Ξέρει κανείς από λουστραρισμα ?

Ρε Τζόνυ...άμα τα τελειώσεις και γίνουν καλά, πέρνα μια βόλτα να σε δώκω 2 γομαράκια να μου τα λουστράρεις.... :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξέρει κανείς από λουστραρισμα ?

τον πατωματζή (laminate), [/IMG]

Laminate??? Θελω βοηθεια! Θα στειλω ΠΜ με ερωτησεις!:award:

το ειδα αλλα θα σου απαντησω αργα το βραδυ γιατι βιαζομαι τραγικά

Re: Απάντηση: Ξέρει κανείς από λουστραρισμα ?

Γιάννη βάλε καμία φωτογραφία τα βήματα που κανείς, έχουμε αγωνία!

μεχρι τωρα εχω βαψει 4 κομματια σε 3 αποχρώσεις και εχω περασει με μια στρωση πριμέρ τα 2 απο αυτά. Το πρωτο εγινε κ@λος ή γιατι το πριμερ ειναι ακαταλληλο ή γιατι εβαλα πολλη ποσότητα. Σήμερα πήρα αλλο πριμέρ και περασα το 2 κομμάτι και περιμένω να στεγνώσει. Μεχρι τωρα φαινεται οκ. Δεν μπορω να βγαλω καλες κοντινές φωτογραφίες όμως με το βραδυνό φως της λαμπας (πρεπει να παιξω με τις ρυθμισεις της μηχανής για τον φωτισμό και την ενταση του φλας και ειναι μια ωρα δυσκολη γιατι πεινάω. ιδου μερικες (προσεξτε σε τι κατάσταση ειναι το σαλόνι μου:grinning-smiley-043 ) Στην φωτο με τα 3 ξυλα, το μεσαίο εχει καθετα νερά γιατι ειναι γδαρμενος ο καπλαμας και ηθελε τριψιμο κανα δυο χιλιοστά για να φυγει. Τα κομμάτια ολα ειναι περισευματα. Επισης το ενα που ειναι πανω στην μπάφλα ειναι ακόμα νωπό. Βασικα το μονο που με κανει να αναρρωτιέμαι αν γινεται σωστά ειναι η ασπρη σκονη που βγαζει το πριμερ οταν το τριβω. Δεν φευγει καλα αν δεν σκουπισω πολλες φορες με βρεγμενο βεττεξ και μενουν ασπριλες.

Attachments

• ScanspeakMMT 009_.jpg
    ScanspeakMMT 009_.jpg
    56.8 KB · Views: 121
  • ScanspeakMMT 013_.jpg
    ScanspeakMMT 013_.jpg
    69.6 KB · Views: 118
  • ScanspeakMMT 015_.jpg
    ScanspeakMMT 015_.jpg
    125.5 KB · Views: 110
  • ScanspeakMMT 025_.jpg
    ScanspeakMMT 025_.jpg
    55.7 KB · Views: 125
  • ScanspeakMMT 020_.jpg
    ScanspeakMMT 020_.jpg
    61.3 KB · Views: 120
Eρχεται περιστασιακά. για το αν εχω σκισει την γάτα, ως ενα βαθμό πιστευω κάτι έχω κάνει, αλλά τωρα βεβαια θα μου πείς με τις γυναίκες ποτέ δεν μπορεις να εισαι σιγουρος τι θα σου βγαλουν. Ειναι σαν τα ιταλικα αυτοκίνητα :jester:

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι είσαι σε καλό δρόμο. Μάλλον η σκόνη θέλει καλό σκούπισμα με στεγνό πανί που να μην αφήνει χνούδι. Το νερό γενικά δεν κάνει καλό.
Πάντως αν δεν τελειώσεις τα δείγματα μην διανοηθείς να κανείς τα κανονικά ξύλα.
Η δερμάτινη φαίνεται πολύ ωραία. Κουράγιο η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

εννοείται ότι θα λουστράρω τα ρετάλια πρώτα. Επισης μαζι με τα main ηχεία έχω κοψει ξύλα και για το subwoofer (που το κουτί του ήταν mdf ντυμένο με μαυρη πλαστική απομιμηση ξυλου). Αν γινουν τα ρετάλια καλά, θα λουστράρω πρωτα το sub που αν κατι δεν παει καλα θα ειναι μικρό το κακό.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο και οποιος ξερει ας μου απαντήσει. Ψάχνοτας είδα και ένα Συντηρητικό Ξύλου, διάφανο, υδατοδιαλυτό, άοσμο, με φιλτρα UV, μυκητοκτόνο κτλ κτλ. Θα ήταν χρήσιμο τέτοιο υλικό? Μπορω να το χρησιμοποιήσω πριν καν βαψω τα ξύλα? Η μηπως μετα την μπογιά και πριν το πριμέρ ? Η αντί για το πριμέρ ? Εγραφε πάνω ότι αφου χρησιμποποιηθεί, πρεπει να περαστεί μετά και τουλαχιστον μια στρώση απο το αντιστοιχο βερνίκι της ίδιας μάρκας. Δεν εγραφε όμως πουθενά την λεξη υπόστρωμα, προεργασία, ή primer.

Καμία σχέση αυτό είναι για σκέπες και επενδύσεις ξύλου εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

μαλιστα. καλα που δεν ακουσα τον πωλητή του praktiker!! Του ζητησα προεργασία νερού - primer και με ρωτησε τι ακριβώς θελω να κανω. Οταν του εξήγησα, μου προτεινε το συντηρητικό.

Ασχετο attachment για τον Γιώργο που ρώτησε για το Laminate (μιας και στα PM δεν μπαινει attachment)

George αυτή ειναι η απόχρωση. ΝΟΜΙΖΩ ότι ήταν ή καστανιά ή καρυδιά.. ολο τα μπερδεύω αυτα τα δυο (φτου μου, θελω να μαθω και να λουστράρω :slapface: )

Attachments

• Laminate4_.jpg
    Laminate4_.jpg
    60.4 KB · Views: 122
ωχ, παντου σε αυτο το σπιτι ειναι εξφενδονισμένο κι ενα κατσαβίδι !!

Γιάννη βάλε καμία φωτογραφία τα βήματα που κανείς, έχουμε αγωνία!

λοιπόν ύστερα από ένα ...διάλλειμα μηνών ξανάπιασα εκείνα τα έρμα τα ηχεία που προσπαθώ να φτιάξω.. Λούστρο δεν έχει πέσει ακόμα, έχω λουστράρει όμως με την παραπάνω διαδικασία δυο επιπλα κι ένα subwoofer (ϊσως πρεπει να κάνω ξεχωριστό thread για το sub ).

Εφτιαξα όμως το πρώτο "σοβαρό" cross (γιατι είχαν ακολουθήσει άλλες 2 πρόχειρες απόπειρες) version 1.0. Η μέτρηση των woofers εδειξαν 2 ανωμαλίες που, τουλάχιστον η μία έπρεπε οπωσδήποτε να εξαλειφθεί (συντονισμός πριν το roll-off). Ετσι το φιλτρο αποτελείται απο ενα πηνίο αέρος 1.3mH ( ήθελα να το κάνω λίίιιιγο μπασάτο..) και δυο φίλτρα RLC όπου το ενα απο αυτά επειδή επεμβαίνει στην περιοχή roll-off λειτουργεί και ως κατωδιαβατό. Το high pass είναι μια αντισταση ελέγχου της στάθμης και ενα κλασικό 3ης ταξης. 3ης κι όχι 2ης γιατι στις εξομοιώσεις παρατήρησα ότι το ταίριασμα των φάσεων woofers+tweeter εκτείνεται σε φαρδύτερη περιοχή. Ξέρω δεν είναι και ότι πιο απλό, όμως ευτυχώς κατάφερα παιρνοντας προσεκτικές μετρήσεις μονάδων και εξομοιώνοντας με μετρημένες τιμές εξαρτημάτων το τελικό αποτέλεσμα να είναι παρα πολυ κοντά (μετρούμενο vs εξομοίωση) όσον αφορά τα μέτρα και εξαιρετικά κοντά όσον αφορά στις φάσεις.

Οι πρώτες ακουστικες εκτιμήσεις είναι πολύ θετικές, γλυκό και ισορροπημένο, επειδή όμως έχω υλοποιήσει μόνο το ένα κανάλι, δεν μπορω να βγαλω περισσότερα συμπερασματα προς το παρόν.

αυτά προς το παρόν, κάθε σχόλιο και συμβουλή σας θα είναι χρησιμη.

PS:
@Μανώλη ετοίμασέ μου μαλλί ζώου γιατι θα το χρειαστώ σύντομα

Attachments

• woofers.jpg
    woofers.jpg
    124.3 KB · Views: 58
  • tweeter.jpg
    tweeter.jpg
    87.6 KB · Views: 59
  • Cross1_internet.jpg
    Cross1_internet.jpg
    35.2 KB · Views: 61