδάλλως μπορεί να εγκατασταθεί στον τοίχο του μπαλκονιού ή ακόμη και στα κάγκελα του αν είναι στιβαρά.

εχω δει σε μερικα site καταστηματων καποια πακετα με 150-200 ευρο . αναφερουν αποκ/τη πιατο lnb. με αυτα θα κανω την δουλεια μου ?

Όλα έχουν να κάνουν με το τι απαιτήσεις έχεις. Συνήθως τέτοια πακέτα έχουν πιάτο διαμέτρου 0,80m που δεν είναι αρκετό για κάποιους δορυφόρους όπως Astra 19.2 ας πούμε. Ακόμη οι δέκτες δεν είναι απλό πράγμα γιατί υπάρχουν πολλές κατηγορίες με τους ποιο απλούς φτηνούς FTΑ (Free To Air, που ανοίγουν μόνο ότι δεν είναι κλειδωμένο), έως HD με δικτυακές δυνατότητες, CI, PVR κτλ.

θα ηθελα να δωσω ενα ποσο και μετα να μην εχω να κανω με καρτες ανανεωσεις κλπ. να ειναι δηλαδη στημενο ολο το συστημα και αν χρειαστει να ανοιγω τον αποκ/τη και πχ στο καναλι 0 να βλεπω ολα τα δορυφορικα μεσα απο το τηλεχειρηστιριο του και να μην επιρεαζει ολο αυτο τα μεχρι τωρα καναλια και τροπο λειτουργιας της τηλεορασης και κεραιας.

Με κάρτες θα έχεις να κάνεις εάν βάλεις συνδρομή σε κάποιο πακέτο ή αγοράσεις αντίστοιχα σε κάποιο ξένο που πωλούνται με χρονική διάρκεια μερικών μηνών ή χρόνο. Το όλο σύστημα θα είναι ανεξάρτητο με τα υπόλοιπα επίγεια, αν και μπορεί να συνδυαστεί για διάφορες τεχνικές, αλλά μένει ανεπηρέαστο.

απο οτι καταλαβα ειναι μερικοι δορυφοροι οπως ο αστρα που εχουν ενα πακετο με 100 καναλια πχ που μερικα ειναι με συνδρομη σωστα? μπορω με καποιον τροπο να πιασω ολους τους δορυφορους ωστε να εχω και περισσοτερα ελευθερα ετσι ? και θα πρεπει να γυρναω το πιατο για τον καθε δορυφορο η γυρναει μονο του ? η λεω β...κειες?

Υπάρχει πακέτο συνδρομητικό στον Astra 19.2 όχι ένα αλλά περισσότερα, όπως και αρκετά ελεύθερα κανάλια επί το πλείστων Γερμανόφωνα. Όλους τους ορατούς δορυφόρους για να τους πιάσεις πρέπει να βάλεις μοτέρ που θα γυρίζει το πιάτο μόνο του με βάση τι κανάλι θες να δεις. Τέλος μπορείς να έχεις ένα σύνολο δορυφόρων με σταθερό πιάτο που είναι εφικτή η παράκεντρη τους λήψη.

Ξεκίνα με ένα συνδυασμό Hotbird 13 και Astra 19.2 που έχουμε οι περισσότεροι και βλέπεις.
Θα βοηθούσε να μας πεις και τι πόσο έχεις σκοπό να ξοδέψεις.

ευχαριστω πολυ για την απαντηση καταλαβα μερικα πραγματα παραπανω. αρα για να πιανω τους 2 δορυφορους που μου λες τι πιατο πρεπει να εχω ? (cm)
νοτο δεν βλεπω αρα παω για ταρατσα.
οσο για το κοστος με βαση τις προσφορες που εβλεπα ελεγα με 200ε να παρω ολο το πακετο. η τοποθετηση απο εναν τεχνικο ποσο μπορει να κοστιζει ή ειναι δωρεαν απο το μαγαζι που θα τα αγορασω?
εχεις να μου προτεινεις καποιο πιατο και καποιον δεκτη να παρω?
αυτος ο dreambox που αναφερουν συχνα και εχει 500ε + τι κανει παραπανω και εχει τετοια διαφορα στην τιμη ?
http://www.digas-service.gr/offer/53-offers1.html πχ με αυτο τι δεν θα βλεπω?
επισης καταλαβα οτι ενας δεκτης για να βλεπω hd καναλια ανεβαζει την τιμη . πιστευω οτι ειναι αυτονοητο οτι ολοι οι δεκτες συνδεονται με hdmi και οχι με scart εκτος και αν και αυτο ειναι κατι που το εχουν μονο οι καλοι δεκτες.
μια σωστη και οχι υπερβολικη (σε κοστος και δυνατοτητες ) λυση ποσο μπορει να μου κοστισει δηλαδη ?

Για Hotbird 13 και Astra 19.2 ελάχιστο 1μ. με 1,20μ είσαι super. Η τοποθέτηση πάει ανάλογα το κατάστημα, από 70-120 ευρώ αν πρόκειται για δυο Lnb και περισσότερες εργασίες. Μερικά καταστήματα χρεώνουν λιγότερο άμα πάρεις ένα καλό εξοπλισμό. Είναι extra έξοδα αυτά, εκτός αν μπορείς εσύ ή έχεις κανένα φίλο που ασχολείται να στο στήσει.
Για dreambox υπάρχει πολύ θεματολογία να διαβάσεις στο forum, τι να σε γράψω εγώ.
Το πακέτο αυτό έχει μικρό πιάτο 60cm και αναφέρεται περισσότερο σε όσους θέλουν εναλλακτική λύση για nova μόνο. Θα κατεβάζει λίγα κανάλια, δηλαδή μόνο ισχυρές εύκολες δέσμες. Το θεωρώ ακατάλληλο. Ο δέκτης του φαίνεται normal αλλά το ethernet δώρο άδωρο πλέον. Πιο παλιά ο συγκεκριμένος πατούσε σε ένα server και έκανε κάτι κολπάκια ala german. Υπάρχουν μαζί hdmi και scart ακόμα μην μπερδεύεσαι.
Υπολογίζω μέσω όρο: Δέκτης=~130 Πιάτο=~40 Diseqc=~6 2LNB=~24 Τεχνικός=100
Σύνολο:300ευρώ.

Αν θέλεις μόνο 19.2Ε και 13Ε, σου φτάνει ένα πιάτο ~0,85μ με το οποίο θα βλέπεις τα πιο αξιόλογα κανάλια, εκτός αν βρέχει καταρρακτωδώς. Επειδή, όμως, είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να θελήσεις και άλλους δορυφόρους, προτείνω να πας απευθείας σε 1,20μ.

φίλε μου καταρχήν καλώς ήρθες στον "δορυφορικό" κόσμο.... όπως όλοι μας όταν ξεκινήσαμε νομίζαμε ότι όσο περισσότερα κανάλια κατεβάζαμε τόσο ο καλύτερο. πίστεψε με αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που γίνεται ( θυμάμαι στις αρχές τι χαρά έκανα όταν μετά το σκαναρισμα αποκτούσα άλλο ένα κανάλι και ας ήτανε πακιστανικό τηλεshopping....) γιαυτό θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια αλλά να έχεις κανάλια που θα έχουν πρόγραμμα του γούστου σου.

πχ. υπάρχει ένας δορυφόρος στις 16 μοίρες στον οποίο υπάρχει το αλβανικό πακέτο που δείχνει το πρωτάθλημα ελλάδας και μπορείς να αποκτήσεις συνδρομή με 150ευρώ τον χρόνο... άρα πρέπει να μας πεις, τί θέλεις να βλέπεις?? για εμένα δορυφορική χωρίς συνδρομή σε κάποιο μπουκέτο είναι χωρίς ουσία γιατί υπάρχουν πολύ λίγα ενδιαφέροντα ελεύθερα κανάλια.... εκτός αν είναι κάποιος μετανάστης και θέλει να μαθαίνει τα νέα της χώρας του... αυτά σχετικά με το τηλεοπτικό περιεχόμενο....

πάμε στο hardware της υπόθεσης.... είσαι αθήνα άραθες ένα πιάτο απο 80cm και πάνω. (κόστος 30ευρω και πάνω)... lnb (10ευρω) καλώδιο (10-20ευρω) και βάση (20ευρώ) εκτός και αν το στερεώσεις κόντα στην βάση ενός ήδη υπάρχοντος ιστού ώστε να μην κουνιέται πολύ....την εγκατάσταση για έναν δορυφόρο (στην αρχή) μπορείς να την κάνεις και παρέα με έναν φίλο σου αν έχεις χρόνο να διαθέσεις (δεν είναι τόσο δύσκολη όσο σου φαίνεται και πάντα μιλώ για ικανοποιητικά αποτελέσματα, να έχεις ικανοποιητικό σήμα, και όχι για τέλεια αποτελέσματα που μπορεί να σου προσφέρει ένας τεχνικός αν έρθει με το πεδιόμετρο του)...

το θέμα δέκτης.... κυκλοφορούν dm500 με 60-70 ευρώ έχουν άριστη υποστήριξη ;) αλλά δεν είναι για hd... μπορείς να βρεις και hd αλλά ανεβαίνει η τιμή... όπως και να έχει κοίταξε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχει θύρα ethernet ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.....

αυτά για την ώρα και περιμένουμε νεώτερα...

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. εχω μπει σε ενα δρομο και ψαχνω ακομα .
να ρωτησω κατι σχετικο . εαν παρω το nova in a box με τα 169 e. με την λογικη οτι το ακυρωνω οποτε θελω ,θα μπορεσω να βλεπω και αλλους δορυφορους ? η κανει αποκλειστικα μονο για nova ?

Εγω θα σου προτεινα καποιες λυσεις:
1. μοτερ (42east-30west)
2. δέκτης με ethernet (κορυφαίοι στην αγορα dreambox, spiderbox)
3. χωρις μοτερ πιάτο σε 3 θέσεις (13e-16e-19e)
4. συνδρομή σε πακέτο-α της αρεσκείας σου

Απ τα παραπανω μπορεις να συνδυασεις αναλογα με τα οικονομικα σου, π.χ. το 1 με το 2, το 1 με το 4, το 2 με το 3, το 3 με το 4. Εγω θα προτιμουσα το 1 με το 2, είναι μια μεση λυση χωρις να ξοδεψεις ιδιαιτερα πολλα λεφτα. Πιστεψε με δε θα το μετανιωσεις. Προσεχε μονο ποιοτητα πιατου και lnb.

Το νοβα box που ρωτησες νομιζω κανει μονο για νοβα, θα σε κατατοπισουν και οι πιο ειδημονες βεβαια..

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. εχω μπει σε ενα δρομο και ψαχνω ακομα .
να ρωτησω κατι σχετικο . εαν παρω το nova in a box με τα 169 e. με την λογικη οτι το ακυρωνω οποτε θελω ,θα μπορεσω να βλεπω και αλλους δορυφορους ? η κανει αποκλειστικα μονο για nova ?

Με τα σημερινά δεδομένα ούτε άλλους δορυφόρους θα βλέπεις (δεν υποστηρίζει diseqc1.0...αυτό δηλαδη που υποστηρίζει και ο φτηνότερος κινέζικος δέκτης της πλάκας!) και ούτε και όλα τα ελεύθερα κανάλια στις 13 ανατολικά (Χοτ Μπερντς) αλλά μόνο όσα θα έχει επιλέξει για σένα η Νοβα. Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε ότι ειναι αποκλειστικά για Νόβα

Απάντηση: Re: ξεκινοντας

Με τα σημερινά δεδομένα ούτε άλλους δορυφόρους θα βλέπεις (δεν υποστηρίζει diseqc1.0...αυτό δηλαδη που υποστηρίζει και ο φτηνότερος κινέζικος δέκτης της πλάκας!) και ούτε και όλα τα ελεύθερα κανάλια στις 13 ανατολικά (Χοτ Μπερντς) αλλά μόνο όσα θα έχει επιλέξει για σένα η Νοβα. Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε ότι ειναι αποκλειστικά για Νόβα

Φίλε μου, ξέρεις αν μπορεί ο κλειδωμένος δέκτης της nova να flashαριστεί με firmware ή να ξεκλειδώσει με κάποιον τρόπο ΑΦΟΥ φύγει κάποιος από τη nova (το λέω για να μην φανεί ότι ζητάω κάτι παράνομο και υπάρχει πρόβλημα στο φόρουμ!). Έχω συνδρομή nova χρησιμοποιώ το δέκτη της και μετά από 1.5 χρόνο ΑΚΥΡΩΝΩ τη συνδρομή και μου μένει ο δέκτης. Υπάρχει δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσω εκτός nova με κάποιον τρόπο; Ευχαριστώ πολύ.

Κάποιες φήμες λένε ότι μπορείς αλλά το έχω ακούσει μόνο. Δεν το έχω δει να γίνεται (που είναι και το πιθανότερο να μην γίνεται)....

Απάντηση: Re: ξεκινοντας

Κάποιες φήμες λένε ότι μπορείς αλλά το έχω ακούσει μόνο. Δεν το έχω δει να γίνεται (που είναι και το πιθανότερο να μην γίνεται)....

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Δηλαδή αν ζητήσω από την ίδια τη nova να μου τον ξεκλειδώσει ΑΦΟΥ λύσω το συμβόλαιό μου μαζί της, δεν πρόκειται να το κάνει απ' ότι καταλαβαίνω;;;;

:-(

Είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένος ένας hd δέκτης!

Πρόλαβε και σου απάντησε ο Αντώνης...
Δεν έχει και νόημα πάντως κατι τετοιο γιατι και πάλι οι δυνατότητες του δέκτη θα ήταν πολύ περιορισμένες. Νομίζω πάντως (αυτό ίσχυε για τους παλιούς δεκτες της τουλάχιστον) ότι με την ληγμένη κάρτα συνδρομητή στην υποδοχή μπορείς να συνεχίζεις να βλεπεις τα ελεύθερα κανάλια στους χοτ μπερντς (η τουλάχιστον όσα εχει επιλέξει η Νοβα να φορτώνονται....)

Μα έστω αυτό το ταπεινό novabox hd 831 που σου δίνει (ακόμα κι αν έχει λιγοστές δυνατότητες) δεν παύει να είναι ένας high definition δέκτης που θα μπορούσε να δείξει υπέροχα ελεύθερα hd 1920x1080 κανάλια για κάποιον που κυνηγάει τα free-to-air και να χαρεί στην Full hd τηλεόρασή του κάνα ωραίο ντοκυμαντέρ.

Έλεος δηλαδή με αυτή τη nova. Προτιμά να πετάμε το δέκτη της στα σκουπίδια ενώ μπορεί ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να τον κάνει λειτουργικό γιατί δεν έχει κάποιο όφελος από εσένα. Είναι λογική αυτή; Εγώ είμαι παράλογος δηλαδή σε αυτό που ζητώ; Υπάρχει ένα λειτουργικό κομμάτι εξοπλισμού που λειτουργεί κανονικά όταν τα σκας χοντρά στη nova και παύει να λειτουργεί (μετατρέπεται σε τσιμεντόλιθο) όταν δεν στάζεις τα 60ευρα στην ακατανόμαστη;

Αν είναι δυνατόν δηλαδή.

Υπάρχει ελπίδα στο μέλλον να βρεθεί πατέντα να "αποδεσμευτεί" ο δέκτης από τα "δεσμά" της nova και να ξεκλειδωθεί για να χρησιμοποιηθεί για τα free to air. Να ελπίζω σε κάτι ή όχι; Πόσο δύσκολο το βλέπετε να συμβεί;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ