ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ MOVAVI VIDEO CONVERT ?

kostasdimirta

New member
2 March 2008
15
θεσσαλονίκη
:huh2: Ξέρει κανείς από MOVAVI VIDEO CONVERT να μου πει πως δουλεύει ? αν μπορώ να βάλω μενού ? αν τα κομμάτια γράφονται συνεχές χωρίς διακοπή ?

To θέμα θα μεταφερθεί στην κατάλληλη κατηγορία φίλε kostasdimirta γιατί όπως σε ενημέρωσε κι ο Κώστας έχει ανοιχθεί σε λάθος κατηγορία !

Μια ματιά που έριξα στο site του προγράμματος http://movavi.com/videoconverter/ κατάλαβα πως αναφέρεται σε convert πρόγραμμα για μεταφορά μετά σε συσκευές όπως iPod, iPhone, PSP, PDA, cellphone.
Οπότε σε αυτό που λες για έαν μπορείς να βάλεις μενού δεν ισχύει διότι δεν περιέχει εξαγωγή αρχείων για δημιουργία DVD ή SVCD, MiniDVD κτλ.
Τι εννοείς με το "αν τα κομμάτια γράφονται συνεχές χωρίς διακοπή ?" ???? Πως να γράφονται, κατά την μετατροπή πολλών κομματιών σε ένα αρχείο? Αυτό το κάνει ναι!
Γράψε μας τι έχεις υπόψην να κάνεις, τι θές πάνω κάτω από αυτό το πρόγραμμα να δημιουργήσεις να σε βοηθήσουμε περισσότερο.
Αν θες εξαγωγή DVD, μενού κτλ τότε λάθος δρόμο διάλεξες!

Απάντηση: Re: ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ MOVAVI VIDEO CONVERT ?

Μια ματιά που έριξα στο site του προγράμματος http://movavi.com/videoconverter/ κατάλαβα πως αναφέρεται σε convert πρόγραμμα για μεταφορά μετά σε συσκευές όπως iPod, iPhone, PSP, PDA, cellphone.
Οπότε σε αυτό που λες για έαν μπορείς να βάλεις μενού δεν ισχύει διότι δεν περιέχει εξαγωγή αρχείων για δημιουργία DVD ή SVCD, MiniDVD κτλ.
Τι εννοείς με το "αν τα κομμάτια γράφονται συνεχές χωρίς διακοπή ?" ???? Πως να γράφονται, κατά την μετατροπή πολλών κομματιών σε ένα αρχείο? Αυτό το κάνει ναι!
Γράψε μας τι έχεις υπόψην να κάνεις, τι θές πάνω κάτω από αυτό το πρόγραμμα να δημιουργήσεις να σε βοηθήσουμε περισσότερο.
Αν θες εξαγωγή DVD, μενού κτλ τότε λάθος δρόμο διάλεξες!

Να σου πω τι θέλω να κάνω. Έχω μία βιντεοκάμερα με HD, τραβάω με την κάμερα αλλά όταν σταμετάω και ξαναξεκινάω μου δημιουργεί κάθε φορά ξέχωρα αρχειάκια, θέλω να τα περάσω στον Η/Υ για να τα κάνω ταινία και αν μπορώ να βάλω στη αρχή και ένα μενού με μία φώτο ίσως και τίτλο και μετά να ξεκινά η ταινία.Μήπως μπορείς να με βοηθήσης ?

Καλησπέρα φίλε μου! Κατάλαβα τι θες να κάνεις. Καλά θα ήταν να με έλεγες και τι κάμερα έχεις γιατί υπάρχουν διάφοροι τύποι αρχείων που χρησιμοποιούν οι κάμερες. Όποτε έχεις με σκληρό δίσκο κάμερα. Έτσι λειτουργεί η κάμερα και σε κάθε σταμάτημα δημιουργεί νέο αρχείο. Έχω και εγώ με σκληρό και το ξέρω!
Υπάρχουν πολλά προγράμματα για να κάνεις αυτήν την δουλειά, εύκολα και δύσκολα, με λίγες ή πολλές δυνατότητες! Η επιλογή είναι δική σου. Ένα απλό και μάλλον θα σου είναι και εύκολο είναι το πρόγραμμα που δίνει το πακέτο του Nero. Μπορεί να το έχεις και ήδη, αλλίως πρέπει να το βάλεις. Είναι το Nero Vision. Μπορείς να βάλεις τα video σου με όποια σειρά θες εσύ, επίσης να βάλεις τίτλους στο video, μουσική, εφέ κτλ. Μετά να φτιάξεις το μενού όπως θες εσύ ή να περιοριστείς στα έτοιμα που σου δίνει το πρόγραμμα. Τέλος γίνεται η εξαγωγή για αποθήκευση σε ένα φάκελο ή κατευθείαν σε DVD σε μορφή DVD φυσικά που θα έχεις επιλέξει από την αρχή. Καλύτερα να το αποθηκεύσεις σε φάκελο πρώτα για να δείς αν όλα έγιναν κανονικά και λειτουργούν.
Πέρα από όλα τα παραπάνω υπάρχει το πρόβλημα σε πια μορφή αρχείου γράφει η κάμερα σου. Δεν υποστηρίζουν όλα τα προγράμματα πολλούς τύπους αρχείων και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στο πια λογική θα ακολουθήσεις και μετά πιο πρόγραμμα. Δηλαδή τα αρχεία σου να μην ανοίγουν με κάνενα πρόγραμμα και να χρειαστεί μια προεργασία με άλλα προγράμματα.
Καταρχήν να σε πώ ότι εφόσον θα κάνεις DVD με τα πλάνα της κάμερας σου, τότε πλέον δεν θα είναι HD το υλικό στο DVD αλλά SD, standar definition. Αυτό διότι όλα τα DVD έχουν μέγιστη ανάλυση εικόνας 720x576 και μέγιστο ρυθμό 10ΜΒ/S. Οπότε αυτομάτος χάνεις την εικόνα HD που είχες αρχικά. Φυσικά θα είναι μια άριστη εικόνα αλλά όχι HD. Βλέπεις το θέμα HD δεν είναι και πολύ απλό, αλλά ας μην πω περισσότερα και σε μπερδεύω.
Περιμένω ερωτήσεις σε ότι δεν κατάλαβες και σε αυτά που ρώτησα μια απάντηση για να σε βοηθήσω καλύτερα!